851

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Deja mi-ai dat ignor:/

852

aoleo sandryta..nu crezi ca exagerezi? ce poate sa iti faca un user care e de atata timp pe forum si care are un singur scop: sa vb despre pasari..???
id meu: alex_iasi2005.Un an nou fericit pt toti userii!

853 (edited by UnderDesire 31-12-2008 14:16)

Salut. Am o nimfa cu care s-a jucat familia si se pare ca i s-a rupt o pana, care are sange la capat si 1 cm in interiorul mijlocului penei? E vorba despre o pana lunga, dintr-aceea din coada.
e grav? pana nu are capat, e rupta!

ps. s-a rezolvat. desi de 31 decembrie am gasit un veterinar.

854

02-01-2009 03:07:10

zpcell
    Nou venit » profil
    ÃŽnregistrat: 02-01-2009

Am si eu o nimfa(baietel) varsta cam 5 luni.. problema este ca doarme cam mult... mananca e vioi cand il iau eu din colovie sa ma joc cu el. si mai cere si el afara din colovie ma joc cu el 10-20 min dupa care adoarme p umarul meu dar in rest doarmee de rupe:D .ce sa ii fak sa nu mai doarma atat.. ????? sau c are?

02-01-2009 11:53:32

smire
    Amic » profil
    LocaÅ£ie: iasi-buzau
    ÃŽnregistrat: 13-11-2008

de cat timp e asa somnoros?

02-01-2009 19:34:07

zpcell
    Nou venit » profil
    ÃŽnregistrat: 02-01-2009

eu lam luat acum 1 luna cam asa la inceput era sperios dupa c sa obijnuit cu mn cam in 2 sapt. era fericit si p urma a devenit cam somnoros cam de 2 sapt asa.

Aceste mesaje au fost mutate de la un alt topic. Latifa

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

855

Hello, sunt nou pe-aici !  Am o nimfa de 2 saptamani (sper ca-i baiat) si cred ca am facut greseala sa-l cumpar de la un petshop. Una ca nu cred ca are doar 6 luni, cum mi s-a spus, alta ca nu sunt sigur nici de sex (vanzatoarea ma intreba pe mine ce vreau, ca sa zica dupa aia ce sex are nimfa. Ma rog, una peste alta l-am luat, fie ce-o fi, tin deja la el (sau ea) il ingrijesc "ca la carte" (am mai avut un perus 14,5 ani). Va pun si-o poza, poate-mi spuneti ce credeti despre sex, varsta, etc. Multumiri anticipate.

856

buna ddan59.Este draguta nimfa ta.Sa stii ca este foarte greu sa afli varsta unei nimfe,dar oricum din punctul meu de vedere are cam 6,7 luni si inca este puiut,cat despre sex am sa te pun sa faci ceva daca vrei sa afli cu adevarat, trebuie sa il pipai sub coada un pic mai sus de orificiul unde isi fac ei nevoile si daca simti doua ridicaturi apropiate este baiat si daca ridicaturile sunt mai departate este fetita.Daca nu stii exact unde roaga pe cineva sau pe parinti tai daca stiu despre cloaca la pasari si ei te pot ajuta.Mult succes.

857

Multumesc Snow pentru raspuns ! Din pacate nu ma pot ajuta parintii pentru ca eu am aproape 50 de ani, iar Jack al meu nu se lasa atins nici mort. Am incercat tot felul de metode, ca si cu predecesorul (perus), dar la asta nu tine nimic. Cum ma apropii fuge si tipa ca din gura de sarpe, pana cand mi se face mila si-l iert de chinuri. O sa mai astept, poate in timp se va mai acomoda cu noi. Cred ca are acest comportament si din cauza tratamentului din Petshop, unde stateau cam inghesuiti, iar cei de acolo nu se pricepeau nici sa-i prinda in cusca. A fost un calvar pana au reusit sa-l scoata. Total nepriceputi. Cred si eu ca acum e atat de speriat. Referitor la varsta eu credeam ca este mai matur tinand cont ca are ciocul deja bine arcuit, penajul complet si gherutele foarte lungi (ar trebui taiate deja), dar il mai las o vreme, poate si le toceste pe osul de sepie. Perusul avea in cusca o bucatica de BCA si pe aia isi facea singur si ciocul si gherutele. Era un simpatic si un dichisit. A trait 14,5 ani si nu i-am taiat niciodata gherutele. A crescut odata cu fiica mea.As mai dori ceva sfaturi despre imblanzire - cele cu apropiatul mainii vad ca nu prea dau roade. Multumesc.

858

ddan59 asa face si nimfa mea e tot baiat are 3 ani si nu pot sa il ating deloc are niste reactii daca te prinde de degat nu itzi mai da drumu  si apopo al tau dupa cresta si dupa fata are 6 luni :merci:

859

Sunteti numai niste draguti pe site-ul asta ! Va multumesc din nou ca imi raspundeti ! Referitor la sex - am observat ca penele inferioare de la coada sunt tarcate si stiam ca asta inseamna ca nu este baiat, dar, asa cum imi spuneti voi, daca are doar 6 luni, s-ar putea sa-si schimbe penele din coada cu altele gri, si atunci o sa stiu sigur ca este baiat. Eu sper ca este asa, fiindca baietii sunt mai usor de dresat si sunt si mai multe sanse sa "zica" ceva. Suntem 2 muzicieni in familie, asa ca macar de cantat, tot o sa-l facem sa cante...ha, ha. VOM FI 3 !
Azi i-am facut pentru prima data baita (cu stropitoarea de rufe). Nu prea s-a sinchisit. Nici nu si-a curatat penele, cum stiu ca este normal. S-a scuturat de 2 ori si a asteptat sa se usuce. Poate data viitoare...
De mancat nu mananca decat seminte "asortate". Tot e bine ca nu sta sa le aleaga. Mananca tot. Dar nu pune gura pe altceva - alt obicei prost de la Petshop, unde nu primesc decat seminte.
Sper sa am destula rabdare - de fapt tot asta este secretul in tot ce facem. Hai ca incep sa devin filosof, sa nu va plictisesc...

860

te poti uita sub coada daca ii colorata ii femela daca nu ii mascul am aflat asta de pe alt site big_smile

Adaugat: 07-01-2009 09:37

si in legatura cu varsta uitate la cioc daca ii rozaliu ii tanar

Adaugat: 07-01-2009 09:38

e fff frumos nimfa\oiul tau :bravo:

861

cu multa rabdare capata incredere il el sau ea.Daca este incercati sa ii dati fructe si legume sunt mai sanatoase decat semintele,eu am 2 nebuni : o fata de un an si un baiat de jumatate de an si le dau atat vara cat si iarna legume si fructe si sunt foarte sanatosi si mari.Cat despre coada am sa va spun ceva eu am un baiat cu coada de fetita si de asta v-am spus o metoda sigura.

862

nu ii adevarat stiu un site fff bun :merci:
http://www.papagalul.ro/

Adaugat: 07-01-2009 18:19

inseamna ca ai doua femele daca fac la fel is femele

863 (edited by snow 07-01-2009 19:58)

asta am zis si eu la inceput dar l-am controlat si este baiat

Adaugat: 07-01-2009 19:31

Sandryta wrote:

este site-ul facut de tine?

864

auziti eu acum cateva zile iam pus in colivie o jucarie daia gen papagal mai mic...la inceput statea ff departe de ea si dupa ce sia dat seama ca nu e reala nu ii mai era frica dar nici in seama nu o baga.
dar nu miam dat seama de cva pana mia zis o persoana ca daca ii pun o jucarie daia inauntru nu mai canta si asa sa intamplat...iam scoso si acum a devenit cam somnoros si tremura nitel si nu mai canta...

ce pot sai fac sa cante si sa se simta bn din nou?

865

snow wrote:
Sandryta wrote:

este site-ul facut de tine?

nu nu ii

Adaugat: 08-01-2009 10:58

macar ai intrat sa vezi?

866

da,dar ti-am spus este baiat cu codita de fetita

867

Va scriu dupa 2 zile in care am facut progrese. Au inceput sa apara manifestarile specifice: aranjatul penelor, ne urmareste cu privirea, asculta cu atentie cand ii vorbim, ba chiar, de ieri,dupa 2 sedinte de cate 3 ore de rabdare (...) a inceput sa ia boabe din mana, e adevarat, doar printre gratiile custii, ca sa se simta in siguranta. Pe afara nu-l tenteaza sa iasa, inca nu are curiozitati, e foarte precaut si nu-l pot inca atinge. Rabdare.......
Dupa ce va accepta si atingerea, o sa incerc sa vad ce este, asa cum m-a sfatuit Snow cu amabilitate. Pana atunci vreau sa capete incredere ca nu-i facem niciun rau. Va multumesc la toti si va mai tin la curent.

Adaugat: 08-01-2009 17:46

Am uitat sa va intreb: cat de mare creste ? Al meu are cam 23cm din  creasta pana in varful cozii. Am citit ca in Australia au cam 30-40 cm. Daca mai creste nu mai are loc in cusca asta care este deja facuta din 2 alaturate.
Va pot sta la dispozitie cu sfaturi despre perusi (atata cat ma pricep dupa ce am avut unul 14,5 ani).

868

ah cam 38-40 cm a meu are 33 deci ii inca pui (ii nascut in martie)

869 (edited by babyblue10 10-01-2009 14:35)

buna...am si eu o intrebare...:) de vreo 2 3 luni mi-am luat o nimfa ..primul papagal nu am mai avut pana acum ...mie mi se pare k are ciocul prea mare ...are in cusca os de sepie da nu l-am vazut sa de-a cu ciocul in el sau sa ii faca cv ...oare nu stie :-? ..as vrea sa stiu dak sa il las in pace sau sa ii fac cv ...nu ma pricep de loc, am citi pe net ca se poate taia ciocul dar nu prea as vrea sa incerc k cine stie hmm..astept rasp big_smile ms :*:* o sa postez si o poza cu el wink

870

BABYBLUE 10 , foarte frumoasa nimfa ta zici ca e jako african smile) si nu te speria in legatura cu ciocu asa are si al meu si sa nu faci prostia sa ai tai ciocul pt ca nu o sa mai poata sa sparga se mintele si ce mai are el peacolo si s-ar putea sa ai atingi si vreun vas de sange si asa ca mai bn stai linstit/a:merci:

871 (edited by babyblue10 10-01-2009 19:03)

3vale ms mooolt de raspuns...acuma m-am linistit wink).....si ce  o sa faca  o sa inceapa sa de-a cu ciocul in osul de sepie cand crede el k trebe sau ce ...:-?? ..mai am o nelamurile trebe neamapart sa ii fac baie ? de cand l-am cumparat nu i-am facut k am zis k cine stie poate se raceste sau cv el are o cutie cu apa in colivie dar vad ca nu se atinde de ea ..o singura data l-am stropit cu un pic de apa si a dupa o zi avea cv ca niste muci la nas e cv normal ?? ...dak trebe sa ii fac baie cum procedez ??:-?? big_smile:D scz de atatea intrebari dar vreau sa ii mearga bine la nimfoiul meu ( paco):D:k:

872

este foarte  frumos si foarte rar,dar am si eu o fetita aproape la fel numai ca este un pic  mai alba,cat despre baita la ai mei le-am pus o cadita in colivie dar au preferat sa bea apa din ea decat sa se spele,dar cam o data sau de doua ori pe saptamana ii stropesc cu apa calduta.Despre cioculet este mai bine sa-l lasi sa se tociasca singur la fel si gherutele pt ca la ei partile asta sunt foarte bine vascularizate si daca le tai si nu stii de unde poti sa il pierzi pt ca va sangera foarte mult

873 (edited by babyblue10 10-01-2009 23:15)

snow nu pui si tu o poza cu nimfa ta sa o vad si eu ...mi-au zis si cei  de la magazin k is rare si as vrea sa vad cum arat al ta big_smile ..ink cv...in timp ce creste nu o sa ii apara pete sau sa isi schimbe culoare penajului nu ? si....cam in cat timp se acomodeaza cu stapanul si invatza sa zica cate un cuv ?:D al meu nush cum sa zic nu ii e nici frica de mn da nici nu ii curajos ... l-am invatzat sa fluiere si cand fluier eu fluiera si el sau cand vin acasa de la sc si il strig ma fluiera dar doar atat mai mult nu  ..imi e foare drag si il iubesc mult :X:X: as vrea sa il invatz sa vb dar nu prea stiu cum sad

874

daca vrei sa vezi poze cu fetita mea intra la animalbum si cauta snow. intradevar isi schimba penajul care se va mai deschide la culoare la masculi si se va inchide la femele. cat despre vorbit si acomodat depinde de personalitatea fiecarui papagal.

875

E f. frumoasa nimfa ta babyblue10! N-am mai vazut o nimfa asa! roll Ce varietate e? roll

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture: