Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
hai sa va pun si eu 3 poze cu bebeii mei
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
hai sa va pun si eu 3 poze cu bebeii mei
:bravo: :k: :pup: sunt cei mai frumosui! doar sunt si ai mei :bang: . sunt si eu bunica nu? bravo inca o data pt reusita.
Doamneeeee cat de frumosi sunt...ii ador!!! ce mititei sunt :heart: :heart: :pup:
Snow!! Sunt scumpi raaau de tot bebeii :heart: :heart: :heart:
Snow, Deyseby, sa va traiasca "nepoteii", sunt superbi! Sa fie sanatosi, sa creasca mari si sa-si gaseasca stapani iubitori.
Sa va traiasca sunt minunati :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
:bravo: :k: :pup: sunt cei mai frumosi! doar sunt si ai mei :bang: . sunt si eu bunica nu? bravo inca o data pt reusita.
draga daca sunt in curtea mea sunt ai mei, clar.
glumesc normal ca sunt si nepoteii tai.
Adaugat: 24-08-2009 16:15
va multumim mult pt sustinere. si sa mai creasca putin si am sa pun poze si cand erau ei mai mici. stati linistiti pt ca momentan am doar 300 de poze si cred ca vor ajunge pe la 500 in ce mai bun caz.
vai snow sunt superbi :heart: ce micuti sunt.... :pup:
Snow,deyseby,sa vatraiasca puiutzii scumpi.Felicitari:bravo::heart::heart::heart:
superbi snow! ti am mai zis, dar nu ma pot abtine! sa ai mare grija de ei, fiindca nu as vrea sa pierzi vreo unul ca mine...e o suferinta ff mare..:( pup!
superbi snow! ti am mai zis, dar nu ma pot abtine! sa ai mare grija de ei, fiindca nu as vrea sa pierzi vreo unul ca mine...e o suferinta ff mare..:( pup!
multumesc, la mine si parinti zbor cand am geamurile inchise, asta este masura mea de siguranta ca sa nu imi zboara pe afara.
imi pare rau pt tine si pt cel mic.
va dati seama cat de norocoasa este Snow daca acum e la al 2-lea rand de oute de la Snow a ei. cea alba. sa dea Dumnezeu sa aiba parte de cat mai multi puiuti sanatosi pt ca merita si se ocupa de ei nemaipomenit. are niste gemotoace superbe . sa-i traiasca. noi nu facem afaceri cu papagalii. puii ei sunt ai ei . doar taticii sunt ai mei. puii mei sunt acasa la mine. sunt 4 de toti si 3 din ei sunt albi cu ochii rosii. iar unul e pied. amandoua ne bucuram de fiecare moment petrecut cu puii nostri. sunt fantastici. Alex i-mi pare rau pt puiutul tau. oricum fii tare ca o sa mai ai pui de acum si o sa fie bine.
ma poate ajuta si pe mine cineva ???? am un puiut de nimfa pe nume polly care a ramas orfana paco ,tatal a scapat pe geam si a ramas doar mamaica dar care nu face fata sa dea de mancare la 3 pui iar ea fiind cea mai mica e batuta de ceilati si vreau sa o hranesc la seringa ......sa o separ pt ca e nenorocita .........ce as putea sa ii dau??? ce retete de mancare stiti?
Adaugat: 25-08-2009 11:36
buna snow:) am si eu 3 puiuti dar ceva mai mari ...adik au deja penele formate.......poti sa imi spui si mie cu ce ii hranesti ?? eu am un pui care is nevoita sa il hranesc la seringa si nu stiu ce sa ii dau ......ma poti ajuta ?
si cwe as putea sa ii dau la cea mica din poza care sa ii creasca penele inapoi?
buna mady. este foarte frumos puiu si se vede ca fost crescut bine de parinti pana la momentul respectiv.
pai ai putea sa faci 2 lucruri:
1. ai putea sa il cresti tu la mana pana se intarca si cred ca nu mai dureaza mult pt ca ar trebui sa incerce sa zboare.
Si ce ai putea sa ii dai : sa faci o pasta din galbenus de ou cu morcov ras unde sa pui cateva picaturi de vitamine si putina apa ca sa se lege o pasta.poti sa ii dai cu lingurita un pic indoita.
iar aici poti gasi mai multe informati http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … r-de-nimfa
sau aici http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … e-papagali
2. sa nu il cresti tu si sa il creasca mama lui incontinuare adica sa nu il pui in cuibar ci in colivie sa vezi daca il/o hraneste. in situatia asta sunt 2 dintre pui mei pt ca femela a depus iar oute si masculul imi batea pui si i-am luat de acolo iar acum cresc in colivie alaturi de parinti.
spor la treaba si sa ne ti la curent cu cel mic.
Mady. e aproape trecuta perioada de risc pt puiutul tau. mai ai un pas de facut si gata. scoate puiul din cuib si punel in colivie jos dar intr-o cutie si inauntru sa aiba acela-si asternut ca si in cuib. sa stai sa oservi daca mama lui vine sa-l hraneasca acolo. la Snow a functionat si asa. daca nu fai amestecul de care ti-a zis Snow si e ok. outul e cel mai important in cresterea puilor. sa fie cremos si nu moale sau inecacios. o sa manance singur din lingurita, pt ca daca ii dai cu siringa il poti ineca daca nu stii bine si pacat sa-l pierzi. o sa reusesti sunt sigura de asta.
Pt pene nu poti sa ii dai nimic pt ca nu exista pastila minune care face sa creasca puful la loc sau daca vrei poti sa il ei tu sa il lipesti cu super glue. (glumesc fireste). asteapta sa naparleasca iar si vezi daca ii creste atunci. oricum el va naparli de 3 ori intr-un an pana se face cel definitiv.
Deyseby, multumesc pentru informatiile trimise si sunt in continuare foarte bucuros sa citesc din cand in cand despre puisorii care au inceput sa creasca. In ceea ce priveste achizitionarea unui pui, te rog sa mai ai rabdare cateva luni, sa trec si peste "hopul" care ma asteapta, adica drumul la Viena cu fetita mea de la toamna (15-30 septembrie), cand trebuie sa o instalez pentru 6 ani de facultate, Dupa ce ma intorc, promit sa te contactez sa mai vorbim despre asta. Fara fetita acasa, probabil imi va fi foarte urat, mai ales ca si sotia ajunge acasa dupa ora 17, asa ca poate imi voi dori sa am un sufletel aproape...
Mult succes in continuare pentru toti iubitorii de nimfe si mai ales celor care au in plus si grija puisorilor !
dar normal ca nu acum. deja sunt mici si mai au nevoie de vreo doua luni sa mai creasca. facem noi rost de un motat frumos. daca nu apelam la Snow de unul frumos. ma inteleg eu cu ea. dar important e sa fie bine totul si sa fie si ei sanatosi . multumim ca sunteti alaturi de noi.
Am remarcat ca, de cateva zile, motata mea cea galbena nu mai vine la pupat, iar daca ma apropii eu de ea, se repede cu ciocul sa ma ciupeasca (a si reusit o data sa ma ciupeasca de buza, noroc ca nu a strans prea tare). Perluta e la fel de timida, ea mai aterizeaza pe cap, am observat ca tot ea a inceput sa ciuguleasca dintr-un cotor de ardei gras, fiind mai curioasa si venind sa cerceteze si sa guste ce pun eu in hranitor. Galbioara tot nu vrea sa o accepte, stau fiecare in coltul opus al coliviei, si o mai ciupeste de picioare in cazul in care incalca teritoriul. Nu stiu ce ma fac cu ele, sunt ca soarecele cu pisica.
amandoua sunt femele si nu vor sa se acepte. eu una am avut 2 femele si s-au aceptat din prima clipa. nu poti sa faci nimic decat sa le desparti. iar cotorul de ardei gras punel cu tot cu seminte.
Cotorul de ardei l-am pus cu tot cu seminte.
Nimfa galbena e si mai mare ca varsta decat Perluta. Partea proasta e ca nu pot tine mai multe colivii...
Multumesc mult pentru ajutor .....i'am pregatit mancare si cam greu se invata cu lingurita .....mai am de muncit cu ea ....totusi daca o pun in cuib cand o aude ca tipa pt mancare ....puiul cel mai mare intra si o bate ...ca sa il hraneasca pe el nu pe ea ......acuma am pus'o intr'o colivie separata si sper sa fie bine ....va multumesc inca o data :)
Multumesc mult pentru ajutor .....i'am pregatit mancare si cam greu se invata cu lingurita .....mai am de muncit cu ea ....totusi daca o pun in cuib cand o aude ca tipa pt mancare ....puiul cel mai mare intra si o bate ...ca sa il hraneasca pe el nu pe ea ......acuma am pus'o intr'o colivie separata si sper sa fie bine ....va multumesc inca o data
nu ai pt ce. cu mare placere! si eu si Snow am hranit pui la mana si stim cat este de greu sa faci asta, dar se merita. si mamica lor tre sa fie epuizata de pui. totusi mai incearca sa dai puiul cel mare deoparte si sa o hraneasca mama pe ea si dupa aia scoate-o de acolo. tine puiul cel mare afara din colivie cat mananca cel mic . o sa-ti fie mai usor. sau lasa si colivia in care e cea mica deschisa, sa intre mama la ea si sa o hraneasca. o sa mearga sigur.
multumesc deyseby merge bine ideea ta .....o hranesc si eu si o las si la mama sa o hraneasca ...............mai am o intrebare .....varul meu are 2 perusi care s'au imperechiat si au acum 6 pui .....poate sa ii hraneasca pe toti sau o sa omore 2 ????? asa a inteles de la un crescator ca parintii o sa omoare 2 pui sau cevA d genu
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus