5,876

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

biadim20 wrote:

lui kiki i-a facut deparazitarea probabil ca la gaini,adica i-a dat pe cioculet o jumatate de pastila,fara apa dupa aia,fara nimic, iar cand am ajuns acasa,deja se simtea rau.aproape o saptamana i-am dat mancare cu seringa, dar degeaba,cand am fost la el sa-i spun,a zis ca imposibil sa fie de la deparazitare,este sigur de la alimentatie...care alimentatie?pe care o avea de la inceput?abia dupa atata timp ii facea rau?sunt sigura ca a fost de la deparazitare.si asta e un medic cautat,insa la pasari...habar n-are,se pricepe ca toti,la catei si pisici,dar atat!nici nu stiu ce sfat sa-ti dau...eu pe medici sa nu-i mai vad,orice ar fi,daca e sa se intample ceva cu charlie,noua achizitie,macar sa stiu ca nu l-a omorat cineva cu zile. sad

Doamne, saraca nimfa sad Puii mei de distrus ...

5,877 (edited by flyaway70 18-04-2010 14:52)

Multumesc Estera ! :hug: Deocamdata nu i-am luat cuib ... Maine a zis sotul ca imi face el unul , ca ce am gasit era cam scump ... Asa ca mai stau pana maine ! Deocamdata ei se comporta normal , cred , numai ca tipa amandoi cam mult . Nu prea stau in colivie , mai mult afara din ea !
Oul l-am lasat in tavita , ca nu stiu unde sa-l pun , inca ! Daca nu fac ceva bine va rog sa ma corectati , ca nu ma supar ! Accept orice sugestii si orice sfat puteti sa-mi dati ! Orcine ! :k: :hug: :heart:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

5,878

poze noi

Adaugat: 18-04-2010 18:23

scuze

Adaugat: 18-04-2010 18:23

poze noi

5,879

Amber  nu le face bine batoanele  alea cu seminte nu sunt recomandate mai bine le faci  tu batoane  sfatul meu .... bafta cu medicul ....

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

5,880 (edited by mia 18-04-2010 20:57)

Amber ->asa cred si eu ca nu sunt bune, poate sunt vechi ... le`am luat si eu  nimfelor mele si miroseau foarte urat ... asa ca nu le`am mai dat ...  si fii tare o a se faca bine ...ai niste motati grozav de frumosi ...  :heart:

Adaugat: 18-04-2010 21:47

eu sunt foarte  multumita ai mei sunt sanatosi ... si vioi.... dar dak ar fii sa ii vad un pik mai infoiti in pene ... nu imi fac probleme de veterinar ... pt. ca este foarte priceput ... si am incredere in el ... stiu ca  este ff. bun, cel mai bun din orash   :bravo:                                   zic asta pt. ca am avut niste probleme cu catelul ... si ia facut un tratament f. bun si si`a revenit f repede ....

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

5,881 (edited by flyaway70 18-04-2010 22:10)

Am reusit sa le fac cuib in seara asta ! Nu am talaj , dar am pus niste servetele ... maine le cumpar si talaj ... Dar bucuria mare este ca au intrat imediat in cuib si incearca sa acopere oul cu servetelele ! :angel: Sper sa mearga !
Imi pare rau ca nu mai am aparat ca sa va fac o poza ! sad

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

5,882

flyaway70 ma bucur ca ai pus cuib,dar la talaj eu zic ca ei isi rup penele si le  fac ei singuri un loc caldut din pene,punele putin si daca il pastreaza acolo poti sa mai pui  dar daca il dau afara(talajul)sa nu mai pui ca isi pastreaza ei cat au nevoie,si da cu medici veterinari cred la fel,papagalul meu(perus)e bolnavior si iam dat medicamente dar nu i-a trecut,se simte mai bine dar ma mai duc cu el,oricum unii veterinari se pricep doar la caini si pisici,amber foarte draguti amandoi si eu sper sa o faca bn veterinarul,Multa sanatate tuturor si sa se faca bine puisorii cu probleme :hug: :sanatate: :pup:

5,883

amber wrote:

Mai grav ii ca am senzatia ca i-a intrat ceva pe caile respiratorii, pentru ca de mancat mananca... Si da, ai dreptate cu veterinarii. Eu ma gandeam sa o duc la un veterinar care, mi-a facut o chestie urata, dar el e cel mai cautat veterinar din Bistrita, altu nu-i. Cand o aveam pe Miki, puiutul care mi-a iesit din ou acasa, mi s-a imbolnavit si acuma stiu, dar atunci nu stiam, ca era intr-un stadiu terminal, si medicul nu mi-a zis nimic, dar a borborosit ceva in termeni medicali cu unu care era asistentu lui, era constient ca nu mai are ce-i face presupun. I-a dat o injectie, si dupa cateva minute dupa ce am plecat de la el, a inceput sa aiba convulsii :cry: si s-a chinuit biata cateva ore pana mi-a murit.
Apa i-am dat de 3 ori, nu o ajuta... Doamne ce sa fac :cry:
Ce i s-a intamplat lui Kiki ? neutral

uitate in narile ei. poate i-a intrat o cojita de la seminte sau chiar o samanta. asa am patit si eu cu un pui si i-am scos cojita si gata. acum sa nu fi intrat pe caile respiratorii, cum zici si tu. ea arata bine.nu pare sa fie bolnava de ceva.

Adaugat: 19-04-2010 08:26

flyaway70 wrote:

Am reusit sa le fac cuib in seara asta ! Nu am talaj , dar am pus niste servetele ... maine le cumpar si talaj ... Dar bucuria mare este ca au intrat imediat in cuib si incearca sa acopere oul cu servetelele ! :angel: Sper sa mearga !
Imi pare rau ca nu mai am aparat ca sa va fac o poza ! sad

nu este neaparat sa le pui talas. daca accepta servetelele,e ok. de acum lasa-i in pace si va fi bine.  :k:

Adaugat: 19-04-2010 08:30

mia wrote:

eu sunt foarte  multumita ai mei sunt sanatosi ... si vioi.... dar dak ar fii sa ii vad un pik mai infoiti in pene ... nu imi fac probleme de veterinar ... pt. ca este foarte priceput ... si am incredere in el ... stiu ca  este ff. bun, cel mai bun din orash   :bravo:                                   zic asta pt. ca am avut niste probleme cu catelul ... si ia facut un tratament f. bun si si`a revenit f repede ....

toti medicii se pricep la caini,pisici si gaini dar nu la papagali. asta e sigur si poate ai sa te lamuresti si tu. dar se dea Dumnezeu sa nu fie probleme niciodata.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,884

:nimfa: Hei voi :X nu stiu daca ma mai tineti mine pt. ca am cam lipsit de pe forum dar acum m-am intors :x
vreau sa spun deyseby te admir foarte mult :X si te admiram de cand am venit pe forum.
am si eu 2 nimfe ,din pacate 2 baietei dar ... :X ma distrez si cu ei.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

5,885

Laura multa bafta cu micutii si sa ne tii la curent ...  eu nu am fost asa norocoasa dar imi e frica de momentul in care va trebui sa le pun cuib ....  :succes:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

5,886

dar de ce tie frica cand le vei pune cuibul,eu as vrea sa  faca puii dar sunt prea micuti tongue

5,887

http://www.adevarul.ro/locale/botosani/Omul-animalelor-durerea-alina-care_0_109789359.html     big_smile --> deyseby

Adaugat: 19-04-2010 14:02

odata ce a tratat un sarpe boua( avea o boala de piele) si o iguana cu mandibula rupta.... eu trag concluzia ca se pricepe lsi la pasari exotice...   :aga: :nimfa:  :perus:  :pisica:  :caine:  :iepure:

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

5,888

bine ai revenit didika. ma bucur sa vad ca ti-ai luat 2 nimfe. multumesc pt aprecieri.

Adaugat: 19-04-2010 14:16

mia wrote:

odata ce a tratat un sarpe boua( avea o boala de piele) si o iguana cu mandibula rupta.... eu trag concluzia ca se pricepe lsi la pasari exotice...   :aga: :nimfa:  :perus:  :pisica:  :caine:  :iepure:

Mia se poate ca el sa reuseasca, daca zici ca a mai lucrat cu papagali.

- Mary-

5,889 (edited by flyaway70 19-04-2010 16:42)

Multumesc Mary ! :hug: Totul pare sa fie ok ! Numai ca problema este ca Sonny nu prea iese din cuib ... Sta acolo si el stie ce face . :wow: Ea mai iese si zboara , vine la noi , dar el a iesit doar de 2-3 ori sin cuib si in restul timpului sta acolo ... dar nu pe ou , din cate am vazut eu . Sta pe vine si nu stiu ce face ! sad
Oricum am observat ca nu mai tipa asa mult ci doar se ciondanesc ... mai mult Ally il goneste ... el sasaie si sta cu "umerii" ridicati ... si la mine face la fel . Acum spre exemplu , cred ca Ally l-a scos fortat din cuib si il ciocaneste si caraie la el si ii da cu ciocul ...
Am sa incerc sa va tin la curent cu evolutia lor ... Accept si sfaturi , nu mi-e rusine sa spun ca nu stiu mai nimic despre cresterea puilor ! Va multumesc din suflet pentru sfaturi la toti ! :merci: :hug:

5,890

Laura. baieteii cloces ziua si fetele seara. deci el sta in cuib toata ziua,iese sa manance si intra iar. asa era si Bombonel al meu. nu se ducea de pe oua nici seara.era foarte grijuliu. daca au numai un ou, el sta langa fata. dar poate au 2 deja si tu nu ai vazut. ca mai impart ouale in doua si le clocesc amandoi. la mine Perluta si Puf fac 4 oua standard. nu mai mult, nici mai putin. niciodata. si  ies 4 pui. 2 oua le trage Puf sub el si 2 le cloceste Perluta. amandoi in cuib. cand am vazut ca erau separate m-am speriat, credeam ca 2 sunt limpezi si le-au dat deoparte. dar dupa 4 randuri de oute am vazut ce fac.

- Mary-

5,891

Sigur nu au 2 oua , ca am pus un pic de talaj in cuib si m-am uitat bine ! Acum au intrat amandoi in cuib si nu se mai cearta , cred ca au treaba !!!

5,892

vei avea puiuti
bravo !

Adaugat: 19-04-2010 19:16

pe la ce varsta ajung la maturitate sexuala nimfele ?

5,893

Ma bucur sa aflu ca totul e bine pe aici :heart:

Adaugat: 19-04-2010 19:32

9 luni sau 1 an cam asa big_smile

5,894

L-am pus cuib ieri la pitici, Miky deja ii face inspectia dar Coco inca nu, eh, mai asteptam. big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,895

bravo si tie iloveanimals
eu am auzit ca ajung mai devreme masculi si femelele mai tarziu

Adaugat: 19-04-2010 19:54

flyaway70 cate nimfe ai ?
deyseby o poza cu nimfa pe care o mai ai de vanzare ?
noi din rm valcea il asteptam pe noul membru al familiei

5,896

eu pe cine am intrebat asa mi-au zis ca la 9luni sau 1 an doar 2 pers mi-au zis ca pana la 6 sau la 3 nu mai inteleg dar ti-am zis o idee,bravo iloveanimals :bravo:

5,897

dimensiunile unui cuib si diametrul gaurei
il stie cineva

5,898

nu stiu sigura wink acum depinde :wis: :bang:

5,899

si cineva sa-mi spuna ce pregatiri trebuie sa fac pt al doilea papagal

5,900

Incearca sa editezi mesajul daca mai ai ceva de spus ( Editeaza - jos in dreapta mesajului postat de tine), aropo, nu etsi pe mess sa se raspunda dupa maxim un minut, asteapta sa mai intre din utilizatori si pe urma, poat edura si cateva ore, trebuie doar sa ai rabdare.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki