Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
De ce e apa neagra?
e ceai de menta ca ala mic era stricat la burta intre timpsi-a revenit si astazi le-am pus apa
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
De ce e apa neagra?
e ceai de menta ca ala mic era stricat la burta intre timpsi-a revenit si astazi le-am pus apa
paco tot asa sperios e, in dimineata asta a si scos niste sunete care mie nu mi se par cantat, deoarece le scoate cand se agita foarte rau prin colivie. Se zbate intr-una , se loveste de peretii coliviei....nu stiu ce sa-i fac.
a cantat ce a cantat dimineatza...(bine ..sunetele semanau mai mult cu niste tipete decat cu un cantecel)...si acum la 12:00 a mancat ceva si dupa atata treaba s-a culcat...am reusit sa`i fac niste poze dormind...
si ai mei la fel...au zburat putin...au mancat si pe la 12 au dormit jumatate de ora...acum mananca iar
baga in ei parca nu au mancat de 1 saptamana
dupa ce mananca ma gandesc ca iar o sa doarma...ca na...trebuie sa se aseze mancarica
da...de ce intrebi???
este posibil sa le iau pereche dupa o perioada...dar deocamdata nu am asta in plan...voi vedea ce va fii...nu imi mai fac planuri ce o sa fac peste 1 luna...voi vedea atunci ce voi face ...sa iti traiasca Oliver.
Alioja bine ai venit . Este o scumpa nimfa ta sa iti traiasca. Colivia este prea goala punei niste jucarii si ma multe barute sa se catere pe ele si sa aiba ocupatie asa poate nu v-a mai fi asa de ''somnorici''
noi cei care ramas acasa ne bucuram de libertate si papam out si ne jucam.fiindca am zugravit recent, ne scuzati aspectul imaginilor.
toata ziua ne jucam,cantam si mai noi mancam out cu muuulta pofta!am incercat cu vreo 3-4 oua pana acum,dar intr-adevar,cum am primit sfaturi,am avut rabdare iar acum mananca foarte bine.Voi va duceti motatii la deparazitare?Caci pe mine m-a chemat fata de la cabinet acum,in aprilie,a zis ca trebuie din 2 in 2 luni.
Deparazitare se fac la pasarile de curte si la pasarile infestate dar la tine sigur nu e cazul.Grija mare,ca exista multe substante care nu le fac bine pasarilor de companie.O curatenie eficienta si intretinere a coliviei si accesoriilor curate cred ca e suficient.In cazul in care nu prezinta ,,musafiri'' lasa motatul linistit ,ca sa nu genereze alte probleme de la substantele de deparazitare.Si ,totusi sunt curioasa,cu ce l-ar putea da.Eu de 15 ani n-am fost niciodata la deparazitare cu pasarile.
multumsc pt sfaturi , o sa merg sa-i mai iau cate ceva de pus prin colivie...acum Ritzi e mai activ un pic ..canta (tipa) si in timpul zilei nu doar dimineatza...vb cu el vine si ma asculta ...e un scump...ma intrebam..cum ar fi mai bine ..sa-l invat sa stea pe mana si dupa aceea sa-i las usa deschisa sa iasa cand vrea el ? daca as face invers ...odata liber prin camera ma gandeam ca mi-ar fi mult mai greu sa`l obisnuiesc cu mana ...voi ce spuneti ?
Io la capitolul asta nu stiu ce sa zic...pentru ca al meu nu sta pe mana mea decat ffff rar daca il iau eu si il pun si surprinzator sta...nu vine la mine singur decat daca il iau eu (atunci sta sa ii fac ce vreau eu sa il pup etc ) eu il las liber tot timpul si el tot in colivie sau pe ea sta, la inceput nu statea pe ea dupaia a inceput sa stea numai in preajma ei. Cred ca o sa ii las mancarea afara din colivie )...deci nu stiu sunt praf la capitolul asta
Buna tuturor!
Am de 2 ani o papagalita care s-a dovedit a fi papagalita in luna septembrie anul trecut knd a inceput sa oua .De atunci cloceste la fiecare 3 saptamani si face cate 4-5 oute pe care i le luam imediat ( asa ne-a sfatuit cel de la care am cumparat-o; spunea k in caz contrar o sa moara pentru ca va sta numai sa cloceasca si nu va mai manca). In ultimele 2 saptamani insa face odata la 2 zile cate un out. Nu stiu daca s-a imbolnavit sau daca este ceva normal. AS vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu hrana pe care sa i-o dau avand in vedere k pierde destul calciu si vitamine datorita ecloziunii. :cry:
Multumesc!
ce specie e? de ce nu ii iei pereche?
alioja. eu zic sa-l lasi pe afara si cum am mai zis de multe ori, pune mancare pe langa tine sa-l ademenesti. va veni singur. daca nu intinzi mana spre el sa-l sperii, va capata incredere in tine si va veni la tine treptat. se tem de mana. blasal lliber :k:
o sursa de calciu este osul de sepie.
Mari ce varsta au piticii mei???sa stiu cand sarbatorim implinirea unui an
buna din nou.... am mari probleme cu noul achizitionat... astazi a stat toata ziua ghemuit, nu mai reactioneaza in niciun fel, nu stiu ce sa ma fac.... chiar nu vreau sa il pierd :cry: ... in seara asta celalalt a devenit foarte agitat nu stiu ce sa mai cred... ce credeti ca ar avea, cum as putea sa actionez... la medic nu am cum sa merg si pana maine ma tem ca e prea mult... :pls:
Mari ce varsta au piticii mei???sa stiu cand sarbatorim implinirea unui an
pe 27 au 2 luni.
Adaugat: 26-03-2010 19:24
buna din nou.... am mari probleme cu noul achizitionat... astazi a stat toata ziua ghemuit, nu mai reactioneaza in niciun fel, nu stiu ce sa ma fac.... chiar nu vreau sa il pierd :cry: ... in seara asta celalalt a devenit foarte agitat nu stiu ce sa mai cred... ce credeti ca ar avea, cum as putea sa actionez... la medic nu am cum sa merg si pana maine ma tem ca e prea mult... :pls:
tu i-ai mai tinut si pe afara si se poate ca el sa fie racit. fiind si micut a fost usor sa receasca. punei un pic de anitibiotec in apa de baut. rade dintr-o pastila de antibiotic sau un pic de praf din capsula. dar nu mult foarte putin. daca pui mult poate fi fatal. asta am invatat si eu de la cineva si mi-a prins bine.altceva nu stiu ce poate avea. poate stii tu mai bine si ne mai dai detalii. daca s-a lovit de pereti e rau. sper sa nu.
Cum sa nu te poti duce la medic? Trebuie sa existe un cabinet non stop...ideea este ca nu prea sunt multi care sa se priceapa la pasari...asta ar fi nasol. Dar alte semne? Doar azi a facut asa? A mancat? Zi-ne mai multe...
cred ca ai dreptate deysebi ..eu ii tin afara ziua..dar e cald... nu cred ca le-ar fi daunat cu vreo ceva ..cealalta nu are nimic...numai asta micutul cred ca s-a imblonavit...off... sa icnerc repede sa-i pun in apa antibiotic..
Adaugat: 26-03-2010 19:33
am fost acum la ei si vad ca si-a mai revenit putin.... era jos si manca ou cu morcov pisat, apoi s-a ridicat pe stinghie si mananca mei... nu vreau sa pateasca ceva rau
ionutfinch wrote:Mari ce varsta au piticii mei???sa stiu cand sarbatorim implinirea unui an
pe 27 au 2 luni.
aaaa...mai e putin...10 luni si facem un anisor
Eu ii las usa deschisa atunci cand sunt si eu acasa ...insa deocamdata refuza sa iasa ..a scos azi putin capu s-a uitat in jur a luat temperatura ..si a intrat la loc...e un inceput )
salut! iata poze cu noua mea colivie.Paco e tot sperios si agitat ziua. Seara e morocanos. Il am de 3 zile. Sa-l duc la doctor ptr vreun tratament? Multumesc anticipat ptr sfaturi.
dac am o cusca folosita si acm o spal bine bine pot s ao refolosesc e noua nu o fost folosita nma 4 zile
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus