Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
La noi a aparut si al doilea pui :ou: :ou: :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
La noi a aparut si al doilea pui :ou: :ou: :heart:
felicitari Masteru!
Eu am inceput sa le dau ceai de menta(diropur inca nu am gasit)... freddy nu prea mai sta in cuib se duce decat sa le dea de mancare la puiuti, si azi de dimineata nu mai intra nici unul in cuib, pana acu vreo 2 ore... si acu 5 minute au facut amandoi baie in cadita lor(s-au inghesuit amandoi)...freddy tot face excrementele cu multa apa... dar parca nu la fel ca de dimineata... ceai inca nu am vazut sa fi baut...Sper din tot sufletul sa se faca bine
Fhgfhgn mai mult ca sigur nu cred ca va mai face oute ... A trecut cam mult timp de la primul ou ! Asteptam sa ne spui cand va iesii puiutul ! Multa bafta ! :succes:
Maestru sa-ti traiasca puisorii ! :angel:
Ioanaa Nu cred ca este cazul sa te sperii ! Si masculii ca si femelele in perioada clocitului si a hranirii puilor fac de obicei nevoile mai mult lichide si mari . De aceea e de preferat sa le elimini din meniu salata , fructele si citricele !
Si da ! Ceaiul de menta , zeama de orez iar in cel mai rau caz Diropur ! E de preferat sa incerci intai cu cele babesti si apoi cu Diropur ! Oricum nu le strica o cura de ceai de menta !
La noi merge bine cu outele ... Am ramas la 5 ! Dar Ally tot nu il lasa pe Sonny in cuib sub nici o forma !!! Am ajuns sa ii dau drumul cu portia lui Ally ... stau langa ea pana iese afara si inchid colivia ca sa nu intre Sonny ! Ca daca il prinde in cuib ... e vai de picioarele lui ! De cateva ori l-a prins si i-a dat sangele la picioare de statea numai intr-un picior , saracutul de el !
Acum nu il mai las deloc in colivie si isi gaseste si el cate ceva de facut ... mai util ! :hihi: Spre exemplu sta pe cuib , sub cuib , in saptele coliviei (intre perete si colivie) , se joaca cu o oglinda si tipa de numa numa ... se joaca cu laserul si il fugareste , incearca sa o ciupeasca pe Maya printre gratiile coliviei ... si lista poate continua ...
Adaugat: 23-02-2011 21:12
Poze ... continuare !
Doamnee cat de scump poate sa fie! :heart: :heart: Si spui ca o sa ai puiuti? :angel: Iti fac si eu putin cu ochiul pt un pui. :wis:
Fhgfhgn mai mult ca sigur nu cred ca va mai face oute ... A trecut cam mult timp de la primul ou ! Asteptam sa ne spui cand va iesii puiutul ! Multa bafta ! :succes:
Maestru sa-ti traiasca puisorii ! :angel:
Ioanaa Nu cred ca este cazul sa te sperii ! Si masculii ca si femelele in perioada clocitului si a hranirii puilor fac de obicei nevoile mai mult lichide si mari . De aceea e de preferat sa le elimini din meniu salata , fructele si citricele !
Si da ! Ceaiul de menta , zeama de orez iar in cel mai rau caz Diropur ! E de preferat sa incerci intai cu cele babesti si apoi cu Diropur ! Oricum nu le strica o cura de ceai de menta !![]()
La noi merge bine cu outele ... Am ramas la 5 ! Dar Ally tot nu il lasa pe Sonny in cuib sub nici o forma !!! Am ajuns sa ii dau drumul cu portia lui Ally ... stau langa ea pana iese afara si inchid colivia ca sa nu intre Sonny ! Ca daca il prinde in cuib ... e vai de picioarele lui !
De cateva ori l-a prins si i-a dat sangele la picioare de statea numai intr-un picior , saracutul de el !
![]()
Acum nu il mai las deloc in colivie si isi gaseste si el cate ceva de facut ... mai util ! :hihi: Spre exemplu sta pe cuib , sub cuib , in saptele coliviei (intre perete si colivie) , se joaca cu o oglinda si tipa de numa numa ... se joaca cu laserul si il fugareste , incearca sa o ciupeasca pe Maya printre gratiile coliviei ... si lista poate continua ...
Am verificat oul sa vad daca este fertil si nu este ...Deci ce sa fac cand sa le iau oul?Sa le dau drumul pe afara de acum?Si cand sa le mai pun cuib sa se reproduca si vor reusi sa faca oua cum trebuia sau din cauza ca nu au reusit acum nu vor reusi niciodata?
eu mi_am imblinzit ninfa a doua zi dupa ce am cumparato
@fhgfhgn,esti total incredibil,lasa-i in pace nu te mai baga peste ei mereu...Noi avem 2 oute deja..,tu crezi ca eu verific oul zi de zi ma uit o data la 3-4 zile sa ma uit daca a mai facut si gata numai ma bag peste ei.
Laura ,e un scumpic si jumatate micutul, sa-ti traiasca si succes cu puisorii :pup:
si tu ce crezi ca mai face ou dupa 9 zile?Eu am intrebat in cazul in care trec 28 de zile ce sa fac pentru ca nu vreau sa le las cuibul si sa stea pe ou degeaba.Pe langa asta daca parasesc oul ar putea incepe sa se imperecheze din nou si s-ar extenua prea tare
Acum avem 4 puiuti.Nu credeam ca vor mai iesi fiindca ei nu prea mai stau in cuib, decat ea noaptea, si ceva mai putin ziua(nu la fel cum stateau la clocit, sau la primul puisor)...am observat asta in ultimele 2 zile fiindca a fost cineva acasa de dimineata sa observe acest aspect(mai mult dimineata pana la pranz stau afara din cuib)... Sper ca acest aspect sa nu afecteze puii. De mancat la dau de mancare, au gusile pline, iar Freddy e putin mai bine decat ieri in ceea ce priveste excrementele(tot sunt apoase, dar acum mai apare si parte verde mai multa) voi continua cura cu ceai de menta si voi incerca de maine si apa de la orez fiert.
Am verificat oul sa vad daca este fertil si nu este
...Deci ce sa fac cand sa le iau oul?Sa le dau drumul pe afara de acum?Si cand sa le mai pun cuib sa se reproduca si vor reusi sa faca oua cum trebuia sau din cauza ca nu au reusit acum nu vor reusi niciodata?
De unde sti tu ca nu este feril ? . Lasa oul sa il cloceasca pana la capat ! Daca nu este fertil , dupa 21-28 zile , atunci scoti cuibul si mai spre vara poti sa il pui iar . Sau daca se calca din nou ... Dar mare grija la vitamine si calciu !!! Si incearca sa nu ii controlezi la fiecare 5 minute cuibul ... ca nu le place ! Stiu ei ce au de facut !
Acum daca nu au reusit o data , crezi ca nu vor reusi deloc ? Ce ... tu daca ai cazut prima oara de pe bicicleta nu ai mai incercat deloc sa mergi cu ea ???
le controlez o data pe zi defapt in ultima vreme fiind ocupat nu am mai controlat cuibul
Bravo Misu.
Flay , Sunny e un scump. Ce infoiat sta el acolo.
oare le pot da şi eu ceai de mentă ??? le face bine ???
nimfele nu au nimic(mănâncă,beau,se joacă,cântă,etc............. :nimfa: ),dar am citit pe aici că,ar fi bine să le dau......... :wis:
Avem 3 oute :ou:
Eu incep sa ma ingrijorez si inca rau... Nimfele stau din ce in ce mai putin in cuib... ies in colivie si se agita... mi-e frica pentru puiuti, nu au nevoie de caldura?(in camera sunt 24-25 grade celsius)... de mancat mai intra sa le dea...dar ii lasa singuri si ei piuie acolo ... cel mai mare pui are 8 zile si cel mai mic 2 zile. Ajutor... puteti sa-mi spuneti daca e normal( desi nu cred ca e)
Eu incep sa ma ingrijorez si inca rau... Nimfele stau din ce in ce mai putin in cuib... ies in colivie si se agita... mi-e frica pentru puiuti, nu au nevoie de caldura?(in camera sunt 24-25 grade celsius)... de mancat mai intra sa le dea...dar ii lasa singuri si ei piuie acolo
... cel mai mare pui are 8 zile si cel mai mic 2 zile. Ajutor... puteti sa-mi spuneti daca e normal( desi nu cred ca e)
nu-ti mai face atatea griji.......................asa imi faceam si eu cand au scos puii : daca au mancat,de ce nu se dezvolta,etc............si acum sunt mari si frumosi :nimfa: :nimfa: .Stiu ei ce au de facut,atata tot ca,eu a trebuit sa le dau vitamine in mancare si in apa la parinti,iar ei automat le-au dat si puilor.Si eu aveam impresia ca sunt niste parinti "denaturati"
..................nu prea stateau cu puii,le dadeau mancare rar(cel putin asa vedeam eu :hihi: ) ,dar m-am inselat,stiu sa aibe grija de puii lor.
bafta in continuare cu micutii
Eu nu am avut niciodata nimfe dar zebrutele mele stateau pe puisor . Cel mai bine ar fi sa pui ceva in cuib care sa le tina cald
Ei de stat stau toata noaptea femela, si ziua foarte putin de dimineata cate 10 min si fac pauze mai lungi si ies in colivie, iar dupa amiaza stau mai mult ,cateva ore sau cu schimbul,iar in cuib este rumegus. Azi de la 3 nu a mai iesit femela din cuib si le-a dat mancare incontinuu... dar de dim pana pe la 1-2 nu prea stau in cuib... dar sa speram ca va fi totul bine.
Multumesc pentru sfaturi Chelie_d si Love.
AAAA... si cine stie cu ce sa curat peretii cuibului? Cum se vede in poza in coltul acela e murdar.Cu apa simpla?
Da poti sa cureti cu o burete ud
Multumesc Love
Nu ai pentru ce . Sunt adorabili puiutii tai
Cam dupa cate zile incep puii sa isi deschida ochii si sa vada?
Nu stiu sigur dar cred ca pe la 4-5 zile cam asa poate chiar mai repede
cel amre de 8 zile inca nu a deschis ochii, dar a invatat sa ceara mancare(caraie)
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus