Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
multumesc:)
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
multumesc:)
E foarte frumoasa si ingrijita :heart: imi place cum are pupila :heart: ... lasa ca ne facem si noi mari
Alex, e superba! Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa. Fotomodel, ce sa mai zic :bravo:!
Eu ma straduiesc acum sa mai iau unul, sa aiba Puiu companie, e cam trist de la o vreme .
multumesc mult! imi pare rau ca plec acum in vacanta...cand s a domesticit calumea...(sta la mangaiat)..asta e!
Eu l-am lasat 2 saptamani la niste prieteni de familie si l-am luat de acolo ca vai de el dar cand am ajuns acasa (l-am adus noi acasa dar in masina statea si se uita la mine si chitaia insa nu ma lasa sa il ating) si-a dat seama cine sunt si a stat numai in capul meu si de atunci a invatat sa stea si pe mana :heart: .... deci poti sa stai linistit ca o sa te recunoasca si o sa fie ca inainte. :sanatate:
Am si eu o problema. Nu stiu ce are Puiu, de sambata, sta infoiat si doarme cu ciocul in pene aproape toata ziua. Scaunele sunt ok, pofta de mancare are. Nu stranuta, nu are ochii lipiti, nu-i curge nasul. Doarme pur si simplu, asa cum le place lor, cu ciocul in pene si sprijinit intr-un picior! Dimineata, cand ne trezim si-i dezvelim (acopar coliviile seara), el deja e la mancare si ciugule de zor, isi primeste (si consuma) portia de legume/fructe, bea apa si apoi iese afara. Ori sta pe locul de joaca, ori pe colivia nimfilor. Si doarme. Mai tarziu, mai intra sa manance si sa bea apa. Cand ajung eu acasa, el doarme. Vorbesc cu el, se uita cu un ochi la mine, declara ca-s neinteresanta daca vin cu mana goala, si isi baga ciocul la loc sub pene. Daca am ceva bun si are pofta, mananca, daca nu, pot sa plec linistita si nebagata in seama. Pe seara, dupa ce curat colivia si pun portie proaspata de seminte, intra la masa si evident, la culcare. Mai caraie cand si cand, daca il supara nimfii sau alarmele auto de afara. Chiar nu inteleg ce are! Vorbim cu el la fel ca inainte, si ne trateaza cu dispret! Ai vostri au avut momente din acestea?
wow
..nu stiu ce sa zic...si rocco a avut o perioada tot cam asa...doar ca nici nu prea manca...dar i'a treqt
..poate e din caua vremii...mai jtii?
... deci daca spuneti ca rocco e fata..cum sa o cheme..?..tot cv care vine de la rocco..hai va rog... :blb: chiar nu am nicio idee ...si dak ii pun un cuib:x..face oua?..fara pui...dar face? :rusine:
Lasa, ca si eu am impresia ca Puiu meu e fata, dar nu-i mai schimb numele, ca raspunde ca un catelus cand isi aude numele. Pt. mine nu numele conteaza, ci sa fie sanatos si fericit.
Daca pui cuib, da, posibil sa faca oute, dar infertile, nu vor iesi pui. Mai bine nu-i pune, pt. ca isi consuma calciul si energia sa le cloceasca.
@misha: Bolnav nu cred ca e. Nu are cum, avand in vedere ca viata lui e la fel ca inainte (cu exceptia dormitului). Din cate stiu, cand sunt bolnavi incep sa stea pe fundul coliviei. Dar nici asta nu cred ca face. Vitamine are daca mananca legume si fructe. Jucarele i-ai pus in colivie? Poate e plictisit, poate ar avea nevoie de o pereche. Incearca intr-o zi sa ii dai drumu odata cu nimfele si vezi daca o sa mai fie la fel... pana ii achizitionezi o pereche. E mai importanta sanatatea lui decat faptul ca nu o sa vorbeasca. Dar daca zici ca nu stii ce e.. ii poti face un test. Sunt diferite teste mai ieftine, dar care nu iti confirma sexul cu exactitate. Am sa-ti trimit prin MP un mail primit de mine de la o firma care se ocupa numai cu asta.
@capshunik: Cred ca Roky e un nume unisex
Simona, Puiu e liber de dimineata, iar cand ajung eu dau drumul si nimfelor, pana seara sunt liberi toti 3 in camera. Are si jucarii, dar probabil cere altele noi, de celelalte s-o fi plictisit. Are si o oglinda, si pe aceea o ignora, nu numai pe mine. Ce ma bucura e faptul ca mananca.
Da, chiar te rog, daca poti sa-mi trimiti, astept cu nerabdare. I-as face un test din acesta, mai ales ca am pus ochii pe un mascul de 1 an si ceva, frumos foc :heart:
Message Sent.
Jucariile ar trebui oferite prin rotatie ca sa nu se plictiseasca. Saptamana asta un set, saptamana viitoare altul, saptamana cealalta iar primul set si tot asa . David reactioneaza doar la o oglinda din toata casa. Nu cred ca e asta o problema. Sunt ei fitosi........ Dar de unde stii ca cel de 1 an si ceva e mascul?
I s-a format inelul? Stiu ca de la 18 luni [1 an si jumatate] incepe sa se formeze.
Primit PM, multumesc. Da, masculul pe care l-am vazut are dunga roz la gat, deci incepe sa se formeze inelul, si mai spune si MAMA, m-a topit definitiv:heart:. Si e verde.
Eu mereu schimb jucariile, dar nu vrea sa se mai joace nici cu mine, am incercat sa-l conving sa vina sa ne jucam cu mingiuta, i-am aratat telefonul, nu l-am atras cu nimic.
ma bucur sa aud ca Puiu zice mama. e foarte frumos. ma bucur mult. lasa ca o sa-si revina. cam maxim 2 luni dureaza perioada de imperechere. adica in intervalul de 2 luni poate intra in calduri. nu atat ar sta si el in aceasta perioada.
Deyseby, nu Puiu zice mama, ci un mascul de micul alex pe care am pus ochii;). Nu ti-am spus ca sunt in cautare de companion pt. Puiu?
:heart: Poate l-ar invata si pe Puiu sa zica mama . Lasa ca isi revine el :pup: ... Nu prea ma pricep la boli, dar daca zici ca e schimbat doar in privinta energiei, as zice ca e doar plictisit... Daca era bolnavior se manifesta si atlfel.
Eu imi cam fac probleme cu David ca are scaunele moi, cu apa... si i-am dat Diropur timp de 5 zile si nu si-a facut niciun efect. Dar cred ca e asa din cauza ca el mananca mai mult fructe/legume decat boabe.
Deyseby, nu Puiu zice mama, ci un mascul de micul alex pe care am pus ochii;). Nu ti-am spus ca sunt in cautare de companion pt. Puiu?
:bang: unde dai si unde crapa.
Stai linistita, nu face nimic. Noi sa fim sanatosi!
Adaugat: 03-09-2009 09:20
Puiu nu vrea sa iasa din colivie, a mancat, dar tot infoiat sta.
Adaugat: 03-09-2009 13:14
Puiu e racit, am venit mai devreme acasa, azi nu iesise toata ziua din colivie, am mers la dr., ne-a dat antibiotic, mi-a zis ca e cam slabut, sa-i dau o solutie pt. viermisori, si i-a taiat un pic din cioc, crescuse putin prea mult. Acum sta cu cioculetul in pene, si din cand in cand scutura din aripioare, sper sa-si revina cat mai curand. Desi bolnav, nu cauta compania noastra, incerc sa-l ating si bineinteles ca se repede sa ciupeasca. Micul meu pui...
Hmm pai asteptam sa ne zici cum se mai simte. Din ce oras esti? N-ar strica sa ne dai si noua adresa veterinarului... nu prea multi se pricep la pasari. Despre ce viermisori e vorba? (solutie pt viermisori)... ?
Sunt din Bucuresti. O sa va tin la curent cu evolutia lui, sper din toata inima sa se faca bine.
Misha. sa dea Dumnezeu sa se faca bine. si sigur se va face. ca tu ai grija mare de el.
Deyseby, sper din tot sufletul sa se faca bine, ne este tare drag. Nici nu concep altfel. Din pacate, cum el nu dadea semne de boala, in afara de somnolenta, am stat prea mult pana sa-l duc la vet.
Eu l-am filmat pe David de dimineata facand baie. Acum nu stiu ce are ca mai devreme dormea cu capul in pene. Acum doarme asa. L-a luat iar somnul :wow:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JZRQgmzNVa0[/youtube]
Ai mare grija, ca prea mult somn nu e semn bun. Din pacate, eu n-am dat mare importanta si acum regret :cry:, alt semn de boala nu a avut.
Acum a devenit si nervos. Ma musca, trage de jucarii. :wow: O sa il supraveghez si maine. Poate trece azi printr-o pasa proasta. Lasa ca se face Puiu bine :pup: Eu am incredere in Dr. Tudor :pup:
Si eu am incredere, dar ma simt vinovata ca nu am intervenit la timp :cry:
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri