11,051

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Ramona ce frumoasa e Silverina  :heart:  si apropo cu ce program modifici pozele de le faci asa frumoase big_smile

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,052

www.imikimi.com
Multumesc.Ii spun de multe ori ,,pinguina'',parca e unul in miniatura,mai ales cand merge.  :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,053

adiy wrote:

Am nevoie de ajutor am un mascul de nifa are9 luni de cind lam cumparat in fiecare zi lasa o gramada de puf iam dat vitamine si lichide si in hrana daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat. Multumesc

Nu cred ca e cazul sa iti faci griji...in perioada asta mai toti papagalii isi schimba penajul nu sunt sigur cat dureaza la nimfe dar cam 2-3-4 sapt.
Este o perioada dificila din viata unei pasari, trebuie sa se odihneasca cat mai mult si sa nu fie stresata.
Succes si sper sa treaca cat mai repeded  :k:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

11,054

Dana ar trebui sa cumperi o fetita nimfa. Motatul  chinuie fetita.Bine ar fi daca l-ar ciupi un pic sa scape de el.  :sol:
Mona se pare ca Silverina e acum pe primul loc.  :hihi:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,055

il mai ciupeste cealalta de mot cand are chef    :wis:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,056

Isi apara prietena. Lasa ca el merita tras de mot la cat este de insistent.  smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,057 (edited by dana1 08-12-2011 10:06)

nu e mereu asa..mai des cand ii scot afara... smile  apoi se mai potoleste...

11,058

buna tuturor! Sunt si eu o noua propietara de motz, chiar asa il cheama, aseara l-am achizitionat de la un crescator din Bucuresti, era cel mai mic mascul, zice ca are cam 3 luni, uratul de el e ff gri de abia ii vezi obrajorii rosii si pe aripi are pene albe. Nu prea stiu multe despre rasa asta, cand eram fff mica am avut perusi fff blanzi si iubitori, doua nimfe avea verisoara mea, din cate imi aduc aminte erau ff blande si chiar vorbeau, desigur intentionez sa am un papagal cat mai bland si vorbaret smile), colega lui de voliera e o gugustiuca gasita ranita la picior (avea cam 3 saptamani, inca era prezent puful de pui) acum incepe si ea sa vrea sa zboare, relatia lor e... indiferenta, daca nu stau unul langa altul e ok, adica nu prea se baga in seama fiecare se respecta si are locul lui smile).
Aseara cand l-am luat pe domnul care l-a crescut nu l-a muscat deloc si nici o secunda nu a ripostat, chiar am pus mana pe el si mi-a parut ff bland, insa cand l-am adus acasa, am facut cunostinta prin a ma musca de deget  smile asa tare ca mi-a dat sangele putin, ahhh ... si tipa si avea creasta pe spate, saracutul ii era frica.
  Ii place ff mult painea si e foarte mancacios, cred ca se va adapta repede, sper! LA mana mea inca nu vine, chiar daca am paine, dar nici nu fuge se da mai incolo evident cu creasta culcata  smile) E un haios si jumatate, mama il iubeste foarte mult pe Motz si eu la fel!
Am sa postez poze poate imi puteti spune mai multe despre el! Va salut si pe voi si pe motzatii vostrii!

11,059

inca e in faza de acomodare cu noua casa si noua familie..de asta se teme si te-a ciupit ca sa se apere... :grey:   cred ca e un simpatic  ...dupa cum il descrii...eu una astept pozele promise... :k:

11,060

motz wrote:

Ii place ff mult painea si e foarte mancacios, cred ca se va adapta repede, sper! LA mana mea inca nu vine, chiar daca am paine, dar nici nu fuge se da mai incolo evident cu creasta culcata

eu citisem ca painea nu le face gine la papagali, dar crescatorul de la care am luat pasaroii le dadea paine uscata ... asa ca nu prea stiu ce sa zic, dar mai asteapta pareri sa vezi daca e OK

11,061

littlebig wrote:
motz wrote:

Ii place ff mult painea si e foarte mancacios, cred ca se va adapta repede, sper! LA mana mea inca nu vine, chiar daca am paine, dar nici nu fuge se da mai incolo evident cu creasta culcata

eu citisem ca painea nu le face gine la papagali, dar crescatorul de la care am luat pasaroii le dadea paine uscata ... asa ca nu prea stiu ce sa zic, dar mai asteapta pareri sa vezi daca e OK

da,painea proaspata e foarte rea pt pasaroi...insa cea uscata e putin mai ok

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

11,062

El este Piramidon, gasiti mai multe poze cu el in albumul meu (sau la topicul de marele alexander). De o perioada are un comportament dubios, se freaca de marele alex si se poarta ca o lipitoare, plange cand ramane singur etc... Asa ca am concluzionat nevoia lui de o pereche , si aici vine problema, nu stiu daca este Piramidon sau poate Aspirina. Sper ca cineva va putea sa identifice genul lui si sa ma ajute, daca este nevoie postez mai multe poze smile

11,063

cornhholio,pentru a identifica ce e trebuie sa postezi o poza cu coada lui/ei wink

11,064

fetitsakuokikaprui wrote:

cornhholio,pentru a identifica ce e trebuie sa postezi o poza cu coada lui/ei wink

Fiind o specie de sobolan inaripat coada este mereu neagra sad sper ca se intelege din poza asta

11,065

nu,nu la aceasta ma refeream ....o poza in care sa se vada bine codita,ca in postul 12.931,pagina 518 wink

11,066

acum e bine ? big_smile

11,067

E baietel! Dupa toate paginile ce le-am citit iti spun :E baiatel!http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ollandicus De aici le-am aflat pe toate!Deci,mai asteptam pareri! wink

11,068

cam asa arata si specimenul meu si il stiu de baiat  smile

11,069

Ne pregatim de mos craciun,revin si cu silver maine

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,070

silviu wrote:

cornhholio, spune-ne daca tipa sau canta si varsta.

Macane latra si susura, varsta undeva peste 2 ani. Tipa cand ramane singur, in rest "ciripeste" nedefinit, si face ca pisica cand scuipa daca are nervi.

11,071

silviu wrote:

Posibil sa fie mascul daca, canta, chiar daca mai tipa cateodata la fel tipa si baietii mei cand nu le convine ceva.

Deci trebuie sa ii procur o fetita smile Sta trist permanent daca nu are Whiskey chef de el si nu putem sa-l mai lasam asa sad

11,072

EL e Motz inca fuge si e ff salbatic de abia prin gratii cu paine uscata am mai reusit sa il fac sa vina, in rest fuge si zboara.... Ii cam cad penele...e de rau sau naparleste?
Are absoult tot ce ii trebuie, cred eu, mai ales piatra vulcaninca, os de sepie, calcar si calciu cu aroma de portocala, nu baga in seama decat osul de sepie, i-am laut fel de fel de vitamine, recompense, mancaruri din cele mai alese... el vrea paine si de 2 zile nu i-am mai dat si acum chiar sta in partea cealalta a coliviei, intr-o zi a scapat de acolo si mi-am pus manusi si prin ele simteam ce rau ma ciupeste si ce tipaaa! El manaca doar mancarea lui obisnuita pe care am cumparat-o de la crescator, am incercat sa ii dau morcov, patrunjel, banane si nimic!!

11,073

motz wrote:

EL e Motz inca fuge si e ff salbatic de abia prin gratii cu paine uscata am mai reusit sa il fac sa vina, in rest fuge si zboara.... Ii cam cad penele...e de rau sau naparleste?
Are absoult tot ce ii trebuie, cred eu, mai ales piatra vulcaninca, os de sepie, calcar si calciu cu aroma de portocala, nu baga in seama decat osul de sepie, i-am laut fel de fel de vitamine, recompense, mancaruri din cele mai alese... el vrea paine si de 2 zile nu i-am mai dat si acum chiar sta in partea cealalta a coliviei, intr-o zi a scapat de acolo si mi-am pus manusi si prin ele simteam ce rau ma ciupeste si ce tipaaa! El manaca doar mancarea lui obisnuita pe care am cumparat-o de la crescator, am incercat sa ii dau morcov, patrunjel, banane si nimic!!

Bun venit Motzului tau :hug: Da,e perioada de naparlire...Il tii in colivie cu un Porumbel? :wow:

11,074

Ala este un porumbel adevarat ??? :wow: Este normal sa tii un porumbel cu o nimfa in colivie ? hmm

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

11,075

maya-maytza wrote:

Ala este un porumbel adevarat ??? :wow: Este normal sa tii un porumbel cu o nimfa in colivie ? hmm

Mi se pare ca da pt ca este langa hranitoare si mananca din ea...Cred ca nu e firesc,eu cand aveam si 2 aga nu ii tineam cu Ioly smile