2,601

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Madalina. in pozele astea nu prea se vede clar codita. asa ma gandeam si eu ca ar fi. primul baiat si a 2-ua e fetita. posibil sa fie si 2 baieti. si atunci unul din ei nu o sa cante si nici nu sta la calcat. eu am avut o pereche din 2 baieti si stiu ce zic. dar tu pune cuib si ai sa vezi sigur. partea proasta este ca o sa-l chinui pe cel de-al doilea baietel.oricum va sta la calcat. de la spate, codita celui galben pare a fi de baiat. acum la cel care canta daca e ca de fetita nu e bai ca am si un specimen din asta cu dungi pe coada si e baiat.sunt dificil de vazut.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,602

care ar fii cam toate mancarurile care le-as putea da eventualei mele nimfe? :sanatate:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

2,603

In primul rand meniul de seminte, special pt. nimfe, apoi galbenus de ou fiert tare dat ca atare sau amestecat cu putin pesmet sau morcov ras, cotor de ardei cu seminte, mar...
De evitat salata verde (si verdeturile, in general), provoaca diaree, ca si fructele in cantitate prea mare. O bucatica de mar de 2 ori/sapt. e suficient. Le poti da crengute de salcie cu frunze cu tot (bine spalate si uscate inainte). Ma mai gandesc si mai adaug smile

Vicky - Mamica fericita

2,604

aaaa...inca ceva....masculul e mai bataus si cateodata o mai bate cu cioculetul pe asa-zisa femela....

2,605

misha67 wrote:

In primul rand meniul de seminte, special pt. nimfe, apoi galbenus de ou fiert tare dat ca atare sau amestecat cu putin pesmet sau morcov ras, cotor de ardei cu seminte, mar...
De evitat salata verde (si verdeturile, in general), provoaca diaree, ca si fructele in cantitate prea mare. O bucatica de mar de 2 ori/sapt. e suficient. Le poti da crengute de salcie cu frunze cu tot (bine spalate si uscate inainte). Ma mai gandesc si mai adaug smile

multumesc f. mult!
ma gandeam:oare o sa ajunga nimfa mea sa imi ia mancarea din mana ? :wis:

2,606

Continui: morcovi cu frunze, mere, porumb înc? necopt pe ?iulete, cartofi, orez, semin?e de soc, nuci, struguri, mandarine, portocale, vi?ine, prune, ardei, sfecl? ro?ie, castrave?i, maz?re, broccoli, sfecla, napi, varza de Bruxelles, rosii bine coapte, vinete, fasole, para, struguri, stafide, caisa, piersica, portocala, ananas. Inainte sa oferi legumele si fructele tb. sa le speli si sa le usuci bine, sa nu aiba apa pe ele.

Vicky - Mamica fericita

2,607

madalina1 wrote:

pai...
dupa cum stiu eu am o pereche:

1-masculul
2-femela

Masculul a intrat de vreo 3 ori in calduri de cand il am si atunci el incearca sa o calce dar a reusit decat o singura data. De fiecare data si-a pus in aplicare trillul.
Femela doar tipa. Nu a cantat niciodata. E mult mai blanda dar atunci  cand incearca sa o calce il apuca de picioruse(sa fie oare din cauza unghiilor??)...

P.s Amandoi sunt in perioada de naparlire si au peste 1 an.

Madalin se vede ca nimfele tale sunt foarte bine ingrijite,arata foarte frumos,cred ca sunt sanatoase tun!
Tine-o tot asa! :merci:

2,608

Nimfa mea mai blanda, care se mai aseaza pe umar, nu ia mancare din mana, dar o am doar de 2 luni. Poate nimfele celorlalte fete sunt mai blande, nu stiu ce sa zic.

Vicky - Mamica fericita

2,609 (edited by didika1 02-09-2009 10:53)

Aha!Perusul meu poate manca ce mananca si nimfa?Sau nu?
Cartonful banuiesc ca trebuie sa fie fiert apoi lasat sa se raceasca...?
Si celelalte trebuie sa le tai marunt sau le ia nimfa si le roade singura?

Adaugat: 02-09-2009 11:52

misha67 wrote:

Nimfa mea mai blanda, care se mai aseaza pe umar, nu ia mancare din mana, dar o am doar de 2 luni. Poate nimfele celorlalte fete sunt mai blande, nu stiu ce sa zic.

Poti pune poze cu ea? :bravo:

2,610

Cartof nu stiu, ca nu le-am dat. Trebuie taiate bucati mici, ale mele nu servesc masa altfel wink. De perus nu stiu ce sa zic...

Vicky - Mamica fericita

2,611

da..nimfele mele sunt sanatoase tun si destul de blande...dar nu imi mancanca din mana:(...fiecare are personalitatea ei....
inca ceva: peletele speciale de la petshop ce contin: am fost in graba si nu m-am uitat:P

2,612

da,chiar asa..
am auzit de ele da ce sunt astea:))? :blb:

2,613

didika ii mai poti da si acele tulpini mici de la vita de vie(acrisoare)...ai mei le adora

2,614

Madalina, pelete nu am gasit, am tot cautat si eu. Am cautat si in supermarket, si in pet-shop, si pe site-uri cu hrana pt. pasari. Degeaba.
Didika, gasesti poze cu motatele mele aici pe forum, cateva pagini in urma. Poze am acasa, acum sunt la sv. Una e galbena, precum vanilia si cu gri pe aripi, una e perlata, gri cu galben.

Adaugat: 02-09-2009 12:11

Am niste poze la pag 124 si 125, ai cu ce te delecta :rusine:

Vicky - Mamica fericita

2,615

Multumesc deyseby sfaturile tale au fost bune si a lui snow la fel ....acum Polly este vioie si a iesit din cuib singura numai ca iar trebuie sa o spepar pt ca se bate cu cealalta sad ....Felicitari pentru puisorii smile sunt ff draguti:D

2,616

didika1 wrote:

care ar fii cam toate mancarurile care le-as putea da eventualei mele nimfe? :sanatate:

daca vei schimba semnatura de jos ar fi mult mai bine. nimeni nu est5e prostul tau daca citeste....eu una asa cred.

- Mary-

2,617

Didika in legatura cu nimfa,sa ai grija sa nu o bata perusul daca zici ca e o colivie cu 2 compartimente..perusul meu nu se impaca cu nimfa decat rareori o accepta,asa se intampla si la un vecin care are la fel ca mine..afara amandoi o sa se inteleaga dar in cusca nustiu..(e agresiv perusul fiindca ii incalcata teritotiul).eu am doua colivii separate si totul e OK.succes smile

2,618

misha67 wrote:

Am niste poze la pag 124 si 125, ai cu ce te delecta :rusine:

da ms ms :X :pup:

Adaugat: 02-09-2009 15:05

gabyzzuu wrote:

Didika in legatura cu nimfa,sa ai grija sa nu o bata perusul daca zici ca e o colivie cu 2 compartimente..perusul meu nu se impaca cu nimfa decat rareori o accepta,asa se intampla si la un vecin care are la fel ca mine..afara amandoi o sa se inteleaga dar in cusca nustiu..(e agresiv perusul fiindca ii incalcata teritotiul).eu am doua colivii separate si totul e OK.succes smile

sa stii ca eu am 4 compartimente de mancare iar nimfa poate sa manance din unul mai indepartat..nici o problema .. big_smile:)
eu iti garantez ca papagalul meu are niveoi de cine care sa il scarpine pe cap=)) ca el nu ajunge si pe mine nu ma lasa..si se da cu caapusorul de gratele.
a si inca ceva,este vre-o problema daca perusul mai mananca din mancarea nimfei si invers? :k:

Adaugat: 02-09-2009 15:07

deyseby wrote:
didika1 wrote:

daca vei schimba semnatura de jos ar fi mult mai bine. nimeni nu est5e prostul tau daca citeste....eu una asa cred.

o sa o schimb;)

2,619

am si eo o nimfa si nustiu dac e fata sau baiat e lutino . am cautat p net si nu am gasit despre lutino nimic.

Daca viata iti intoarce spatele apuco de fund

2,620 (edited by didika1 02-09-2009 16:16)

sm00k3 wrote:

am si eo o nimfa si nustiu dac e fata sau baiat e lutino . am cautat p net si nu am gasit despre lutino nimic.

imi pare rau dar nu imi dau seama!
poate ceilalti membrii pot sa iti comunice ceva concret si corect.

2,621

nu este nici o problema daca perusul mananca aceea-si mancare cu nimfa. eu am avut o pereche de perusi si una de nimfe, ca si  gabitzzu, zic sa-i tii separat. la mine perusii muscau nimfele de picioruse si erau speriate de moarte. perusii sunt mai agresivi. mancarea este aproximativ la fel, numai ca la nimfe e mai diversificata si la perusi e mai mult mei. dar ei o sa aleaga meiul din mancare si o sa o schimbi mai des. out si restul de care zicea Misha se pot da la ambii.

- Mary-

2,622

deyseby wrote:

nu este nici o problema daca perusul mananca aceea-si mancare cu nimfa. eu am avut o pereche de perusi si una de nimfe, ca si  gabitzzu, zic sa-i tii separat. la mine perusii muscau nimfele de picioruse si erau speriate de moarte. perusii sunt mai agresivi. mancarea este aproximativ la fel, numai ca la nimfe e mai diversificata si la perusi e mai mult mei. dar ei o sa aleaga meiul din mancare si o sa o schimbi mai des. out si restul de care zicea Misha se pot da la ambii.

multumesc :ok:

2,623 (edited by deyseby 02-09-2009 16:32)

smook3. la nimfele Lutino e mai greu sa-ti dai seama mai exact ce este. dar dupa comportament te pot ajuta, daca i-mi dai cateva indicii. canta sau tipa? ce varsta zici tu ca are? de cat timp o ai? eu zic, ca e fetita dupa cum arata. nu 100 la 100. ma mai uit un pic la pozele ei si-ti mai zic dupa ce ma ajuti cu ce te-am rugat. e ceva de genu( lutino pearl) 2 poze cu interiorul si exteriorul coditei te rog.

- Mary-

2,624

daca cunosti zimi dupa ce sau zimi cum sa ii fac pozele si le fac

Daca viata iti intoarce spatele apuco de fund

2,625

trebuie sa ii  faci poze la coada,amandoua fetele si cea interioara si cea exterioara...
nu stiu sigur dar pari cam agitat..
daca asa e relaxeaza-te , fi bucuros ca ai una,pt. ca eu inca nu am si astept u nerabdare sa imi iau una;).

Adaugat: 02-09-2009 17:33

deyseby wrote:

smook3. la nimfele Lutino e mai greu sa-ti dai seama mai exact ce este. dar dupa comportament te pot ajuta, daca i-mi dai cateva indicii. canta sau tipa? ce varsta zici tu ca are? de cat timp o ai? eu zic, ca e fetita dupa cum arata. nu 100 la 100. ma mai uit un pic la pozele ei si-ti mai zic dupa ce ma ajuti cu ce te-am rugat. e ceva de genu( lutino pearl) 2 poze cu interiorul si exteriorul coditei te rog.

scz deyseby dar nu am vazut ca si tu ai postat:(