6,576

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

la cate mutatii sunt acum. nu stii care este mascul si care este femela.  sunt masculi cu bulinute pe aripi  si dungi pe codita si femele ca cea a Laurei. deci   :bang:  e dificil.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,577

Da ok... smile nu stiu cu care seamana zvapaiata asta mai mult smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,578

vanzatorul de la care i-am cumparat nu era % sigur ca sunt mascudl si femela.Insa acu vreo luna au inceput sa se calce..si presupun ca nu sunt pe invers:D

6,579

Conteaza sa faca oua zic eu smile ca se pot calca si de acelasi sex fiind din cate stiu eu. Intr.o luna n.a cantat sau tipat vre.un pic?

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,580

seby wrote:

vanzatorul de la care i-am cumparat nu era % sigur ca sunt mascudl si femela.Insa acu vreo luna au inceput sa se calce..si presupun ca nu sunt pe invers:D

nu. dar am vazut si 2 masculi care se calca. nu cred ca sunt baietei. ai pereche.  :k:

- Mary-

6,581 (edited by seby 24-05-2010 09:35)

pai masculul nu prea zice nimik.nu canta..sau cel putin nu l-am auzit eu..femela face mai multa galagie:D(si nici nu ma lasa sa o ating)

6,582 (edited by george89 24-05-2010 16:52)

deyseby wrote:

mai de obicei fetite fac precum face Mango al tau.  smile   smile  poate totusi sunt pereche  smile    :hihi:   mai lasa-i un pic sa vezi  ce si cum , dupa ai iei o decizie.

asa face femela  lui Pufi cum face mango a lui Sabrina big_smile, atata topaie prin colivie, iar pufi nik de cand am adus-o a cantat odata dar nu cum canta el deobicei, hmmm Oare nu ii e pe plac?

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,583

Mango il cheama nu.l mai botezati smile ca vine Pastele  :bravo:

6,584

Mango (ce as mai manca una  tongue ) e un scump :heart: eu sper sa ai noroc sa fie fetita :hihi:

- Bianca

6,585

Nu stiu ce sa ii fac sa pape....sta numai pe dulap sus sau pe aerul conditionat, nu ajung sa o prind si degeaba oricum ca fuge imediat....o sa vina oare ea singura la colivie? Adica a dormit acolo azi-noapte ma gandesc ca stie unde sa vina dar nu s.a miscat deloc dintr.un anumit loc, si ma gandesc sa nu procedeze asa si acum cu statul pe dulap...

6,586

oanaaa wrote:

papagalul s-a familiarizat cu colivia si e teritoriul lui acum.si-l apara.ce papagal e?

E un mascul (cred) nimfa. Astazi i`am luat oglinda din colivie si i`am dat drumu prin camera.Sta suit pe usa, nu mai coboara de acolo, nu vrea nici in colivie,nici mancare, nimic. Daca ma apropii, tipa.
I-am cumparat o colivie cam mica pt el, o fi asta problema?

6,587

La mine intra masculul perus mai intai si striga femela nestiutoare sa vina la el. O sa vezi ca va fi bine.

Simo

6,588

Mai pun niste poze cu fetita mea (inca nu are nume si nu stiu sigur daca este fetita) sa va dati cu parerea la varsta....pentru ca azi m.a surprins...cu niste zboruri si aterizari PERFECTE....prea perfecte pentru ce varsta mi.a zis la petshop ca are si pentru stat numai in colivie...ori sunt eu nebuna ori nu stiu...

6,589

Sal ...Am si eu cateva intrebari ...puii la nimfele mele deja zboara da i'am lasat pana acum in cusca cu parinti in seara asta cand m'am hotarat sa inchid cuibu si sa nu'i mai las inauntru pt ca nici nu vroiam sa mai imi scota nimfele o a doua serie de oua, cand sa'i scot afara surpriza mi sa ouat iar femela am un ou si am observat ca au cam inceput sa'i bata pe astia mici , are ceva dak i'am multat ? Ore mananca singuri de acum ? O sa pun cateva poze cu ei de azi .  In a 2 poza in fata sunt ei si in spate e puiul se vede cum il protejeaza de mine. smile

6,590

sa va pun cateva poze sa vedeti ce am reusit mai inainte wink)

Adaugat: 24-05-2010 21:50

si inca cateva big_smile

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

6,591

Sunt tare necajita....  :cry:  Azi noapte am auzit ca au cazut unii din papagali,n-am stiut care, ca s-a dus sotul meu la ei.Acum seara cand le-am dat drumul Hanny a aterizat.Cand ma uit ii lipsesc pene si s-a si lovit vad pete de sange.O sa o dau cu betadina cu apa si vitamine in apa de baut sa-si revina.A mai patiti ea de astea cu ani in urma si s-au refacut penele,dar nu vreau s-o doara.  :cry:  Si-o mai ia si Daissy la intrebari....Se vede clar ca-i lipsesc din pene.  :cry:
http://i47.tinypic.com/lzmvq.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,592

Of saracuta sper ca nu este foarte grav sad saracutii sunt asa neajutorati....
Astept si eu raspuns la pozele cu fetita mea cea noua....

6,593

si la mine s-a mai intamplat ca nimfele sa se sparie si sa cred ca vine Taifunul  smile  , mai ales cand erau 10. parca era cutremur. acum stiu ca se sperie si merg si vorbesc cu ei si se  linistesc.
George ai reusit sa te lipesti de nimfe? ma bucur. sunt tare dulci mai ales in care sta lipita de tine.
Hombir, ce mari si frumosi sunt puii. sa-ti traiasca. si la mine parintii ocrotesc puii.

- Mary-

6,594

Nu e grav,Sabrina,a mancat toata ziua,a ciugulit mar,paine prajita,branzica,mi-a dat pusi.Dar acum ca a incercat sa zboare n-a reusit.O tin sub supraveghere.Mary cred ca se poate pronunta in privinta motatului tau.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,595

bubbles wrote:

Of saracuta sper ca nu este foarte grav sad saracutii sunt asa neajutorati....
Astept si eu raspuns la pozele cu fetita mea cea noua....

iubita, eu cred ca este baietel. Jacky a mea avea dungulite pe codita si era aceea-si mutatie.daca te uiti atent se vad.

- Mary-

6,596

vaai Ramona las' ca se facea Hanny bine ...pupam cioculetele

- Bianca

6,597

Ooooof o iau razna  :cry:

6,598 (edited by deyseby 24-05-2010 23:17)

bubbles wrote:

Ooooof o iau razna  :cry:

mai ai rabdare. si eu sunt mai apucata de felul meu si cand m-i se pune pata pe ceva iau neaparat. am patit-o si eu de multe ori dar  tot nu m-am linistit." tot patitu-i priceput."

- Mary-

6,599

Am vorbit aseara cu un doctor veterinar care se pricepe la papagali si mi.a zis ca exista sanse foarte mari sa fie fata, dar ar putea sa dea un procentaj mai bun daca ar stii ca a trecut de o naparlire....
Momentan doar urla (as vrea sa stiu cei care aveti si fete si baieti daca este vreo diferente de tzignal) si urla mult mai ascutit decat Mango, are tzignal mai puternic, a incercat sa fluiere de cateva ori dar nici urma de format triluri.
Inca astept....o revelatie nu stiu smile

6,600

ce haioasa esti cand povestesti  :hihi: eu zic ca in cam 1 luna o sa vezi rezultate cand o sa inceapa sa se obisnuiasca!sau cel putin asa am patit cu perusul,la inceput nu manca,nu bea apa,statea numai pe sus catarat si acum nu mai am probleme cu el.este jucaus (am postat un filmulet la topicul cu perusi) si sta numai la oglinda sau pe colivie!i-am dat si niste vitamine ca sa-l mai intareasca un pic si acum este f bine!sa ne tii la curent,sper sa fie bine si la tine!  :pup:

:floare: Georgiana :floare: