11,401

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

petre70 wrote:

miine ma duc cu el la medic sa ii faca un control dar nu pot sam dau seama cum o racit  pt ca in curent nu o stat si sa fie numa dela apa rece ce leam puso dar poate sa fie o posibilitate ca am spalato la fund cu apa calda

de unde esti?
la ce cabinet te duci, ce nu-s multi vet. care se pricep la pasaroi exotici.
ai grija sa nu o duci prin frig.
daca ai spalat-o la fund, înţeleg că are diaree. dă-i apă în care ai fiert orezul să o strângă la burtică .... nasol:(

11,402

Nu i-am vazut calcandu-se pt ca eu vin doar in weekend acasa. Si mama le face curat,le da drumu,mai vb putin cu ei.Nu stiu.Si sa dau una la schimb..nu as face-o niciodata. Ce or fi or fi. Ale mele raman cat or trai.

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

11,403 (edited by Latifa 27-02-2012 11:48)

littlebis am fost la doc si nu ii racit doar o facut indigestie si mai si vomita acuma cite putin mio dat medicamente si niste vitamine sai dau un tratament de 7 zile ii putin mai bine acuma  maninca cite putin ii foarte sensibil la stomac eu am doi papagali dar celalalt nu are treaba

sint din arad  si la medicul care am fost cind am mai avut prob cu el am incredere ca mio dat tratament bun pt iel

11,404

Pai asa fac ei in perioada asta. mare ca o mamaliga, pentru ca se abtin cat stau in cuib. Eu am gasit in amestec si seminte negre. iar semintele trebuiesc sa fie crude, nu prajite.

11,405

alexnutzu wrote:

Nu i-am vazut calcandu-se pt ca eu vin doar in weekend acasa. Si mama le face curat,le da drumu,mai vb putin cu ei.Nu stiu.Si sa dau una la schimb..nu as face-o niciodata. Ce or fi or fi. Ale mele raman cat or trai.

Nu a zis nimeni sa dai  nimfa la schimb. Ma bucur sa vad ca tii mult la ele. Tu oferale tot ce au nevoie. O sa-ti depuna si cealanta , eventual o s-o ajute pe cea care a depus deja, sa cloceasca. Lasa-le sa cloceasca si punele vitamine in apa si os sepia. Mancarica moale si in rest nu ai ce sa le faci.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,406

Buna.Am si eu o problema cu nimfele mele....de ceva timp cand se scarpina cu labuta la gat si la creasta iese la suprafata niste puncte albe ca matreata....am fost la veterinar si mia zis ca s-ar putea sa aiba raie sau paduchi....e grav si cum as putea sa le tratez.astazi nu au avut pofta de mancare...adik eu acum am venit de la tara si parca mancarea nu e pra "rasfoita".Ii poate afecta sau ceva....va rog ajutati-ma...au cantat azi se joaca

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,407

Salut tuturor sunt nou pe aici as vrea sa stiu cateva informati . Am o nimfa de 1 an ne intelegem perfect mananc cu ea dorm cu ea ne jucam fotbal cu nasturi facem orice dar as vrea sa ii cumpar o femela , ce sanse ar fi ca papagalu sa nu mai fie la fel de atasat de mine ? Si daca as vrea sa ii imperechez ce ar trebui sa fac ?

11,408

Buna andu ...si eu am 2 ninfe si intradevar daca ii iei pereche sunt sanse sa nu mai fie asa atent la tine dar este bine si pentru el ca o sa aiba pe cineva cu care sa se inteleaga.Cu reprodusul....hmm mai intai sa se obisnuiasca unu cu altu,e cazul in care sa nu se inteleaga cu ea...ai mei nu prea se inteleg...se mananca cate odata si totusi s-au reprodus....sunt poze cu cateva pagini in urma cauta si le gasesti smile .pentru reprodus trebuie sa le cumperi cuib...eu am dat 70 lei pentru 6 bucati de placaj si un bat....poate gasesti mai ieftin.daca vrei sa mai discutam iti zic id-ul meu

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,409

Desigur chiar mi-ar prinde bine cineva care sa ma indrume smile lasa idu tau pe pm sau aici cum vrei

11,410

Buna seara celor noi.
Cel mai bun sfat inainte de toate este sa discutati aici deschis. Pentru asta este acest site si toata luma este deschisa sa va ajute la nevoie. Daca cineva are nevoie de un sfat si voi puteti sa-l ajutati aici. In particular nimeni nu vede un raspunsurile la intrebarile pe care doreste sa le afle.
Savinalex, in legatura cu matreata, eu as sugera sa le faci baita periodic. Daca nu le-ai pus inca un castronel cu apa( ca de vara) in care sa se spele, poti sa pui apa intr-un pulverizator de la solutie pentru geamuri, pe care il calatesti foarte bine sa nu aiba nici urma de solutie si sa-i stropesti de la o distanta de macar un metru. Ar fi bine sa le faci baita macar de doua ori pe saptamana pana le dispare matreata de care vorbesti. Acea matreata se mai face in perioada de naparlire care este de doua ori pe an , primavara si toamna. Cand le cad penele, pielea de langa pana se usuca si se foarmeaza acea matreata. De asta au nevoie de baita sa se imoaie pielea si sa le fie lor mai usor. Ar mai fi si mediul din care provin si se poate sa aiba si paraziti de la mizerie daca au stat in conditii mizerabile. Cu baita si vitamine ii faci bine.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,411

Am vorbit cu femeia de la care am luat masculu si am intrebat daca mai are o femela de aceias varsta, si a zis ca are dar problema este ca e putin salbatica.Sa o cumpar ?

11,412

buna! am şi eu o mică problemă.. am o pereche de nimfe care se înţeleg de minune, sunt tare dulci.. de la o vreme am observat cîteva semne care m-au de terminat să cred ca femela va depune ouă. cuibul a fost amenajat de mai multă vreme însă de vreo 2-3 săptămîni a început să prezinte interes mai apropfundat şi petrecea foarte multă vreme acolo, la fel şi masculul. credeam ca totul o să fie ok, însă azi dimineaţă am găsit un ouşor spart.. pe fundul coliviei.. din cîte îmi dau seama ea pur şi simplu l-a scăpat..sau nu ştiu... şi nu am observat absolut nici o atenţie din partea lor pt ouşor.. nu ştiu dacă e normal să aibă aşa atitudine, din cîte ştiu nimfele sunt nişte părinţi foarte responsabili. ţin să menţionez ca femela este tînără, are puţin mai mult de un an, tind să sper ca este de vină lipsa de experienţă însă mi-e cam frică să nu aibă acelaşi comportament şi cu următoarele ouşoare. daca aţi putea să mă ajutaţi cu vre-un sfat sau poate cineva a mai trecut prin aşa experienţă. aş putea cumva să influenţez acest proces sau totul o să vină de la sine? mi-e milă de următoarele ouţe care urmează să apară.. nu prea ştiu cum să fac.. help!!

11,413 (edited by suana 27-02-2012 12:51)

Tocmai pentru ca e tanara nu are experienta.Sa o lasi sa depuna outzele si sa nu i le scoti ,pentru ca va depune pana la epuizare.Sunt parinti responsabili dar cei care sunt putin mai maturi.Ajuta-le cu vitamine solubile,calciu,bloc de calcar,coaja d eou sau ou fiert.Procesul nu-l poti influentza,lasa natura sa-si urmeze cursul.
@anduu,de preferat o pereche cam de aceeasi varsta si blanda.Pentru ca daca e mai salbaticutza se va modela mai greu.Va copia tot ce face celalalt insa in timp va prinde curaj sa vina si la tine si sa-si urmeze in toate partenerul.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,414

ms pt raspuns suana. nici nu aveam de gînd să mă ating de următoarele care eventual vor apărea, doar ca daca o sa le strice la fel şi pe alea îmi pare tare rău ca nu pot sa intervin. mai aveam o intrebare. masculul e foooaaarte agresiv cu noi, adică cu toţi oamenii, cu ea insa e tare grijuliu şi atent, poate asta să însemne că şi de pui va avea grijă sau există riscul să fie agresiv şi să-i ciupească sau şi mai rău? femela am procurat-o de la un crescător pe mascul însă l-am găsit în grădină..a zburat de undeva, nu ştiu, însă aşa şi nu s-a deprins cu prezenţa noastră, deja de mai mult de jum de an îl avem.

11,415

Mascul e agresiv de cand il aveti? sau doar acum recent in perioada de depunere? Pentru ca daca e acum, inseamna ca isi apara teritoriul, femela si outele:P si al meu e foarte agresiv in perioada asta.

Maine se fac 18 zile de la primele oute. Asteptam copilasii tongue

Acum o intrebare, resturile de oua, din care vor iesi puisorii le scot ei singuri afara sau trebuie sa le scot eu? Dupa cat timp de la iesirea ultimului puiut pot umbla in cuib pentru a face curat ?

11,416

aleku: masculul îl am de vreo 8 luni deja. am încercat prin mai multe metode să-l mai "domesticesc" dar nu merge şi gata.. numai mă apropii de colivie şi începe îndată să scoată nişte sunete de parcă e pisică şi sare spre mine să mă ciupească. totul e bine dacă e închis în colivie, dar dacă e liber atunci situaţia e şi mai urîtă. poate să te urmărească peste tot prin casă, mai ales dacă fugi şi tot te ciupeşte de unde nimereşte. nu ştiu dacă e normal să aibă un comportament atît de agresiv. îmi dau seama că probabil a suferit mult cît a stat la stăpînii precedenţi, însă nu mai ştiu ce să-i fac. problema e că şi pe femelă începe să o ciupească foarte tare dacă ne apropiem de ea. în rest e tare calm şi vesel.

11,417

Si ai mei ciupeau asa acum mananca din mana...doar cand sunt liberi si vreau sa pun mana pe ei atat ciupesc adca nu ciupesc doar ameninta dace te apropii se feresc....

Nimfa Bisous

11,418

Daca sunt blanzi si obisnuiti cu cei din jur nu sunt agresivi ci isi apara ,normal,outzele.De regula se leagana intr-o parte si alta si fasaie.Insa asta nu inseamna ca vor musca-valabil pentru cele blande.Eu am avut la amandoua perechile oua,dar niciunul n-a fost agresiv sau nu m-a piscat.Doar comportamentul normal pentru aceasta perioada,e si normal sa-si apere cuibul si puii.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

11,419

asa se manifesta si ale mele numai ca nu au oua doar cand vrei sa le atingi...am observat ca le e frica de mana smile...daca ma apropii cu fata de el nu fac nimic dar daca pun mana deja ia pozitia de atac*(ea) el e mai calm

Nimfa Bisous

11,420

Pasarilor nu le place sa fie tinute in mana,deci daca asta ati facut vor asocia mana cu faptul ca vor fi prinse.Ele altfel socializeaza decat un pisic sau catel.Important e sa vina la voi,sa stea langa voi si alte indeletniciri ,,pasaresti''.  tongue

11,421

intradevar in primele 4-5 zile cand le-am adus acasa le dadeam drumu dar nu intrau in cusca ci trebuia sa le prind...cred ca de atunci sunt asa ...acum si-au revenit foarte bine incerc sa le conving ca nu le face nimeni rau

Nimfa Bisous

11,422

da, ştiu deja ca nu prea le place cind pui mina pe ei, eu nici nu am pus pentru ca e imposibil să mă ating de el...e mai rău decît un căţel cînd muşcă... şi îmi pare tare rău pt că îi iubesc rău de tot şi vreau să stea lîngă mine, să le vorbesc da e absolut imposibil.. mai am de 5 ani un peruş care vorbeşte cît e ziua de mare. spre deosebire de masculul nimfa, peruşul e foarte sociabil, stă numai pe umăr, ne pupăceşte cu sunetele respective big_smile şi ne lasă să-l mîngîiem. însă ku nimfa nu ştiu cum să mă mai comport... poate reuşesc zilele următoare să pun vreo poză cu toţi să-i vedeţi şi voi smile

11,423

In seara sta a iesit el sa manance si din urma lui si ea. si mi s-a parut cam ciudat amandoi afara. M-am uitat in cuib si nimic, outele intregi, dar se aude un piu piu din cuib, cred ca e pe vine un puisor. Inca nu a iesit din out dar se aude incet piu...piu...

Acum revin cu intrebarea, cojile de ou le scot parintii singuri, sau trebuie sa le scot eu cand fac curat in cuib?
Dupa cat timp de la iesirea ultimului pui pot umbla in cuib sa fac curat?
Cum imi dau seama daca parintii au grija de pui, ii hranesc, etc ?

11,424

eu din cite ştiu, îţi poţi da seama dacă părinţii îşi hrănesc puiuţii uitîndu-te la guşa lor, se vede dacă sunt hrăniţi sau nu. dar sper să-ţi dea vreun răspuns cineva cu mai multă experienţă. eu abia azi dimineaţă am văzut pt prima dată în viaţă un ouţ big_smile sper să fie sănătoşi puiuţii pe care îi aştepţi smile

11,425

Si eu sper. mai ales ca e prima depunere pentru motatii mei, si e si prima tura de puisori pentru mine  :ou: