Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ce ma speriat. Uneori mai doarme cu capul in gratiile de la colivie si i se stramba ciufuletzul si cand se uita la mine se vede asa intr.o parte
mor de ras de unele faze
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ce ma speriat. Uneori mai doarme cu capul in gratiile de la colivie si i se stramba ciufuletzul si cand se uita la mine se vede asa intr.o parte
mor de ras de unele faze
hai sa o vedeti si pe grasa de Jacky. la ea nu exista multa miscare. este libera dar nu vrea. si Mago care mananca seminte cu tati. doar le sparge. nu mananca. nu-i plac. vestea mare este ca aztazi s-a auzit primul pui. :bravo:
Super dulce Mago :X:X Jacky parca seamana cu Mango...Acum parca vad si eu ca e grasut al meu, si el sta mai mult in colivie si nu pot sa il scot eu cu forta ca face urat. Ce sentiment traiesti cu outele alea...io as dormii langa ele si mai zic ca nu vreau ) Se aud din oute? doamne :wow: :heart:
Mai scuze...nu sunt familiarizata cu limbajul asta . Mary ii dorim puiului tau cat mai multa sanatate si ore de zbor
Mary ma bucur atat de mult pentru puiut si Jacky si Mago sunt superbi sa-ti traiasca :pup:
va multumesc la toti. sa fie totul bine si parintii sa aiba grija de ei. asta i-mi doresc cel mai mult. :k:
:bravo: na bucuram pentr noul venit pe lume .... :pup:
Bun venit pe lume puiutzului.Sa-ti traiasca.
Bun venit pe lume puiutzului.Sa-ti traiasca.
multumesc. sper sa iasa toti ca de obicei. outele sunt toate fertile. acum daca o fi numai unul sau doi tot e bine. important e sa nu fi muncit parintii degeaba. si cand o sa avem pui winter. si vei fi si tu bunica? :k:
Pui winter...vai...Mary eu stiu ca nu o sa mai ramana puit pt mn fetita daca o sa fie pentru ca deja sunt multi pe lista pe care ii stii mai de mult....dar tare as vrea o fetita winterface sau silver spangle ceva dar efectiv nu stiu unde as gasii pe aici + ca ai alta liniste cand stii de unde vine puiutzul si in ce conditii a crescut...
Mary, cate oua au nimfele? :bang:
5. :k: asa am vazut eu. nu ma lasa sa le vad bine. sigura nu sunt. nici nu pot umbla la cuib. sotul meu a prins cuibul de colivie sa nu am eu intrare la ei sa-i stresez.
Deyseby , sa-ti taiasca puiutzul si sa fie sanatos !!! Pupam cioculetul micut ! Asteptam cu nerabdare sa iasa toti din oute si sa fie sanatosi ! :bravo: :pup: :heart:
astazi pt prima oara mi s-au calcat papagalii.trb sa le fac cuib neaparat :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
astazi pt prima oara mi s-au calcat papagalii.trb sa le fac cuib neaparat :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
e bine. cuib le pui daca esti pregatit sa te ocupi de ei.
Adaugat: 28-01-2010 08:12
multumiri la toata lumea! :merci:
Incepusem sa ii dau lui Mango picaturile acelea de pus in apa pentru ca ii cadeau penele. I.am dat o saptamana ca asa zice pe prospect (o saptamana pe luna) si de cand nu ii mai dau...iar ii cad sa ii dau mai mult timp sau o data pe luna...
Se regenereaza ... si la ai mei le mai cade cate una doua pe zi ...
Kiki a facut un ou! :bravo:
felicitari :bravo: , sa fie intr-un ceas bun
felicitari :bravo: , sa fie intr-un ceas bun
multumesc Alina.
Buna.Am cumparat la nimfa un bloc mineral de la Vitakraft.il are de ieri dar azi am vazut ca sa schimbat culoarea la gainat.din verdele acela a devenit un maro deschis.de mancat din el am vazut ca mananca. sa il iau? Ms
Adaugat: 29-01-2010 10:06
Si inca ceva.nimfa mea care era baiat a facut pana acum 4 oua
atunci e fata )) :bang:
Buna ziua. Am incercat sa citesc cele 231 pagini inclusiv site-uri de specialitate pentru a gasi raspunsuri la intrebarile/nedumeririle mele.
Am un Nymphicus hollandicus Lutino ( in aprilie implineste 2 ani). L-am primit cadou de la bunicul meu. Povestea parintilor lui am sa v-o spun pe scurt - L-am primit pe tatal lui de ziua mea de nastere. Pentru ca nu era deloc sociabil iar eu trebuia sa invat pentru examene, am hotarat sa-l dau bunicului meu. Intr-o zi tatal lui a ''ademenit-o'' pe mama acestuia - ea (scapase de la niste vecini a ajuns in balconul bunicilor mei). S-au imprietenit si au inceput sa faca pui, cam cate 4-5 la fiecare 3-4 luni (daca nu ma insel). Tatal lui - un Cinnamon Pied iar mama lui - Grey (gri), el a iesit Lutino.
La inceput era sperios si agresiv as spune. Dupa un timp (dupa ce a rost garnitura de la frigider si penele propriei sale cozi) i-am dat drumul afara, sa zboare, sa descopere casa.
A devenit foarte sociabil - ma lasa sa-l mangai pe cap ca pe un caine, ii place sa fie scarpinat si luat in mana -mutat de colo-colo.
Cand plec la liceu ''plange''(tipa) dupa mine.
Are personalitate - ma pupa dar nu-i placa sa fie pupat (detesta sunetul pupaturii si cuvantul ''iubita'' ) - isi scutura capul.
Are momente cand ''vorbeste''..mai bine zis scoate niste sunete ca niste scartaituri.
Inca sâsâie dar nu ciupeste.
Se baga in compartimentul biroului meu si sta acolo cu orele iar cand incerc sa-l scot se comporta de parca isi apara cuibul.
Intrebarile mele sunt:
1. Am inteles ca la Lunito este cel mai greu de determinat sexul. Oricum eu am atasat o poza si as dori sa stiu daca este fata sau baiat.
2. Ar trebui sa-i iau un partener/a avand in vedere ca este foarte sociabil cu oamenii (ma tem sa nu i-se schimbe comportamentul)?
1.Canta? Sau l-ai invatat u sa cante? Tipa?
2.Oricarei pasare ii trebuie pereche.
1.Canta? Sau l-ai invatat u sa cante? Tipa?
2.Oricarei pasare ii trebuie pereche.
Tipa
Inseamna ca e fata.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus