8,326

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

pai intradevar se vede ca baiatu este mai mic si de statura decat ea
am sa pun si poze mai tarziu a nu am in calculator
si multumesc frumos pentru ajutor ca eu astept acum urmatoarea tura de oua a femelei ca cam in perioada a facut si anul celalat a doua tura de oua

8,327 (edited by deyseby 01-12-2010 12:29)

punem si noi cateva poze de azi. Puf mananca din cutia cu mancare, nu se sinchiseste sa manance de la hranitore, merge direct la sursa. Perluta se face frumoasa si apoi intra si el la baita.Nu pun poze, dar si cand pun.....   smile  Erau foarte comici azi si le-am facut repede poze.   :iubareti:

Adaugat: 01-12-2010 12:26

parau11 wrote:

si multumesc frumos pentru ajutor ca eu astept acum urmatoarea tura de oua a femelei ca cam in perioada a facut si anul celalat a doua tura de oua

E pacat sa depiuna oua aiurea. Daca a fost calcata de mascul este posibil ca outele sa fie fertile si sa iasa pui. Altfel se chinuie ea degeaba. Nu ai ce le face. Ele fac ce simt. Las-o sa depuna . Important e sa ai mare grija de ea sa aiba calciu si vitamine.  :k:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,328

face de obicei 4 oua dar pe baiat il respinge si cand se apropie el de oua ea il bate dar de exemplu ieri iam vazut ca se scarpinau reciproc si azi iar lo batut si in perioada cat cloceste e si mai agresiva cu el
si imi plac ft mult papagali din pozele ce lei pus ai mei nu is asa de colorati o sa pun pozele pe la doi ca sa plece mama la lucru ca ii scot din colivie sa le fac poze calumea
ca daca nu nu ma lasa

Adaugat: 01-12-2010 12:45

si acum sa va prezint nimfele mele
baiatul este cel mai inchis la culoare
si vreau sa stiu daca chiar este baiat

8,329

Nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac...am citit o gramada de forumuri.Lui Rokutza al meu ii cad fulgi si pene....De la ce oare?Are in jur de 4 luni ci ceva, sa fie oare vb de schimbarea penajului?

8,330

Eu am nimfa de aproape 3 saptamani si in fiecare zi mananca din osul de sepie.Deja l-a rupt pe margini.O sa se termine osul sau trebuie inlocuit dupa un anumit timp?:D

8,331

sorinel1970: stai linistit. Si la mine tot asa se intampla. Golanul meu cand incepe sa zboare, parca incepe sa ninga, cam asa de mult puf e in aer. Pana isi schimba penajul tot o sa lase puf, poate chiar si pene.
parau11: esti sigur ca cea deschisa e fetita? Eu as zice ca e baiat, pentru ca are obrazul prea strident. Cel mai inchis e pui? Cat are? La cel inchis nu pot sa imi dau cu parerea pentru ca nu ma pricep. Doar flyaway si deyseby te pot ajuta.

8,332

cea deschisa face oua deci is sigur ca e fata

8,333

Sunt blanzi? Cum i-ai imblanzit? Eu nu ma pot apropia de golanul meu si de aceea intreb. E la mine din august si are alergie la deget, cand il apropii foarte tare de el

8,334

sorinel1970 wrote:

Nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac...am citit o gramada de forumuri.Lui Rokutza al meu ii cad fulgi si pene....De la ce oare?Are in jur de 4 luni ci ceva, sa fie oare vb de schimbarea penajului?

narparleste

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,335

parau11 te rog sa nu mai scrii nu stiu cate mesaje unul dupa altul.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

8,336

Mai copii, in perioada de naparlire se pune castronel cu apa calduta( ca de vara, nu calda) , unde ei se spala. Cand fac baiata cojita de la capatul penelor se imoaie si ele cad mai usor si nici nu va mai fi mult praf.
Parau11 nu pot sa-ti spun sigur. Daca faci macar doua poze cu interiorul coditei si aripioarelor ar fi perfect. Ma refer la cel mai inchis, perlat.

- Mary-

8,337

Mary , ce haiosi sunt Puf si Perluta ! Parca iti vine sa ii mananci de frumosi ce sunt ! :hug:  :pup: Iti multumesc de aprecieri !  :hug:  :pup: Inseamna ca am inceput si eu sa ma pricep cat de cat ! wink Si nu fac altceva dacat le spun ce am facut eu , cand am fost in situatia lor ... Altceva nimic in plus . Unde nu stiu , mai bine nu le raspund , decat sa le spun o prostie !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,338 (edited by Misu85 02-12-2010 20:58)

venim vesti bune, puiul lutino a inceput sa imite sunete si vad ca incepe sa cante,perlata e tacuta si se pare ca am 2 perechi :bravo:  numele lor este coco si cocolino

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,339 (edited by deyseby 02-12-2010 21:58)

Flay, cine ti-a zis ca ai inceput sa pricepi? Tu de atat timp incepi sa pricepi.? Nimeni nu se naste invatat , nu vom putea sti niciodata totul despre nimfe dar macar strictul necesar il stim. Esti o scumpa si ma bucur de fiecare data cand i-ti citesc mesajele. Asteptam si vesti de la Suana si ceilanti utilizatori mai vechi. Nimfa ma bucur sa vad ca ai doua perechi.  :k:

- Mary-

8,340

Golanul meu e tare comic. Cand e sus pe bat, in colivie, cand coboara sa manance, canta, vorbeste, de toate. E foarte comic ca baga capul la mancare si vorbeste si mai ia o boaba mai vorbeste, iar mai mananca iar vorbeste.
Totusi nu stiu ce are, ca atunci cand iese afara, la un moment dat incepe sa tipe, desface aripile, ca si cum ar ataca si da sa muste tot in jur. De ce??? E de speriat?

8,341

asa se comporta si papagalul meu, numai ca nu tipa adica face niste sunete mai ciudate. Eu cred ca face parte din recitalul lui:)

8,342

nimfa scuze ca te intreb, da' nu am fost atenta  smile da' cei 2 pe care zici ca sunt a 2 a pereche sunt frati?

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

8,343

da,de ce?, nu vad care este problema

==>Misu<==

8,344

Daca pun apa putin incalzita intr-un vas pot lasa nimfa sa faca baie?Multi zic ca baia trebuie facuta in fiecare zi dar altii zic ca doar vara..lamuriti-ma si pe mine cum pot sa procedez.Ms :k:

8,345

Da, apa cu care face baita trebuie neaparat sa fie calda! Nu fierbinte.. ci suportabila smile Baita trebuie facuta cam in fiecare saptamana, chiar daca e iarna, cu conditia sa aiba in camera o temperatura optima, ca sa nu raceasca. Eu de obicei il usuc pe David foeohnul; il tin destul de departe de el, ca sa nu-l friga.. ai putea incerca si tu smile

8,346

Orice papagal are nevoie de o baitsa, vara ei fac bai mai des iar iarna fiind frig trebuiesc facute mai rar, poti sa-i pui apa calduta intr-un vas dar ai grija sa fie cald in camera si sa-l usuci repede sa nu inghete. Daca nu are nevoie de baie nu are rost sa-i faci.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,347

De unde ne dam seama daca are sau nu nevoie de baie?
In legatura cu batoanele ce se gasesc in comert,ce parere aveti despre ele?

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,348

Pai daca e murdar sau miroase urat, inseamna ca are nevoie de o baie  smile Hmm macar la 2 saptamani, chiar daca e curat, ar cam trebui sa-i faci.
Batoanele din comert nu sunt bune pentru ca boabele sunt lipite cu chimicale, nu cu miere sau cu ceva natural.

8,349

Aham,nici cele care zice ca sunt cu miere?
Cat despre baie,e destul daca dau pe el apa? Cu puf normal... Cam cate sa ii dau ?

Cateodata ii mai intra in ochi ceva puf,sau pene mici,si ii sta pe ochi,ce pot face? E problema sau ...?

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,350 (edited by birdslover 04-12-2010 14:03)

Hm.. despre alea nu stiu ce sa zic.. big_smile Dar nu cred ca sunt nici alea lipite cu miere.. daca ai unul, poti sa pui limba pe lipiciul ala sa vezi big_smile Cel putin comunitatea Latifa nu prea le accepta  :hihi:
Poti sa il uzi tu cu puful dar nu foarte mult; apa nu trebuie sa-i ajunga la puful acela de sub fulgi pentru ca ala se usuca greu si poate sa se imbolnaveasca daca i-l uzi.. E bine doar sa ii umezesti un pic fulgisorii sau, cel mai indicat, sa il lasi pe el sa-si faca baie pentru ca el stie cat sa se ude smile
Legat de chestia cu ochii nu e nicio problema  smile  scutura din cap, se scarpina si gata smile