2,176 (edited by birdslover 08-06-2010 21:43)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Colivia nu trebuie asezata in locuri in care sunt curenti de aer si nici in camere unde sunt variatii mari de temperatura. Temperatura ambientala ideala pentru Micul Alexander este de 21-26 grade C. Pe timpul verii, nu plasati colivia in calea curentilor de aer conditionat. Amplasati colivia departe de geamuri, in locuri luminoase, dar in nici un caz sub lumina directa a soarelui.

2,177

Asa o sa fac si eu atunci ,eu i-am dat de la robinet,ca la pet tot asa primea dar astazi o sa-i iau apap plata,de cateva minute am reusit sa-l fac sa ia o bucata de ardei de la mine din mana(acum o savureaza) dar printre gratii ,oricum era foarte important sa-l fac sa aiba incredere in mine asa ca restul sper ca va fi mai usor.

2,178

Inseamna ca te descurci foarte bine smile Daca resusesti sa te imprietenesti cu el cat de cat bine, ii poti da drumul mai devreme. De fapt, ii poti da drumul oricand si ar fi bine sa faci asta cat mai repede pt ca el nici nu stie sa zboare, saracutul. Dar va fi mai greu sa-l bagi.  Incearca sa-i dai drumul mai spre seara.. si cand intra sa manance si consideri ca a stat destul, ii poti inchide colivia. Daca ii stingi lumina, se poate intampla sa intre singur. Sau.. daca o stingi si nu intra, te asigur ca pe intuneric nu vede nimic big_smile Mai ales daca il si lasi putin sa il ia somnul. Ai grija ca atunci cand ii dai drumul sa nu manance ceva.. lumanari, creme etc. pt ca pe ei ii tenteaza absolut orice. Vezi ca atunci cand zboara s-ar putea sa cada. Sa stai cu o perna in mana sa o pui repede sub el big_smile Dar sa nu o arunci ca il sperii.
Legat de articol.. stai linistit ca tu nu ai absolut nicio vina. Eu am postat aia dar consider ca vinovati sunt cei de pe site-ul respectiv.  :pup:

2,179

Da a fost foarte bine dimineata dar a trebuit sa-i curat colivia si nu am putu sa scot tava fara sa-mi bag mana in colivie si s-a cam speriat,mie frica sa-i dau drumul,iar de zburat cred ca s-ar descurca, mai zboara cateodata prin colivie si se descurca binisor,faza e ca maine ma duc 24 de h la servici si sper sa-i fie bine, de cand l-am adus am fost cam tot timpul cu el si mie groaza sa nu ma uite in cele 24 de h cat sunt plecat si dupa sa-i fie iarasi greu sa se acomodeze cu mine.

2,180

smile Nu m-a uitat pe mine dupa 2 saptamani (si il aveam de 2 luni). De fapt ma uitase si nu ma lasa sa-l mai ating si dupa vreo 15 minute si-a dat seama cine sunt si a inceput sa cante si a stat numai in capul meu pana seara. Am mers cu el prin toata casa si nu se mai dezlipea de mine. smile

2,181

E bine atunci,eu lucrez 24 cu 72 ,asa ca cred ca o sa fie bine,la dimineata ii las apa si mancare si va fi ok,sper...

2,182

Da smile Sa-i lasi atata mancare cat sa-i ajunga

2,183

andrei, ne incanti cu poze cu piticu? :pls:

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

2,184

O sa-i fac si poza,inca nu am avut curajul...incerc sa nu-l stresez prea mult,cred ca poimaine daca se simte bine si e relaxat voi pune si o poza big_smile .

2,185

Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat. Chipi micutul meu are diaree si mai si regurgiteaza putina mancare. Pe langa e mai apatic, doarme si cand ma duc langa colivie doar isi deschide ochii, nu se misca deloc, si e cu ciocul in pene, cum dorm ei. Ieri a fost bine, azi nu stiu de ce e asa???? Pleasee help. Sper sa fie ok. Oli s-a lipit de el si tot timpul, il ciuguleste el iar sta cuminte si doarme.Offff, sunt cam speriata.

2,186

hmm Face doar apa? Regurgiteaza sau vomita? Sta pe bara cea mai joasa?  Cred ca ar trebui sa-l vada un doctor. Astea sunt simptomele unei boli si as zice sa-l desparti de Oli ca sa nu se imbolnaveasca si el... Daca esti din Bucuresti, vezi ca am lasat eu la topicul despre cabinete veterinare adresa celor care mi-au vindecat mie puiul. Nu-l lasa asa..

2,187 (edited by cristinuta31 10-06-2010 16:48)

Acum e mult mai bine, si-a revenit complet. Se joaca si mananca, e bine, doar ca doarme destul de des, cate putin, iar cand se trezeste mai gusta niste seminte, dupa care se mai joaca, si o ia de la capat, dar cred ca este ceva normal,?????? M-am speriat dar cred ca eu am gresit cu ceva si anume cu faptul ca am pus intr-un hranitor mere mai multe pentru amandoi si asta micu s-a indragostit de mere, manca de numa si cred ca a mancat prea mult ca regurgita mere nu tot doar putin si a fost de vreo cateva ori dar acum e ok, iar diareea era apoasa, dar si asta e ok, acum e normal. E bine acum. Sper sa creasca fara probleme si sanatos, ca mi-e tare drag piticul Chipi, iar Oli numai spun. Iti multumesc oricum Birdslover pentru sfaturi. Le-am scos acum merele macar azi sa isi revina de tot si nu le voi mai da decat cu portia. E micut inca, mult mai micut decat Oli cum era cand l-am luat. Mai am o intrebare au trecut deja 2 zile si 2 nopti de cand sunt impreuna, greul a trecut in ceea ce priveste aqcomodarea lor impreuna, sau inca e prematur sa stiu daca vor fi ok impreuna si nu vor fi conflicte intre ei. Se mai harjonesc ei dar timid, Oli chiar se tot apropie de Chipi cu ganduri pasnice, ciugulindu-l si pupandu-l dar cel mic il mai abtiguie cu cate un cioc si Oli se retrage. Ce ziceti vor fi ok???????? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi tuturor. Apropo sunt din Oradea si ca norocul stiu un medic ok in oras dar sper sa nu am nevoie de el curand si sper sa il caut cat mai putin cu cei 2 puiuti ai mei.

2,188 (edited by birdslover 10-06-2010 18:23)

Ma bucur ca e mai bine. Posibil sa fi fost si din cauza ca a mancat prea mult mar. Nici asta nu le face bine. Face bine daca le scoti din dieta fructele si legumele pana maine. Si se vor intelege ei, stai linistita  :hug:  Oli probabil se apropie de el asa pentru ca il vede mai micut smile

2,189

Acum e bine Chipi. Eu cred ca am facut o greseala, si anume am pus intr-un hranitor mai multe mere pentru amandoi, iar asta micu cum a dat de ele, a mancat pe saturate, prea multe cred, ca de fapt acele mere le regurgita, iar diareea era mai apoasa intr-adevar, dar acum si-a revenit, are scaunul normal si mananca seminte. E ok acum, se joaca, mai canta putin. I-am scos merele si de acum incolo ii voi da doar cu portia mere, ca altfel e haplea, mananca pana ajunge cu degetul dupa cum zicea bunica mea. E foarte pofticios in orice caz. Sper sa fie bine sa creasca mare si sanatos. E micut si nu prea stiu ce are nevoie, caci Oli era mai mare cand l-am luat, Chipi e inca foarte mic dragul de el. As mai avea o nedumerire si anume ca piticul dragul de el doarme mai des si in reprize scurte, iar cand se trezeste mai mananca cateva seminte, se mai joaca putin cu jucariile din colivie care ii plac enorm, mai vine Oli il mai ciuguleste, se mai pupa si tot asa, e normal programul asta al lui???????? Si daca au trecut deja 2 zile si 2 nopti de cand sunt impreuna in aceeasi colivie si nu au fost conflicte intre ei, doar mici inghiontiri si cate o ciocaneala cu ciocul dar scurte, mai ales din partea lui Chipi ca el il hasaie pe Oli, care la primul semn de genul unui cioc deschis se retrage discret, mai exista pericolul sa nu se inteleaga, facand abstractie de perioada aceasta in care ei se acomodeaza unul cu celalalt???????????? Multumesc birdslover pentru raspuns.

2,190

Avand in vedere starea in care l-ai gasit pe Chipi de dimineata, acum are un comportament normal. De inteles.. ti-am zis ca se vor intelege. Daca vor incepe sa se bata, va trebui sa-i separi. Hmm.. mesajele tale cam seamana big_smile

2,191

Scuze pentru mesajele asemanatoare, dar am avut probleme cu energia electrica adica pene repetate, si scrisesem initial mesajul dar ulterior am revenit asupra lui incercand sa il reeditez dar s-a oprit din nou curentul astfel ca atunci cand am revenit si am intrat pe forum am vazut ca nu a fost afisat, si l-am rescris fara sa stiu ca si cel initial va fi publicat,deci scuze. Oricum iti multumesc si sper ca nu vor fi probleme mai mari acum, sper ca am trecut hopul mare. Merci.

2,192

Faptul ca Chipi doarme mult ... ii normal .... ca doar are 2 luni ... si ca si un bebe mic mic are nevoie de somnic tongue  deci chiar nu cred ca ar fi ceva bai cu frumuselu acela  tongue  trimitem pupici pe boticul lui Oli, Chipi , Tweety, Pepi si Pichita

2,193

O sa ii pup din partea ta Goti, dar o vei face si tu curand, te asteapta ei dragutii. Sunt scumpi de numa, toti puiuti. Acum e ok Chipi si-a revenit, se joaca, si exploreaza colivia pe toate parttile. Va pupa cu drag toata trupa: Tweety, Oli, Chipi, Pepi si nu in ultimul rand guraliva Piciu. :hug:  :heart:  :floare:  :hihi:

2,194 (edited by andrei... 11-06-2010 21:27)

Pot sa aiba paduchi?si al meu se curata destul de des dar e foarte hilar cand se scarpina ca un catel dupa cap smile ,poate ii e cam mica cusca iar daca poti sa-l mangai e mare lucru,eu am un pui de 6 luni de micul alexandru iar maxim ce am putu face a fost sa-l fac sa ia printre gratii (uneori)mancare,si un papagal poti sa-l iei si la o luna,nimeni nu-ti va da o garantie ca va vorbi,depinde de caracterul acelei pasari,eu de exemplu pe youtube am vazut un perus care vorbea(romaneste) impecabil,mai bine ca un jako care este renumit pentru abilitatiile lui de a vorbi ,asta depinde in primul rand de norcul pe care il ai cand il iei si dupa de timpul si priceperea pe care i-o acorzi,orice ar zice nu mai stiu ce crescator,si printre oameni sunt persoane mai inteligente si altele mai putin inteligente...

2,195

asa este, ai dreptate dar mi-a promis un puiut asta ma deranjeaza, sper sa mi-l schimbe cum a promis

2,196

Nepotu`.

Simo

2,197

Frumos nepotu' ! Sa-ti traiasca !  :pup:  :heart:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

2,198

frumusel!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

2,199

Un pui gri  :heart:
Andrei: da, pasarile pot avea paduchi. Sunt de culoare caramizie si ii misuna pe spate. Uita-te si tu asa la el, vezi daca are pt ca de exemplu eu l-am cumparat cu paduchi cu tot si dupa mult timp i-am descoperit smile

2,200 (edited by lupu 12-06-2010 00:35)

foarte frumos ,sa-ti traiasca si sa fie sanatos

:nb:  :nb:  :nb:

Tine-ti pumni pentru maine