Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Diferenta de varsta o sa fie cam mare , dar un prieten de "colivie" nu strica niciodata ! Asa va fi si el un pic mai zburdalnic ! De pui nu stiu daca poate fi vorba ...
Printul & Kid :angel: :angel:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Diferenta de varsta o sa fie cam mare , dar un prieten de "colivie" nu strica niciodata ! Asa va fi si el un pic mai zburdalnic ! De pui nu stiu daca poate fi vorba ...
Papagalii mei nici acum nu au facut oua...Oare de ce?Stau in cuib ca si cum ar fi facut oua femela sta destul de des dimineata si masculul mereu seara dar cand ma uit nu e nici un ou
nu o sa fie problema daca ii iei pereche din cate stiu e bine . la inceput sa ii tii colivie langa colivie timp de 2 -3 saptamani , daca le dai drumu la zbor sa nu fie in acels timp, ca sa aiba timp sa se obisnuiasca unul cu celalalt ! eu am facut prostia o data de am adus o femela la un mascul si dupa o zi i-am pus impreuna .. a iesit fulgi din femela , dupa 2 saptmani de stat colivie langa colivie a fost oke .. acuma sunt pereche , am pus cuibul la ei dar nu o sa am ou pana la primavara pentru ca sunt la perioada de naparlire ! cred ca ai sanse de a avea si pui de ce nu ! sa ne incanti cu poze cand aduci femela acasa !
Papagalii mei nici acum nu au facut oua...Oare de ce?Stau in cuib ca si cum ar fi facut oua femela sta destul de des dimineata si masculul mereu seara dar cand ma uit nu e nici un ou
Eu cred ca se pregatesc sa devina parinti
fhgfhgn wrote:Papagalii mei nici acum nu au facut oua...Oare de ce?Stau in cuib ca si cum ar fi facut oua femela sta destul de des dimineata si masculul mereu seara dar cand ma uit nu e nici un ou
Eu cred ca se pregatesc sa devina parinti
![]()
exact aceeasi pregatire si la ai mei..trebuie sa avem rabdare :iubareti: :ou:
Eu nu mai suport! Cum sa-l invat pe Samy o fluieratura calumea?
Face ca o pisica in calduri...miauna....dar urat de tot.....te zgarie pe urechi....nu stie sa fluiere deloc frumos :cry: face foarte urat de o saptamana ii tot pun o melodie cantata de o nimfa dar nimic....tot urat face....
Se pregatesc sa devina parinti,lasa-i deocamdata in pace,nu ii mai deranja .
eu cred ca e mai bine sa verifici cuibul o data dimineata si o data seara si sa nu ii stresezi ,, din 5 in 5 minute sa vezi ce fac ... daca respira ...etc ! la mai multi :ou: :perusi:
elenaraluca97 wrote:buna!
sunt noua pe aici si am si eu o intrebare:cum pot diferentia masculii de femele la nimfe pentru ca eu am cumparat o nimfa crezand ca este baiat si este fetita si acum saraca face oua mereu si nu stiu cum sa ii diferentiez ca sa nu mai fac aceeasi greseala :nimfa:buna seara!
si eu mai am probleme la sexare la nimfe si mai intreb pe altii, app femela este superba... esti norocoasa ca iti face oua ,,, cumperi un mascul ,faci pereche si ai puisori! daca nu vrei femela pune-o la vanzare sigur sunt doritori ca mine sa o cumpere !
multumesc pentru apreciere vroiam sa cumpar un mascul si mie teama sa nu mai cumpar inca o femela
Eu nu mai suport! Cum sa-l invat pe Samy o fluieratura calumea?
Face ca o pisica in calduri...miauna....dar urat de tot.....te zgarie pe urechi....nu stie sa fluiere deloc frumos :cry: face foarte uratde o saptamana ii tot pun o melodie cantata de o nimfa dar nimic....tot urat face....
daca vrei iti dau si eu niste triluri. Si eu sunt "plictisit" de trilul golanului meu. Eu incerc sa il invat sa cante la multi ani )
Monyxme wrote:Eu nu mai suport! Cum sa-l invat pe Samy o fluieratura calumea?
Face ca o pisica in calduri...miauna....dar urat de tot.....te zgarie pe urechi....nu stie sa fluiere deloc frumos :cry: face foarte uratde o saptamana ii tot pun o melodie cantata de o nimfa dar nimic....tot urat face....
daca vrei iti dau si eu niste triluri. Si eu sunt "plictisit" de trilul golanului meu. Eu incerc sa il invat sa cante la multi ani
)
Da,da-mi te rog :pls:
Cel mai asteptat moment!!!Cand au iesit amandoi din cuib m-am uitat in el si am vazut primul lor ou :X:X:X :ou: Am facut is niste poze :heart: :heart: :heart: Ma asteptam sa fie mai murdar sau ceva de genul dar e alb ca zapada
la mai multe ! :ou: :perusi: :nb:
Abea astept sa vad si celelalte oua :maimuta:
super ousor...la cat mai multe.. pai daca vad ca lumea pune poze cu ousoare pun si eu.
Ms la fel..foarte frumoase ouale :bravo:
Bravo pentru motzatzi.... :bravo: Ce de puisori vor veni pe lume. :grey: :nimfa: Sa fie toti sanatosi.Abia asteptam noua generatie..... :hug:
va rog ma puteti ajuta, nu stiu ce a patit mititelu, de juma de ora da din cap fara oprire
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m4vxFH6z7kc[/youtube]
Nu stiu,nu vomita?Ceva nu i-a priit,e clar.Alte simptome?Sau e racit.....Stranuta?
Ai mei fac asa dupa ce beau apa dar numai o data..poate are ceva in nas sau pe cap ce il supara...vreun fulg , scama ceva..nu se observa nimic?
cred ca si-a revenit sau cel putin nu mai da din cap, dupa ce a aruncat din gura niste saliva de si-a udat toata fata, saracutu, cred ca se innecase cu ceva, acum sta infoiat si cu ochii inchisi.
Oricum dupa ce vor creste puii nu voi mai lasa cuibul.
Daca mai continua sa roada o sa le schimb cuibul..dar daca schimb cuibul si mut ouale le mai cloceste in noul cuib :-?
Cand mi-am propus sa fac cuibul m-am uitat pe net si am vazut cum se face din carton..ma gandeam ca daca il fac din carton o sa fie mai calduros decat cel din lemn nu m-am gandit deloc ca o sa il roada..
Oricum dupa ce vor creste puii nu voi mai lasa cuibul.
asta inseamna pe la 6 saptamani de la eclozare ! in timpul clocirii papagali nu au ce face si rod cam tot ce se poate de prin cuib !
daca faci alt cuib sa schimb outele intr-un moment cand nu este nici o pasare in el si sa ai manusi chirurgicale ca sa nu transferi germenii tai pe oua ca pot sa omoare embrionul ! :bd:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus