6,051

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Ovi bine ai venit, sanatate multa motatei si outelor ei :heart: . Ne bucuram ca se mareste familia si Mango se bucura ca are mai multe sanse la o fetita din partea voastra smile
Apropo de Mango, am citit undeva numai stiu unde, ca daca are pete pe pene (ca si cum ar fi decolorat asa, nu uniform) inseamna ca este bolnav sau ceva de genul. Am observat ca in unele locuri este mai alb, in unele mai galbejit. Momentan nu am cu ce sa.i fac poza, o sa incerc cat de repede pot, sper sa nu fie nimic grav. Nu da semne ca ar avea ceva, este foarte FOARTE activ si galagios :rusine:

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,052

Buna ziua din nou.Nici nu stiu cum sa incep.Acum 16 zile am cumparat o nimfa,am venit acasa ,am instalat-o in casuta ei si asteptam sa vedem cum reactioneaza.Din pacate nimfuta avea diaree,si i-am dat diropur.A duoa zi nici o schimbare,din contra mai rau.am consultat mai multi medici veterinari si timp de zece zile am tratat-o cu hipraminchiok si hipralona(pt ca nu raspundea la diropur)si nimic din ce in ce mai rau.In final mi s-a spus ca nu va mai rezista mult in starea asta pt.ca nu se ameliora deloc diareea ei si am fost sfatuita sa vb cu vinzatorul.Acesta fara alte comentarii mi-a schimbat nimfuta cu alta.Iar am venit acasa si a doua nimfa la fel.Aceleasi simptome ba in plus nu prea minca si era f f f salbatica.Iar doctori ,iar tratament si nimic.Starea pasarii se agrava de la o zi la alta.Intorcindu-ma la vinzator acesta pur si simplu mi-a dat banii inapoi si nici nu a vrut sa stea de vb cu mine.Am remarcat insa ca nu mai avea nimfe de vinzare.Vreau sa va spun ca in aceste 2 saptamini si mai bine am vb cu mai multi medici atit la telefon cit si personal nevrind sa ma dau batuta.Din pacate mai toti mi-au spus ca nimfele sunt bolnave si nu e normal sa nu raspunda la tratament ba din contra starea lor sa se inrautateasca si mai mult, ca sigur fiind vb de acelesi vinzator sunt probleme in cuib.Nici nu pot sa va descriu tristetea ,amaraciunea si durerea din sufletele noastre.In ziua in care am dus inapoi si a doua nimfa toti trei (eu, sotul si baiatul) aveam lacrimi in ochii si practic nici nu puteam vb.Ne simteam vinovati si neputinciosi.Eu nu cred ca am gresit cu ceva ,nu s-au imbolnavit din cauza noastra,colivia este noua ,a fost f bine spalata,oparita,totul nou si oparit,nimic umed, curatenie zilnica, hrana si apa proaspata tot timpul,nu au fost stresate,mincare de buna calitate .Simptomele bolii au aparut chiar de la venirea acasa. Am incercat sa facem ce am putut dar ele nu raspundeau la tratament si din pacate nu ar fi rezistat prea mult.Nu as vrea sa credeti ca nu am avut grija de ele sau nu am facut tot ce am crezut de cuviinta,dar din pacate toti dr. au spus ca nu au sanse dupa cum se manifesta.Eu imi cer iertatre fata de nimfute si fata de voi userii acestiu forum dar nu stiu ce altceva as fi putut sa fac.Dupa o zi jale si tritete la insistentele fiului care isi dorea o nimfa ,ca si noi de altfel, am vizitat mai multe magazine specializate in vinzarea animalelor si in final baiatul meu s-a indragostit de o nimfuta f f frumoasa pe care am cumparat-o cu mult drag (ca si pe primele de altfel).De data asta este o diferenta f mare.Nimfa maninca ,bea apa, este mai zvelta, se comporta ca o pasare sanatoasa.Si ea a avut vreo 3-4 scaune moi dar este normal in prima zi din cauza schimbarii dar peste noapte si-a revenit si este totul ok.o avem de simbata.normal ca este speriata si putin stresata dar este normal in primele zile.Noi oricum deja o indragim f tare .Suntem iubitori de animale,avem un acvariu cu pesti ,un ciine si acum aceasta nimfuta.Ii dam meniu complet de la Vitakrakt  pt. nimfe, si am inceput sa ii pun si multivitamin Vitakraft in apa.NU stiu insa cite zile trebuie sa i le dau si la cit timp se repeta cura de vitamine.deasemenea vinzatorul de la magazin mi-a spus ca are in jur de 4 luni,dar nu a putut sa imi \spuna cu exactitate sexul.As dori sa va cer parerea in acest sens tinind cont de experienta voastra.Totodata as dori sa imi cer iertare inca odata fata de cele 2 nimfe si fata de voi, nu as vrea sa ma judecati gresit,dar nu stiam ce sa le mai fac si nici prea mari sanse nu mi s-au dat.IN speranta ca puteti intelege si doriti sa ma primiti in rindul vostru as dori sa imi spuneti   parerea voastra in legatura cu virsta si sexul nimfutei mele ca so o putem boteza si deasemenea pe viitor sa pot schimba impresii despre ea cu voi.Va multumesc si imi cer scuze pt povestea mea prea lunga.

6,053

Da lunga poveste, dar am rezistat pana a sfarsit. Ce pot sa zic...imi pare rau ca nu ai reusit sa pui pe picioare niciuna din nimfele anterioare...puteai sa incerci cu ceai de menta (ma gandesc ca starea apatica era din cauza schimbarii de mediu si din cauza faptului ca nu li s.a acordat atentie la magazin). Imi cer scuze daca vei crede ca te judec, nu intentionez asta dar eu nu sunt genul sa ma dau batuta cand vine vorba de un sufletel. Eu nu as fi putut sa o duc inapoi, avea nevoie de tine intr.un fel smile . Imi pare rau ca ai avut parte de asta...
Pentru viitor, te rog eu mult numai asculta ce zic medicii veterinari cand vine vorba de altceva in afara de caini si pisici (si acolo o dau in bara de multe ori) am trecut prin destule experiente cu diagnostic prist pus de medic sau recomandari de medicamente sau vitamine, care pentru animalul respectiv erau interzise. Mai bine intrebi aici pe forum, sunt oameni care cresc de ani de zile pasari eu zic ca se pricep mai bine ca un doctor.
Cat despre achizitia ta cea noua, sa fie sanatoasa tun iti urez, nu ma pricep la varsta, dar cred ca este baiat. Vei afla cu certitudine in urmatoarele ore oricum.
Sanatate multa!

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

6,054

Multumesc pt intelegere.ii dadeam si ceai de menta si zeama de orez.Crede-ma ca faceam tot ce credeam de cuviinta si multa altele dar imi este f greu sa descriu prin ce am trecut timp de 2 saptamini.oricum multumesc pt raspuns.

6,055

Sa iti traiasca nimfulina .... cura cu vitamine se face 7 zile pe luna ....  imi pare rau de experianta neplacuta si sper sa va fie mai bine de data asta

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

6,056

sincer nici eu nu as fi putut sa o duc inapoi.
si la faza cu medicii eu m-am saturat,nici macar nu imi mai duc pasarile la vet.am patit cu 2 perusi si nu mai vreau.
sa-ti traiasca.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

6,057

Bine ai venit Ania ! :hug: Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva ! Despre sexul nimfei tale cred ca trebuie sa mai astepti pana intra Deyseby (Mary) sau Suana (Ramona) ca ele se pricep cel mai bine ...
Si acum sa va spun si eu ceva ! ... Deci , ieri dimineata m-am uitat in cuib si am gasit 2 oua ... ( :einstein: am ajuns la concluzia ca l-a ouat vineri , ca prea a stat mult ea in cuib ziua :idee: ) ... Astazi surpriza !!! :wow: :wow: Am mai gasit un ou (asta ori l-a facut ieri seara , ori azi dimineata ... cred mai repede ca ieri) !!! ... Asa ca sunt mandra posesoare a 3 OUTE ! :hihi: :hihi: :pisica: :bravo: :bravo: Pe maine sa ma astept la al 4-lea ???

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,058

normal smile
eu iti urez si 10 big_smile

6,059 (edited by suana 26-04-2010 21:08)

@ania,e greu cand se intampla lucuri din astea si ,cu siguranta,n-ati fost vinovati cu nimic.E clar ca cel care vindea saracele pasari avea in crescatorie o boala.Si e si mai grav ca va vinde si va pune in continuare viata nimfelor in pericol ,sa nu mai vorbim de suferinta.E mare pacat ca nu exista legi aspre pentru a preveni si a pedepsi aceste lucruri ingrozitoare.Sa va bucurati de motatul pe care l-ati ales si sa fie sanatos.Ca frumos e..... :pup:

@Laura,cred ca esti in culmea fericirii.Si eu ma bucur ca lucrurile decurg bine.Pai nu maine ,s-ar putea ca in 2-3 zile sa fii fericita bunicutza a 5 outze. :hug:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,060 (edited by flyaway70 26-04-2010 21:42)

Sunt super fericitaaaaaaaaa !!!!! :hihi: :hug: :hug: :hug: :hug: :pup: :pup: :blb: :hihi: :heart:
Pe cuvantul meu daca am mai vazut asa ceva ! Ally nu il lasa pe Sonny deloc sa intre in colivie sa manance ... In fiecare seara trebuie sa o tin pe ea departe(adica sa o gonesc in cuib) ca sa poata sa intre el in colivie ... cred ca ea crede ca vrea sa-i ia locul in cuib . Nu-i asa ?

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

6,061

ania felicitari pentru frumusetea asta de papagal
oviliv si laura felicitari pentru oute si la cat mai multi puisori :hug:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

6,062

Te cred ania si imi pare rau ac ai trecut prin asa ceva,si cu doctorii...nu pot sa inteleg cum de au devenit veterinari daca nu se pricep la TOATE ANIMALELE mad oricum noul nimfu e foarte frumos eu cred ca e baietel ca pata rosie e pe obraji este mai stinsa,e foarte frumos,succes in continuare si sanatate multa :pup: :bravo: :heart:

Adaugat: 26-04-2010 22:55

Laura felicitari,sa ai niste puiuti mari,frumosi si sanatosi

6,063 (edited by amber 26-04-2010 22:10)

Am dat 2 lei pe un pliculet cu seminte cica pentru pene, dar ...aratau ca niste boabe de mei normale si mai erau boabe negre care is si in compozitia mancarii. Ce or fi avand mai special? Boabe de mei mutante? :einstein:

Ahh si apropo, imi spunea cineva ca pot sa le dau paine inmuiata in lapte... ii ok ? voi le-ati dat ?

6,064

bobite pentru pene? yikes exista un praf care le pui in apa pentru pene si mancare speciala dar de boabe nu am auzit, eu paine cu lapte le-am dat o singura data si au facut diaree,plus ca nu prea au vrut ei sa manance dar au mancat ca le era pofta si nu le-am mai dat,eu nu recomand dupa ce au patit ai mei dar daca vrei sa incerci :bleah: ,oricum eu ti-am zis parerea mea dar mai asteapta raspunsuri :pup:

6,065

Multumesc pt. raspunsuri.In timp o sa va conving ca noi chiar iubim animalele si pasarile si sunt convinsa ca nimfuta noastra va avea parte de multa dragoste. Si baiatul s-a linistit acum ca au trecut aproape 3 zile si a vazut ca nimfuta este bine.M-a sunat si in pauza de la scoala sa ma intrebe de ea.
In legatura cu virsta si sexul vinzatorul a zis ca este baiat si are cam 4-5 luni.
Felicitari la toti pt. motati, si pentru acest forum care este cel mai complet  din punct de vedere al informatiilor.

Adaugat: 27-04-2010 00:51

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5VSRo9FxKy0[/youtube]
Am gasit acest filmulet .M-a impresionat f mult.Nu am vazut niciodata asa ceva.Sper sa va placa

6,066

Buna,superb filmuletul ania si mult noroc in continuare,am luat azi o nimfa dar nu stiu daca e fata sau baiat,imi poate spune cineva ce este?multumesc anticipat :pup:

Adaugat: 27-04-2010 02:47

uitati aici poza,am uitat sa pun data treuta,a rog sa ma scuzati :pls: :bang: :rusine:

6,067

Ania sa-ti traiasca baietelul. este inca mic dar dupa cum arata cred ca este baietel. are cam 4 luni si arata foarte bine. cel mai important lucru este sa nu mai mergi cu pasarile la medici. trateazale natural. Suana si Iloveanimals se pricep cel mai bine la tratamente si cu efect foarte bun. in legatura cu nimfele din piata, nu cred ca ar fi pui de la vanzator, sunt adusi din Ungaria si sunt crescuti fortat. sunt pui foarte mici si nu stiu sa manance singuri. tu nu ai nici o vina. nu trebuie sa te scuzi.

Adaugat: 27-04-2010 08:33

Raluca eu cred ca nimfa ta poate fi fetita. mai vreau 2 poze cu codita din interior. dar 70 la suta este fetita.

Adaugat: 27-04-2010 08:34

Flay, felicitari. Ally este o mama devotata. o sa-l lase si pe el. dar acum nu are nevoie de ajutor.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

6,068

mi-a placut acel filmulet de pe youtube.
cat devotament smile

6,069 (edited by amber 27-04-2010 14:19)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jbCk3u3RokE[/youtube]

Va rog sa scuzati calitatea. Am facut filmuletu ca sa va dati cu parerea in legatura cu glasul Yuzucai smile , daca indica ca ar fi fetita...sau baiat...

6,070

amber, nu pot vedea filmul.nu stiu de ce?

- Mary-

6,071

Acuma apare si in pagina direct. Nu-ti merge nici acuma? sad

6,072

Sunt draguti amber .... sa-ti traiasca ....  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

6,073

eu il pot vedea da nu ma pricep nici la ai mei asa ca smile big_smile
o lasam pe deyseby smile

6,074

Multumesc Ella...
Da...le astept pe Mary si pe Suana ^^

6,075 (edited by deyseby 28-04-2010 07:30)

am reusit sa vad filmuletul de pe pagina. comportamentul  Yuzucai este normal.  si masculii si femelele fac asa. dupa aspect, nu se vede foarte clar din filmulet, as crede ca poate fi baietel. are totusi cateva dungulite pe interiorul cozii, dar mai sterse. daca poti sa pui poze cu interiorul coditei, ar fi si mai bine. si zi-mi te rog si ce varsta are nimfa?

- Mary-