2,201

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Probabil ai vrut sa zici "tineti-mi pumnii pentru maine". Ti-i tinem. Dar te rugam ca de acum in colo sa dai click pe "Editare" (scrie sub mesajele tale) si sa scrii acolo toate gandurile. Ca altfel se aglomereaza prea mult site-ul. Aa si sa incerci sa scrii cat mai corect si mai inteligibil big_smile Bafta!

2,202

bafta multa!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

2,203 (edited by denisa82 11-06-2010 21:28)

va pup pe toti.
scuze pentru lipsa de pe forum..am fost in concediu.mi-ati lipsit!
astazi am incercat biscuitii ....l-a mancat ca disperatu..nici nu speram. in rest suntem cumintei invatam sa  cantam cate un pic in fiecare zi mai bine zis il invata cipi perusu sa cante ca-l aude.
am o intrebare:ai vostri puiuti cum fac baita??am incercat sa-l stropesc si s-a speriat tare rau .cipi de exemplu are o cadita in care se balaceste dar nu stiu daca sa-i caut si lui paquito o cadita sau sa incerc sa-l fac sa nu se mai sperie.exista cadite pentru micii alexei???

dulce foc nepotelu'

Max-aratinga nanday

2,204

birdslover wrote:

Un pui gri  :heart:
Andrei: da, pasarile pot avea paduchi. Sunt de culoare caramizie si ii misuna pe spate. Uita-te si tu asa la el, vezi daca are pt ca de exemplu eu l-am cumparat cu paduchi cu tot si dupa mult timp i-am descoperit smile

paduchii astia se pot lua si la om ?

2,205

Si eu am aceasi problema,am un bol de plastic dar cred ca l-ar rasturna,la mine in camera e foarte cald peste zi desi e umbra si nu prea stiu cum sa-l racoresc si de asemenea bea foarte putina apa,vreo doua gurite si atat,ii dau ardei cu morcov si cred ca de acolo isi ia mai multa apa sau asa beau ei de obicei?Si daca are paduchi piticul ce sa-i fac? sad ,se scarpina exact ca un catel cateodata...

2,206

Denisa: eu ii fac tot cu fas-fasul dar nu s-a speriat niciodata. Ridica aripile si sta sa-l ud. I-am luat mai demult o cadita sub forma de frunza si se agata de colivie si o tragea si rasturna toata apa. Acum eu il stropesc si el se duce la ala cu apa si se uda si el. Incercati sa le puneti ceva mai amre asa cu apa, in afara coliviei. Pe masa sau unde stau ei mai des. Se vor spala singurei. Aveti grija sa nu le puneti niciodata apa rece pt ca racesc!
Paty: Nu stiu daca paduchii se pot transmite la om. Nu cred, eu n-am luat. Cred ca sunt diferiti fata de cei de om.
Andrei: e absolut normal sa bea o gura - 2 de apa pe zi. Ei lichidele si le iau din hrana. Daca are paduchi, mai intai te uiti atent pe spatele lui. Si daca observi ceva, mergi la pet-shop si ceri Ectocid. Eu i-am dat cu pudra dar pt asta trebuie sa ii ridici fulgii si sa ii bagi pe dedesubt. Cauta Ectocid spray ca va fi mai usor de administrat. Daca trebuie tot asa bagat pe sub pene, fii pe faza cand ridica aripile si stropeste-l acolo smile

2,207

Imi puteti explica ce sunt peletele?am vazut ca se vorbeste de asa ceva dar nu stiu ce sunt acestea neutral ,si mai am o problema,la mine in camera bate destul de putin soarel, de fapt in apartament,doar dimineata ce bate putin,iar papagalul nu are parte de soare,ii face acest lucru rau,pentru ca nu prea am cum sa remediez situatia.

2,208

peletele sunt mancarea lor speciala luata din magazine/petshopuri  nu nu cred ca are nimic nici nu este bine sa bata direct soarele pe papagal

2,209

Adica mixul ala de seminte,nu?

2,210

Da tongue. Pasarii ii trebuie lumina, nu soare smile

2,211 (edited by chrisvalentin 13-06-2010 22:15)

salutare,ciresele le fac rau cumva?mazarea boabe sau fasolea pastai verde?care ati incercat?eu nu inteleg de ce nu le poti pune intr-un bol legume,fructe si in celalalt seminte....explicati-mi va rog fenomenul....cum sa-i dau ....seminte o saptamana si legume si fructe saptamana urmatoare?rocco e cu mine in camera fiindca in balcon am cred 60 grade....ii de vreo 3 zile si ii cam timid tongue nu prea zice mare lucru,cand tipa imi ingheata inima....deocamdata nu i-am dat drumul din cusca si nici nu intentionez ca nu pot pune mana pe el ...se sperie si cand ma apropii de cusca,sper sa se mai imblanzeasca ca vb mereu cu el...o sa revin cu niste poze cand am timp....numai bine ....cum suportati caldura cu  :aga:  vostrii ?aaaa si am uitat daca am ventilator in camera si ii mai dau drumul il afecteaza?nu bate pe el ....invarte aerul prin camera nu pare sa-l afecteze in vreun fel ....ba din contra cred eu ca ii e mai bine,am raid lichid si daca-l las in priza o ora sa omoare tantarii si dupa care-l scot il afecteaza ?tinand cont ca-i totul deschis si merge ventilatorul non stop ?Oana ti-ai luat baietel ?

2,212

Ciresele in cantitati moderate nu fac rau. I le poti da cu tot cu sambure pt ca va avea el grija sa curete si samburele (mi-a spus un crescator). Despre mazare si fasole nu stiu. Fructele se pun cu semintilele adica n-a zis nimeni ca nu trebuie sa-i dai totul la un loc. Ba din contra, chiar trebuie! Din fructe isi ia el vitaminele. Ideea e sa nu i le dai combinate. Adica sa nu-i pui mai multe fructe si legume la un loc in aceeasi zi. Ventilatorul ii dauneaza. Il poate trage curentul, iar parfumurile, inclusiv Raid si florile parfumate sunt strict interzise pt ei.

2,213 (edited by lupu 14-06-2010 13:53)

ok multumesc de raspuns.cu sambure ii le-am si dat,ramane numa samburele tongue stie el ce stie ....i-am dat 2 si le-o papat smile

apropo de paduchei ...eu m-am uitat pe spatele lui asa atent,doar din priviri l-am cercetat ca nu pot pune mana pe el ca se sperie si n-am vazut nimic sa misune,trebuie sa te uiti la el,inlaturandu-i penele si fulgii de pe spate?sunt sub,sau daca are se vede cu ochiul liber cum umbla ?nu prea se curata pe pene,foarte rar l-am vazut.

2,214

Daca are paduchi i se plimba peste tot si se vad cu ochiul liber. De aranjat trebuie sa se aranjeze de cel putin 2-3 ori pe zi.

2,215

:k:   daca are paduchi trebuie sa se aranjeze de 2-3 ori pe zi sau asa ii normal ?

Adaugat: 14-06-2010 00:24

:nb:

2,216

Nu, daca are paduchi trebuie sa se scarpine mult. Dar sunt si alte cauze din care se poate scarpina. Faza cu 2-3 ori .. asa e normal tongue Noapte buna!

2,217

De doua zile lui Tweety ii pica penele destul de tare .... cand se scutura ... ii pica vreo 3 .... de o saptamana nu e la noi ... pentru ca  renovam apartamentul si am dus-o la cumnata mea ... si de atunci nu i-am mai dat drumul .... probabil e si suparata din cauza asta ca nu ii dam drumul sa mai iasa din colivie ... poate ii pica din cauza ca ii foarte cald afara ... si ii e cald si ei ..... nu stiu ce sa spun ... sau poate pur si simplu isi schimba penele ...  de cand o am  niciodata nu i-a mai picat asa penele ....

2,218

chiar nu stiu,dar nu cred ca este de la schimbarea locuintei sau ca nu ii dai drumu prin casa,cred ca ii se schimba penele,daar asteapta sfatul cuiva mai priceput ca mine

Prietena animalelor   ~Madalina~ :heart: :perus: :perus: :perus: :perus:

2,219

chrisvalentin wrote:

ok multumesc de raspuns.cu sambure ii le-am si dat,ramane numa samburele tongue stie el ce stie ....i-am dat 2 si le-o papat smile

apropo de paduchei ...eu m-am uitat pe spatele lui asa atent,doar din priviri l-am cercetat ca nu pot pune mana pe el ca se sperie si n-am vazut nimic sa misune,trebuie sa te uiti la el,inlaturandu-i penele si fulgii de pe spate?sunt sub,sau daca are se vede cu ochiul liber cum umbla ?nu prea se curata pe pene,foarte rar l-am vazut.

se curata pe pene? ce e aia? isi aseaza penele sa nu cumva sa iti inchipui ca se ling precum cateii big_smile din cate am inteles ai un pui nu? nici al meu nu a facut baie o perioada ... destul de mare, si nici penele nu si le aseza asa sarguincios asa ca nu te impancienta, si cu scarpinatul la fel nu vad sa aiba vreo problema

2,220

nici eu nu zic ca din cauza aia ii pica penele ca am mutat-o .... ma stresez ca si o mamica pentru bebelusul ei  :rusine:   :wow:

2,221

Nela, si le-or aseza ei, dar in timp ce fac asta, si le curata tongue Sa nu crezi ca daca se murdareste, va sta asa.
Goti, nici eu nu cred ca e din cauza ca ai mutat-o.

2,222

Sigur naparleste, ii poti spune cumnatei tale sa-i dea vitamine pt pene...si sa-i faca baita big_smile ..mai ales pe caldura asta :ill: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,223

le dam vitamine speciale pentru pene .... pe care le adora ... si le face si baita ... draga de ea ... ca asa dor mi de ea .... ohhh ....mai este putin si o aduc acasa big_smile

2,224

nelladeya wrote:
chrisvalentin wrote:

se curata pe pene? ce e aia? isi aseaza penele sa nu cumva sa iti inchipui ca se ling precum cateii big_smile din cate am inteles ai un pui nu? nici al meu nu a facut baie o perioada ... destul de mare, si nici penele nu si le aseza asa sarguincios asa ca nu te impancienta, si cu scarpinatul la fel nu vad sa aiba vreo problema

n-am pui,ii adult al meu,nu imi imaginam nici cum ca s-ar linge ca si cainii,doar spun ca nu se "curata" ,nu se spala ....cum vrei sa-i zici asa des....adica mai deloc ii un murdarici tongue

2,225

Al meu se curata foarte des,e destul de curatel(are 6 luni),desi cateodata se scarpina ca si cateii cand au puricei,astazi am ras de el pentru ca mi-am dat seama ca sunt fraierit de propriul meu papagal,i-am dat o cireasa dar fara sambure,a luat-o in cioc printre gratii de la mine din mana insa a scapat-o asa ca am deschis colivia desi imi era destul de groaza ca o sa se sperie,am luat cireasa si am intins mana spre el si am ramas foarte surpirns ca mi-a luat-o din mana si nu s-a speriat,treaba si mai tare e ca dupa ce a luat-o de la mine i-a ''cazut'' din nou si din nou pana mi-am dat seama ca de fapt eu eram un ''catel'' credincios ce facea aport pentru ''stapan'' big_smile  ,sunt destul de happy ca am reusit intr-o saptamana sa-mi bag mana la el in colivie si sa-mi ia din mana mancare,sper sa fie tot mai bine si sa pot sa-i dau drumul din colivie ca are foarte multa energie piticu' .  tongue