6,801

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Cred ca e ceva cu narile lui Ares! sunt cam rosii, f curate in interior, par si mai mari si mai adanci... ce sa fie?

Adaugat: 07-06-2010 22:55

Ares isi canta de mama focului in oglinda  smile  e dulce tare de tot!

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,802

big_smile Acelasi lucru patesc si eu cu Paco.Isi canta de zor in oglinda,n-are treaba.Bag un degetel in colivie si in mangai pe spate usor,deabia sa simta[probabil el e prea concetrat la oglinda si nu m-a vazut] bai si sare odata  smile  smile se sperie de mama focului dar eu nu vreau decat sa il ating putin,si cum vede ca sunt eu face o fata de genu 'a da,tu erai..poti sa pleci acum deja m-ai enervat' incepe sa ssaie la mine ca l-am enervat si plec.
isi continua recitalu tongue  smile  smile

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

6,803

Sabrina posibil sa fie un pic racit daca are narile mai rosii .
Didika, sa stii ca este destul de balandut, daca nu te simte cand il atingi pe spate.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,804

eu nu pot sa ma ating de femela, asa e de rea ( pufaie si da cu ciocu sa ma muste), acuma Pufi canta de mama focului  :wis:

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,805

deyseby wrote:

Flay, sa stii ca ai niste parinti minunati. ma refer la nimfe, te felicit pt pui. ai vazut ca se poate si ca sunt frumosi foc?

Multumesc Mary ! Am noroc cu nebunul de Sonny ! Ca nu degeaba i-am pus numele asa !  smile  smile Cand aude glasul copiilor , tipa de ma dor urechile  :music: si fuge la ei ! Ally e mai nepasatoare , nu fuge imediat , dar in privinta hranirii sunt amandoi ceva de speriat ! Nu care cumva sa-i hraneasca unul , ca vine si celalalt ! smile
Acum am o problema ... Cand am venit acasa Sonny avea sange la nara dreapta si nu stiam de unde ! Am facut pe detectivul si am gasit sange pe geamul mic de la usa de la balcon ... cred ca vrut sa iasa ! Acum e un pic de sange pe nara si atat ! Mananca , se joaca si tipa ca de obicei ... Am sa-l urmaresc sa vad daca se intampla ceva ... Desi cred ca nu este grav !

Adaugat: 08-06-2010 19:19

Una rece si una calda ! Cel de-al 2-lea pui , cand am venit sa fac curat in cuib si in colivie , era jos in colivie !!! A cazut ? A coborat ? L-a scos Sonny ? Nici eu nu stiu !!!  :bang:

Adaugat: 08-06-2010 19:24

Si acum poze caldeeeee !

1. El fugitivo ! (al doilea pui)
2. Al treilea pui
3. Primul pui

Adaugat: 08-06-2010 19:28

Si bineinteles gaza ! Mezinul !
Si tot neamul !  smile  smile  smile

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,806

Laura sunt superbi  :bravo:  ce mari au crescut sa-ti traiasca  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,807

foarte frumosi sunt toti, asta inseamna ca au si parinti pe masura, pup cioculetele mici big_smile

6,808

frumosi pui ai Laura  :bravo:

Adaugat: 08-06-2010 22:15

frumosi pui ai Laura  :bravo:

am facut si eu cateva poze la nimfele mele smile

si am o intrebare pentru cunoscatori...ma gandesc sa le pun cuib dar am vazut pe el cativa paduchi de care nu reusesc sa scap.....cu ce pot sa le vin de hac ??

http://oviliv79.sunphoto.ro   -----Ovidiu----

6,809

am dat cu ectocid..dar nu sunt multumit de rezultat

http://oviliv79.sunphoto.ro   -----Ovidiu----

6,810

laura sunt superbi puii  :heart:  ce moturi au  smile
ovidiu sunt tare dragute nimfele tale  :heart:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

6,811

CE familie frumoasa avem. sa-ti traiasca micutii Laura. La mine sunt la fel, dar cred ca in general la nimfe, taticii sunt muuult mai grijulii. La mine Perluta are prostul obicei de a smulge puii. dar in rest este o mama buna.

- Mary-

6,812 (edited by flyaway70 09-06-2010 17:00)

Va multumesc la toti ! Acum , mai nou, am inceput sa evadam mai des ... a 2a oara azi ! Si aseara primul pui a iesit din cuib si el ... si azi la fel ! Exploreaza teritoriul cred ! Dar "el fugitivo" nu stiu cum se urca inapoi in cuib ! L-am pus eu , ca era pe fundul coliviei !
Am eu impresia ca "el fugitivo" e fata si primul pui e baiat ! Pareri ???

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

6,813

flyaway, puitii sunt minunati sati triasaca  :pup:

6,814

Laura sunt minunati puiutii sa-ti traiasca si sa creasca mari  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,815

Laura mai asteapta un pic pana ies din cuib cu totul si apoi o sa vezi sigur ce sunt. inca sunt micuti, dar tot i-ti poti da seama ce sunt.

- Mary-

6,816

Multivitaminco in apa de la Padovan, si mai sunt niste vitamine uleioase de la Vitakraft care se picura in mancare 2 3 picaturi....pentru penele noi care cresc sa fie frumoase si sanatoase....altceva nu prea stiu sad

Adaugat: 10-06-2010 10:46

As avea nevoie de o parere URGENTA!
De canteva zile am observat ca facea moale Mango. I.am tot dat ceai de menta si furazolidon pisat in mancare, care oricum se ducea la fund deci nu apuca sa ia mare lucru. Acum si.a mai revenit face tare, inainte sa.ti revina avea si co culoare dubiasa ca mustaul asa, habar nu am de la ce s.a stricat.
Dar acum observ ca este somlolent asa, nu sta infoiat deloc, si dormiteaza mai toata ziua. Comportamentul in rest este normal, zboara, mai canta, mananca, bea...dar mi.e frica sa nu aibe ceva.
As vrea sa stiu cand s.ati surprins vreodata pasarile somnolente asa in mod ciudat, ce anume aveau?

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,817 (edited by flyaway70 10-06-2010 19:04)

deyseby wrote:

Laura mai asteapta un pic pana ies din cuib cu totul si apoi o sa vezi sigur ce sunt. inca sunt micuti, dar tot i-ti poti da seama ce sunt.

Va multumesc fetele !  :pup:  :heart:
Acum va prezentam gasca de evadati ! De la stanga la dreapta , in functie de numerele de pe tricouri : 1. Primul pui !
              2. Al doilea pui !
              3. Al treilea pui !
Abia acum mi-am dat seama ca , de fapt "el fugitivo" e al treilea pui iesit ! Ma uit la poze si nu-mi vine sa cred !  smile  smile  tongue
Daca ma uit bine la poza cu ei toti , primii 2 sunt baieti si celelalte 2 fete !

6,818 (edited by flo8200 10-06-2010 19:48)

Va rog sa imi dati un sfat pentru ca nu sint foarte experimentat.
Am 5 oua facute pe 18, 20, 22, 24, 26 mai. Astazi m-am uitat la oua cand parintii erau iesiti si am auzit piuituri, dar oule erau intacte. Parca un ou se si miscase. Trebuie sa le fac ceva in mod special sau nu este niciun risc sa moara acel pui care piuie?
Multumesc.
Daca aveti ceva sfaturi, inclusiv pentru cresterea puilor, va rog sa mi le dati.

6,819

flo8200 wrote:

Am 5 oua facute pe 18, 20, 22, 24, 26 mai. Astazi m-am uitat la oua cand parintii erau iesiti si am auzit piuituri, dar oule erau intacte. Parca un ou se si miscase. Trebuie sa le fac ceva in mod special sau nu este niciun risc sa moara acel pui care piuie?
Multumesc.
Daca aveti ceva sfaturi, inclusiv pentru cresterea puilor, va rog sa mi le dati.

sfat nu pot sa iti dau cel putin eu pt ca nu am avut pui inca la ei, dar te rog sa ne ti la curent cu ce se intampla, cred ca o sa iasa din ou incat l-ai auzit, sper sa fie bine

6,820

Va multumesc pt raspuns smile

6,821 (edited by deyseby 11-06-2010 07:53)

bubbles wrote:

Va multumesc pt raspuns smile

smile    smile  Tu esti belea de dimineata. Hai sa-ti raspund eu. Mango al tau nu are nimic. Este perfect sanatos. Este in periada de naparlire si intra in calduri. Atunci cand este in calduri face mereu moale. Nu te speria. Este normal. Si cand naparleste , la fel. De obicei perioada de calduri este in acela-si timp cu cea de naparlire. Acum poti sta linistita. Te pup. Bine ca acum nu-i vei da salate , ca va face apa, dar dai out si mancare uscata.   :pup:

Adaugat: 11-06-2010 08:45

flo8200 wrote:

Multumesc.

Este normal sa se auda puii din ou inainte de a iesi. Daca citesti pe site-ul Latifa, tot ce tine de imperecherea nimfelor, ai sa vezi ca o sa-ti fie mai usor. Bine ar fi sa le pui parintilor un castronel cu apa sa se spele ei. Cand clocesc au nevoie de un anumit grad de umiditate pt oute. Altfel se poate ca puii sa nu poata sparge coaja oului. Daca parintii au mereu la indemana un castronel cu apa sa se racoreasca e perfect si pt ei si pt pui. Mancarea trebuie sa fie moale. Parintii au nevoie de ou fiert tare cu putin pesmet peste , in fiecare zi. O sa fie zile in care o sa fii nevoit sa le dai si cate 2 oua pe zi ca nu le va ajunge sa-si hraneasca puii numai cu un ou. Morcov ras pe razatoare, dar nu amestecat in ou. Se poate ca nimfele sa nu vrea morcov si atunci nu vor manca de acolo.Ovomix si seminte de buna calitate. Calciu lactic cate un varf de cutit in adapatoare de apa si os sepia la indemana parintilor. Oul si calciuL sunt la baza hranirii puilor.

- Mary-

6,822

Multumesc pentru sfaturi. Citisem pe site ca s-ar putea sa se auda piuituri inainte de a iesi din ou, dar imi era teama ca poate nu reuseste sa iasa puiutul.
Multumesc inca odata.

6,823

venim si noi cu poze la baitza din nou acu 3 zile

Adaugat: 11-06-2010 10:29

imi cer scuze ca pun una peste alta dar am cam multe big_smile

Adaugat: 11-06-2010 10:31

dupa baitza si asta-i tot va lasam pe maine

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

6,824

Ce fetita curata avem. Asteptam poze cu Paco si Pacolina.

- Mary-

6,825 (edited by bubbles 11-06-2010 14:01)

Merci Mary de raspuns!
Nu am mai putut sta asa, am chemat un veterinar acasa...singurul in care am incredere pentru ca s.a specializat in state pe animale exotice si a venit acasa nu m.a pus sa duc pasarile in cutie la cabinet, ceea ce mi se pare o tampenie ca trebuie studiati in mediul lor nu sa le crape inima de frica dar asa stiu unii sa faca pe medicii veterinari smile ( cu referire la altii nu la medicul meu )
Se pare ca au amandoi raie varoasa si ne.am bagat la tratament. Mi.a mai dat niste picaturi sa le dau in cioculet pentru cand nu reusesc sa ii refac cu ceai de menta, si niste picaturi d pus in apa pentru distrugerea bacteriilor etc...
Mango nu prea suporta caldura...trebuie sa stau mereu cu mana pe telecomanda de la aer si sa fiu atenta la pozitia corpului lui.
Va voi tine la curent.