11,351

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

deyseby wrote:

Salut! Am revenit dupa o apsentare de pe forum deoarece am avut licenta si am cam invatat. Nu prea mult dar am trecut cu bine. Imi cer scuze ca nu am raspuns celor care mi-au trimis MP.
Rowena vad ca esti foarte interesata sa ajuti si ma bucur. La sex daca nu nsti sigura te rog sa nu-i induci in eroare. Bogdan are o fetita de 2 ani. E mai mult decat logic sa-ti dai seama ca este fetita. Nu stiu ce crescator ti-a zis ca dor nimfele normal grey au dungi pe codita?Asta este valabil la toate mutatiile. La normal grey au si baietii pana la varsta de un an. Asta este diferenta. Deci Bogdan are fetita.
Luminita , din pozele astea pare fetita. cred ca ti-am pus o poza cu Perluta mea si ai vazut diferenta.

Eu chiar am o stima deosebita pt tine si pentru devotamentul pe care il depui in cresterea micilor inripate. Nu inteleg cu ce te-am suparat, pt ca eu am precizat clar "cred ca...", "eu nu am nimfa, am Micul Alexander..." si nu in ultimul rand l-am sfatuit pe Bogdan sa posteze aici, la topicul acesta, o poza cu nimfa pentru a se putea da cu parerea cei ce au nimfe de mai mult timp, spunandu-i de asemenea ca sunt persoane cu multa experienta care au crescut si cateva generatii de pui. Evident ca una dintre persoanele la care faceam referire esti tu. Mai mult sau mai putin intamplator, chiar am citit fiecare postare, de la inceput pana la sfarsit, de la topicurile pentru "Micul Alexander", "Marele Alexander", "Perusi", "Nimfe", 'Probleme de sanatate", "Papagalul meu e bolnav" si mi s-au parut foarte educative si bine-venite. Te asigur ca daca am scris, am scris sa ajut, pt ca am trecut de mult de varsta la care ne place sa ne bagam singuri in seama daca nu ne baga altii. Am o iderntitate foarte bine conturata si nu simt nevoia sa ies in fata pt ca nu am de ce. Regret aceasta situatie si aleg sa ma retrag eu decat sa intru in discutii fara rost. O seara buna! :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,352 (edited by suana 17-02-2012 21:59)

Hai Rowena.....nu te supara.Acuma incerc eu sa mediez...  hmm Mary n-a vrut sa te critice....Eu de aceea nu prea scriu cand intreaba cineva ce sex au nimfele,cu toate ca am de mult timp,sincer nu intotdeauna le nimeresc.Normal ca fiecare poate sa-si spuna parerea.Mary chiar imi lipseste si cu timpul o sa vezi ca nu e rea deloc...doar ca fiind mai experimentata am asteptat de multe ori parerea ei.Asta nu inseamna ca noi ceilalti suntem chiar varza.... :hihi:  smile
Acum e liniste si pace aici pe Latifa,insa au mai fost certuri si te asigur ca nu duc la nimic bun.Si tocmai eu am fost de multe ori cea certareatza ,insa acum,cu greu,dar ma abtin sa mai intru in polemici mai grele sau sa produc conflicte.Cred ca e cel mai bine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,353

Avem doi membri Rico si Cora :iubareti:

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,354

Rowena, nu-ti inteleg supararea. Nu a fost cu rautate. Si asa intru rar, nu vreau sa se supere nimeni pe mine.Nu sunt nici eu experta si nici nu am fost.
Doar ca am avut cateva ture de pui si am vazut evolutia lor din pui in adult.Am obesrvat modificarea penajului si apoi am ajutat pe altii cu sexarea. Nu sunt sigura suta la suta ca ceea ce spun este asa. Tot timplul las si un dar sau poate.  Am gresit de multe ori. Sincer m-a deranjat un pic si poate ca s-a observat in exprimare, faptul ca unserul cu nimfa lutino avea fetita de 2 ani si a descris ca nu canta si restul.. iar tu ai venit cu varianta de baietel. Atat. Si crescatori sunt multi, acum depinde ce suflet pun si cat se concentreaza pe acest lucru.Obrajorii ar fi ultima varianta dupa care tre sa ne luam in sexare. Este si asta valabila, nu te contrazic.
Spert sa-ti revii si sa o iei ca un argument, nu ca si critica.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,355

deyseby, cred ca pan ala urma te refereai la mine. Eu am zis ca la lutino nu cred ca se observa sub coada sexul ci mai de graba la grey. daca am gresit imi cer scuze. eu pana acum ma luam dupa obraji.nu am vrut sa deranjez pe nimeni, caci eu chiar sunt incepator. am vrut doar sa ajut si mereu am sfatuit sa se asculte parerea celor mai experimentati. daca am gresit imi cer scuze.

11,356 (edited by deyseby 19-02-2012 22:56)

Au fost cateva postari in care se argumenta faptul ca este baietel.
Am retinut ca rowena incerca sa-i explice faptul ca are baietel si poate de colo se trage si "voma''. De asta m-am adresat ei direct si nu am luat tot forumul la rand. Nu am criticat ci doar am atras atentia. Sper sa ma ierte, ca nu sunt eu Hercule si cand intru sunt cineva.  :bang: 
Aleku , parca la tine am vazut scris ceva de nisip. Nu este bun. Eu nu l-am folosit niciodata. Stiam ca blocheaza intestinele pasarilor care decojesc semintele. Nisipul este bun doar pentru papagalii si pasarile care consuma semintele intregi. Le ajuta la digestie.

- Mary-

11,357

da, eu spuneam de nisip ca mi-a fost recomandat atat de cei din petshop (studenti la medicina veterinara) cat si de crescatori (crescatori care puneau chiar si bulgare de sare in voaliera). eu am pus nisip atat la nimfe cat si la perusi si am observat ca ei nu iau de acolo decat foarte rar. nisipul l-am cumparat in urma cu un an si mai am inca si acum. asta nu inseamna ca toti trebuie sa faca ca mine.

11,358

Aleku sa stii ca multi crescatori care au crescatorii destul de mari, folosesc nisipul pe jos in voliera sa absoarba excrementele. Sfaturile din pet shop le poti lua ca si sfaturi de la un vanzator oarecare care doreste sa-si vanda marfa. Fiecare face ce vrea. Atat timp cat ai si este ok...
S-au dezbatut in urma cu mai multe pagini, problemele cu veterinarii, pet shopurile si crescatorii de ocazie. Numai ca asta nu se poate repeta la infinit.
Erau la un moment dat discutii despre indrumarile la veterinar. A fost o perioada in care toti cei care au mers la medic cu papagalul  s-a terminat tragic. Si eu fiind una dintre ei. Se pricep oamenii la animale dar cam arar la papagali. Sunt si medici buni sau care nimeresc tratamentul.Depinde la cine mergi si daca cineva a mai fost la el si stie sigur ca este bun.
De asta suntem noi aici. Sa-i ajutam nu sa-i trimitem imediat la medic.

- Mary-

11,359

eu inteleg. nu te contrazic. eu zic doar ce am folosit si nu am avut rezultate negative. nu e vorb de vandut marfa, uneori mi s-a recomandat cea mai ieftina marfa. pana la urma eu vb de experienta mea. nu zic nimanui sa faca ca mine. am citit thrreadul de la inceput. si bineinteles si eu inca mai am intrebari uneori, mai ales ca ai mei motati sunt in cuib pe clocite in perioada asta iar cam intr-o saptamana jumate ar c am trebui sa iasa primul puiut.
eu chiar va asteptam pe voi, cei mai vechi, sa reveniti cu sfaturi.

11,360

Poze cu Rico si Cora

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,361

Din Grey pot iesi pui lutino ?

11,362 (edited by Iusty 20-02-2012 15:07)

Din cate stiu la nimfe exista 3 tipuri de mutatii: dominante, recesive si legate de gen (mascul/femela).

Mutatiile dominante sunt dominant silver si dominant yellowcheek. Este necesara o singura pereche de gene pt ca aceste caractere sa se manifeste vizibil.
Culoarea gri a nimfelor este un caracter dominant, nu este considerata mutatie. Cred ca este cel mai probabi ca din 2 parinti grey, sa iasa un pui grey.

Mutatia lutino, cinnamon si pearl sunt mutatii legate de gen. Aceste mutatii se transmit de la masculi la femele, iar in cazul in care femela prezinta aceaste mutatii...le transmite masculilor. Uneori mutatiile pot fi combinate si rezulta pearl-pied de exemplu.

Iti dau un exemplu: daca imperechezi un mascul lutino cu o femela gri pot iesi 2 mutatii: F lutino, M gri cu gena lutino recesiva (purtator de aceasta gena, dar la care nu se manifesta vizibil). Daca combini un mascul purtator de gena lutino cu orice mutatie inafara de lutino..aici e mai complicat :hihi: .

Daca esti curios care sunt mutatiile recesive: fallow, pied, pastelface, whiteface si mai sunt cateva care nu sunt asa de cunoscute. Aceste caractere nu se manifesta vizibil in fata unuia dominant.

Sper ca ti-am fost de ajutor :hihi: ...si sa ma corectati daca gresesc.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,363

deci m-am incurcat si mai tare, si tot nu am inteles. Citisem asta pe undeva. E normal ca din 2 grey cel mai probabil sa iasa pui grey. dar ma interesa un raspuns mai punctual. e posibil sau nu? pentru ca mi-as dori mult un lutino tongue

Mersi de informatie oricum !

11,364 (edited by Iusty 20-02-2012 15:15)

Eu stiu asta din articolele pe care le-am citit, caci imi place genetica :k: . Este posibil sa fii citit si tu articolele pe care le-am citit eu.

Eu zic ca din 2 nimfe grey vor iesi doar pui grey. Dupa cum ti-am spus, culoare gri e caracter dominant. Daca ai 2 nimfe cu caracter dominant (gri), probabilitatea ca vor iesi pui grey e mai mare...

Mai astept si parerea celorlalti care sigur stiu mai bine ca mine.  big_smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

11,365

Mersi. oricum important e sa fie sanatosi.

11,366

mie un crescator mi-a zis ca pot iesi si lutino...

11,367

Mary, probabil ca am avut amandoua o zi mai stresanta atunci. Inteleg ca ai avut licenta si ai luat, fapt pentru care tin sa te felicit! Nu sunt suparata pe tine. Vezi tu, chiar daca fizic nu va cunosc, tot citind pastarile de la topicuri, povestirile voastre, cu bucuriile, tristetile, supararile pe care le-ati trait, m-a facut sa simt ca va stiu de o viata. De aceea m-a intristat postarea ta. Stand si gandindu-ma, am realizat ca eu v-am cunoscut pe voi din tot ce ati scris, dar voi nu aveti de unde sa ma cunoasteti pe mine pt ca sunt noua si nu ati avut cum sa va faceti o parere. Sunt aici din dragoste pentru aceste fiinte minunate, pentru a incerca impreuna sa le facem viata frumoasa alaturi de noi. Chiar imi doresc ca, in ciuda greutatilor pe care le intampinam zilnic in viata noastra, sa ne intalnim aici ca prieteni, sa ne intelegem si sa ne ajutam unii pe altii. Asa cum bine a punctat Ramona, careia ii multumesc pentru interventia oportuna pe care a avut-o, cu timpul ne vom cunoaste mai bine si o sa radem de acel incident.  :grey:  :pup:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,368

De aia iubesc eu acest forum.  :pup:
Multumesc rowena ca m-ai inteles.Intradevar am avut o saptamana groaznica.
Asta nu inseamna ca tre sa ma descarc aici.Cel mai frumos lucru este ca " cei care se aseamana se aduna".
Eufrosinela sa stii ca se poate sa fie puii lutino din parinti grey. Depinde din ce mutatii au iesit parintii.
Eu am un winterfage si o perlata si am avut o serie de pui lutino cu ochii rosii.

- Mary-

11,369

luminitza wrote:

Buna seara, va mai deranjez si eu cu o problema legata de nimfa mea Maxy (de care nu m-am convins inca, daca este femela sau mascul), de cand am luat-o am observat ca are portiuni ale corpului fara puf/pene (sub aripioare, sub codita, sub mot si la urechiuse). Initial m-am gandit ca este normal, din cauza ca este pui, dar a trecut totusi o luna si nici o schimbare. Imi este frica sa nu cumva sa aibe vreo boala de piele sau altceva sad I-am dat Mutavigor de la Padovan si Vitakraft, dar tot nu vad nici o schimbare. App, rowena, maine o sa ii iau Multivitaminico de la Padovan, mersi de sfat, sper sa se vada vreo schimbare. O sa pun cateva poze cu zonele problema, poate va dati voi seama daca este ceva normal sau patologic.

eu cred ca a fost batuta de celelalte nimfe si de aceea are portiuni in care ii lipsesc penele...nimfa ta canta??

Adaugat: 20-02-2012 23:35

aleku wrote:

Avem 6 oute  :ou:  :iubareti:

super...ai mei din cate vad nu au de gand sa faca oute prea curand...baiatul petrece mai tot timpul prin cuib parca ar vrea el sa faca ouale smile)

11,370

Da, m-am gandit si la asta, cum ca ar fi batuta sad oricum, maine ma duc la veterinar, sper sa fie totul bine. Cat despre cantat, sa stii ca nu prea, mai mult tipa, insa mai are momente cand din tipat da in cantat smile) dar acele momente sunt foarte rare. Cealalta nimfa a mea, ZuZu, care este femela canta zilnic, o aud cand vorbesc cu mama la telefon, este o dulce. Nu stiu ce sa fac daca si Maxy este femela sad

:malex:  Rio

11,371

au fost odata doi motzatzi...
Apoi... a mai ramas doar unul... care s-a dovedit a fi  foarte hotzoman.... Vorbaretz nevoie mare si invatzacel istetz! Cocorica cel perlat stie sa-si zica numele, sa te comande in caz ca vrei sa iesi pe usa camerei cu un  ,,Stai acolo!,, te pune la punct... Se roaga de tine tot poruncind ,,Pupa mama ciocu!,, Coco, baiat bun! Sa pupe mama de baiat!!,, ...Si alte vorbe invatate ....
Nu am mai fost demult pe aici, am venit sa ma mandresc cu bucuria mea cea mare...Salutam toti inaripatii!

11,372

Buna Luminitza. Cea care canta rar e femela...dar nu stiu sigur...asculto mai bine si daca mai mult se sreme asa e sigur femela...in schimb cel care zici tu ca e femela eu zic ca e 99%mascul daca zica ca canta foarte des si mult.Si la mine si la prietenul meu si cred ca la toti cei care au nimfe masculul canta foarte mult si femela mai mult se screme....masculul meu se duce la ea si ii canta langa cap si ea fuge...si o urmareste si tot asa pana se plictisesc smile ai mei au injceput sa roada cablurile din casa,mobila,usile,televizorul,scaunul,cusaturile de la pat,pernile si tot ce apuca...pana si o carte au inceput sa o manance smile

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,373

Buna savinalex. Nu stiu ce sa zic, cred ca o sa imi dau seama daca sunt pereche sau nu, cand o sa ii pun pe amandoi fata si fata. smile
Tind sa cred ca sunt femele, pentru ca atunci cand au "caldurele" ridica coada in sus. Stiam ca masculii sunt mai tantosi cand fac curte.

:malex:  Rio

11,374

Poze cu gasca  :nimfa:  :grey:

==>Misu<==

11,375

Ups, sa-mi fie cu iertare :rusine: . Eu m-am bazat pe teorie, nu si pe practica.

Dragalase nimfele Misu :hihi: . Sa-ti traiasca gasca :heart: .

Iusti