5,851 (edited by amber 17-04-2010 14:57)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

No wow ce intrebare, chiar tre sa explic ? Stranuta si scoate zgomote din gat, inghite in gol. Cand se inecau perusii le dadeam apa si le trecea. Ma rog, i-a trecut si la Misa intre timp :fluture:
Edit: Defapt nu i-a trecut, tot inghite in gol si suna asa ca un clipocit, sper sa-si revina neutral

Si mai am o problema, e tare bleguta de cand am adus-o, pare trista, si ma simt vinovata din cauza asta dar nu stiu ce pot sa fac. Sa fie din cauza ca Yuzu cam fuge de ea? neutral Eu i-am pus medicament in apa, medicament care l-am avut cand avea Yuzu rinita si i-a trecut, e un medicament universal sa zic asa, il da si la diaree si la orice. I l-am pus in caz ca are ceva si nu stiu, dar aparent e bine. Greu ii si cu piticii astia.

5,852

Amber.mie nu m-i s-a intamplat sa se inece papagalii. de asta poate nici bubbles nu stia ce reactie au cand se ineaca. nimfa este foarte mica si abia invata sa manance bine, nu poate sparge samanta si posibil sa le inghita intregi. si de asta se simte si rau. stomacelul ei este fraged si nu poate digera semintele cu tot cu coaja. asa cred. nu stiu sigur. poate a tras-o un curent..

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,853 (edited by amber 17-04-2010 16:29)

Stie sparge semintele, numai ca stilul ei de a manca am zis ca e mai de puiut, in sensu ca nu trece samanta prin cioc asa elegant ca yuzu si o curata complet.Nu le inghite intregi, de semintele alea lungute de grau sau de ce sunt, nu se atinge iara, probabil is prea dificil de spart pentru ea. Sa nu-i mai dau ou si paine, ca sunt mai moi ca si consistenta ? Nu stiu ce sa fac. Ma mir ca nu vi s-a intamplat sa vi se inece papagalii, mie si perusii mi se inecau des, cand mancau prea repede.
Nu a tras-o curentul, nu lasam niciodata curent.
Bine, nu va imaginati cine sti ce, doar i-a ramas ceva in gatut, nu-i grav, i-a trece ce sa fac.

5,854

sincer nu stiam nici eu cum reactioneaza cand se ineaca, de asta ziceam. nici puii nu s-au inecat nici unul. de curent ziceam din cauza ca sta bleguta. ou si painica poti sa-i dai ca nu are nimic. dar paine integrala, nu alba. eu si acum le dau zilnic la ai mei si sunt ok. e micuta si e bine sa-i dai mancarica mai moale daca mananca.

Adaugat: 17-04-2010 18:31

Buna tuturor....de mult timp nu am mai poposit pe aici.Revin totusi pentru a va cere parerile .
Ieri am cumparat o nimfa ,nu am putut rezista tentatiei,treceam pe langa magazin,si am auzit cantecul unui mascul nimfa.Totusi avand in Romania deja un mascul ,am optat pentru o femela.
In magazin erau trei nimfe,doi masculi si o femela...cand a luat-o de langa ceilalti a inceput taraboiul..sincer va spun ,incepuse sa imi para rau ca o luasem de langa ceilalti.....
Are cinci luni,iar numele ei : Printesa !   Sper sa nu am surprize si sa fie print.
apropo primele suntele le a scos pe o melodie de la b u g mafia smile ,la manele nici o reactie.
am vazut-o azi mancand, i am happy
primele poze ale Prinzesei .apropo nu are cateva gherute..ar trebui sa ma ingrijorez ..sau sa astept sa ii creasca:|

nici la mine un mascul nu a avut 2 gherute. dar era foarte bine. probabil ies din ou cu defecte.

- Mary-

5,855

multumesc deyseby ...imi cer scuze ca am postat unde nu trebuia ,dar si de n ori .multumesc din nou.
pun si aici pozele cu Printesa

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

5,856

Ai o Printesa frumoasa naria.Sa-ti traiasca! :succes:

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

5,857 (edited by flyaway70 17-04-2010 20:47)

CARE POATE SA-MI SPUNA CE SA FAC ! ALLY A MEA A FACUT UN OU !!! CE SA FAC ?????? Ajutor !!!
Ii las oul sau i-l iau ? ... e in tavita de la colivie ... Nu pot sa am acum pui ... inca nu sunt pregatita ... Ce sa fac ??
Sonny vrea sa il inveleasca cu sevetelul de pe fundul coliviei ...
Nu e nimeni aici ??

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

5,858

Oul la facut in cuib?

5,859

In tavita de la colivie ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

5,860

Aveti cuib?

5,861

Nu si nici nu vreau sa le pun ... ce sa fac ?

5,862

Nu stiu ce sa le faceti. sad

5,863 (edited by flyaway70 17-04-2010 21:34)

Multumesc oricum de intentie ! :pup:
Astept si alte pareri ! Oricine ...

5,864

Nu stiu ce sa zic eu stiu ca daca ii iei oul o sa faca in continuu asa ca mai bine il lasi cateva zile acolo si dupaia il iei .

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,865

Multumesc mult Estera ! Asa m-am gandit si eu ... Vad maine ce raspunsuri mai primesc si am sa decid maine ... Acum i-am astupat (ca asa facem in ultima vreme ) si fac nani ... :angel: :pup:

5,866 (edited by alexnutzu 17-04-2010 21:48)

Am citit undeva ca va mai face oua.Din 2 in 2 zile si pe la al 3-lea ou se pune sa le cloceasca,dar va mai face.

5,867

are pereche?daca da nu le lua oul pentru ca o sa sufere ,un stres,daca ii ei oul o sa se agite si sa stea suparata,ia repede un cuib tu nu faci nimic,ei hranesc puiul si cand va creste il vor scoate din colivie peste 2 zile iar vor face unul cred nu tu trebuie sa fi pregatita ci ei  cand vor creste mare poti sa ii ti in colivie separata,Mult noroc!

Adaugat: 18-04-2010 00:09

da de acord cu alexnutzu vor face oua din 2 in 2 zile si deci vor face multe oua dar nu te speria ca sar putea doar cativa sa iasa din oua din unele sar putea sa nu iasa nimic

Adaugat: 18-04-2010 00:11

:heart:

5,868

flyaway70 wrote:

CARE POATE SA-MI SPUNA CE SA FAC ! ALLY A MEA A FACUT UN OU !!! CE SA FAC ?????? Ajutor !!!
Ii las oul sau i-l iau ? ... e in tavita de la colivie ... Nu pot sa am acum pui ... inca nu sunt pregatita ... Ce sa fac ??
Sonny vrea sa il inveleasca cu sevetelul de pe fundul coliviei ...
Nu e nimeni aici ??

lasale outul ca daca o sa-l iei , faci mai rau. stiu ca nu vrei pui, dar punele un cuib. ca ea oricum va face oute, fei ca are cuib,fie ca nu are. si cel mai dureros este ca sunt fertile. au hormoni in ele si e pacat. ea a fost calcata mult pana a depus outul. o sa ai cui sa-i dai puii. stai linistita. nu este nevoie sa fii pregetita pt a avea pui, le pui cuib si ce au nevoie iar ei isi fac singuri treaba. tu nu faci nimic. doar le dai pace. atat. asta e cel mai bine. ei sepregatesc primavara pt clocit si simt nevoia sa cloceasca . asa e dat de la Dumnezeu. daca nu-si fac datoria, o sa incerce pana la epuizare. eu i-ti tin pumnii si va fi bine. stai linistita. nu o sa-ti faca o "ograda" de pui. poate 3-4. poate si mai multi. dar in general cam asa ies. rar unde ies mai multi de 3-4 pui. din 4-8 oute.

- Mary-

5,869 (edited by flyaway70 18-04-2010 09:34)

Am sa le iau cuib , pentru ca ii iubesc prea mult ! :hug: ... Multumesc din suflet Mary !!! :hug: :heart: Voi vedea ce4 va fii .. Dar nu stiu cum sa iau outul ... cu mana direct sau pun o punga in mana ? Ce sa le pun in cuib ? Cine ma poate ajuta ? Oul il pun eu in cuib ? smile ... Haideti ca am inceput si eu sa pun o gramada de intrebari ...

5,870

da Flay. pui outul in cuib cu mana, fara nimic pe ea. dar te speli bine inainte . ai MP.

- Mary-

5,871

Vai ce frumos, si eu vreau copilasi.

Misa mea nu si-a revenit, si azi noapte m-a trezit mama si imi zice, Misa plange neutral (fluiera din gat), cu o voce dinaia dramatica si mai adauga, de aia ti-am zis sa nu te atasezi asa tare de ei :furios: doamne, era sa ma impusc, n-a muri dintratata,  dar oricum trebuie sa o duc la veterinar, is asa de suparata sad . Mi-am amintit de povestea cuiva ca si-a dus perusul care s-a inecat la veterinar, si ala in loc sa-i scoata restu din gat, i l-a impins si l-a omorat :cry: , si nici nu stiu cine o fost imbecilu ala, ca sa nu o duc si io pe Misa tot la el neutral sad :cry:

Adaugat: 18-04-2010 11:39

Nu am reusit sa o prind pe Misa separat altfel decat am prins-o in a 3a poza. Doamne da sa o faca bine veterinarul :pls: :cry:

5,872

mare atentie unde o sa o duci, la ce veterinar, poate iti recomanda cineva un medic bun, altfel nu stiu ce sa zic,eu personal nu o sa mai calc niciodata la medici dupa ce am patit cu kiki.multi medici se dau destepti si nu ar recunoaste niciodata ca habar n-au sa trateze un biet pasarel,asa am patit din pacate si eu,insa am aflat asta pe pielea dragului meu kiki,care era pt. mine o mare bucurie! sad  poate incerci sa ii mai dai tu apa,nici nu stiu,incearca sa ii faci ceva sa nu ajungi la medic.parerea mea!

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

5,873 (edited by amber 18-04-2010 12:35)

Mai grav ii ca am senzatia ca i-a intrat ceva pe caile respiratorii, pentru ca de mancat mananca... Si da, ai dreptate cu veterinarii. Eu ma gandeam sa o duc la un veterinar care, mi-a facut o chestie urata, dar el e cel mai cautat veterinar din Bistrita, altu nu-i. Cand o aveam pe Miki, puiutul care mi-a iesit din ou acasa, mi s-a imbolnavit si acuma stiu, dar atunci nu stiam, ca era intr-un stadiu terminal, si medicul nu mi-a zis nimic, dar a borborosit ceva in termeni medicali cu unu care era asistentu lui, era constient ca nu mai are ce-i face presupun. I-a dat o injectie, si dupa cateva minute dupa ce am plecat de la el, a inceput sa aiba convulsii :cry: si s-a chinuit biata cateva ore pana mi-a murit.
Apa i-am dat de 3 ori, nu o ajuta... Doamne ce sa fac :cry:
Ce i s-a intamplat lui Kiki ? neutral

5,874

lui kiki i-a facut deparazitarea probabil ca la gaini,adica i-a dat pe cioculet o jumatate de pastila,fara apa dupa aia,fara nimic, iar cand am ajuns acasa,deja se simtea rau.aproape o saptamana i-am dat mancare cu seringa, dar degeaba,cand am fost la el sa-i spun,a zis ca imposibil sa fie de la deparazitare,este sigur de la alimentatie...care alimentatie?pe care o avea de la inceput?abia dupa atata timp ii facea rau?sunt sigura ca a fost de la deparazitare.si asta e un medic cautat,insa la pasari...habar n-are,se pricepe ca toti,la catei si pisici,dar atat!nici nu stiu ce sfat sa-ti dau...eu pe medici sa nu-i mai vad,orice ar fi,daca e sa se intample ceva cu charlie,noua achizitie,macar sa stiu ca nu l-a omorat cineva cu zile. sad

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

5,875

Laura iti tin pumnii si sper ca totul sa fie bine :angel:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi