7,326

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

De ce de fiecare data cand cer si eu o parere nu ma baga nimeni in seama? Numai zic nimic..................

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

7,327 (edited by george89 03-08-2010 22:48)

bubbles wrote:

De ce de fiecare data cand cer si eu o parere nu ma baga nimeni in seama? Numai zic nimic..................

sigur te baga" cineva in seama...
cel mai bine ar fi sa le iei pereche, si sa ii lasi pe ei sa formeze cuplurile, nu sa le faci tu. Si dupa acea sper ca o sa isi revina Mango cu, cantatu. mai ales la cat te-ai chinuit tu cu ei tratandu-i, ar fi pacat sa nu le iei pereche, mult succes

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

7,328

bubbles wrote:

Nu este ca nu te baga nimeni in seama dar poate nu e nimeni asa...daca se striga atata unul pe altul inseamna ca se iubesc ca fratii...si stii ca fratii se mai sacaie intre ei...vreau sa mai iau si eu unul si poate o sa fim la fel  wink ...sper ca ti-am fost de ajutor macat putin...

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

7,329

bubbles wrote:

bubbles din ce am citit eu nu o sa cante doi baieti niciodata.Intrun grup de 2 sau mai multi masculi de nimfa exista unul care poate imita toate sunetele celorlalti.Daca un mascul  canta in voliera si incepe acela care poate imita toate sunetele se opresc toti si il asculta.Eu de exemplu aveam unul negru care canta mereu il poreclisem pavaroti dar de cand am loat unul alb numai pe asta il aud cantand. Pe pavaroati si pe restul ii aud cantand numai cand isi curteaza perechile.

7,330

Sabrina,nu te supara,dar vezi ca toti suntem mai tot timpul plecati si nu prea stam pe forum.Ce pot sa zic decat ca exista o rivalitate amandoi fiind baieti.Unul din ei e dominant si el va conduce.De ce nu te hotarasti sa le iei pereche si atunci scapi de grija.Le poti da drumul impreuna.Cumva trebuia sa iei o fetitza si sa iei de la cineva experimentat care stie ce vorbeste ,nu sa-ti dea la intamplare.Stiu ca e greu sa renunti la un animalutz pe care il ai chiar si cand treaba e complicata.ia o colivie mai mare ,separata la mijloc,sau fa-le tu un fel de voliera mai mica despartita pe mijloc si ia 2 fetitze si sa vezi ca se schimba treaba.Dar ia 2 femele cuminti ,nu foarte mature si de la pet-shop sa fie salbatice ,ca o sa-i innebuneasca pe ai tai si mai mult pana se acomodeaza.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,331

Nu pot face fata la inca in papagal in plus...sa numai zic de 4 smile nu stiu ce o sa fac. Nu stiu dar ma urasc ca am facut pasul asta mai bine il lasam singur pe Mango si gata.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

7,332

Problema e ca Sabrina nu are unde sa ii tina pe toti daca ia 2 femele, deoarece sta la bloc. Si plus ca nu ar avea timp suficient sa ii ingrijeasca. Dar nu vrea nici sa dea un mascul pe o femela, pt ca ii e greu sa se desparta de ei dupa ce ia si tratat atata. C-am asa sta situatia din cate am vb cu Sabrina. (ma scuzati pt off topic)

7,333

am observat ca lu' tzuiuka au inceput sa ii creasca pene pe cap(neavand pene pe cap, nici obrajorii aceia nu ii mai are).au aparut pene galben si portocalii.sunt fericita  :elefant: , insa nu imi pot explica de ce ii cresc tocmai acum.a stat in jur de 2 ani fara pene si acum...

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,334

hmmm,depinde de fiecare papagal,oricum,bravo...!  :bravo:

2 perusi-Lolita(Lola);Pakito(Paco) :perus: :perusi: ;1-bichon bolognese-Puppies(Puppy) :caine: ;am avut:5-caini :caine: ,4-perusi :perusi: :perus: ,1-iepure :iepure: ,1-hamster :hamster: ,pisici(bloc) :pisica:
;PROTECTIA ANIMALELOR!ANTI-POLUARE!IUBESC NATURA!AM MULTE ANIMALE LA TARA!MA IUB. ANIMALELE!

7,335

depinde de fiecare papagal,unora le cresc mai repede altora mai incet.si eu am avut cam aceeasi problema cu coco :nimfa:

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

7,336

am si eu o intrebare...cum naparlesc nimfutele??adica nu stiu...simptome...sau cat de cheala ar trebui sa devina dintr-o data...multumesc  :heart:

7,337

zuxi02 wrote:

am si eu o intrebare...cum naparlesc nimfutele??adica nu stiu...simptome...sau cat de cheala ar trebui sa devina dintr-o data...multumesc  :heart:

Cum naparleste orice alta pasare. Simptome...? Pene multe pe covor. tongue   Nu o sa fie cheala.. ii vor cadea penele dar nu in asa fel incat sa cheleasca. Vei vedea cum ii cresc altele noi la loc. Fructe, vitamine +++... baite mai ales pe perioada asta si o sa vezi ce penaj fain o sa aiba.

Simo

7,338

necunoscuta wrote:
zuxi02 wrote:

Cum naparleste orice alta pasare. Simptome...? Pene multe pe covor. tongue   Nu o sa fie cheala.. ii vor cadea penele dar nu in asa fel incat sa cheleasca. Vei vedea cum ii cresc altele noi la loc. Fructe, vitamine +++... baite mai ales pe perioada asta si o sa vezi ce penaj fain o sa aiba.

pai ii mai cade cate o pana cam la vreo 2 saptamani deaia am intrebat...merci de raspuns :pup:

7,339

vreau sa ii fac copacel lui nimfele mele si ce fel de copac crengii..imi recomandati? vreau sa fac ceva frumos

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,340

Poti sa ii faci din salcie, mar, ai grija sa nu fie ceva otravitor pentru ei (ex: visin, cires). Eu iti recomand sa ii faci din salcie deoarece o sa iti fie mai usor.

7,341 (edited by Misu85 09-08-2010 10:19)

pacolina e pe cale sa faca oua se baga sub pat si isi deschide coada si se lasa pe vine, spuneti-mi rapid ce sa fac sa ma duc sa le iau cuib?

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,342

Da! Daca ouale sunt fertile, mergi si ia cuib!

7,343

pai na facut din cate vad si de unde sa iau cuib gasesc oriunde? la animax la turda cei care stiu...

==>Misu<==

7,344

Cauta in pet-shopurile mai maricele. La Animax e posibil sa gasesti

7,345

si ce fel de cuib din alea patrate? dati-mi si mie o poza cu link sa vad ca plec cat de curand

==>Misu<==

7,346 (edited by birdslover 09-08-2010 13:02)

Trebuie sa cauti un cuib pentru nimfe care, cel mai probabil, e patrat. Cel pentru perusi e prea mic... Nu stiu sa ofer prea multe detalii ca n-am avut nevoie de cuib pana acum..

Uite Mary are o poza cu cuibul (vezi ca daca nu ai colivie cu loc pentru cuib, va trebui s-o tai, din cate am inteles):

http://www.4animale.ro/animalbum/bombonel/727/2076#nav

7,347

uite aci o sa stea cuibul lor, trebuie sa iau ceva pe marimea aceea sa intra bine cu suportul stiu ca cuibul o sa stea pe afara dar ma refer la suport cu ce sa prinda asta sa fiu atent

==>Misu<==

7,348

Hmm aia nu cumva e usita de la colivie? Ai de gand sa ii deranjezi tot timpul scotandu-le cuibul si bagandu-l la loc?

7,349 (edited by Misu85 09-08-2010 16:42)

nu,nu aia este usa de pe lateral are 2 usi una pe lateral si una in fata

==>Misu<==

7,350

buna...o sa plec can 3 zile de acasa si nu stiu ce o sa ma fac cu el...nu cred k e bine sa il las singurel acasa...ar trebui sa il duc la cineva...un sfat ceva?