Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Nu te speria pt ca o sa deschida ochii la un moment dat . Puiul zebrutelor mele a deschis ochii la 9 zile desi pe internet zice ca isi deschid ochii la 5-6 zile
2 pesti zebra ; 2 caini :caine:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Nu te speria pt ca o sa deschida ochii la un moment dat . Puiul zebrutelor mele a deschis ochii la 9 zile desi pe internet zice ca isi deschid ochii la 5-6 zile
Multumesc Mary ! Acolo sta el si pazeste cuibul . Daca ma apropii de colivie se infoaie rau si sasaie ! :hihi:
Misu @ Bravo ! La mai multe !
ioanaa @ Sa-ti traiasca puiutii si bafta la restul de oute ! Este normal ca acum sa stea mai putin cu ei . Acum sunt mai mari ! Ea sta mai mult in cuib pentru restul outelor ! Cand nu va mai sta pe oute inseamna ca nu sunt fertile si poti sa le scoti dupa 21-28 zile ! Totul o sa fie bine , stai linistita ! :pup:
Chelie @ Ce mai fac puiutii ? Pune si tu niste poze cu ei !
Multumesc Flyaway70, m-am mai linistit... inseamna ca m-am in grijorat prea tare.... Multumesc, acu ei sunt cu puiutii in cuib si le dau de mancare.
La noi astazi este a 19 zi de cand a facut primul out ! In cateva zile ar trebui sa iasa si puiutii ! Abia astept ! Lui Sonny , mai nou , ii place sa stea pe scaunul de la calculator ... Mai ales dimineata ! Pana acum nu prea statea acolo !
Azi m-am mai uitat la pui si am vazut ca au burta si gusa foarte mari.. se vede cum au mancare in gusa ca au pielea subtire..dar si burta la amandoi este mai umflata..e normal sa fie asa ?
ok..eu incep sa intru in panica .. acum cateva minute a iesit un puiut galagios dintr`un ou
dar nu stiu ce sa fac...degeaba am citit fiecare pagina din forum k acum am uitat tot.... ce le dau sa manance inafara de ou fiert si seminte acum:-s???? :pls: help
Stai linistit Dydav, se ocupa parinti de el, eu nu le-am schimbat prea mult dieta, poate ceva vitamine in apa, si mai multe legume si fructe( desigur si oul fiert). Masteru si puiutii mei au burta mare, deci cred ca e normal.
O sa va pun niste poza, cu puiul mare(azi cand faceam curatenie in cib, mirosea rau), si cu toti cei 4 piticoti cum dorm ei camd mami si tati nu vor sa stea cu ei(le-am pus langa colivie, exact sub cuib, un calorifer electric...dat incet).
Poti sa faci o reteta,ou fiert tare,2 lingurite de pesmet,morcov ras,mar ras si amesteci,sa aiba mancare(seminte) la discretie si cam atat.
Se pare ca o poza, nu s-a incarcat .Poza in care dorm piticotii :nani: (facuta acu 10 min), acu mami si tati le dau de mancare
Am auzit ca putem edita posturile care le gresim, de unde se poate, ca nu gasesc nici un buton de edit, sau cel putin nu il vad eu.
Si poti sa-i mai adaugi coaja de ou pisata marut pt calciu. :hihi:
ioanaa, poti edita mesaje doar dupa ce esti SuperUtilizator, dup ce ajungi de-al casei o sa te faca Latifa si SuperUtilizator, doar atunci ai posibilitatea asta.
Stai linistit Dydav, se ocupa parinti de el, eu nu le-am schimbat prea mult dieta, poate ceva vitamine in apa, si mai multe legume si fructe( desigur si oul fiert). Masteru si puiutii mei au burta mare, deci cred ca e normal.
O sa va pun niste poza, cu puiul mare(azi cand faceam curatenie in cib, mirosea rau), si cu toti cei 4 piticoti cum dorm ei camd mami si tati nu vor sa stea cu ei(le-am pus langa colivie, exact sub cuib, un calorifer electric...dat incet).
Frumos puiul cate zile are? :ou:
10 zile, si cel mai mic 3(care abea il vezi in a 2a poza, il acopera ceilalti)
La noi inca nu a iesit al treilea..cel mare are 5 zile si cel mic 4 :ou:
si cu curatenia in cuib...? k mereu e 1 papagal in cuib si nu ma lasa sa bag mana si nici nu se da la o parte, sare la mine. si daca totusi reusesc ce pun jos? k eu am avut pus...nu stiu cum se cheama ceva ce se pune in cuiburi da ei l`au dat la o parte cel putin in zona unde au avut ouale nu mai era deloc
Cand ii prinzi pe amandoi afara pui ceva in dreptul gaurii cuibului ca sa nu mai intre, pui frumos puiutii intr-un prosop, speli cuibul, il usuci si pui chestia aia pe jos care se numeste talaj. :hihi:
Eu am pus rumegus in cuib, la inceput nici notatii mei nu ieseau din cuib, ca sa pot face curatenie, dar de cateva zile, de dimineata ies... si atunci sunt pe faza, ca sa verific puii si sa mai aranjez rumegusul ,sa nu fie numai in colturi, si acum prima data cand am facut curatenie.
Eu am pus rumegus , fan..si tot nu l-au lasat in cuib asa ca acum am pus servetele asa intregi ..le-am asezat pe fundul cuibului ..asa cand se murdareste scoti servetelul si pui altul
Am vazut ceva ciudat la Loli... a facut baitza si pe piept i se vede pielea foarte rau(am pus poze), e normal, de naparlit nu cred ca a inceput, sau cel putin eu nu am prea gasit fulgi, doar puf. Vitamine, au avut in apa, acu sunt la cura cu ceaiul de menta si nu le pun in ceai, dar am vitamine uleioase pt mancare, si pun o picatura peste seminte,si le amestec, si legume zilnic. Cand e uscata nu se vede pielea, doar cand e uda.
Am vazut ceva ciudat la Loli... a facut baitza si pe piept i se vede pielea foarte rau(am pus poze), e normal, de naparlit nu cred ca a inceput, sau cel putin eu nu am prea gasit fulgi, doar puf. Vitamine, au avut in apa, acu sunt la cura cu ceaiul de menta si nu le pun in ceai, dar am vitamine uleioase pt mancare, si pun o picatura peste seminte,si le amestec, si legume zilnic. Cand e uscata nu se vede pielea, doar cand e uda.
Femela mea arata cam asa langa gat..de cand am cumparat-o ii lipseau niste pene de langa gat dat cred ca o sa isi revina..cand a facut baie la fel se vedea dar dupa ce s-a uscat nu se mai vedea pielea..nu cred ca e ceva grav :nimfa:
ioana,stai linstita.E normal ca penele fiind ude si avand grasime pe ele sa se adune si astfel se vede pielea.
Daca ai posibilitatea schimba betele alea din plastic cu bete din lemn.Alea tin rece si sunt destul de mici.Pe cele de lemn stau mult mai confortabil.
Da suana, am niste bete din lemn, facute din alun de mine, dar mai trebuie taiate, sunt prea lungi si sa le oparesc. Multumesc pentru raspunsuri.
Poti sa le dai parintilor ou fiert maruntit si sa le dai vitamine si fructe maruntite
Avem patru oute :ou:
Cred ca e o problema cu puiutul mic, m-am uitat pe gaura la ei, si l-am vazut pe cel mic in alta parte(nu in gramajoara), l-am luat si l-am pus la ureche si se aude un poc-poc cand respira,la altul nu se auzea. aveti idee ce e?
In gusa are cred ca decat o bobita... sa ii dau eu(ou,morcov,mar(asa am gasit o reteta,parca)).
aaa.si nu tine capul sus, iar parintii sunt foarte agitati in colivie
Te-as ajuta Ioana,insa n-am avut puiutzi si nu stiu ....
Ia sa vedem ce ne-a pus mami acolo.....
Uploaded with ImageShack.us
Silverina mea frumoasa..... :heart: :grey:
@Misu,felicitari.Harnicutzi motzatzii tai..... :pup:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus