Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Daca cumperi 2 nimfe probabil vor fi prea atasate una de alta si vor uita de tine .Oricum astept raspunsul:D
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Daca cumperi 2 nimfe probabil vor fi prea atasate una de alta si vor uita de tine .Oricum astept raspunsul:D
Mai bine ii vad pe ei 2 fericiti decat pe ea trista si eu fericit (sau ma rog,sa ma faca fericit)
vreau sa stiu din poza cu cele 3 nimfe care e femela...? poza cu cea singura stiu k e femela k a facut 4 oute dar ca si cei pe care ii am aksa nu a iesit nimic...ceilalti 3 sunt toti baieti?nu`mi dau seama kre e fetita.ia luat tata din ungaria si cel de acolo i`a zis k sunt 2 fete si 2 baieti
Adaugat: 27-11-2010 00:25
cat despre zuzu si zuza mea, avand in vedere k au trecut 28 de zile le`am scos cuibul si spre surprinderea mea nu au reactioinat rau...au zburat amandoi s`au giugiulit...astept sa ma trezeasca iar zuzu cantand k de cand cu outele nu a mai cantat deloc...
Acum sunt mai sigur de nimfele mele. Cea perlata canta, face in mai multe feluri si acum a inceput sa puna capul in jos si sa ridice putin codita si scoate un sunet. Cea lutino de cand o am de vreo 3 ani nu a scos un alt sunet in afara de un simplu "chiu" si TARE.
oare perlata e baiat si lutino fata?
daca zici ca nu a cantat deloc,este fetita ca si a mea.
perlata'' cum o numesti tu,da,este baiat posibil.
A inceput si noi sezonul de imperechere si a intrat in calduri de cateva zile,din pacate nu prea am mai avut timp sa intru dar am citit mesajele voastre.Ma bucur sa vad atatia membrii activi si atatea pagini scrise. O poza sa vedeti cat am crescut si cat de alintata sunt :iubareti:
Si am o intrebare,ii dau paine in fiecare dimineata.ii face bine? sa ii dau mai rar?
Paine..nu are de ce sa ii faca rau..si eu ii mai dau dar nu prea mananca a mea are figuri
foarte frumoasa a ta,sa iti traiasca muuult muult ! :grey:
vreau sa stiu din poza cu cele 3 nimfe care e femela...? poza cu cea singura stiu k e femela k a facut 4 oute dar ca si cei pe care ii am aksa nu a iesit nimic...ceilalti 3 sunt toti baieti?nu`mi dau seama kre e fetita.ia luat tata din ungaria si cel de acolo i`a zis k sunt 2 fete si 2 baieti
Prima nimfa eu zic ca e baiat , a doua este fata iar a treia nu se vede bine codita si nu sunt sigura ce este ... Mai fa o poza cu ineriorul coditei !
Adaugat: 27-11-2010 15:25
Daca ai avea in aceeasi cusca o nimfa si un perus , atunci s-ar mai obisnui sa stea in preajma omolui si sa te asculte?S-ar intelege intre ei ca sa nu se simta singuri?
Daca ai avea un pitbull si ai cumpara o pisica si i-ai obliga sa stea in aceeasi camera , tu crezi ca s-ar intelege ??? ... Daca ai nimfa si vrei si perus trebuie sa ii ti sparat , fiecare in colivia lui ! Asa este normal , Fiecare rasa cu colivia ei !
Si am o intrebare,ii dau paine in fiecare dimineata.ii face bine? sa ii dau mai rar?
Bine ai revenit ! Din cate stiu eu painea are sare , iar nimfele nu au voie ... deci nu ar trebui sa ii dai in fiecare zi ! O data la 2-3 zile si bine ar fi daca le-ai da-o prajita si eventual paine neagra sau secara . Painea alba chiar nu le face bine !
Adaugat: 27-11-2010 15:31
sunt curios si eu sa aflu raspunsul la intrebare,dar mai degraba as cumpara inca o nimfa decat un perus.:|
Mai bine ii vad pe ei 2 fericiti decat pe ea trista si eu fericit (sau ma rog,sa ma faca fericit)
Ai face cel mai bine sa ii cumperi un partener , nu un perus . Daca vrei sa iei perus iti mai trebuie o colivie si sa ii ti separat ! Ei ii trebuie un partener care sa stea cu ea in colivie , nu doar sa se joace cand iese afara ! Asta e parerea mea ...
Azi cand am fost la pet shop sa cumpar vita. de pus in apa,am vazut ca au la pet shop un puiut,nu avea mai mult de 2 sapt,era foarte dragalas :X
Nici pene nu avea pe el:|
Nu stiu exact cum trebuie sa arate...dar...
ceva in genu,dar cu mai putine pene http://www.4animale.ro/images/art/2009_ … fa_4_a.jpg
Buna tuturor!
Apelez la voi forumistii care detin cea mai frumoasa si iubitoare pasare, nimfa, ca sa ma ajutati un pic.
Am cumparat acum o luna de zile de la o crescatorie de pasari o nimfa, cel care ii creste zice ca e baiat, insa dupa pozele puse de voi aici nu stiu ce sa mai cred.Ideea este ca de o saptamana isi freaca fundul de mobila din casa, de cateva ori pe zi si tipa foarte tare cand face lucrul asta. Ce sa inteleg, ca, "cotaie" de la varsta de 5 luni?Poate fi asta o modalitate de a stabili daca e baiat sau fata?
Puteti sa ma ajutati sa imi dau seama daca e fata sau baiat?
O sa atasez si o poza.
Multumesc anticipat tuturor!
Atunci cand ''urla'' ,poate inseamna ca nu ii convine ceva,nu e multumit sau ii lipseste ceva.
Dupa mine,zic ca e mascul,deoarece am vazut unul identic la cineva si era mascul,poti stii 100% daca canta...Deci canta?
Ieri au trecut 2 saptamani de cand am si eu nimfa.Chiar cand l-am cumparat nu puteam baga mana in cusca pentru ca se agita si incerca sa zboare.Acum pot sa bag mana in cusca si sa il ating usor dar se fereste de mana si incearca sa ma ciupeasca ca si cum ar fi speriat de mana mea.In rest daca e afara imi sta pe mana cateodata , pe umar , pe cap.. unde vrea el sa stea.O sa se obisnuiasca cu timpul sa nui mai fie frica?
La mine cea perlata cred ca vrea sa se imperecheze.Isi culca capul si ridaca codita dar nu mult si scoate un sunet scurt iar cea lutino nu face nimic.Se uita.
Nu cred ca pot sa zic cantec, e mai mult un urlet continuu, nu prea stie sa cante ca e mic, e afon dar are tentative in fiec zi, se perfectioneaza de la o zi la alta, fluiera, etc.
Femelele nu canta deloc...sau?
bine v-am regasit, se pare ca cei 2 nimfe sunt femele nu am auzit pe nici unul pana acum care canta,mai graba fluiera,tipa.eu nu pot sa tin daca nu sunt perechi,asa ca daca e cineva doritor sa imi dea pm pt mai multe detalii, in curand fac 3 luni si nu pot sa mai tin
Nu cred ca pot sa zic cantec, e mai mult un urlet continuu, nu prea stie sa cante ca e mic, e afon dar are tentative in fiec zi, se perfectioneaza de la o zi la alta, fluiera, etc.
Femelele nu canta deloc...sau?
Bine ai venit Sorinel ! Dupa mine , mai mult ca sigur e baiat ! E micut ... nu are mai mult de 3-4 luni ! Fiind micut , abia acum isi formeaza trilurile . Exerseaza si el pana ajunge la trilul final ! Femelele au un tipat mai ascutit si atat ! Ele nu formeaza triluri ! Doar "tipa" ! Rareori ajung si femelele sa formeze cate un tril . Masculii au capul galben , dar cand sunt pui este gri . O sa se ingalbeneasca capusorul lui in timp . Se vede deja ca se ingalbeneste ! Iti pun niste poze cu baietelul meu , cand avea 2 luni . Zici ca sunt frati ! Acum este la Monyxme , la noi pe forum ! Astept sa puna si ea niste poze ca imi este dor de el !
Silviu , Lily s-a facut o frumoasa ! :pup: :heart: Imi era dor si de ea ! :merci: :hug:
Adaugat: 28-11-2010 13:23
Ieri au trecut 2 saptamani de cand am si eu nimfa.Chiar cand l-am cumparat nu puteam baga mana in cusca pentru ca se agita si incerca sa zboare.Acum pot sa bag mana in cusca si sa il ating usor dar se fereste de mana si incearca sa ma ciupeasca ca si cum ar fi speriat de mana mea.In rest daca e afara imi sta pe mana cateodata , pe umar , pe cap.. unde vrea el sa stea.O sa se obisnuiasca cu timpul sa nui mai fie frica?
Bineanteles ca o sa se obisnuiasca ! A inceput sa aiba incredere in tine ! E un inceput . De acum incolo ai sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine ! Totul e sa ai rabdare si sa nu il stresezi ! Restul vine de la sine ! :k:
Numai golanul meu nu se obisnuieste cu mine. Se bucura cand ma vede, incepe sa cante, dar in schimb nu suporta sa ma apropii de el cu mana. Daca vede ca ma apropii foarte tare, incepe sa fuga. Nu stiu ce sa ii mai fac. Idei? Multumesc
Tu nu faci lucrurile in ordine ca sa zic asa vrei sa ti se urce pe mana din prima eu ti-am zis gaseste-ti un bat mai lung gen un aratator si incearca sa il faci sa se urce pe bat...Daca e il si poti impinge cu ceva la inceput...Apoi dupa ce stapanesti faza cu batul poti incerca sa il faci sa manance din mana dar daca e cu bucati mai mari de mancare, dar mancare care stii ca ii place.Apoi mancatul din palma de preferat ii pui in palma semintele care le mananca el.Dupa ce vezi ca s-a obisnuit sa manance din palma si mananca mereu incepi faza cu statul pe mana/deget...apoi el va face restul...Soo am terminat pasii care i-am facut eu...Eu si cu nimfoiul meu suntem sanatosi desi cred ca pe mine ma va incerca o raceala...Ieri am stat cu el prin bucatarie pe mana... si s-a speriat si a zburat prin toata bucataria dar a venit inapoi pe mana de buna voie...i-am tinut-o doar in fata si a venit dupa 5 minute pe ea.Si azi a fost o zi speciala...A inceput sa imi stea pe picior, dar a fost special faptul ca azi a mancat din gura mea...Am luat o bucatica maricica de miez de paine si am luat un sfert intre buze sa o tin si restul inafara si el a inceput sa manance bucatica
Acum vreo 2 zile nimfa mea a descoperit niste crengi de salcie asezate langa cusca lui.Se urca pe cusca si le rupe apoi isi ia cu el o bucatica de creanga si o rontaie.Crengile de salcie nu cred ca sunt toxice sau daunatoare pentru el..nu?In apa am pus si niste vitamine de asta e apa mai galbena Am pus si o poza :X
Flyaway papagalii nostri zici k sunt frati, seamana leit unul cu celalalt numai ca al meu chiraie in fiec dimineata si seara cel putin o ora...povesteste pe limba lui vrute si nevrute. :grey: Ne-a zapacit...plec la serviciu in fiec dimineata cu ciricaitul lui in creieri, in rest este adorabil. Sta pe deget, e pupacios, e iubitor, iti sare in cap, pe umar, doarme pe mine, zboara tocmai din bucatarie la el in camera. Dupa o luna de cand il avem cred ca e ff ok ca si comportament.
buna,revenim si noi cu poze noi,ultima este de cand avea piciorul in atela
Bun venit celor noi si pupam motucurile la toate nimfulinele.Sunt foarte frumusele. Flay te pup si te felicit pt raspunsurile pe care le dai. Eu nu mai am timp sa intru prea des dar ma bucur sa vad lume noua si ca tu esti " la datorie". Vom si noi ceilanti dar mai rar ca nu se poate acum mai des. Intreba cineva de o fetita din 3 nimfe. Eu as zice ca toti 3 sunt baietei. Depinde ce varsta au. Dungile de pe codita sunt mai distante la baietei decat la fetite. Deci baietii care au dungi pe codita( gen cei normal grey), au distanta mai mare intre o dunga si alta, pe cand la fete sunt mult mai dese.
am si eu 2 nimfe o femela sigur care face oua pe care o am de aproape doi ani si cred ca un baiat de pe vara si acum de vreo luna au ea a facut din nou oua dar nu a scos si nu vre sa il lase pe celalt aproape de ea va rog sa imi spuneti daca pot face ceva in privintza asta sau cum sa aflu mai exact sexu lor ca poate ii femela si celalat
am si eu 2 nimfe o femela sigur care face oua pe care o am de aproape doi ani si cred ca un baiat de pe vara si acum de vreo luna au ea a facut din nou oua dar nu a scos si nu vre sa il lase pe celalt aproape de ea va rog sa imi spuneti daca pot face ceva in privintza asta sau cum sa aflu mai exact sexu lor ca poate ii femela si celalat
Buna. In primul rand ar trebui sa pui cateva poze cu ei sa ne dam seama, apoi daca vrei sa ai pui nimfele tre sa aiba cam aceea-si varsta amandoua. Daca una este mai tanara ca cealanta nu se accepta prea usor.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus