Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
musca mami musca....
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
musca mami musca....
Spune-ti-mi ce sa-i dau la al meu ca ii merge burta
,ieri i-am dat mix din acela hawaian,oreaz porum si mazare,fierte foarte bine, astazi i-am dat la fel ca ma duc la servici 24 de h,dar nu stiu daca i-am dat bine si orezul nu-l prea mananca
,acum doua zile i-am dat morcov cu ardei...poate de la ala sau se poate si de la mixul asta?
Cred ca de la morcov cu ardei. Scoate-i toate fructele si legumele din alimentatie cel putin azi si vezi cum se prezinta. Eventual pune-i orez fiert in locul lor. Sau mergi la pet-shop si cumpara-i Diropur. Se pun 3-4 picaturi in apa de baut.
Salutare, nu am mai intrat de ceva vreme. Il am pe Caesar de vreo 2 luni. Insa este la fel ca in prima zi de salbatic. Am incercat acum sa bag mana la el cu o feliuta de mar si scoate un carait asurzitor de parca-l tai. Ma doare capu ingrozitor. Ii este extrem de frica de mana iar cand bag mana la el e kamikaze se da cu capu de gratii se arunca peste mancare, peste apa, face varza colivia in 3 secunde, este foarte haotic. Il am de 2 luni si e inca pui cred... nu are 1 an sigur...undeva pe la 7-8 luni. S-a mai confruntat cineva cu problema asta?
O seara placuta,
Claudiu & Caesar
al meu e tot asa si e matur...foarte putin s-a mai imblanzit si-l am de 3 luni ....la fel se sperie de mana,daca-l scot afara nu-l mai prind,daca-l prind ma stanteaza ....da bine de tot si ....cand ma apropii de el ...la fel se agita ....nu varsa nimic,nu face varza cusca,dar ii e frica....citeste sfaturile prietenilor....care au reusit sa si-l imblanzeasca,sper si eu intr-o zi,acuma e cu mine in camera....cica trebe multa rabdare,sa le vorbesti pe un ton ok,sa nu tipi sub nici o forma la el,sa nu-l bati din astea mai citeste si tu....bafta cu el,eu il salut mereu cand intru in camera,fluier,vorbesc cu el ....deocamdata mare lucru n-am reusit.....asteptam..... :wis:
Pai si eu imi anunt venirea inainte ca el sa ma vada, sa fie pregatit sa nu se sperie, si vorbesc cu el in fiecare zi cate 15-20 de min. Mananc in fata lui ce-i place cel mai mult, mar, si ii dau si lui. L-am lasat la inceput liber vreo 2-3 saptamani mi-a facut casa varza si abia l-am prins. De atunci sta inchis si il tin in mare parte pe balcon. Seara cand vin de la munca il tin in casa. Se simte bine in colivie, nu prea se sperie el de mine cand trec pe langa el, dar cand am bagat azi mana la el in speranta sa il prind sa-l tin la piept sa vada ca nu-i fac nimic, am ramas socat cum facea. Mi-a fost mila de el si l-am lasat in pace. Sa speram ca se vor domestici odata si odata. In general timpul le rezolva pe toate.
Buna. Un crescator exprimentat mi-a spus ca fetitele sunt mult mai greu de imblanzit sau chiar de neimblanzit. Nu vreau sa va descurajez si nu cred ca este nimic rau in a avea o fetita. Ati putea sa bagati mana in coliviile lor cu o carpa. Carpa infasurata pe mana si sa incercati sa ii atingeti foarte putin, pentru primele zile. Apoi treptat veti descoperi cate un deget si veti ajunge (eu asa am reusit) sa puneti mana pe ei si fara carpe. Cand musca din carpa sa ziceti "au, puiu, ma doare, nu ma mai musca au au au", iar daca va musca direct de mana, nu trageti tare mana! Mai puteti ca atunci cand le dati drumul, sa mancati mar in camera (sa-l savurati). Eventual sa stati la birou. Pofta ii va impinge sa se apropie de voi. Mai mult, in afara de ce a zis Chris, n-am ce sa zic. Ps: o pasare cu cat e mai batrana, cu atat e mai greu de imblanzit.
Ps2: Caesar e un nume fff dragut pt o pasare :heart:
asa-i....din ce-am citit eu ....nu ii schimba locul des.....si eu ii l-am schimbat din balcon in camera,fiind foarte cald in balcon,dar acum o sa ramana in camera cu mine si al meu e inchis,inca nu ma incumet sa-i dau drumul ca tipa si se sperie...cam pe la iarna ma gandesc eu sa-i dau drumul,pune-i colivia in asa fel incat el sa fie la nivelul ochilor tai ....tu sa nu fi mai sus ca el,sau el mai jos sa fie la nivel....tine-l sa se obisnuiasca cu mediu in care ii si dupa cateva zile ziceau altii sa-i dai drumul,dar na eu il tin tot inchis,tu faci cum vrei,nush ce sa-ti zic ....iti urez succes fiindca ai nevoie si tu si eu....asa cum zici speram ca timpul sa le rezolve pe toate,nu te-o muscat niciodata ?daca nu ....nu ti-as recomanda....:)
Or sa se atrofieze saracii Cum sa nu le dati drumul? Voua v-ar placea sa stati inchisi intr-o cusca?
o sa fim si noi happy intr-o zi adica happy suntem....doar...multumiti mai trebuie
o fi bine ....rabdare si iar rabdare....apropo ....eu am vrut sa-l dau la un moment dat...vazand ca-i asa .....dar m-am gandit ca-i al meu asa cum e,eu l-am ales si traiesc cu speranta ca intr-o zi o sa faca tumbe pe mine ....asta e ii baietelul meu salbatic cum e :aga: :heart:
al meu se simte foarte bine pai nu pot sa-i dau drumul ca se sperie si zboara de nebun....astept sa se acomodeze mai bine si dupa aia free....nu se asfixiaza ca-i langa geam si are aer
.....plus ca seara plescaie din limbutza ....ala-i semn ca totu-i conform normelor
ca-i multumit.
cica nu-i bine sa zici:"au au " cand te stanteaza ....asa am citit....eu mi-s happy si vb cu el daca l-as ridica de deget in sus cred ca ar sta ca un pit-bull de degetu meu
Eu ii mai dau drumu cam o data pe saptamana. E mai rau ca un MIG, zboara de mama focului, are o viteza ) este foarte greu de prins, trebuie momit
. Inca nu m-a muscat. Am incercat cu manusi de piele negre. si cu un plovar ca sa nu ma muste de brate. Dar face urat de tot si ma doare inima sa fortez mai mult. Cand mai e liber si sunt la pc ii pun mar pe boxa care e pe birou si vine si il ia.. dar il duce pe dulap si il mananca, ba chiar il imprasite pe o raza de 2 metri ca da din cap. Nu prea ma incumet sa ii dau drumu mai des. E mai rau ca un porc.
Birdslover imi dai un id de mess sa vorbim in stil "chat" ? Mersi de sfaturi
:nb:
Claudiu & Caesar
Putem vorbi prin mesaje private sau la "off-topic" (in cadrul discutiilor diverse)
Vroiam sa discutam mai multe on-topic. Nu agatz pe forumuri, imi cer scuze ca s-a interpretat asa.
si eu am avut problema asta cu imblanzirea dar sincer eu m-am incumetat fara prosop sau carpa l-am luat in mana si cred ca o ora l-am tinut in mana ,m-a muscat s-a zbatut dar cand i-am dat drumul nu se mai speria chiar asa si usor ii puneam o mana in spate si il ghidam spre mana din fata pana s-a urcat pe mana,usor am invatat sa si pupam si sa stam si la mangaiat dar inca are momente cand se sperie mai ales de sotul meu.
ii dau drumul in fiecare zi ca saracu mi-e mila de el sa-l las in cusca si sta cumintel pe cusca lui daca pleci din camera tipa de zici ca-i copil mic
aaaa si la fel am procedat si cu pusul pe umar cu o mana in spate l-am ghidat spre umar..nu sta mult dar se suie .
il am de 3 luni si cand l-am luat mi s-a spus ca are 4 luni si ca e baiat...sincer la cum se comporta cred ca e fetita si are ceva mai multe luni dar e o dulceata indiferent ce este.
deci cu rabdare se pot imblanzi.
:bravo: ce puiut adrabil :bravo: sat traiasca
am si eu o intrebare oti sau cine stie mar interesa sa stiu cat costa un micul alexander crescut la mana
poate sami spuna si mie cneva ca costa o pasare ca asta in general??
de la 300 la 500 de lei.
Maktar - lucruri on-topic se discuta aici pentru a le da si altora posibilitatea sa citeasca, sa invete, sa participe la discutie..
Normal ca zboara saracii. Daca ies din an in Paste din colivie.. Ma rog treaba voastra faceti ce vreti eu un ma mai cert cu nimeni.
sal all ... am si eu doi nebuni
hihihih ce seamana verzisorul cu rocco al meu :hug: ....minunati :heart: sa-ti traiasca!!!
Ce pereche superba! Bine ati venit! Cum va cheama pe voi?
ce frumosi sunt :heart: se vede ca le prieste berea :bang: sa-ti traiasca
Coco(verde) si Cycy(albastru) sunt amnd2 baieti ...prima data l-am luat pe coco .. dupa ce am vazut inelu am zis hai sa`i iau si o fata ...dar tot baiat este ...asa ca am doi baieti nebuni ... sunt tata a doi baieti ) :aga:
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri