9,026

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

biadim20 wrote:
silviuof wrote:

un colt, deasupra biroului la care lucrez toata ziua. El ma urmareste tot timpul (mai ceva ca cei de la SRI).
Biadim20, multumesc pentru filmuletul postat. Tot am cerut celorlalti sa imi dea si mie trilurile motatilor lor, ca sa ii mai imbogatesc cunostintele golanului meu, ca m-am "plictisit" de felul lui de a canta.
Multumesc!

Nu ai pentru ce!Motatul meu asa o tine cat e ziua de lunga chiar si pe intuneric smile

Si nu ai probleme cu vecinii ?

9,027

E bine daca pun in cuib niste servetele taiate marunt ca sa fie mai moale cuibul? Rumegusul il arunca tot afara..

9,028

masteru wrote:

E bine daca pun in cuib niste servetele taiate marunt ca sa fie mai moale cuibul? Rumegusul il arunca tot afara..

in loc de rumegus incearca sa pui talaj , rumegusul se prinde de picioare la pasari si ai probleme apoi, !
pune talaj  in cuib la nimfe , arunca ce nu le plac , dar mai ramane destul !

9,029

a mai ramas si putin rumegus..sa mai pun peste el servetelele big_smile?

9,030

sa iti faci o idee !

9,031

Asa e si in cuibul meu..rumegus sau talaj nu e tot una? :-?

9,032

Da,e ok.Daca ai fan,poti sa pui putin,amestecat.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,033

Ok..multumesc de sfaturi  :k: .Femela am observat ca are cloaca umflata si astazi a stat toata ziua in cuib..oare va face cat de curand primul ou? :ou:

9,034

jarked19 Eu nu am probleme cu vecinii, dar am probleme cu un var de al meu, care sta cu mine smile) tot aia e! Cum ai imblazit pe motatii tai? Merci

9,035

femela lutino de la care am pui nu avea dezvoltat zborul f bine ea fiind inchisa tot timpul si folosita expres pentru reprodus si mi-a fost f usor cu ea, cu masculul cel grey normal  i-am taiat aripile  si asa s-a invatat cu mine  ,  dar nu recomand metoda asta nimanui ,  pentru ca abia acum dupa 8 luni ii cresc penele ca e la naparlire , puisori i-am invatat de mici cu mine , petreceam cate 5-10 minute/zi cu ei . si perechea cealalta este salbatica daca o iau in mana caraie tare .. dar astept pui si apunci pot sa ii invat cu noi @!

9,036 (edited by deyseby 04-02-2011 08:16)

Bun venit pe forum. Foarte frumusei motatii tai.  La noi au plecat 2 pui lutino. Unul urmeaza sa plece si mai ramane unul cinamon. Este baietel si vreau sa-l tin sau sa-l dau unei colege care a luat si o fetita lutino de la mine. Inca nu stiu.
Ramona sper sa reusesti sa tii inchise perechile. Asa poti avea pui. Stii ca la mine a fost greu sa am pui cu atatia baieti la o fata. O ignora pe una si stau amandoi pe cealanta. Separati o sa faca. Sper  :pls:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

9,037

buna!
sunt noua pe aici si am si eu o intrebare:cum pot diferentia masculii de femele la nimfe pentru ca eu am cumparat o nimfa crezand ca este baiat si este fetita si acum saraca face oua mereu si nu stiu cum sa ii diferentiez ca sa nu mai fac aceeasi greseala :nimfa:

9,038

elenaraluca97 wrote:

buna!
sunt noua pe aici si am si eu o intrebare:cum pot diferentia masculii de femele la nimfe pentru ca eu am cumparat o nimfa crezand ca este baiat si este fetita si acum saraca face oua mereu si nu stiu cum sa ii diferentiez ca sa nu mai fac aceeasi greseala :nimfa:

si eu mai am probleme la sexare la nimfe  si mai intreb pe altii, app femela este superba... esti norocoasa ca iti face oua ,,, cumperi un mascul ,faci pereche si ai puisori wink ! daca nu vrei femela pune-o la vanzare sigur sunt doritori ca mine sa o cumpere !

9,039

Daca iti canta frumos,e mascul,daca nu canta doar ''zbiara'',e femela,femelele de obicei nu canta.
Acesta ar fi cel mai simplu mod.

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

9,040

Se poate deosebi masculul de femela si dupa aripi? am obsrevat ca daca masculul sta normal are varfurile aripilor intersectate si femela nu..asa in prima poza ar fi un mascul si in a doua poza o femela..am dreptate ?

9,041

Acu avem 4 ousoare... smile  :ou:

9,042

masteru wrote:

Se poate deosebi masculul de femela si dupa aripi? am obsrevat ca daca masculul sta normal are varfurile aripilor intersectate si femela nu..asa in prima poza ar fi un mascul si in a doua poza o femela..am dreptate ?

Ai vazut si la mine ca nu intotdeauna,deci in concluzie nu te poti lua exact dupa asta...

My Pets:

9,043

jarked19 wrote:
biadim20 wrote:
silviuof wrote:

un colt, deasupra biroului la care lucrez toata ziua. El ma urmareste tot timpul (mai ceva ca cei de la SRI).
Biadim20, multumesc pentru filmuletul postat. Tot am cerut celorlalti sa imi dea si mie trilurile motatilor lor, ca sa ii mai imbogatesc cunostintele golanului meu, ca m-am "plictisit" de felul lui de a canta.
Multumesc!

Nu ai pentru ce!Motatul meu asa o tine cat e ziua de lunga chiar si pe intuneric smile

Si nu ai probleme cu vecinii ?

daca pentru mine era intrebarea, deocamdata nu am avut si nu stiu cat de tare m-ar interesa, poate ca nici mie nu-mi convin multe la vecini, dar n-am ce face, la fel, nici  ei nu am ce face smile

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

9,044

eu am rezolvat problema cu galagia la nimfe , am 2 perechi  si de cand le-am luat pereche la mascului  nu mai canta ! cate o data era enervant pentru ca masculul cinnanom invatase soneria de la usa  !!! acum amorezi si-au luat locul la facut galagie ! smile (SUPER)

9,045

Eu inca nu sunt sigur in privinta nimfelor mele, dar cel perlat canta iar celalalt tipa de te zgarie pe creier big_smile .
Oricum le iubesc indiferent de ce sunt.

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

9,046

eu am un mascul, coco ....da e cam salbatic si il am de 7 ani.oare mai pot sa ii iau pereche?  big_smile

s.juku

9,047

7 ani ? yikes ,impresionant.
Poti sa ii iei, de ce nu ?

My Pets:

9,048

da.aproape 8 ani sunt de cand il am.
am sa incerc sa ii iau .

s.juku

9,049 (edited by alexnutzu 03-02-2011 13:36)

Da. Chiar daca nu se imperecheaza vor deveni prieteni si nu se vor plictisi. Daca e ceva gresit va rog sa ma corectati.
Ai mei nu s-au imperecheat, dar sunt 2 si e bine pt amandoi. Nu se plictisesc. Cand le dau drumu zboara impreuna se curata unul pe celalalt.( mai mult perlatul pe lutino  smile )
Cand era cel lutino singur nu zbura decat oleak, ceea ce m-a facut sa ii iau "pereche".

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

9,050

Totusi are o varsta destul de mare,eu zic sa ii cumperi daca ai posibilitatea,de ce nu ?
Mai asteapta si alte sfaturi...

My Pets: