11,276

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Latifa wrote:

De asemenea, va rog sa nu mai scrieti cu prescurtari tip messenger, acesta este un forum, nu un chat!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

11,277

wink) ce frumos.sper sa iasa 3 motati frumosi si sanatosi  :k:
.
.
.
am incercat sa bag mana la tweety si màràie la mine smile) ( scoate un sunet,un sshhhh )
Nu a cantat si el d loc,bn doar de dimineata pe la 4 a cantat ...dar a fost un cirip scurt...e ceva rau in asta ?

11,278

Off doamne voi nu o ascultati pe Latifa de nici un fel,potoliti-va va rog
ON: a ramas doar 2 pui si 2 oua,fiind cuibul este prea mic.Maine Silver va avea o supriza o fetita de un an,sa dea domnul sa se iubeasca si sa isi formeze o pereche si sa aiba familia lui.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,279

Buna...le-a pus mama nimfelor niste telina si morcov ras...Vad ca manaca telina din aia foarte multa...e buna pentru ei?apropo ea si-a revenit nu mai face apos si mananca mai mult ca de obicei si azi vad ca nu s-au mai calcat poate o sa se potoleasca.succes cu nimfele voastre

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,280

savinalex wrote:

Buna...le-a pus mama nimfelor niste telina si morcov ras...Vad ca manaca telina din aia foarte multa...e buna pentru ei?apropo ea si-a revenit nu mai face apos si mananca mai mult ca de obicei si azi vad ca nu s-au mai calcat poate o sa se potoleasca.succes cu nimfele voastre

Din cate stiu morcovul este bun dar de telina nu pot spune nimic pentru ca nu stiu ...uite , intrã aici si citeste
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ilor-nimfa

11,281

eu le-am dat telina si la perusi si la nimfe si nu au patit nimic .

11,282

deci nu pot sa cred smile) cum credeti ca mi.am facut pe tweety sa cante ?

am dat p youtube play la asta
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sHMmi1YR8Oc[/youtube]
si canta si el cu keo ( nimfa lui Cosmin_zZZz  ) dar devine cam agitat dupa ce pun pauza la filmulet ce tare canta smile)  :k:  :k:  :k:  :k:  si frumos :X

11,283

Astazi s-a intamplat ceva tragic, nimfa mea la nici o luna de cand am luat-o a murit sad ... am auzit un zgomot ca o cazatura si cand ma duc sa ma uit era intnsa pe jos cu aripile semi-deschise  in cusca, o scot si o tin in mana, nu isi tinea echilibru a mai durat max 10min si a murit. 
Nu stiu ce s-a intamplat neutral nu pot sa imi explic,
daca stiti cumva care ar fii cauza ?..... despre ea am mai vorbit  in postarile anterioare in acelasi topic

11,284

Salut.Cine ma poate ajuta si pe mine ?
Nimfa mea nu mananca semintze d loc( m-am gandit ca este pui si nu stie sa le sparga) le da de-o parte si mananca restu de mancare.
o afecteaza cu ceva daca ii dau drumul la aeroterma in camera la mine sa fac cald si sta si nimfa cu mine in camera?
NU mananca din osul de sepie, o singura data l-am prins ca era murdar pe cioc.
Astazi de dimineatza pana acum a stranutat(cred, sa auzit a fi stranut) de 4 ori si de fiecare data cand stranuta o facea in mod repetat intre 3-5 stranuturi.
treaba mare o are de culoare verde inchis ( el manànca mei si cu ovaz, semintele le da de-o parte)
Crede-ti ca are vre-o problema?

11,285

nu are nimic. poate nu-i plac semintele, sau poate nu e obisnuita cu ele;) din osul de sepie mananca cand simte ea nevoia, nu e obligatoriu sa manance mereu. Iar daca dai drumul la aeroterma nu are nimic atata timp cat nu o indrepti direct spre ea. doar sa ai grija daca ii dai drumul sa nu se aseze pe aeroterma.

11,286 (edited by Latifa 13-02-2012 12:27)

sad ce zi trista pentru tine...este posibil sa fi fost bolnavioara de cand ai luat.o daca spui k nu a trecut nici o luna de cand ai luat-o.din cate am citit eu, se spune ca iti dai seama foarte greu daca ai papagalul bolnavior , ei nu arata ca sunt bolnavi,ei ascund asta.iti dai seama de papagal daca este bolnav doar din excrementele lor.in privinta ta nu ma pot pronuntza si este si foarte greu sa iti dai seama ce a avut.
imi pare rau ca ti sa intamplat asta.

Dar din ce cauza stranuta?a mai stranutat acum de 3 ori la rand. :ill: oare?

11,287

poate a racit putin. dar, si papagalii stranuta la fel ca si oamenii.  nu trebuie sa te ingrijorezi decat daca se intampla foarte des.

11,288

:buna inca nu am nimfa dar aproximativ peste o saptamana o sa-mi iau deabea astept dar am o problema unde sa asez colivia? cat mai aproape de mine adik langa pat pe masa de birou sau in hol? :grey:

11,289

vladutz98 wrote:

:buna inca nu am nimfa dar aproximativ peste o saptamana o sa-mi iau deabea astept dar am o problema unde sa asez colivia? cat mai aproape de mine adik langa pat pe masa de birou sau in hol? :grey:

buna...cel mai bine e sa ti colivia in camera in care iti petreci cel mai mult timpul sa nu stea singur. Parerea mea

11,290

:grey:  deabea astept ca de 2 luni tot astept sa-mi iau si eu ca mama nu a vrut si intr-un final am convinso:d :sanatate:  akma strebuie sa astept

11,291

vladutz98 wrote:

Eu cred ca cel mai indicat este sa asezi colivia in camera care stai cel mai des ( ideea este sa nu o lasi singura, o nimfa are nevoie de foarte multa atentie,ai grija unde pui colivia sa nu fie curent ( eu am pus.o in camera la mine langa usa si cred ca am sa o mut de acolo pentru ca a inceput sa stranute , ar fi posibil sa fie din cauza curentului.)sa nu o pui langa un perete exterior pentru ca acum este foarte frig si daca o pui acolo este posibil sa iti raceasca nimfa(asta numai in cazul in care se simte rece la perete,dar mai bine o asezi langa un perete interior si unde nu este curent.sper k sunt folositoare sfaturile mele.

11,292

Daca stiti pe cineva care creste nimfe in bucuresti de incredere ..... adica sa nu patesc din nou asa pentru ca am un frate mai mic (9 ani) la fiecare a plans in hohote si nu pot sa il vad asa mereu.
Este al doilea papagal care moare: 
-primul a fost un perus care a trait vreo 7 ani si a murit in ianuarie, ne atasasem foarte mult de el, era un perus cu personalitate si tabieturi (va povestesc daca vreti despre el);
-iar al doilea nimfa asta care a trait nici o luna sad

11,293

Pt cei mai experimentati, care au scos ceva randuri de pui, i-am auzit pe motatii mei ca se mai agita prin cuib, dau din aripi, sau ceva de genul asta. E normal ? Ca mie mi-e frica sa nu sparga outele. Si se mai aude uneori un zgomot ciudat parca ar muta outele prin cuib. Se aude pentru ca ei au dat talajul si servetelele la o parte si au depus direct pe fundul cuibului. Ceva pareri?

11,294

tweety al meu sta intr.un picior.(din cate am observat nu are nici o problema la deplasare,doar ca este mai stangaci...probabil din cauza ca este pui,aproape 2 luni jum 3 )
este normal?????

11,295

uncens0red wrote:

tweety al meu sta intr.un picior.(din cate am observat nu are nici o problema la deplasare,doar ca este mai stangaci...probabil din cauza ca este pui,aproape 2 luni jum 3 )
este normal?????

daca sta intr-un picior inseamna ca e relaxat smile
nu e cazul sa iti faci griji

11,296

toti papagalii stau intr-un picior. Mai ales cand sunt relaxati sau cand dorm.

11,297

ati vrea ca nimfa voastra sa faca asta? http://www.youtube.com/watch?v=wpyMmLuREQ0&feature=related  :sanatate:

11,298 (edited by Misu85 13-02-2012 15:45)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wpyMmLuREQ0&feature=related[/youtube] Am editat eu daca nu te superi

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,299

e oke;) ce destep este :grey:   :muscle:

11,300

Ar trebui sa ma ingrijorez daca nimfa mea face caca moale :-s ...din cate am citit (am dat un search p google si asta am inteles ) astea sunt semne ca este bolnavioara ....acum nu stiu ce sa cred este bolnavior sau face caca moale din cauza ca este stresat( astazi este prima zi in care face caca moale,il am de pe 10 feb 12.l-am scos din colivie si a facut caca si am vazut ca este cam moale.
VA ROG FRUMOS DATI.MI UN SFAT,IN CAZUL IN CARE ESTE BOLNAV SA NU SE AGRAVEZE).El mai stranuta din cand in cand,ieri a facut.o de 4-5 ori si astazi l-am auzit de dimineata. sad ma cam ingrijoreaza starea lui. help pls