5,476

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Cocuta este o nimfa foarte frumoasa si inteligenta. Os de sepie are in colivie insa nu este foarte atrasa de el. Nu este primul papagal pe care il am. Inainte am avut 4 perusi care au disparut din motive de sanatate :cry: Multumesc de sfaturi !

Adaugat: 26-03-2010 23:21

Buna tuturor!
Am de 2 ani o papagalita care s-a dovedit a fi papagalita in luna septembrie anul trecut knd a inceput sa oua    .De atunci cloceste la fiecare 3 saptamani si face cate 4-5 oute pe care i le luam imediat ( asa ne-a sfatuit cel de la care am cumparat-o; spunea k in caz contrar o sa moara pentru ca va sta numai sa cloceasca si nu va mai manca). In ultimele 2 saptamani insa face odata la 2 zile cate un out. Nu stiu daca s-a imbolnavit sau daca este ceva normal. AS vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu hrana pe care sa i-o dau avand in vedere k pierde destul calciu si vitamine datorita ecloziunii. 
Multumesc!

5,477

Ajutati-ma!  Azi dimineata am observat pe aripa lui Paco sange sad cred ca s-a zbatut prin colivie, si s-a ranit...e tot ff sperios, degeaba vorbim cu el, iar daca indraznim macar un deget sa-i bagam printre gratii deja devine agitat si se zbate prin colivie.

5,478

din pacate aceasta a fost ultima noapte pt nimful meu :cry:

5,479

imi pare rau sad

5,480

sad imi pare rau mihay :cry: sad

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

5,481 (edited by Estera 27-03-2010 11:10)

Vai mihai imi pare atat de rau pentru el :cry: Sincere condoleante.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,482 (edited by suana 27-03-2010 11:18)

mihay,sincer imi pare tare rau.  :cry: Dragii mei ,alegeti bine de unde va luati pasarile si tatonati terenul,uite ce pacat .....Sa nu mai zic de suferinta.

@claudia,cu siguranta s-a lovit de colivie.Daca poti s-o prinzi ,poti s-o dai cu o solutie facuta din putina betadina cu apa.Se va vindeca incet,important  e sa nu se infecteze.
@dede,are nevoie de calciu lactic acum,ovaz decorticat si os sepia,pentru ca a pierdut mult calciu.Parerea mea,si eu am fost sfatuita la fel,nu-i scoate ouale ,pentru ca va face la nesfarsit.Las-o sa stea pe ele un timp si apoi poti sa le scoti.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,483

deyseby wrote:

neagoeg, depinde ce sunete scoate nimfa. pune un filmulet sau cateva poze sa vedem exact ce sunt. bine ai venit pe forumul nostru. :k: . asteptam sa-ti vedem motatii.

pai scoate asa ca niste tzipete nush ...prima data am primit cadou o nimfa si la vreo luna distanta i-am luat o partenera ca sa nu se plictiseasca si de atunci partenera scoate sunete foarte intense gen tzipete asa ...:-s o vrea sa imi atraga atentia asupra vreunui lucru ?

Verdeatza rullz...

5,484

neagoeg se pare ca ai o pereche. pozele nu sunt clare si nu pot sa-ti spun mai exact , deoarece ei inca sunt pui de maxim 3 luni. dar sunt scumpei foc si te felicit ca ai luat partener celuilant. bravo. cea din fata pare a fi fetita si cel din spate pare a fi baietel. dar vom vedea pe parcurs ce se mai intampla ca ei i-si vor mai schimba penajul. cantecul lor este foarte frumos. sau invata ce aud. asta fac baietii, fetele tipa. dar fiind inca mici ei tipa mereu.

Adaugat: 27-03-2010 12:39

DEDE, nu lua outele. te gog sa le lasi acolo. lasa-o sa depuna cate vrea ea. nu se intampla nimic daca ai grija de ea sii dai ce ti-a zis Suana.cine ti-a spus sa scoti outele nu stie ce spune. nu se epuizeaza de la clocit, ci de la depus. ea simte nevoia sa coloceasca si tu o opresti. pana nu va cloci 2 saptamani, nu se va opri. deci te rog sa-i lasi toate outele pe care le depune pana se opreste singura. dupa aia le mai lasi 2 saptamani. nu o sa se strice outele. stai linistita. o sa fie totul bine.

Adaugat: 27-03-2010 12:42

Mihay, i-mi pare rau. am discutat cu un vanzator de la pet shop si mi-a zis ca aduce nimfe din Ungaria cu 40 de ron bucata. dar puii au o luna si  jumatate maxim si 2-3 dintre ei mor. ca nu rezista. sunt prea mici. deci asta e concluzia. ii aduce la noi sii imbolnavesc prin diferite conditii . ii chinuie. of ce tampiti sunt. eu mai am un pui disponibil si este baietel. daca vrei ma anunti. dar nu se compara. te asigur. azi merg cu Mago la tara. vreau sa-i dau drumul pe afara sa zboare liber. are unde. si nu va pleca sigur. numai dupa mine sta. am stat cu el si pe geam si nu a zburat. daca va pleca o sa am cum sa-l prin. nu e o problema. voi filma si voi pune pe forum sa vedeti si voi.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,485

Primele 2 sunt pentru perusi. Prima pentru pene, a 2-a ajutor pentru a vorbii. De restu nu stiu dar pentru nimfe, semintele astea speciale sunt altele nu astea. Si ca  mancare recomand de la Vitakraft pentru nimfe.

Adaugat: 27-03-2010 14:40

Mihai imi pare foarte rau pentru nimfa ta....sunt tare curioasa de la ce o fi patit asta... sad

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

5,486

ba are ce rau sa le faca...semintele de floarea soarelui nu sunt asa bune pentru perusi,ii ingrasa,si nu sunt recomandate wink

- Bianca

5,487

bietul meu Paco e  acum linsitit insa in sensul rau....e trist, tremura, nu mai sare, nu scoate sunete. ce are? ce sa-i fac?

5,488

buna sunt incepator imi puteti da niste sfaturi de inceput

Daca ai o nimfa poti sa sti ca esti cel/cea mai norocos/norocoasa baiat/fata din lume!!!!!!!

5,489

mihai...imi pare rau pt motatul tau!!! sad
si noi ne-am modificat colivia putin...azi m-am catarat prin copaci...nu mai aveam mult si ma imprastiam pe acolo...dar am taiat o gramada de crengi de salcie...si rezultatul este urmatorul...

LORA & LORD

5,490 (edited by Misu85 27-03-2010 19:40)

ionut de unde ai crengile alea? ca vreau si eu pt nimfulina mea

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

5,491

Ionut,cum ai prins crengile intre ele?ca vreau sa fac si eu. big_smile

5,492

am escaladat copaci big_smile am fost azi in cautare de salcii si cum am zarit un copac l-am usurat de jumatate din crengi smile smile

LORA & LORD

5,493

smile smile ce tare! smile smile

^ :heart: Ello :heart: ^

5,494

am folosit sarmulita subtire unde a fost nevoie...in rest asa erau ele proiectate de la natura,cred ca ma asteptau pe mine sa le tai smile big_smile

LORA & LORD

5,495 (edited by alexnutzu 27-03-2010 19:52)

bine..multumesc. :sanatate:

5,496

la cate mesaje devii deal casei

Daca ai o nimfa poti sa sti ca esti cel/cea mai norocos/norocoasa baiat/fata din lume!!!!!!!

5,497

mai mult de 120 de mesaje(vezi regulamentul forumului-ierarhia userilor...) :k:

^ :heart: Ello :heart: ^

5,498

Ai facut super Ionutz cu crengutele au din belsug ce roade :bravo: si eu le-am adus la ai mei si le-am impodobit coliviile smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

5,499

cum se fac batoanele pentru nimfe

5,500

genial Ionut :bravo:  acum pasarile o sa se simta ca-n codru smile