Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
silviu :pup: motatul frumos
nimfa185 :heart: ai niste motati unul si unul :heart: sa fie sanatosi
aleku sa-ti traiasca noul/noua motat/a. e f frumos :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
silviu :pup: motatul frumos
nimfa185 :heart: ai niste motati unul si unul :heart: sa fie sanatosi
aleku sa-ti traiasca noul/noua motat/a. e f frumos :heart:
a) Grey
La varietatea Grey sexul se determina cu usurinta odata ce pasarea si-a dezvoltat penajul adult. Masculul are culorile mai bine definite, fata este galben aprins, obrajii portocalii aprins iar corpul gri inchis. Pana la prima naparlire atat femela cat si masculul au pe partea de dedesubt a penelor din coada un model dungat iar penele de pe aripi prezinta un desen cu puncte. Dupa prima naparlire penele mascululului isi vor pierde aceste aspecte, ramanand de culoare gri inchis. Femela isi va pastra aspectul dungat al penelor din coada si cel punctat al penelor de pe aripi si dupa naparlire. Ea are fata de culoare gri, cu urme de galben palid. Intregul colorit al femelei este mai putin intens si penele de pe corp au o tenta maronie. Totusi, indiciul referitor la modelul dungat al penelor din coada si punctat al penelor de pe aripi nu este intotdeauna valabil deci nu poate fi considerat sigur.
dupa descrierea de aici... Riky e baietel si Zuzu fetita ... si sper ca asa sa fie si sa nu faca parte din exceptii
pai asa au zis aia ca are cam 6 luni .. dar dupa fizic pare a avea mai mult .. e mai mare decat Riky, picioarele par a fi mai zdravene, si cat a apucat sa ma piste putin , nu tare, parca pisca si mai tare decat Riky. si asta in situatia in care Riky are cam 5-6 luni el.
Cred ca misterul se va deslusi cam peste vreo 1-2 saptamani cand ii voi lasa pe amandoi sa zboiare liberi prin camera si voi vedea atunci care e comportamentul intre ei )
Aleku, fetitele nu canta. Asata este clar. Sunt foarte putine fetite care invata de la baieti sa cante, dar chinuit. Puii de grey sunt toti cu dingi pe codita. Fetele au dungulitele mai dese iar baieteii mai rare. Astea dispar la baieti dupa un an. Uite Motatul de la Suana cred ca si acum mai are dungi pe coada si e baiat.Avea si pui si dungile de pe coada nu au disparut dupa naparlire. Este dificil cu mutatiile astea noi. Important e sa fie sanatos ca de frumos e frumos.
cateva poze mai de aproape
nah, nu stiu.. pana la proba contrarie eu zic ca e fetita... ) dar asa e , important e sa fie sanatosi.
Adaugat: 18-04-2011 11:06
am luat colivie pana la urma mare, si am puso pe Zuzu in ea si l`am mutat pe Riky in cea rotunda a lui. Se pare ca ii place noua colivie, si fata de Riky nu e asa pretentioasa (Eu inca sper sa fie fetita) la mancare. Le`am luat si Tropical patee de la Padovan (un amestec de fructe, legume si cerereale deshidratate). inca nu sunt curiosi sa vada ce e acolo dar sper sa le manance.
si cateva poze cu colivia noua:
Lxlxh 56x36,5x56 cm
si vroiam sa va mai intreb, daca le fac jucarie din carton de ala de la cofraje de oua, dar de ala clasic nu colorat, are ceva ?
woow,e super de curiozitate
cat ai dat pe ea? (am eu o boala sa intreb
)
sa o stapaneasca sanatosi
Multumim. pai .. ea normal e 220 lei. dar a fost o promotie la Animax (de aici am luat pe Zuzu si majoritatea accesoriilor) si mi`a dat un cartonas. la fiecare 15 lei primeam o stampila si la 9 stampile e reducere de 25% la orice inafara de animale. si am prins azi reducerea ca ieri am facut toate 9 stampilele. si ... m-a ajuns 190 lei colivia + amestecul ala de mancare deshidratata + scarita + jucarie. Colivia e dotata cu 4 hranitori, adapatoaresi 2 bete plastic tate incluse in pretul coliviei. eu zic ca am iesit bine si ca e ieftin chiar si fara reducere )
am si eu colivie identica cu ata... si eu am gasit-o la un pret mai bun(184 pret intreg), dar ai gasit-o bine, eu am luat-o de pe un site cu accesorii pt animale.
Cred ca sunt cea mai fericita:am fost la oras la petshop si am vazut 2 nimfe,amandoi masculi,am vrut sa le iau dar parintii mei au uitat banii acasa si mai aveau la ei doar sa ia mancare pt. celelalte animalute,dar,doamna aceea ne-a rezervat un nimf si o cusca MARE pt. ei,iar,maine ma voi duce cu tatal meu sa iau nimful,cusca,accesorii,mancarica,os de sepie,si ce mai trebuie :elefant: .Am avut si noroc ca am fost toata familia si toti s-au indragostit de nimf si nu au mai stat pe ganduri si au zis ca il luam neaparat :caine:
Imi puteti face si mie ,doar daca vreti,o lista cu ce trebuie sa iau pt. nimf?Ce mancare,vitamine si ce mai trebuie?Multumesc :merci:
Bravo Octy sa pui maine poze cu noul venit
Da,o sa pun :merci:
Daca ar fi dupa mine,as lua toate animalutele acelea din magazin dar,nu este dupa mine,parintii nu ma lasa cu CHIAR ATATEA ANIMALE
felicitari Octy!de maine "familia" Latifa se va mari cu inca un membru! :bravo:
bravo OCTY...se pare ca maino voi mai vedea o minunatie langa minunatiile de aici..
Multumesc mult :merci: ,si eu sunt nerabdatoare sa il am :hug: :heart:
Despre lista aceea ,stie cineva :angel: ?Fara suparare :pls: :merci:
Multumesc mult :merci: ,si eu sunt nerabdatoare sa il am :hug: :heart:
Despre lista aceea ,stie cineva :angel: ?Fara suparare :pls: :merci:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ilor-nimfa
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … alul-nimfa
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ollandicus
Succes ! si asteptam pozici
Multumesc mult !!!! :merci:
Da,o sa pun maine cu cusca cu tot sa vedeti daca este adecvata :sanatate:
Am uitat sa mentionez:imi spuneti si mie reteta pt. acea mancarica pe care le-o faceti voi nimfelor voastre?
Aleku e tare dulce motata/motatul ta/tau ! :pup:
Octy asteptam poze ! Reteta o gasesti la "Mancarea pasarilor noastre" sau "Retete pt pasaroi" !
De azi avem si noi 4 oute ! :heart:
i`am pus putin impreuna sa vad cum se comporta... se pare ca nu prea se baga in seama unul pe celalalt .. Riky cum l`am bagat in colivie direct la ramura de mei s`a dus... nici nu`l interesa de Zuzu... in schimb Zuzu se uita asa mai lung si examina... s`au dus amandoi la crenguta si au inceput sa pape fara sa se certe .. se asteptau unul pe celalalt sa muste din crenguta nu s`au batut , nu s`au muscat ... stau pe aceeais bara la distanta .. si cam atat
)
Super,chiar acum plec la oras sa-mi iau nimful mult dorit :heart: .Cand ma intorc ii fac poze si vi-l arat :elefant: :grey:
Adaugat: 19-04-2011 13:07
Acesta este Paco :nimfa:
Aceasta este colivia lui ,este destul de mare?
Va rog sa ma scuzati ca v-am incarcat cu poze :pls: si pt. dublu post :pls:
Va rog sa ma scuzati pt. pozele intoarse :pls:
foarte dragut :heart:
pana la urma tot Paco a ramas
Un scumpic Paco de colivie...mie imi pare cam mica dar asteapta si alte sugestii
sa-i dai un pupic din partea mea... :pup: :nimfa:
Foarte frumusel nimfulinul tau. Sa-ti traisca. Flay , ai oua de Paste. Si anul trecut aveai in perioada asta , nu? La noi se calca de zor dar far a cuib. Puii deja ies din colivie si zboara. Ieri a iesit cel mai mare.
sunt harnici si puii si parintii.. :nimfa:
Multumesc :pup:
Mie nu mi se pare ca este mica,are loc in ea si sa-si intinda aripile :fluture:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus