11,301

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

nu-ti mai fa asa multe griji. tu nu mai stranuti uneori ? tu nu mai ai uneori diaree?

11,302

uncens0red wrote:

Ar trebui sa ma ingrijorez daca nimfa mea face caca moale :-s ...din cate am citit (am dat un search p google si asta am inteles ) astea sunt semne ca este bolnavioara ....acum nu stiu ce sa cred este bolnavior sau face caca moale din cauza ca este stresat( astazi este prima zi in care face caca moale,il am de pe 10 feb 12.l-am scos din colivie si a facut caca si am vazut ca este cam moale.
VA ROG FRUMOS DATI.MI UN SFAT,IN CAZUL IN CARE ESTE BOLNAV SA NU SE AGRAVEZE).El mai stranuta din cand in cand,ieri a facut.o de 4-5 ori si astazi l-am auzit de dimineata. sad ma cam ingrijoreaza starea lui. help pls

ce intelegi prin ”este cam moale”? nu se distinge partea lichida de cea solida sau cum?
in cazul ca are diaree, da-i zeama in care ai fiert orez, sau ceai de menta.

11,303

Buna mai revin cu o intrebare...Deci de cand am luat nimfele cam odata la 2-3 zile incep sa stranute incontinuu de circa 5-7 ori ...ce ar putea avea si tot asa la interval de cateva zile casca incontinuu ca si cum nu ar avea aer sau ca si cum le-ar fi somn...si casca de 10-20 ori incontinuu de la repede la foarte rar pana se opresc(le am de o luna jumate)

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,304

savinalex wrote:

Buna mai revin cu o intrebare...Deci de cand am luat nimfele cam odata la 2-3 zile incep sa stranute incontinuu de circa 5-7 ori ...ce ar putea avea si tot asa la interval de cateva zile casca incontinuu ca si cum nu ar avea aer sau ca si cum le-ar fi somn...si casca de 10-20 ori incontinuu de la repede la foarte rar pana se opresc(le am de o luna jumate)

Nu au nimic. Cand se curata mai inghit pufi mici si pana scapa de ei asa fac, de zici ca s-au inecat, stranuta si isi dau cu gheruta pe la cioc. N-ai de ce sa te alarmezi asa e la toti papagalii.

Roro esti parte din sufletul meu!

11,305

buna! :bang:  la mine in oras nu sunt colivi mai mari pentru nimfe asa ca mi-as cumpara de pe internet si am cautat pe okazi.ro si am gasit o colivie dar nu stiu daca este destul de mare pentru o singura nimfa uitati http://www.okazii.ro/catalog/65464133/colivie.html

11,306

yikes:O:O:O e mica tare... in aia abia tii un perus.... neutral o colivie spatioasa pt nimfe sare de 150 lei noua .... si cel mai indicat ar fi una mai mare la 200-300 lei (preturile sunt raportate la coliviile care se gasesc in Iasi)

11,307

ce intelegi prin ”este cam moale”? nu se distinge partea lichida de cea solida sau cum?
in cazul ca are diaree, da-i zeama in care ai fiert orez, sau ceai de menta.

deci...fecalele(au o culoare de verde inchis si nu este ca in zilele trecute...acum este mai moale,nu mai are forma de carnat incolacit , sa zic asa ....el fiind mai moale are o forma rotunda).se poate face diferenta intre fecale(kk),urati(chestia aia alba) si urina.diaree nu este si niki normal ,este undeva la mijloc big_smile
si daca am vazut asa am zis sa ma interesez din timp sa nu se agraveze k imi place ft mult nimfa pe care am luat.o,mi-a demonstrat k este foarte inteligenta si ambitioasa(am pus un filmulet pe youtube cu o alta nimfa "keo" care canta si tweety la imitat in proportie de 75%.cand am vz k la imitat am pus repede filmuletul cu nimfa aceea care spune "bunica , bunica" si tweety ma bucurat k a zis si el buni) si inca o faza...am ajuns acasa cu ea si i-am pus mancare intr.o farfuriuta,intr.un recipient care nu i-am pus chestia aia pe unde baga capul in ea sa pape si una compleca si l-am urmarit sa vad cand mananca si a mancat dupa 2-3 h dupa ce am aj acasa si a bagat ciocul direct in aia cea mai complicata...in aia in care trebuia sa bage capul printr.un spatiu sa ajunga la mancare...ce nu stie sa faca el ...nu a mancat de loc seminte(probabil nu stie sa le sparga) si nu stie sa zboare ( ceea ce ma face sa cred k nu are mai mult de 2 luni jum,asa cum a spus vanzatorul) ...(nujt daca  m-ai inteles cu mancare si imi cer scz dak v.am plict cu atata scris dar nu am putut sa ma abtin sa nu il laud).Va multumesc ca ati citit mik povestioara.

11,308

Nu ne-ai plictisit. Insa a fost foarte greu sa inteleg ce inseamna scz, k, vz k, dar lasa, ca m-am prins.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,309

uncens0red, te rog scrie si tu mai corect si fara atata "k" ca e foarte greu sa descifram mesajele tale.

Noi avem 4 oute. Dar revin cu aceeasi problema daca ma poate ajuta cineva. Aseara iar cand a ramas Zuzulina singura pe oua, pana am adormit, si asta a fost in decurs de vreo 2 ore, tot s-a auzit in cuib miscare ca si cum muta outele in continu. E normal? Adica nah, mie mi-e frica sa nu le sparga, sau mai stiu ce ... neutral Sa stau linistit sau sa-mi fac griji ?

11,310

Le intoarce si asa e si normal. Daca pana acum nu a spart vreun ou, probabil ca nici de acum incolo nu o va face smile

11,311

ohh. mersi mult. m-am mai linistit. :ou:

11,312

Nu stiu daca ai avut ocazia sa vezi o closca "in actiune" adica pe cuib. Sau daca ai avut ocazia sa pui oua de gaina in aparat de clocitoare. Pai closca sta culcata pe oua si incepe sa se miste pe ele, sa vezi numai cum suna 15-21 oua cand sunt frecate una de alta smile La aparatul de clocit, de doua ori pe zi trebuie intoarse manual ouale. Asa face si pasarea ta. Intoarce ouale, ca puiutii sa nu se lipeasca de ou stand si dezvoltandu-se doar intr-o parte.

11,313

uncens0red, este a treia si ultima oara cand iti atrag atentia sa nu mai scrii cu prescurtari tip messenger! Data viitoare cand mai scrii asa primesti direct ban!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

11,314

am inteles acum eram nedumerit pentru ca am citit ca in cazul in care vrei sa verifici ouale sa vezi daca sunt fertile trebuie sa le pui inapoi exact in aceeasi pozitie. Multumesc inca o data. big_smile

11,315

Am si eu o intrebare...le-am psu cuib si doar el a intrat pe ea nu o lasa o ciupeste
.Chiar daca a calcat-o (acum nu ii mai las_ tot nu au format o pereche...de ce o ciupeste...?Exemplu: Cand mananca sau bea apa se duce dupa ea si o ciupeste doar sa plece de akolo chiar daca el nu mananca sau bea apa.Are si un prieten si ai lui se mai si "pupa" Se ciufulesc unu pe altu dar ai mei doar se bat.De ce oare...Doar daca el zboara de langa ea atat se duce dupa el dar in rest doar siupituri,...si ea nu il loveste ... si asta vroiam sa zic ca in cuib doar el intra pe ea nu o lasa o ciupeste...el canta in cuib asta face

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,316

Latifa wrote:

uncens0red, este a treia si ultima oara cand iti atrag atentia sa nu mai scrii cu prescurtari tip messenger! Data viitoare cand mai scrii asa primesti direct ban!

Scuze dar asa sunt obisnuit sa scriu.
nu am nici o intentie!
eu incerc sa nu mai scriu asa dar imi mai scapa din cand in cand big_smile
oricum stiu ca ma intelegi :*

11,317

Bianca wrote:

eu am o nimfa mascul si vreau si eu niste sfaturi....(sunt incepatoare):)

intra pe pagina mea ...http://myky.sunphoto.ro/   n-NIMFE detalii de pe net ......si vezi diferenta intre mascul femela

http://VanzariPapagali.sunphoto.ro

11,318

Buna seara. Ma numesc Bogdan Popa,am 23 de ani,sunt din Oradea,membru nou in comunitatea Dvs. Din pacate,va scriu cu o problema. Am o minunata femela Nimfa,din 15 noiembrie 2010 ( nu era pui cand am cumparat-o,dar avea dimensiuni mai mici decat acuma),foarte iubitoare,cuminte si jucausa. Imi petrec aproape 2-3 ore pe zi cu ea.  In data de 13 februarie(acum 2 zile) mi-a adus un prieten un mascul de nimfa,ca sa-l tin cateva zile pana reuseste sa-l vanda. Nu s-au inteles si ii l-am dat inapoi.Pe deasupra,nu parea in apele lui pagapalul. Stiu ca de la transport se streseaza si are nevoie de timp ca sa se acomodeze dar chiar nu era bine.  De ieri,femela mea a inceput sa vomite. Acea "voma" e lipicioasa,incolora,inodora si contine resturi de mancare. Azi am  observat ca a vomitat mai des. Mentionez ca nu a avut nici o problema de sanatate de cand e la mine si nici nu i-am modificat nimic(mancare,apa etc) . Daca ma apropii de cusca,vine si imi cere sa o mangai pe ceafa si sa o las afara.Nu prezinta alte semne de boala, e activa,mananca,bea apa,se curata,sta intr-un picior cand mai are chef,mai canta... Va rog sa-mi dati un sfat referitor la problema. Sunt extrem de suparat si nelinistit. Poate a vomat din cauza ca a mancat prea mult sau a luat vreo boala de la acel papagal care a stat 30 de minute cu ea in cusca ? Sunt deschis la orice propunere! Va multumesc

11,319

poate acel papagal a avut o boala...Dute cu ia la veterinar,el ati va spune mai exact ce are :hihi: sper sa se faca bine    :nimfa:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

11,320

Multumesc pt sfat ! Din pacate,la toate cabinetele veterinare la care am fost azi nu era nimeni ! Erau inchise.S-au gandit probabil ca pe vremea asta nu scoate lumea animalele din casa. Si am postat aici poate stie cineva sa-mi recomande niste vitamine sau medicamente sa-i aplic eu pana ajung la un vet...

11,321

nu are rost sa ai dai medicamente pana nu sti ce are..incerca sa ai dai sa bea ceai de musetel sau tei sa ai curete stomacelul smile

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

11,322

Am sa incerc sa vad. Mentionez ca 'scaunul" e normal,ca pana acuma,nici o modificare. sad

11,323

bogdanpopa wrote:

Multumesc pt sfat ! Din pacate,la toate cabinetele veterinare la care am fost azi nu era nimeni ! Erau inchise.S-au gandit probabil ca pe vremea asta nu scoate lumea animalele din casa. Si am postat aici poate stie cineva sa-mi recomande niste vitamine sau medicamente sa-i aplic eu pana ajung la un vet...

Multivitaminico de la Padovan 6 picaturi in 100 ml apa plata la temperatura camerei schimbat de 2 ori pe zi sa nu-si piarda proprietatile. Se administeaza 5 zile pe luna consecutiv. Ii mai poti da propolis 2-3 zile, e vitaminizant si antibiotic natural. Din cate stiu eu pt nimfa 1 varf de lingurita.
Eu nu am nimfa, am Micul Alexander, si prin urmare despre cantitatea in care se administreaza propolis la nimfa cel mai bine o intrebi pe Suana, de la ea stiu si eu si ii multumesc inca o data si pe aceasta cale.
Pupam cioculetele :malex:

11,324

Multumesc.Maine dimineata la prima ora merg sa-i cumpar Multivitaminico. Referitor la propolis,nu stiu nici un comerciant care sa aibe prin oras. De la supermarket/hypermarket nu as vrea sa cumpar pt ca cine stie ce adaos de chimicale sau la ce tratamente a fost expus propolisul. Acum termin facultatea de O.P.C. si sunt sceptic in cazul unor alimente.

11,325

bogdanpopa wrote:

Multumesc.Maine dimineata la prima ora merg sa-i cumpar Multivitaminico. Referitor la propolis,nu stiu nici un comerciant care sa aibe prin oras. De la supermarket/hypermarket nu as vrea sa cumpar pt ca cine stie ce adaos de chimicale sau la ce tratamente a fost expus propolisul. Acum termin facultatea de O.P.C. si sunt sceptic in cazul unor alimente.

Se gaseste la Plafar sau la apicultori. Nimfa ta e cea din poza? Stii sigur ca e fetita? Mie mi se pare ca e un nimfulin (baietel) dupa culoarea de portocaliu intens din obrajori!