Mary, pe pyco il am cam de pe 4 iunie si are 5 luni, e foarte bland si iubitor, kyco nu stiu ce varsta are pentru ca il am cam de 3 saptamani, a fost gasit afara, probabil scapase de la cineva si doua zile a stat pe langa bloc pentru ca il auzea pe pyco al meu cum tipa. E salbaticut desi afara tot venea pe umarul unui baietel care il alunga si papagalu iar se intorcea la el .. pana cand cumnata mea s-a hotarat sa il aduca sus. Desi nu sta pe mana si fuge de oameni am observat ca nu musca deloc, strange foarte putin cu ciocul de parca ar vrea sa te tachineze nici de cum sa te muste. Pyco ciripeste in foarte multe feluri dar nu stie inca triluri sau sa fluiere iar pe noul venit nu l-am auzit decat foarte putin de vreo 2-3 ori, scoate un ciripit mai ciudatel dar placut, inca nu are curaj sa comunice :hihi:
o sa caut bete de lemn, am fost prin carrefour dar nu am gasit
o sa ma uit duminica in piata de animale
... cat despre comportament .. in prima zi noul venit a incercat sa-l (sa-o) calce pe pyco
apoi am vazut ca el pleaca capul si se duce incet spre pyco si seara vrea sa stea langa el, sa doarma si sa fie giugiulit si scarpinat si iubit dar pyco il sasaie mereu si se face ca-l ciupeste. Tot pyco e foarte teritorial cand il vede pe kyco ca se joaca cu ceva sau ca mananca la o anumita hranitoare hop si pyco pe langa el sa-i ia locul si il lasa sa pape sau sa se joace acolo numai dupa ce se plictiseste el ...