8,501

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

buna  :nimfa:  Nimfa mea nu a mancat nimic de ieri... nu cred ca sa obisnuit cu hranitoarele astea. la magazin ii punea intr-un colt sa manance. ce sa fac? aseara i-am pus intr-un colt, si a mancat putin.. dar mama a zis sa nu ii mai pun, ca se amesteca cu gainatul lui si se imbolnaveste. ce pot sa fac ca sa manance din hranitoare? L-am cumparat ieri  :nimfa:

8,502

incearca sa ii pui hranitoarea la nivelul batului pe care sta el si nu te speria, e normal sa nu manance bine pana cand se obisnuieste, e totul nou pentru el... dar in 2-3 zile se va obisnui. Succes si multa sanatate!

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

8,503

in 2-3 zile? adica sa nu manance nimic pana atunci? mananca doar daca ii iau gratiile de jos din colivie si ii rastorn mancarea pe fundul coliviei. dar nu ma lasa mama ca a zis ca nu e igienic si nu e bine pentru el... arata la fel ca al tau.. ala galben, doar ca e pui. :nimfa:   :heart:

8,504

prima mea nimfa nu a mancat vreo 2-3 zile, insa desteapta de pa pet-shopul de la care o cumparasem nu ma informase ca aia era colivie pentru pasari mai mici, implicit hranitoarea fiind micuta pentru ea.am constatat singura ca nu se poate hrani si i-am luat o hranitoare din aceea clasica, dupa care bineinteles ca a inceput sa manance. Ti-am zis, pune hranitoarea unde sta ea mai mult, langa bat, o sa vina sa manance, cu siguranta.

--Bianca--

8,505

pai daca o sprijin de bat nu cade? si el sta si pe jos, chiar langa hranitoare, dar degeaba..

8,506

atunci las-o, nu vrea ea deocamdata, dar nu-ti face griji, ii va veni foame. Apa bea?

--Bianca--

8,507

apa da.. azi l-am scos si din cusca, nu prea zboara.. adica zboara dar bate cu aripile de tavan. el acum sta jos intr-un colt si asteapta sa i se rastoarne mancarea.  sad  i-am umplut si hranitoarele ca sa le poata vedea. daca nu mananca pana maine?

8,508

Deutza e normal sa nu manance e totul nou dar se acomodeaza ea si in mod sigur va gasi mancarea daca a gasit apa probabil in curand va descoperii si hranitoarele wink si mama ta are dreptate nu e bine deloc sa ii pui mancarea jos si totusi daca nu incepe sa manance in 2-3 zile dute la un magazin si se gasesc niste hranitoare marisoare care se agata pe gratiile coliviei si ii pui acolo mancare  big_smile
P.S. o sa pun o poza dar nu se vede prea bine

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

8,509 (edited by silviuof 02-01-2011 15:51)

Eu zic sa ii lasi mancarea unde isi are locul, in hranitoare, unde e amenajat la colivie. O sa vina singur sa manance de unde trebuie. E si normal sa manance fffff putin acum la inceput. Nu il mai scoate acum afara, mai lasa-l vreo 3 zile. Incearca sa nu il stresezi prea mult, pune-i mancare si apa si atat, nimic mai mult. Trebuie sa se obisnuiasca cu noua casa. Ai rabdare, nu te mai speria!

Golanul meu a invatat de la inceput unde are mancare si intotdeauna cauta in acel loc, in colivie. Chiar cand iesea singur din colivie si ii era foame se ducea singur in colivie si manca. Am facut greseala o singura data sa ii pun mancare si pe dulap, unde statea el mai mult si deja se obisnuise sa aiba mancarea acolo si de fiecare data cand mergea pe dulap, cauta mancarea, se tot invartea pe acolo, dar nu o gasea. De atunci nu i-am mai lasat mancare decat in colivie, in casa lui!

8,510

A mea mananca dar nu am vazut sa bea apa..am cumparat-o acum  3 zile..Poate ca bea dar cand nu o vad eu :-??  voi ce ziceti ?

8,511

multumesc pentru raspunsuri. oana_ioana si eu am hranitoare la fel ca ale tale, ale mele sunt albastru inchis.
apa, cred ca bea cand nu esti tu pe acolo. stii ca nimfele nu beau asa des apa. cand bea apa bea multa.. si ar trebui sa bea apa imediat dupa ce mananca.  :nimfa:
azi dimineata cand m-am uitat in cusca, am vazut scuipat pe oglinda si pe aripa lui.. e normal sa faca asa?

8,512

O voi urmari mai mult ca sa vad cand bea big_smile am pus si niste vitamine in apa ca acolo la petshop nu le puneau aia vitamine si cred ca si penajul o se se aranjeze.

Poate ca vomita..erau si boabe de mancare in scuipat?

8,513

si scoate un fel de sasait  smile

nu, era scuipat. zici ca era de om...

8,514

Eu le-am observat comportamentul nimfelor si nu numai.Va spun ca sunt destul de destepte sa invete unde trebuie sa manance,de unde sa bea apa,pe unde sa iasa si sa intre in colivie cat se poate de repede.Si daca sunt doi se vor copia unul pe altul.Doar dupa o perioada de acomodare si siguranta vor manca in  prezenta voastra,pentru ca atunci cand  va apropiati prezentati un interes si nu sunt inca destul de ,,lejere'' in comportament ca sa manance.Dar in momentul cand le e foame sau sete se vor hrani cu sigurantza.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,515

si Dodo miroase urat. pot sa il sterg cu o carpa umeda pe aripi?

8,516 (edited by suana 02-01-2011 16:31)

Sigur ca poti.Sa n-o uzi tare si sa fie putin mai cald sa nu raceasca.Sau pui intr-o farfurie apa caldutza si il stropesti cu mana.Pe urma se va curatza singur.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,517

deutzza_1994 si masteru va rog frumos sa nu mai scrieti mesaje unul dupa altul. Va puteti concentra putin si scrie intr-un singur mesaj ce aveti de spus in momentul respectiv. Este obositor sa scrieti cate un mesaj pe minut, consecutiv.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

8,518

Da , si eu am observat asta cu copiatul.Femela statea pe covor si masculul a mers dupa ia.Cand femela s-a umflat in pene si masculul le fel..sau daca sta intr-un picior si el o imita.Astazi femela a inceput sa ciripeasca yikes.Asa ciripesc ele sau..? nu canta doar ciripeste asa simplu ca un urlet dar mai incet.Cand a inceput sa ciripeasca masculul o imita perfect si ciripeau amandoi la fel..Si ma tot intreb de ce femela sta umflata in pene.. mai ales cand iesi afara din cusca si doar ia se umfla asa.In general daca o iau cu mana si o pun intr-un loc ea sta prin acea zona si doar se plimba putin in jur dar nu zboara.E normal oare big_smile?

8,519

dar femela nu zboara deloc? masculul poate face asa sa o impresioneze... stii ca ei sunt buni imitatori  smile

8,520

Femela nu zboara cred ca din cauza grautatii..zboara 1 metru sau 2 si se arunca pe jos:(

8,521

Nu zboara pt ca nu a mai facut asta prea des. Probabil unde a fost tinuta nu a avut destula libertate incat sa-si exerseze muschii.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,522

stiti cumva daca hranitoarele trebuie umplute cu mancare? mai ales ca al meu nu mananca deloc acum.. eu le-am pus jumate. e bine? si apa trebuie sa fie rece sau calaie? si voi ce mancare le dati?

8,523

Se poate si asta,nu moare ea de sete n-ai frica smile

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,524

Poi mancare speciala pentru nimfe .. gasesti la petshop si poti sai pui cam 2 lingurite smile

8,525

si apa? calaie sau rece?