Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Buna tuturor:) astazi Ritzi m-a facut fericit. De dimineata m-a trezit la ora 8 jumate pentru ca a binevoit sa iasa singur si nesilit de nimeni din colivie...a zburat putin, s-a dat cu capul de toti peretii pana cand s-a prins care e smecheria si a inceput sa ii placa. Am observat ca-i place si sa fie un simplu pieton ) si la un moment dat, cazut fiind din zborul lui bezmetic, intre perete si dulap (e un spatiu destul de maricel, cam 7 cm) cred ca a descoperit ceva pentru ca deja se ducea singur acolo si ii placea sa se frece cu aripile intre perete si mobila...mai pe seara, furat de entuziasm, i-am dat degetul sa se suie pe el insa am primit un refuz- el nu este speriat de "mana din colivie" insa nu vrea sa se urce pe deget asa ca m-am decis sa l iau eu sa-l tin in mana - surprinzator Ritzi nu a zburat, era atent la ce- i spuneam eu, am fost chiar la chiuveta sa facem o baitza, dupa care am mai stat cu el pe mana cam 15 minute (ca apoi a zburat singur in colivie), pasandu-l prietenei mele si inapoi (incercand sa-l invatam sa se urce de pe un deget pe altul). La un moment dat incepuse sa coopereze, statea la mangaiat, mai ciupea uneori dar indecis...Ar fi bine sa procedez la fel si pe viitor sau sa astept sa se urce singur pe deget cand i-l intind (fara sa-l scot eu din colivie si sa-l pun pe mana)?
Aaa si inca nu mananca legume si fructe (se altereaza intre gratii), cum as putea sa-l pacalesc?
O sa mai pun poze cu motzatul meu maine