551

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

caly wrote:

am vazut cum face si fluiera cateodata foarte frumos. zici ca e sonerie smile sau fluiera normal, si canta :X e dragut chiar daca este batran eu nu ii voi da drumul imi este mila de el, daca ii dau drumu il omoara pasarile de afara sad.

daca face toate astea te asigur cai mascul

552

caly wrote:

Va rog frumos ? Biancaaa, sashaaa pe voi v-am retinut, nimeni nu ma ajuta ?

da,te ajut eu wink .este mititel pentru ca nu pare ca are toate penele.si cred ca este baiatda nu sunt singura wink

Adaugat: 31-08-2008 10:55

femele

Adaugat: 31-08-2008 10:59

mascul

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

553

Sal am  o nimfa mascul de aproximativ 4 luni si am  o intrebare legata de cum as pute sa  o inblanzesc ca mereu cand incerc sa o pun pe mana ma musaca pana imi da sangele :furios:plzz ajutorr :sol::sol:

554

:Dincearca sa il faci sa se urce pe un bat apoi incearca sal faci sa se urce pe deget cu a meu asa am facut

555

urca pe bat dor daca i-l pui langa piciore si il atingi cu el  , in musca si pe urma se urca :angel: da pe deget nu se urca ma musca si tot nu se urca :sol::sol:

556

Am o intrebare. Daca nu ii mai dau de mancare micutului meu, si voi lua un baton dinacesta - Baton Twinis cu scoarta de copac - pentru Nimfe. Baton delicios, cu scoarta de copac, invelit in biscuite, pentru nimfe. - Si va vedea ca de la mine primeste mancare si incet incet il voi atrage spre mana mea, eu o voi tine intinsa iar eu il aduc pe ea. Va merge sau nu este o idee buna ? Eu nu zic sa il infometez, doar sa vada ca de la mine primeste mancare si daca va sta pe mana mea va primi si mai multa. Ceva de genul, ce ziceti ? Pot sa pun site-ul ? Este un site cu mancaruri pentru animale smile sau poate imi recomandati voi altceva.

Cand lucrurile par ca nu se mai inrautatesc, ai rabdare. Se vor inrautati curand.

557

:d

558

caly din cate am vazut la nimfa ta cred ca este puiut dupa penaj,dar iti va fii foarte greu sa afli cu aproximatie varsta

daca este un june va trebui sa aibe gherutele si ciocul rozaliu nu alb pt ca ele se albesc odata cu inaintarea in varsta,pata partocalie este mai pronuntata la cei invarsta iar ce tineri o au de un portocaliu fad si cu cat pata este mai mare cu atat este mai matur (invarsta),dar faptul ca i-se exfoliaza ciocul nu este un semn ca este batran ci la papagali ciocul si ghearele sunt in continua crestere

sexul este mai usor de stabilit daca penajul de pe codita este de ex: de un galben normal fara dungulite de culoare albe sau gri care formeaza un "v" este baiat iar daca penajul este galben cu dungulite albe sau gri in forma de "v" inseamna ca este fetita

sper ca indicatiile pe care ti-am dat sa iti fie de folos.

Adaugat: 31-08-2008 17:15

dupa parerea mea nu este bine ce faci.

mai bine ia mei sau ce ii dai de mancare si puneti in palma si chiar daca este timid la inceput va incepe sa vina singur sa manance de la tine din palma dar lasal cam o saptamana sa se acomondeze cu tine si cu locul.

559

asa faceam si eu cu liza...nu o infometam,dar am observat ca ii placeau tare mult semintele de floarea soarelui,preferatele ei...asa ca practic ii culegeam din mancarea ei semintele acelea si le tineam in palma...mi-a amortit mana prima data cand am in cercat...dar incetu cu incetu a venit ....niciodata nu am putut sa o mangai,dar din palma mi-a papat.Acum nimfele sunt mai sociabile de felul lor,mult mai blande,si cu siguranta ca vei reusi sa o faci sa te accepte si sa te iubeasca...trebuie sa ai rabdare...incearca asa....o sa vezi ca o sa fie curioasa sa vina sa vada ce ai si isi va invinge frica,dar nu renunta daca vezi ca nu vine,asteapta (asta e cheia succesului tongue)

Animalutele mele ....... Liza (kakariki)...Oz (perus) ...King (iepurila).......

560

am incercat astazi, parca aveam o bomba in mana neutral asa facea. S-a linistit dupa 2 min dar era atent la mana mea neutral sa nu il prind, cred ca a avut o experienta neplacuta in trecut cu mainile sad. Voi incerca in fiecare zi de 2-3 ori pe zi, poate isi da seama ca nu vreau sa ii fac rau ... Astept rezultate tongue

Adaugat: 31-08-2008 20:09

moamaaa, astazi i-am facut din nou imi tremura mana ade cat am stat asa big_smile si a venit langa mana mea, dar deodata a inceput sa dea cu ciocu de gratiile de la usita si m-am speriat smile) mi-au cazut semintele, dar are mai multa incredere in el. Probabil vrea sa arate ca e mai tare ca mine ? daia da din cioc asa ? big_smile deci stiu ce ii poate pielea si daia m-am speriat, voi incerca, cand ma intorc acasa. Sper sa meargaaaaa :X

Cand lucrurile par ca nu se mai inrautatesc, ai rabdare. Se vor inrautati curand.

561

3vale in primul rand daca iti da sangele cand te musca nimfa are mai mult de 8 luni neutral .
e foarte bn cum ai inceput caly!tine-o tot asa si il vei imblanzi wink

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

562 (edited by Sandryta 01-09-2008 16:27)

o nimfa isi schimba penele pt prima oara la 5 luni daca da atatea luni are a meu

563

caly wrote:

moamaaa, astazi i-am facut din nou imi tremura mana ade cat am stat asa big_smile si a venit langa mana mea, dar deodata a inceput sa dea cu ciocu de gratiile de la usita si m-am speriat smile) mi-au cazut semintele, dar are mai multa incredere in el. Probabil vrea sa arate ca e mai tare ca mine ? daia da din cioc asa ? big_smile deci stiu ce ii poate pielea si daia m-am speriat, voi incerca, cand ma intorc acasa. Sper sa meargaaaaa :X

Asta e ideea ai sa vezi ca dupa ce va avea incredere in tine vei fi cel mai happy si tu si el!Si cei mai apropiati! Eu zic sa nici nu ii iei inca pereche pana reusesti sa il mai domolesti!Ca apoi iti va fi mult mai greu!

Animalutele mele ....... Liza (kakariki)...Oz (perus) ...King (iepurila).......

564

In Sfarsit Nokita si Roki au Pus Oua !!!! acum eu  ma gandeam sa le schimb colivia si cuibul dar nu stiu daca se intampla ceva datimi si mie cateva sfaturi va rog big_smile

565

Sandryta wrote:

o nimfa isi schimba penele pt prima oara la 5 luni daca da atatea luni are a meu

eu stiam ca la 8 :wis:

566

nu le scimba cuibul si colivia pt ca ii abandoneaza

567

asa de batran ii:wow:

568

scuze schimba

569

Sandryta wrote:

asa de batran ii:wow:

batran?traieste 15 ani si el are 8 luni!!!ti se pare batran? hmm

570

da mia zi vanzatorul ca traieste 25 de ani si mia mai zis ca are 5 luni asa ca nu te ambala

571

pai ti-a zis gesit.ia arunca o privire aici si zi-mi cine are dreptate.vanzatorul sau eu?:
http://www.4animale.ro/papagalii-nimfa- … 7_219.html
intre 12 si 20 de ani .si putini ajung la 20 abia la 25 .media lor e de 15.

572

Am si eu o intrebare, doar de curiozitate. Sunt rele nimfele? O ruda de'a mea imi spunea ca au o voce puternica si sunt rele.

Inca ceva, nimfele pot vorbi ca papagalii sau mai greu ?

573

nimfele nu sunt rele.sunt unele din cele mai blande.ruda ta prin "voce puternica si rele"ar trebui sa zica ca pe unele le apuca tipatu' candva si ca alea care le-a vazut nu erau imblanzite wink .

si nimfele sunt papagali smile .si daca te ocupi de ele sigur o sa poata vorbi smile

574

Si cam cat costa o nimfa ?

575

pai probabil ruda ta nu sia dresat nimfa si a meu tipa pt ca vrea atentie

Adaugat: 06-09-2008 21:58

a meu o fost 85 lei