Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
si al meu tot 85 lei
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
si al meu tot 85 lei
se pare ca asta e pretul oficial da la piata er 60 lei poate pt ca moare mai repede
Si la femele si la mascul e acelasi pret? Ca as vrea un papagal sau doi noi cu care sa ma pot juca/ sa ii dresez, cu roco al meu e mai greu dar incerc pe cat posibil, dar sa ai mai multe pasari e si mai fain
O nimfa traieste in jur de... 15 ani?
nu au nicio problema .probabil se plictisesc si saracele dorm un pic .recomad ca peste inca vreo 3 zile sa le lasi afara din cusca sa zboare prin camera.inchide usile care fac legatura cu camera respectiva si geamurile din camera si lasale sa zboare.poate vei avea succes.astept vesti
Adaugat: 09-09-2008 15:06
nu are nimic masculu.asa face si al meu.si este normal ca primul zbor sa fie haotic dar apoi se obisnuiesc . succes :k:
prima data nimfa mea sa pus pe covor sa plimbat prin toata camera a ros cateva fire iar a mers apoi mia zburat in cap:)
la doua zile dupa ce am luato pe coco am incercat sa ii dau drumul prin camera dar dezastru:wow: ma nuscat cat a putut ea de tare dar nu am abandonat si tot am incercat sa pun mana pe ea bineanteles ca sa lovit de toti peretii dar pana la urma incetul cu incetul a invatat sa zboare frumos si se aseza pe mana mea pe cap. Acum locul ei preferat este pe usa de la sifonier. Ne pupa ne trage de par siiiiiiiiii este foarteeeeeeee foarteeeee geloasa.
Adaugat: 12-09-2008 10:45
dar mai am o problema .Am fost plecati in concediu coco a ramas cu soacra mea desi o cunoaste ca vine in fiecare zi si vorbeste cu ea a facut greva foamei:sol:cand am ajuns acasa bineinteles ca sa pus pe un mancat si apoi a aparut prooblema sa constipat tremura si nu avea chef de nimic pana la urma am rezolvat a baut mai multa apa si a fost ok dar acum se pare ca din nou nu prea se simte prea bine ce asi putea sai dau? Mam gandit sa fie si de la mancare? ea a mancat numai seminte nu a vrut deloc mei desi ii puneam mereu iar acum am gasit o combinatie de seminte cu mei ,grau,orz,ovaz etc plizzzzzz daca stie careva ce asi putea sai fac sia mai revenit dar nu 100% ok
Adaugat: 12-09-2008 10:53
alissa cred ca in cazul tau cel care este cel mai in masura sa-ti dea un tratament este veterinarul!!
RAMMSTEIN23 eu stiu ca le trebuie.eu ii pun lui paco nisip in tavita de pe jos ca sa nu se murdareasca cusca ca el nu prea mananca nisip ...
Nu reusesc sa fac nimic sa il imblanzesc pe Coco al meu Am incercat cu bete cu mancare cu seminte. Stateam 10-15 min cu mana intinsa si degeaba nu venea. Cateodata il lua si somnul cand stateam cu mana intinsa. Nu stiu ce sa mai fac
Dar este foarte haios. Pana se face mai racoare afara <25 grade voi inchide geamul, dar acum este deschis si am o plasa
. Dimineata se pune pe pervaz si se uita la celelalte pasari cum zboara afara, isi ridica creasta si canta
Sta pe geam si se uita. Il ador, chiar daca nu se imprieteneste cu mine il voi tine pentru ca il iubesc. Ii voi lua o fata sa vorbeasca amandoi
si daca se poate fata sa fie mai blanda, pe ea sa o pot tine pe mana, pe umar sa fie mai sociabila ca el. Poate asa vede si el ca nu ii fac nimic si poate va deveni gelos. Ce sa ii fac ?:(
Adaugat: 12-09-2008 17:16
aa.. da .. Si s-a obisnuit sa aibe usita de la colivie deschisa mereu. Odata i-a inchis-o mama si incepuse sa scoata un sunet cam trist ( asa face si cand iau colivia sa o spal) se urca pe peretii coliviei ... nu are stare. Vrea sa iasa afara :-s. Ar trebui sa ii dau drumu odata la "n" zile afara ?
Adaugat: 12-09-2008 17:52
Unde stai ... sector ? . Tu i-ai luat pe amandoi odata ? Sau pe rand ? Eu pe asta l-am gasit, as vrea sa iau o fata blanda ca poate vede ca nu i se intampla nimic Nu stiu ce sa ma fac cu el. Este o mare figura
Adaugat: 12-09-2008 20:01
al meu cum l-am adus acasa, ii lasam usa la colivie deschisa non stop... se plimba prin casa apoi intra se uita in oglinda... mai manca ... si tot asa ...sunt foarte frumosi ai tai :*
a meu nu ar intra de buna voie in colivie nici daca ar muri de foame:wow:
v-am spus ca vreau sa fac o voliera pe perete... dar nu gasesc sarma am fost in praktiker, brico, arabesque si nu am gasit plasa potrivita pentru o voliera. Stie cineva de unde pot sa iau. Doresc sa achizitionez pe parcurs poate niste orezari, nimfa, as vrea si un jako. Imi trebuie 2 feluri de plase pt orezari ( care sunt mici ) si pt jako (care este mai mare) ?
pentru iako e buna o colivie fara acoperis se gaseste la oet shop
sal, am revenit din nou pe site k am nevoie de ajutor, am postat si mai demult. "cioc" este nimfa mea si il am de vreo 3 luni. Il las pe balcon in colivie cu usa deschisa, ziua sta pe cusca si seara intra in sufragerie si doarme pe sus pe unde apuca. Este f fricos, cand ma apropii de el incepe sa tremure, sa scuipe si sa se balangane, pana o ia la goana. Daca il inchid in cusca, face f rau! Se zbate, tipa,e disperat. Daca sta in cusca si eu intru in camera iese imediat afara sperand sa nu il inchid, mancare nu i-am dat altceva decat seminte
Adaugat: 14-09-2008 03:20
Aaaa... si isi smulge penele intentionat ca sa le roada dupa aceea
nu si le smulge intentionat ca sa le roada.si le smulge de stres.in rest e normal pt un papagal neimblanzit
Cica din plictiseala si le smulge, dar depinde cum le smulge. a meu in fiecare zi isi face penajul frumos umbland la pene dar in rest sa le smulga sa ramana in pielea goala nu
)
Adaugat: 14-09-2008 14:40
Adica? Ce ai pus tu mai sus este 100% mascul . O nimfa femela este mai mica, putin mai grasa si la obraji este mai inchis decat la mascul...
LE: acum am vazut si prima poza... hmm, la prima nu stiu ce sa spun.
am o nimfa noua : este baiat, alb cu galben si cu obrajori portocali.Are doar 3-4 luni si este un agitat si jumatate.Inca nu este in colivia mare cu fetita pt ca vreau sa il accepte si dupa aceea mai vedem.Si chiar daca unul este intr-o colivie si celalalt in cealalta canta amandoi in acelasi timp,mananca in acelasi timp si se spala in acelasi timp.Sper sa faca o perechie frumoasa si sa am la anul cativa puisori frumosi.
Sal am si eu o intrebare , nmfa me cand ai pun sa manince nu maninca se mintee de florea sorelui din maincare si alege meiul si ce mai e pe acolo , nuj ce sa fac sa ai dau mincare de perus ????:sol:
Nu ma pricep cine stie ce la nimfe dar tipul mancarii depinde si de cioc, ma refer la marimea semintelor ca tip. Nu stiu daca nimfele au ciocul ca perusii, dar daca au da'le mancare de perusi daca au ca un papagal (nu neaparat mare) dai de papagali...
sa stii ca anumite nimfe nu mananca seminte de floarea soarelui sau daca este si mananca,vor manca un anumit tip de seminte de floarea soarelui. Nu te impacienta ca nu iti mananca seminte de floare sorelui mai bine dai fructe si legume sa manance si ai sa vezi ce bine se va dezvolta.
Adaugat: 15-09-2008 17:53
este draguta perechea.eu momentan nu am nicio poza cu perchea mea dar cand vor fii amandoi in colivia mare am sa le fac si eu poze.
asteptam..
Cand e vremea nasoala si ai mei sunt mai somnolenti ...
Adaugat: 16-09-2008 17:47
urmarestele fecalele daca sunt la fel la culoare...daca au aceeasi consistenta...baga mana in colivie vezi daca reactioneaza la fel ca pana acum...acestea pot fi semne de boala...daca e ok si vremea de afara e nasoala si la tine in bucuresti atunci cu siguranta ca e din aceasta cauza...si noi suntem mai somnolenti si mai molesiti pe ploaie si frig...
:pls:Nci cu fructele nu se prea "omoara" si semintele de florea sorelui le mananca numai dupa ce vede ca nu mai are mancare
Adaugat: 16-09-2008 19:40
Nici cu fructele nu se prea "omoara" si apropo am vazut ceva la el cand nu mai are mancare incepe si maninca semintele de florea sorelui . Si vreu sa stiu daca e bine sa ai tai pene si dac ai mai cresc la loc si sunt tot atat de rezistenete si nu sunt fragile :sol:
Daca zboara haiotic sau ai prea multe obiecte atunci se tai penele la o pasare. eh daca ii dai doar fructe o sa vezi ca o sa manance ... doar n'o sa moara de foame
daca tie ti-ar taia cineva mainile/degetele cum ar fi ? Lasa pasarea asa cum e ea ... se invata cu decorul... asta sa nu ii schimbi mereu locul coliviei, locul obiectelor prin casa. Eu sunt impotriva taiatului aripilor. Oricum e treaba ta ce faci cu nazdravanul tau
de cand se tai aripile la papagali stiam ca la gaini da dar la papagali? :wow: :wow: :wow:
Am sa-i dau fructe sa vedem dac maninca .I-AM LUAT PERECHE LUI COCOOOO :sol::sol::blb::blb::angel::angel:
Adaugat: 17-09-2008 11:40
aa si coco zubura haotic cad l-am luat si la recomandarea medicului veterinar le-am taiat da el s-a ocupat de tot
Adaugat: 17-09-2008 11:41
:merci:Exista niste vitamine in magazinele specializate in pasari exotice se pun in apa si coco facea "scaunul" f moele si -am dat vitamine SI apropo se numesc '':pls:VITA+ "
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus