Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
apropo, poate ştie cineva metode de dresare a nimfelor, da metode eficiente. cu hrănitul din mînă şi urcatu pe deget nu merge.. am toate degetele ciupite pînă la sînge, da nu vreau să renunţ.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
apropo, poate ştie cineva metode de dresare a nimfelor, da metode eficiente. cu hrănitul din mînă şi urcatu pe deget nu merge.. am toate degetele ciupite pînă la sînge, da nu vreau să renunţ.
pai singura metoda e asta plus rabdare, rabdare, rabdare !
mda...răbdare am eu.. dar iată nişte mănuşi din fier nu mi-ar strika...
Si eu sper. mai ales ca e prima depunere pentru motatii mei, si e si prima tura de puisori pentru mine :ou:
Sfatul meu este sa lasi puii si outele in pace, sa nu umblii deloc la ele. Curat in cuib vei face atunci cand vor iesi toti puii din ou. Daca le umblii la cuib, ai mari sanse ca parintii sa nu-i mai hraneasca sau sa nu mai cloceasca ouale. Ei au o regula facuta acolo si tu le strici totul. La curatenie in cuib, eu le fac o data pe saptamana deoarece parinti daca vad cuibul curat permanent le vine cheful de depus alte oute si exista si riscul sa bata puii. La mine Perluta asa face.Apa la dipozitie pt a se imbaia parintii si odata ce ei au umiditate suficienta, coja oului va fi mai usor de spart de catre pui. Nu exista riscul ca un pui sa ramana blocat in ou din cauza ca nu poate rupe coaja ca este prea tare si uscata din lipsa umiditatii.Outul fiert tare si morcov ras dat prin blender cu putin calciu ras si putin pesmet este perfect pentru ca parintii sa hraneasca bine si sanatos puii.
mancarea e potrivita, in cuib nu umblu. Am inteles. CU imbaiatul... cam greu ca ai mei fug de baie )) nu s-au imbaiat nciodata pana acum din proprie initiativa. ii mai udam eu cu puf puf...
E bine si asa cu puf. Acum ii poti stropi zilnic pana ies toti puii din ou. E suficient o data pe zi.
pai nu prea reusesc. si azi le-am dat cu puf la perusei, si cand am dat si spre motati au fugit repede in cuib
voi incerca sa-i umezec cand ii mai prind pe afra, cate putin. sper doar sa nu-i sperii mai tare.
nu-i sperii. E foarte importanta umiditatea. La noi puii sunt deja marisori. Perluta ca de obicei ii smulge si le-am scos cuibul ca iar se calcau si nu-i las cat vor ei. Avem doar 2 pui. Asta este tura cea mai redusa de pui de cand am perechea. Mai spuneam cu cateva pagini in urma ca fetita mea tine la silueta. Puii sunt lutino pied amandoi. Unul este Mago identic si altul seamana cu Angel al lui Iusty.
Era domnul afara mai inainte , dar cand m-am apropiat de colivie s-a infoiat, si pana am pregatit eu ustensilele a fugit in cuib. Sunt greu de prins afara, si greu sa reusesti sa le faci baita pentru ca daca vad ca te apropii de colivie imediat fug in cuib. Si sunt asa de emotionat, imi vine sa stau cu urechea numai langa colivie sa aud acel piu piu De acum am sa incerc sa le fac zilnic baita cand reusesc cate putin la fiecare.
Adaugat: 27-02-2012 21:30
No, deci am incercat. a iesit domnul meu afara. am incercat sa il pufaiesc dar de fiecare data fuge in cuib. sta pe bat in cuib si ma pandeste. Si daca nu sunt atent sau daca pelec, iese si el. cum ma ridic sa-l pufai, fuge in cuib .....
Adaugat: 27-02-2012 21:57
Avem 2 puisori. :ou: :ou:
Problema sta in felul urmator. Azi cand a iesit Zuzu din cuib, cred ca din cauza lichidului din outele din care au iesit puisorii i s-a lipit un out de piept si a iesit cu tot cu el afara tot incercand sa-l desprinda de ea. Am vrut sa o ajut dar a fugit in cuib moment in care a scapat outul de sus jos dar nu sa sparat. nici macar nu s-a crapat. Am luat outul care era cald, si grelut raportat la dimensiunea lui, si l-am pus inapoi in cuib (moment in care am vazut ca sunt si cei 2 puisori.) Am facut ceva gresit? E vreo problema?
Nu. E bine.Sa aiba mancare sa poata hrani puiul. Ma refer la mancarea moale. Ma bucur pt puiutii tai. :bravo:
felicitari bunicilor.... :k:
Multumesc. Le-am pus Vitalife de la vitakraft (amestec special pt pui) amestecat cu morcov, acelasi amestec amestecat cu mar, ou amestecat cu pesmet si morcov, separat si gold patee de la orlux, plus amestecul de seminte obisnuit pentru parinti.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NZozAWg8Gpg&feature=youtu.be[/youtube]
mda... nici nu s-au atins de mancarurile moi, le prefera simple amestecurule respective, necombinate cu mar sau morcov, oul tot simplu .... de mere nici nu se mai ating, am sa le dau de maine doar ou fiert si restul le dau asa fara sa le amestec. De baita nici nu pot spune, daca incerc sa ii stropesc fug in cuib, de cadita care le-am puso nu se ating, decat sa bea ). speram totusi ca va fi bine. ma distreaza asa de mult ca la jumatate de ora- o ora se tot aude piu piu piu... si apoi liniste
buna! excrementele nimfutzelor se curata usor?
:grey:
aleku sa stii ca ma asteptam ca nimfele sa nu manance amestecurile pe care le-ai facut tu. Sincer, cel mai bine si cel mai snatos este mancarea naturala. Daca le dai ou cu putin morcov si pesmet vor manca, bineanteles si seminte.
ou simplu mananca, dar amestecat cu morcov... nu prea.... inainte mai mancau si mar si morcov, dara cum nu se mai ating de ele. adiq mancau, ca mai mult ciuguleau si dadeau pe jos.... nah... le-am pus morcov separat si ou separat... ou au mancat, de morcov nu s-au atins :)am sa le pun de maine ou separat si ou cu morcov separat... sa-si aleaga ei ce vor .... se pare ca puisorii sunt in regula. se aud cam la 30-60 min piuind.. si atunci cam maxim 30 sec-1 min.. uneori poate mai mult... ceea ce cred ca inseamna ca-i hraneste si au grija de ei. m-am uitat azi putin in cuib, si nu i-am vazut nici pe puisori, nici oute, deci cred ca e ok, nu i-au dat de o parte si au grija de ei. sper ca vor iesi toti, iar parintii isi vor face treaba pna la capat. :ou: :ou: :iubareti:
Aleku cate oute a depus nimfa?
Felicitari pentru puiuti, sa creasca mari si sanatosi. :heart:
6 oute erau cand puteam sa le vad. Acum nu stiu daca sunt mai multe sau au ramas 6.
Multumesc !
Wow, super. Ai mei sunt mai lenesi numai acum se pregatesc de oute .
Buna George, tu ai 3 nimfe? 2 femele si 1 mascul?
3 puisori :ou: :ou: :ou: azi au ieist amandoi parintii la papica dimineata si am reusit sa fac repede 2 pozici. Deocamdata isi cam respecta calendarul. mai avem 3 oute.
ce frumos.......sati traiasca si sa te bucuri de ei
Multumesc!
Buna George, tu ai 3 nimfe? 2 femele si 1 mascul?
Buna Luminitza. Am avut 3 nimfe, 2 femele si un mascul, dar din pacate o femela mia zburat anul trecut .
Felicitari Aleku, ce fericit as fi si eu sa imi scoata nimfulinii puiuti. :heart:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus