8,476

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Poi asa canta masculii de dimineata ..al meu inainte sa iau femela urla si canta de la 7 dimineata pana pe la 8-9..Si mai am si eu o nelamurire.Aseara ma uitam la televizor si era cam tarziu asa ca am acoperit cusca cu un prosop ca sa poata sa doarma.In spatele custii avea o latura neacoperita ca sa poata respira bine.In dimineata asta la 6 a inceput sa sara prin cusca si sa se loveasca de toti peretii cu aripile deschise.M-am trezit am luat prosopul de pe cusca si am dus cusca la lumina si inca nu se oprea din sarit.Am vorbit putin cu el si a inceput sa se opreasca.Asa s-a oprit si cred ca si-a continuat somnul..Cum se poate explica acest lucru? hmm

8,477 (edited by klausn 31-12-2010 18:58)

Poate a visat urat....sau spasmne nocturne ale papagalilor,vezi ca este un articol despre asa ceva pe site...

Dupa cum am promis,adaug si eu ceva poze cu ai mei...am facut si cu aparatul dar nu mai gasesc cablul de date,asa ca am facut cu telefonul (la care mi s-a strict camera si scoate cum scoate...)

EDIT:Nu stiu,eu cred ca il duc inapoi,sau fac ceva cu el,e prea rau,cand merge kiki sa manance,vine ''asta'' si o da la o parte,ca si cum si-a impus teritoriul lui,nu stiu ce e cu el...daca nu gasesc o solutie pentru el pana luni,bye...

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,478

Astazi am observat ceva la femela si ma tot gandeam ce o fi..pe talpile picioarelor are ca o julitura ..pe un picior are una mica dar pe celalalt e putin mai mare..se poate sa fie de la cusca din petshop? asta ma ingrijora mai mult ..in rest poate sa umble fara probleme.Ce ar trebui sa fac?Din cate am citit eu pe alte site-uri  sunt ca niste bataturi facute de lemnul pe care sta..etc..nu cred ca e vorba de ceva grav..Daca stiti ce este sau ati mai patit cu alti papagali va rog sa imi spuneti si mie.Ms mult!

8,479

Deutzza, pozele pe care le-ai pus tu cu nimfa ta nu sunt suficiente pt ai putea determina sexul. Totusi pare a fi inca un pui de 5-6 luni si cam 60% e baiat.
La noi este o atmosfera super. Puf si Perluta sunt mai blanzi ca niciodata. Ii mangai fara sa fuga si Perluta mananca din mana sotului meu. Asta dupa ceva timp de cand ii am.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,480

Eu am impresia ca femela e cu mult mai mare decat masculul,poate ea are 9-10 luni aprox,si el intradevar are 3 luni sau mai putin...se poate?

My Pets:

8,481

Salut , in dimineata asta am lasat papagalii sa zboare putin prin casa si masculul pe care il am de mai mult timp zboara bine si femela mai rau.. o am de o zi si o pot lua in mana si pot sa o mangai ..e foarte blanda.Cand o iau in mana pe femela mi se pare ca e cam mare si rotunjoara ca o minge.Am luat un cantar electronic ca sa i cantaresc si am observat ca femela e mai grea..masculul are 82 grame si femela 122 grame.. e normal sa aiba o asa greutate? si cand incearca sa zboare nu poate sa zboare foarte sus sad .Femela are si picioarele mai groase si umbla mai incet cred ca e din cauza greutatii.Am observat ca daca le pun mancare femela alege doar boabele de floarea soarelui.Si daca puteti sa imi raspundeti la problema de mai sus sad!
Am pus si 2 poze..cu femela si singura is cu amandoi.

8,482

LA MULTI ANI VOUA SI MOTATILOR VOSTRI!!! Un an plin de bucurie si pace, voua! Motatilor vostri un an plin cu mancare si apa cu vitamine si la mai multe jucarii!
Ma bucur ca golanul meu iarasi a inceput  sa iasa afara singur. A iesit o singura data si tot pe dulap a stat, in rest iese la balconul lui (usa de la colivie e deschisa non stop). Dar tot se sperie de mine. In schimb ne jucam asa de la distanta. El vorbeste eu ii raspund si tot asa. El canta, cant si eu. Sper sa nu cheme salvarea vecinii mei  smile  smile
LA MULTI ANI!!!

8,483

La multi ani si voua...eu luni ma duc cu motatul meu sa il dau la pet-shop si sa il iau pe altul,cred ca femela mea are peste 7-8 luni,pe cand el abia are 3 luni (daca are),si nu vrea nici cum sa il accepte.El urla in continuu,nu stiu ce sa ii mai fac...oricum,astept sa vedem ce va fi pana luni...

My Pets:

8,484

Il ai abea de 2 zile .. nu se accepta asa repede poti sa mai astepti o saptamana sau 2.Ai mei deja stau unul langa altul si daca o scot pe femela pe afara masculul merge dupa ea si se plimba in jurul ei. :iubareti:

8,485

Nu ma..nu e normal sa fie asa,zbiara in continuu,oricum luni ma duc la pet-shop,mai vedem...

My Pets:

8,486

Klauss, stai sa vezi ce spun si flyaway, suana, deyseby si apoi ia o hotarare. Daca zici ca zbiara, poate nu e baiat. Ce e drept si al meu zbiara de ma scoate din casa (bucuria lui smile ) si nici eu nu imi dau seama de ce o face. Am mai observat ca, de cele mai multe ori incepe sa zbiere atunci cand plec din camera, dar se intampla sa fiu cu el toata ziua si tot zbiara. Mai ai rabdare klaus!

8,487

E baiat 100%,mi-a cantat in ziua in care l-am adus vreo 30 minute,si in petshop era singurul care canta de mama focului...Acum sa vad maine,ca mai nainte am observat ca se curata unul pe celalalt,femela il lasa,si el pe femela,dar tot zbiara,nu pot explica de ce neutral.

My Pets:

8,488 (edited by suana 01-01-2011 19:43)

klauss ai putina rabdare.E normal sa zbiere sau sa se mai certe.Nici ai mei nu se giugiulesc toata ziua.Asa vei pati cu oricare pereche pe care o vei aduce.E nou in familie si dureaza pana se adapteaza.Dar important e ca se inteleg,nu zbieratul e problema.Probabil ca vrea sa impresioneze femela.Nu e nevoie sa faci asa repede un schimb.Eu una nu sunt de acord cu acest pelerinaj sau cu incercatul animalelor.Daca iti iei ceva  sau ,ma rog,inainte sa iei ceva trebuie sa te gandesti la toate aspecte.Eu n-am luat-o pe Silver ca mascul si s-a dovedit a fi fetitza?!Si zbierau amandoua de ma dadeau afara din casa.Insa acum cu cei doi baietei de la Mary toata lumea e multumita.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,489

Ok suana,voi vedea maine cum se comporta,nu stiu ce sa zic,acum am vazut ca mananca impreuna...se mai prind cioc in cioc cateodata,dar in rest stau unul langa celalalt si se mai curata unul pe celalalt...

P.S: MI-a spus masteru daca poti sa ii raspunzi la problema lui...te roaga frumos.

My Pets:

8,490 (edited by suana 01-01-2011 20:41)

masteru o sa incerc ca raspund la ultimele tale intrebari.Dupa parerea mea si femela e normal grey,chiar daca are puncte  galbene si sub  pene.Asa e si Motzatul meu.Si nu e anormal ca un papagal sa fie mai mare decat celalalt.Si eu am avut o femel lutino mult mai mare ca Hanny.Daca o dor picioarele si are julitura unge-o cu ulei de ricin.Betele din colivie sa fie din lemn mai groase sa poata sta comod pe ele.In legatura cu faptul ca s-a zbatut;prin gaura pe care ai lasat-o au sesizat miscare sau umbre si s-au speriat.Circul de dupa e normal pentru ca incearca sa se protejeze,sa zboare de langa primejdie.Fiind in colivie ,nu se pot indeparta.Meniul nimfelor e in special din floarea soarelui plus alte seminte asa ca nu te mira ca mananaca doar asta.Si ele au fitzele lor.Daca va zbura mai des  poate va da jos putin  :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,491

a murit nimfa mea  :grey:  despre care va spuneam  sad  azi am fost si mi-am luat altul  :nimfa:  dar asta nu e cum era primul papagal. Pana se obisnuieste cu noi... tot bland e, dar nu sta pe deget. Inca nu i-am dat drumu prin casa. multumesc celor care m-au ajutat  sad

8,492 (edited by klausn 01-01-2011 22:41)

Te referi la cel din imaginea de la avatar? yikes
Cum s-a intamplat asa ceva? yikes

My Pets:

8,493

nu stiu. cred ca era bolnav de cand l-am luat, dar nu ne-am dat seama. am mers peste tot cu el la veterinar, dar degeaba.. ne zicea ce sa ii cumparam si zicea ca ii trece, dar nu  sad avea 2 luni cand l-am luat... facuse 4 luni  sad  si s-a dus... ii cazuse fulgii de la cap, ochii se umflase, etc. eu nu eram acasa cand sa intamplat asta. l-au gasit cu aripile ridicate in sus si capul pe spate  sad

8,494

Nici nu vreau sa ma gandesc...nasol,ce sa zic,sper sa te bucuri de cel nou,si sa nu il uiti pe cel vechi neutral

My Pets:

8,495

mersi. asta care l-am luat acum, e mai vioi, sta mereu cu motu ridicat, trebuie sa il invat si pe asta sa stea pe deget. si stii cumva cand pot sa il scot din colivie sa zboare? cand il luam in mana nu musca, roade inelul   e galben:   :nimfa:

8,496

Poate ne pui si noua niste poze big_smile
Ai grija,inainte de asta,i-ai spalat bine cusca celuilalt? Sa nu cumva sa fie vreo boala care sa se transmita,stiu eu cum,nu as dori sa se repete tragedia...
Pune poze sa vedem cum arata,cat e de mare,etc...

My Pets:

8,497

Hehee.....Buna seara! :pup:
Nu prea am mai avut timp sa intru.......vad k s'au schimbat multe de cand nu am mai intrat :hihi: ce sa va spun micutii mei sunt bine,sanatosi momentan ne chinuim cu niste covrigei smile
Urez si eu bun venit noilor membrii k vad ca au venit cativa........deutza imi pare rau pentru micut(a) e mereu dureros sa pierzi un asemenea ingeras......ma tem ca asa se intampla cu veterinarii nostri nu prea au cum sa ne ajute......desi ar vrea nu prea au pregatire........sper sa te bucuri de noua achizitie eu ii doresc muuulta sanatate si poate in curand pui si ceva poze big_smile

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

8,498

multumesc oana_ioana... si ai tai sa fie sanatosi mereu. nu pot inca, sa pun poze cu el, pentru ca nu am.. momentan. dar maine o sa ii fac, si cu cusca lui.. si klausss mama ia spalat cusca si tot ce era in ea, a spalato bine cu detergent si dupaia a dezinfectato cu spirt. Cand am fost sa il cumparam, nu i-am luat cutia celuilalt.. am aruncato, ne-au dat ei o alta cutie. Pe asta de acum  :nimfa:  il cheama tot Dodo, si a zis ca are mai putin de 4 luni  smile

arata la fel ca al tau oana_ioana  :nimfa:   :hug:

8,499

Cei de la pet-shop intotdeauna spun asta,ba ca are 2-3 luni,ba ca are sub 4 luni,niciodata adevarul,din pacate.
Asteptam poze cu el,si e ok daca i-ai dezinfectat cusca.

My Pets:

8,500

Suana multumesc pentru sfaturi.Cred ca femela e mai batrana decat masculul pentru ca in petshop cand m-am dus langa cusca m-a lasat sa pun mana pe ea.La fel si acasa ..azi are 3 zile si se plimba si zboara prin casa impreuna cu masculul dar ea mai mult merge pe covor si se plimba.Cand iese are penele umflate si cand o vezi parca e o prepelita smile).