8,801

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Dupa parerea mea arata bine ! Poti sa iei calciu lactic pastile si sa razi cu cutitul din ea peste oul lor ! wink Merge si asa ... calciu sa fie !  :k: Multa sanatate si familiei tale si la bebicul tau !  :hug:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,802

Buna, ce mai faceti?
Adaug si eu o intrebare si niste poze. Roko al meu mananc trifoi,este innebunit, ii place fff mult. Desi am cautat pe net daca e bun sau nu pt nimfe trifoiul nu am gasit nimic. MA puteti ajuta?
Mai jos sunt poze cu "bebica" cum ii zic eu cand ataca ligheanul cu cartofi.

8,803

Bine ai venit! E tare scumpel motatul tau. Despre trifoi nu stiu ce sa spun, nu am auzit pana acum de nimfe care sa consume trifoi.
Laura, nu stiu ce ai inteles tu din ce ti-am zis eu?  Nu stiu nici ce ai vrea sa spui cu " asta e culmea". In fine. Eu ti-am zis ce am patit eu si posibil sa fie si la tine la fel, nu ca ar fi sigur.
Chelie , mie i-mi par puii in regula, arata foarte bine.   :sol:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,804

flyaway70 wrote:
deyseby wrote:

Laura sa stii ca sunt de aceeasi parere ca si Ramona. Separa-l pe Sunny de Ally. Daca recitesti imperecherea nimfelor, ai sa vezi ca masculii pot constrange femelele pt imperechere.Le forteaza sau le bat, daca nu se imperecheaza.La mine Perluta fugea in dormitor si nu scotea nici un sunet ,sa nu o auda Puf, sa vina dupa ea. O innebunea cu melodiile lui. Ma stresa psihic si pe mine, dar pe ea saraca. Si asa scapa de el.Am observat de 2 ori ca o calca fortat. Sarea pe ea si ea tipa saraca ca din gura de sarpe. Si i-mi venea sa-i smulg penele din coada lui Puf!  mad   sa nu-i mai arda de imperecheat.

La noi nimeni nu constrange pe nimeni ! :wow: Sta ea de bunavoie , el nu ii face nimic ... doar ce face el de obicei ... :rusine: !! Asta e culmea ...
Asa cum am spus pe Sonny l-am "incarcerat" in colivie ! Acum nimeni nu mai zboara ... doar Ally ! E singura care e afara din colivie ! Pe Maya am inchis-o pana se mai obisnuieste cu mine . Si sa vedeti ce ture face Sonny si ce cauta cum sa iasa din colivie ... dar nu poate ca am pus carlig la usa ! wink De ieri dimineata nici Sonny nu mai canta deloc ... Mai tipa doar.
Sper doar sa nu se apuce Ally sa faca iar oua ... Credeti ca e destul sa se imperecheze de cateva ori ca sa faca oua ? ... Daca face ??? hmm Ce ma fac ?

Chelie ce mai fac puisorii ? Cum le merge ? Mai pune si tu o poza sa vedem cum mai sunt ... ca tu daca ii vezi in fiecare zi nu prea iti dai seama !

Am citit undeva ca este nevoie si de doar o imperechere pentru ca pasarea sa depuna oul...Depinde insa de pasare

8,805

@flyaway70 si @deyseby va multumesc frumos........................sunt dator de cinste  big_smile   :sanatate: ,multa sanatate voua si celor care va tin companie wink

prieten adevarat este cel care,cu toate ca stie totul despre tine,te iubeste

nimfele mele : Kiri-fata ; Stevie-baiat ; puii - Mavro si Aspro

8,806

am pus 2 intrebari mai sus si nu mi s-a raspuns la niciuna.  nu am pe altcineva sa intreb, lucruri marunte cum cred ca ziceti voi.  neutral  asa aflu si eu mai multe lucruri despre ei.. si sa stiu sa il tratez devreme.. in caz de boala. nu ca ar avea dodo al meu vreo boala. zic in general. va rog sa raspundeti.

8,807

Buna! Vin si eu cu o problema, motati mei se imperecheaza de aproximativ 5 ori pe zi.... oare cand vor pune si oua???....ca au trecut 3 saptamani de cand sunt pusi pe treaba, si au si cuib de o saptamana... Dar de fapt problema e urmatoarea: Ea face gainutul foarte moale, iar el foarte mare... e vreo problema? e cazul sa imi fac griji?????

8,808

deutzza_1994 wrote:

stiti cumva de ce sta nimfulina mea asa in primele 3 poze, cand vorbesc noaptea cu el? o sa pun cateva poze sa va arat   :pup:   e atent, fricos.. nu stiu, v-am dat un exemplu. astept raspuns. Multumesc   :iubareti:

e atent, ii place.

Adaugat: 21-01-2011 16:09

deutzza_1994 wrote:

de ce are papagalul ceva verde la nara dreapta? o fii racit?  sad

secretie mucoasa? pata? ce ceva verde, daca vrei raspunsuri explica! raceala inseamna, secretii ale nasului adica chestie transarenta gelatinoasa si stranuturi frecvente, pene umflate si oboseala exagerata.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,809

asa si face.. am mai zis nu stiu la ce pagina, ca doarme toata ziua, ca are penele umflate, a inceput si sa stranute.. se scoala, mananca, bea apa si iar doarme? ce pot sa ii fac? mai are si pereche, dar degeaba, ea e mai vioaie ca el. El nici macar nu ii canta sau sa vorbeasca limba lor cu ea. deloc.

nu prea mai face nici gainatu normal..il face mai mult moale, si are o culoare cam ciudata.. putin galbuie, si mai multa apa.

Adaugat: 21-01-2011 16:19

deutzza_1994 esti foarte insistenta si devii agasanta. incearca sa citesti cat mai multe despre nimfe ca sa nu mai intrebi lucruri simple care s-au discutat de zeci de ori pana acum. Nu iti raspunde nimeni si tot tu te superi... Pe site sunt foarte multe articole despre nimfe, aici pe forum sunt scrise 424 de pagini, le-ai citit pe toate? Acesta este un forum de discutii, dar totusi nu poti avea pretentia ca cineva sa iti raspunda imediat la orice intrebare pe care o pui... totusi aici nu e un robotel care sa faca servicii de relatii cu publicul...

Adaugat: 21-01-2011 16:34

ma scuzati. nu o sa se mai intample.

8,810

deutzza_1994 wrote:

asa si face.. am mai zis nu stiu la ce pagina, ca doarme toata ziua, ca are penele umflate, a inceput si sa stranute.. se scoala, mananca, bea apa si iar doarme? ce pot sa ii fac? mai are si pereche, dar degeaba, ea e mai vioaie ca el. El nici macar nu ii canta sau sa vorbeasca limba lor cu ea. deloc.

nu prea mai face nici gainatu normal..il face mai mult moale, si are o culoare cam ciudata.. putin galbuie, si mai multa apa.

Si u l-ai lasat asa pana acum? ceai de tei sau musetel, bronchipur asta se da la raceala. Este scris pe forum in paginile mult mai in urma, 200 si cv sau 300, cam asa.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,811

iloveanimals, poti sa imi raspunzi si mie la ce am scris putin mai sus... vad ca te pricepi.... am inceput sa citesc acu toate paginile, dar inca nu am dat de un subiect asemanator., daca vrei desigur. smile  wink

8,812

Pai nu stiu ce sa zic, nu am reprodus papagali si nu stiu foarte multe. Probabil lipsa de calciu este unul din motivele ca femela sa nu faca oua, sau poate nu sunt pereche si sunt doi baieti. Canta vreunul din ei? sau doar tipa? Prin excrement moale te referi la faptul ca este lichid? adica diaree? Iar daca excrementul este mare inseamna ca isi petrece mult timp in cuib, ei fac cacuta o data la 15-20 min, dar se pot si abtine atunci cand sunt pe oua pt a nu le murdarii si sufoca puii. Nu stiu ce sa-ti zic clar, nu i-am vazut, nu stiu in ce coditii ii tii. Observ ca ai colivia un pic cam incarcata, mai scoate din jucarii si adauga-le pe rand in colivia lor, in felul asta nu se vor mai plictisii de ele. smile

8,813

Ioanaa, vreau sa te intreb care dintre ei zici tu ca este baiat? In mare parte ti-a raspuns Iloveanimals dar in legatura cu excrementele ,eu nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme deoarece in perioada de imperechere si pana la terminarea clocitului, baiatul face moale . Femela face mai rar si la fel de moale. Nu te grabi. Ei depun cand se simt in siguranta. Daca tu nu-i stresezi si nu te uiti in cuib toata ziua, se vor apuca de treaba. Daca stai cu ochii in cuibul lor mereu, nu vor mai avea o siguranta si vor prelungi depunerea.Mai poate fi si din cauza ca-i tii si in colivie si afara. Adica, ziua le dai drumul un timp, apoi ii inchizi. Este cel mai rau. Ori numai afara, ori numai in colivie. Intra ei cand vor.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,814

multumesc mult pentru sfaturi. deci... baiatul care face mare sta foarte mult in cuib si il tot aranjaza, ei de mancat mananca ca innainte,fructe, legume, ou, seminte..nu sunt mofturosi....baiat este cel cu putin gri, iar fat e numai galbena, si mi-am dat seama in functie de care ia pozitia de deasupra, si am citit undeva ca fetele au piciarele mai departate unele de altele, o sa va pun niste poze. osa scot din jucarii. Ei mai mult stau inchisi acu, le dau drumul o data pe zi si atunci nu stau mult, fac un zbor si apoi intra singuri in cusca. Calciu au din abundenta, os de sepie, bloc mineral si uneori si cuaja de ou bine spalata si uscat,pisata.
Baiatul canta de vreo 10 ori pe zi(face ca alarmade la masina, si ca multe pasarele), fata doar tipa acu, pana acu nu scotea un sunet. Excrementul moale nu e neaparat lichid, ci mai moale decat de obicei.
prima poza:ei doi in care se observa diferenta intre distanta dintre picioruse
poza2;el(freddy)
poza3:ea(lolyta)
Mentionez ca la mine sunt de circa 4 luni, au fost un an la alt cuplu, si ni i-au dat noua.
Eu am mai avut un perusi acu 2 ani.
PS: amandoi fac acu baitza, s-au bagat amandoi deodata in cadita big_smile  :heart:

8,815 (edited by flyaway70 21-01-2011 19:02)

Mary , nu ai de ce sa te superi , sa sti !  :pup: Am spus "asta e culmea" , adica e culmea ca ea sta de bunavoie sa o calce el ! Nu e culmea ce ai scris tu !  Am inteles foarte bine ce ai scris  ! Ai inteles gresit ! Imi pare rau ca nu m-am exprimat eu mai clar ... Scuze ! :hug:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,816

Ioana, nu ma pricep sa te sfatuiesc in privinta imperecherii, insa, iti sugerez sa renunti la osul de sepie cu arome. Aromele si culoarea aia sunt date de niste chimicale. Lasa doar pe cel simplu.

Simo

8,817

ok...multumesc necunoscuta

8,818

silviu wrote:

ioanaa, nimfa lutino este mascul, iar nimfa pied, femela.  big_smile

Adica invers fata de cum stiu eu? atunci de ce cel alb sta dedesubt si cel cu gri deasurpa cand se imperecheaza? si asa ni s-a zis si de la petshop, gri-baiat, galben-fata...eu nu prea stiu ce inseamna lutino si pied.... sad

8,819

Ba  nu, are dreptate cu piciorusele, uita-te la amandoi cum le tin si zimi atunci care e femela si care e masculul, iar culoarea la femela pied e mai risipita.  tongue

8,820

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cqdtNpUG6UE[/youtube]
Cum canta el...
Si in timp ce noi vb aici... ei sunt pusi pe treaba.... stiti ce vreau sa spun

iloveanimals wrote:

Ba  nu, are dreptate cu piciorusele, uita-te la amandoi cum le tin si zimi atunci care e femela si care e masculul, iar culoarea la femela pied e mai risipita.  tongue

deci pana la urma cum e... cum stiu eu nu?, galbena-fata si gri-baiatul

8,821 (edited by suana 21-01-2011 20:32)

Ioana,lutino inseamna varietatea galbena iar pied cealalata.Sunt multe mutatii ale nimfelor.Normal grey,whiteface,pied.....etc fiecare cu amestecurile lor de culori si denumirile aferente.
Si eu cred ca ai dreptate,mai ales ca se calca unul pe celalat.Doar n-o calca fata baiatul?????
Silviu nu stiu pe ce bazezi?????Mie imi da mari batai de cap sexarea nimfelor.Ca nu m-am interesat serios.Mai trebuie sa ma documentez.... :wis: Obisnuita cu ai mei,n-am mai dat importanta.
Later edit:Cu placere,Ioana.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,822

suana wrote:

Ioana,lutino inseamna varietatea galbena iar pied cealalata.Sunt multe mutatii ale nimfelor.Normal grey,whiteface,pied.....etc fiecare cu amestecurile lor de culori si denumirile aferente.

Multumesc mult suana, ca m-ai lamurit si pe mine.. smile

8,823

ioanaa wrote:

http://www.youtube.com/watch?v=cqdtNpUG6UE
Cum canta el...
Si in timp ce noi vb aici... ei sunt pusi pe treaba.... stiti ce vreau sa spun

Parca-i catel la inceput. smile Nu-i mai tine acolo in usa pt ca pot racii.  smile

8,824 (edited by suana 21-01-2011 20:37)

E foarte clar dupa cum canta,cine e baiatul......Fetei vad ca nici nu-i pasa..... :hihi:
Ioana,ai bete din lemn in colivie????

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,825

Suana, nici eu nu m-am documentat cine stie ce in sexarea nimfelor dar nu mi se pare atat de greu, mie imi pare ca femelele au culorile mai palide si in general cand sunt relaxate tin mai mult capul in pene, baietii tin capul mai intr-o parte si mai sus. Asta e doar un argument al meu si nu e valabil pt toate nimfele.  hmm