Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
zuxi, cred ca nimfa ta este fetita. Seamana leit cu Jacky a mea.
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
http://deyseby.sunphoto.ro
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
zuxi, cred ca nimfa ta este fetita. Seamana leit cu Jacky a mea.
de o saptamana an 3 ouiuti draguti , ce trebuie sa fac, parinti trebuie sa manance ceva in mod special?
Pote cine sa ma invete ce trebuie sa fac?
Va multumesc
oanamihaela wrote:Buna, ma numesc Oana si am si eu o pereche de ninfe. acum vreo doua luni mi-au facut 4 oua din care a iesit decat un singur puisor, dar a trait doar o saptamana. Nu stiu de ce a murit. Acum au facut alte oua, va rog sa ma ajutati cu un sfat de cum sa am grija de ei, nu as mai vrea sa moara, mai ales ca fetitele mele au plins cateva zile dupa pui. Va multumesc mult
Aici sunt c-am multe de vorbit, in primu rand nu le place parintilor sa umbli in cuib la pui sau oua, deoarece sunt parinti care dupa ce ai umblat la pui il neglijeaza, nu ii hranesc, nu ii incalzesc si de aceea mor. Nu trebuie stresati! In aceasta perioada trebuie sa le asiguri mult calciu, deoarece femela a depus un efort depunand oua. (calciu lactic pe care il pui in apa, sau os de sepie).Mai multe o sa iti spuna Mary!
Si eu cred ca e tot fetita deyseby...ma tot contrazic cu tatal meu pe tema asta...am crezut ca e fetita din prima clipa cand l-am vazut ...voiam sa stiu ca sa vad ce pereche sa ii iau daca ii iau
Oanamihaela, nimfele tale au nevoie de liniste muuulta in perioada asta. Un castronel cu apa, os sepia simplu, out fiert cu putin pesmet, morcov ras,cate o picatura de vitamine in apa zilnic pe toata perioada, ii va intari. Ei i-si vor face foarte bine treaba singuri daca vor avea tot necesarul. Oricum vor hrani puii doar cu seminte dar se chinuie si parintii si puii vor fi "rahitici", poate vor si muri daca vor fi hraniti numai cu seminte. Cunosc persoane care au patit asta din cauza ca nu i-a interesat .
Hello again.
Sunt intr-o mare dilema..din nou asa ca m-am gandit sa va cer voua ajutorul - celor mai experimentati ca mine.
Dupa ce am aflat ca nimfa cu care locuisem 2 ani s-a dovedit a fi fata am re''numit-o'' Gaga (nici o aluzie la Lady Gaga).
Apoi viata mea a fost un ''calvar'' - s-a atasat prea tare de mine si nici macar nu pot sa-mi fac dus singura sau sa ma duc pana in bucatarie pentru ca incepe sa tipe (sa nu mai mentionez ca atunci ca ma duc la scoala tipa ore in sir).
Mi-a fost mila de ea si ma hotarasem sa ii cumpar un partener (dar era complicat pentru ca ea are 2 ani deja si e atasata de mine etc etc).
Astazi un prieten de-al meu mi-a facut o surpriza si s-a prezentat cu o cutie de carton in care se afla ''un nimf''.
Mi-a spus ca l-a primit ieri de la un alt prieten (a fost ziua lui de nastere) iar ca el nu are nici timp nici experienta sa se ocupe de el..ea.
Asadar ''sexul'' ei/lui s-a ''pierdut'' pe drum.
Deci va rog inca o data , dragi forumisti sa-mi spuneti daca Beebo (thats his new name) este fata sau baiat.
Picure attached.
buna,nu stiu ce sa-ti spun ,incearca sa-i faci niste poze sub coada si la burta pt a determina mai bine sexul nimfei tale.
are dreptate ralukutza.cool...e cam suparat/a in pozele astea...se pare ca nu ii place sa i se faca poze ...si eu vreau sa ii cumpar o pereche la al/a mea si tot in dilema asta sunt...oricum sunt cam convinsa 70% ca e fata a mea
Here u go..
Yay. Mersi.
Sper sa se inteleaga bine.
De cum a intrat pe usa (Beebo), Gaga a inceput sa tipe iar el tipa dupa ea *chemistry*
Acum dorm impreuna desi relatia lor (de 5 ore) pare foarte platonica.
deyseby wrote:Laura, cea perlata ca si Aly, numai tu stii ce poate fi. Eu nu am avut nimfe asa. Daca seamana cu mama, este fetita. Cel perlat mai tare, ca si Perluta mea nu are dungi pe codita, tind sa cred ca e baiat si ultimul cel cu negru mai mult pe piept nu are dungi pe codita deci posibil sa fie baiat, numai ca si Oliver a avut o nimfa asa care eu bagam mana in foc ca este baietel si era fata. Parca avea dungi pe codita, numfa lui. Dupa dungile de pe coada sunt 2 baieti si o fetita.
:wow:
E vorba de Oliver al meu?
nu. De oviliv.. La cate nume sunt m-am ametit.
Adaugat: 22-07-2010 09:46
Yay. Mersi.
De cum a intrat pe usa (Beebo), Gaga a inceput sa tipe iar el tipa dupa ea*chemistry*
Acum dorm impreuna desi relatia lor (de 5 ore) pare foarte platonica.
Bine ai venit. E tare frumos nimful tau. Este baiat si sper sa se inteleaga bine cu fetita ta. Singurul sfat pe care vreau sa ti-l dau este ca ar trebui sa fii un timp mai rece cu fetita ta sa se apropie mai mult de el. Am si eu un baietel exact ca ea si este rau cateodata deoarece il pot calca din greseala sau sa-l accidenteze un copil . Nici nu stii unde e si cand a ajuns.
evulsive wrote:Yay. Mersi.
De cum a intrat pe usa (Beebo), Gaga a inceput sa tipe iar el tipa dupa ea*chemistry*
Acum dorm impreuna desi relatia lor (de 5 ore) pare foarte platonica.Bine ai venit. E tare frumos nimful tau. Este baiat si sper sa se inteleaga bine cu fetita ta. Singurul sfat pe care vreau sa ti-l dau este ca ar trebui sa fii un timp mai rece cu fetita ta sa se apropie mai mult de el. Am si eu un baietel exact ca ea si este rau cateodata deoarece il pot calca din greseala sau sa-l accidenteze un copil . Nici nu stii unde e si cand a ajuns.
Mersi de sfat, ma gandeam sa fac acest lucru dar imi era teama ca Gaga nu ma va mai iubi Acum sunt decisa sa las ''egoismul'' si ''gelozia'' la o parte si sa-i las pe ei sa fie fericiti :iubareti:
Am doua vesti: una buna si una rea.
Vestea buna e ca am dormit pana la 10 - Gaga nu a mai tipat cum face ea de obicei, pe la ora 6.
Vestea rea este ca ea nu se desprinde de mine, ma pupa, vrea sa-o mangai, sa-o scarpin iar pe el nici nu-l baga in seama.
Probabil o sa o tin inchisa, in colivie, cu el cateva zile si o sa-o ignor un pic - mi-se rupe sufletul cand plange (tipa) dupa mine .
si eu am nimfe^_^ 2:D :iubareti: paco si riky:D:> imi place la nimfe ca nu is asa sprioase:D chiar foarte tupeiste :ok:
frumoase nimfutele tale...a mea a inceput sa stranute 1pic...ce ar trebui sa ii dau?multumesc :iubareti:
Buna seara si de la noi!
zuxi, poti sa le dai Bronchipur de la Sera cateva picaturi, dar la mine cel mai bine au functionat crengutele de salcie. Salcia are cel mai mare continut de acid acetilsalicilic - aspirina mai bine zis. E buna si pt. raceala, si pt. stomac. Spalata f. bine, uscata f. bine, e cea mai indicata pt. pasari.
Nimfii mei sunt bine, s-au invatat cu out fiert, morcov ras si mar, mai ciugule si patrunjel sau papadie, dar nu cu atata pofta. Coco-Loco canta non-stop, fluiera sau imita orice fluierat, Bela il trateaza cu indiferenta sau ciocuri in cap, dar sunt de nedespartit. Nu le place sa faca baie singuri, s-au invatat sa-i dau eu cu dusul, sunt niste rasfatati! Au naparlit, acum sunt foarte frumosi, dar ma dispera acea "matreata" a lor, zilnic trebuie sa matur pe langa colivii si sa sterg mobila.
Din pacate nu i-am mai pozat, o sa incerc cat de curand sa-mi fac timp. Va citesc cat de des pot, din pacate nu reusesc sa gasesc timp sa scriu.
Sabrina, totul va fi bine, esti o "mamica" devotata. din pacate procesul de vindecare dureaza, dar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor tale.
Va :pup: cu drag.
Salut Vicky! :hug: . Asa parca este alta treaba cand mai revenim si noi cu mesaje noi, nu?
Mary, daca timpul mi-ar permite, as sta numai pe forum! Multi :pup: pt voi!
Neata everyone.
Am o noua problema *uff* dupa cum stiti am primit o nimfa (n.r. Beebo) acum 2 zile.
Totul bine si frumos, mai putin faptul ca nu prea mananca si face moale - diaree (am pus asta pe seama stresului - am citit pe www.4animale.ro). Problema este ca fecalele lui miros, au un miros usor intepator.
Inainte de a ma duce cu el la veterinar m-am gandit sa il separ pe Beebo de Gaga ca sa nu-i dea cine stie ce virusi - sa-l tin intr-o colivie separata cateva zile pana incepe sa manance mai bine si sa nu mai faca diaree.
Sfaturi?
in camera unde stau nimfele mele este AC(cred ca stiti ce e) si am dat drumu sa se faca racoare ca era o caldura in camera..si ei acuma stau in hol pana il opresc,iar dupa aceea le mut inapoi in camera lor nu le frig nu? la 20g grade 26grade nu? ca o sa fie aprox cam 25 26 de grade cam asa astept sfaturi
Nu le este frig. e numai bine la 25-26 de grade :k:
am inteles iam bagat inapoi in camera lor e 24 de grade
Neata everyone.
Am o noua problema *uff* dupa cum stiti am primit o nimfa (n.r. Beebo) acum 2 zile.
Totul bine si frumos, mai putin faptul ca nu prea mananca si face moale - diaree (am pus asta pe seama stresului - am citit pe www.4animale.ro). Problema este ca fecalele lui miros, au un miros usor intepator.
Inainte de a ma duce cu el la veterinar m-am gandit sa il separ pe Beebo de Gaga ca sa nu-i dea cine stie ce virusi - sa-l tin intr-o colivie separata cateva zile pana incepe sa manance mai bine si sa nu mai faca diaree.Sfaturi?
Este normal ca dupa ce o aduci intr-o noua casa sa nu manance si sa nu bea apa . Nu te cunoaste , nu stie daca poate avea incredere in tine , nu cunoaste locul in care ai adus-o ... si lista poate continua ! Daca spui ca face moale , ar fii bine sa-i pui in apa de baut ceai de menta (ca si la oameni) sau zeama de la orez fiert . Este foarte bine ca i-ai separat ! Inca nu cunoaste nici partenerul . Asa vor avea timp sa se studieze unul pe altul .
Adaugat: 23-07-2010 19:23
Sunt un pic cam dezamagita ... Pana acum nu a iesit nici un pui ! Si astazi se implinesc 20 de zile de la ultimul ou facut ! Nu stiu ce sa fac ... sa-i mai las outele sau sa le scot ? Imi pare rau mai mult pentru ea si pentru el , ca s-au chinuit atata sa le si cloceasa ! Vad ca inca le mai clocesc . Mai am vreo sansa sa iasa macar un puiut ?
spune Paco&Pacolina "ce bine e acum racoare "
Sunt un pic cam dezamagita ...
Pana acum nu a iesit nici un pui ! Si astazi se implinesc 20 de zile de la ultimul ou facut ! Nu stiu ce sa fac ... sa-i mai las outele sau sa le scot ? Imi pare rau mai mult pentru ea si pentru el , ca s-au chinuit atata sa le si cloceasa ! Vad ca inca le mai clocesc . Mai am vreo sansa sa iasa macar un puiut ?
Eu voiam sa-ti spun asta de la inceput dar nu voiam sa te dezamagesc. Era si normal sa nu scoata deoarece ei nu s-au calcat. Mai lasa ouale pana la 28 de zile si apoi le scoti.
buna! am si eu o intrebare : de ce casca papagalii?
Evident,cand se odihnesc sau le e somn.Sau isi deschid ciocul de mai multe ori cand isi curata gusa,dupa ce mananca,sau ,,rontaie'' cate o samanta.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus