5,576

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Paulie e foarte bine si sanatos:)isi zice numele...fluiera dupa fete...mai nou latra deoarece am 3 catei in spatele blocului si ii aude....Zice NU NU NU deoarece a inceput sa roada mai tot smile)pana si termopanul(mai exact garnitura lui),dar tot frica ii este....macar incepe sa vorbeasca....

:malex:

5,577 (edited by Lady_bittersweet 16-05-2013 12:24)

Buna ziua tuturor smile . Ma puteti ajuta cu varsta si sexul acestui minunat si dragalas papagal pe nume Onyx? Va rog frumos...  Mi s-a spus ca e pui nascut la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui  noiembrie 2012 (nu stiau data exacta) si ca  e sigur mascul, dar cred ca m-au mintit vanzatorii. Pare femela adult. E cumparat din piata Rahova, de la un crescator. Va multumesc!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-05-2013 12:24[/merge_posts_bbcode]

Imi cer scuze pentru lipsa unor virgule necesare..... :rusine:

:heart: Onyx :malex: :heart: Kiss :caine:

5,578

Lady_bittersweet wrote:

Buna ziua tuturor smile . Ma puteti ajuta cu varsta si sexul acestui minunat si dragalas papagal pe nume Onyx? Va rog frumos...  Mi s-a spus ca e pui nascut la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui  noiembrie 2012 (nu stiau data exacta) si ca  e sigur mascul, dar cred ca m-au mintit vanzatorii. Pare femela adult. E cumparat din piata Rahova, de la un crescator. Va multumesc!

baiat 100%...de acolo am luat si eu si tot ca tine numai ca in luna decembrie si ce pot sa zic ....e din piata prima taraba acolo pe dreapta la femeia aceea...in legatura cu varsta cred ca a mintit si pe mine si pe tine...la mine a zis ca are 8 luni....ma rog nu cont,faza e ca e ft speriat ....acum are aproape 5 luni la mine si parca e mai ok fluiera,vorbeste...dar mai e de lucru cu el....oricum sa iti traiasca e ft frumos si e baiat sigur

5,579

Lady_bittersweet wrote:

mie imi pare ca seamana cu fetita mea.. puiut nu e sigur pt ca ar fi trebuit sa aiba un cerculet la ochi daca avea pana intr-un an.. impotant e sa fie sanatos si sa va intelegeti bine.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,580

Va multumesc mult pentru raspuns!

:heart: Onyx :malex: :heart: Kiss :caine:

5,581 (edited by floricica 21-05-2013 17:07)

Noi nu am mai intrat de ceva vreme .
Ma bucur ca ai vostrii micuti sunt bine si nazdravani .

Al meu a inceput sa fie tare nazdravan , umbla in toata casa , ii place cel mai mult sa stea pe sarma de pe balcon sa se joace cu umerasele si sa faca galagie mare , si sa fure mancare de pe masa sau daca mancam orice se pune pe noi si vrea sa ii dam si lui daca nu ii dam ne ciupe de ureche sau de unde apuca .

A rupt toate jucariile din plush si scoate tot ce are inauntru de face  mizerie de nedescris , tot ce prinde strica ,

Sta aproape toata ziua pe umarul meu sau in capul meu si ma trage de par sau il roade .

Multe dracovenii face , daca sta singur in camera tipa cat il tin plamanii smile

Mor de dragul lui cand vine pe piciorul meu cand stau in pat si se pigule sau il ia somnul pe piciorul meu .

Alex ma bucur ca al tau a inceput sa vb , al meu zice ceva acolo dar inca nu inteleg ce zice
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-05-2013 17:07[/merge_posts_bbcode]

Eu am mare probleme cu el cand vede telefoane , telecomenzi sau orice care este electric si are butoane  le rupe  si nu scap de el pana nu ii arat macar

5,582

floricica wrote:

Noi nu am mai intrat de ceva vreme .
Ma bucur ca ai vostrii micuti sunt bine si nazdravani .

Al meu a inceput sa fie tare nazdravan , umbla in toata casa , ii place cel mai mult sa stea pe sarma de pe balcon sa se joace cu umerasele si sa faca galagie mare , si sa fure mancare de pe masa sau daca mancam orice se pune pe noi si vrea sa ii dam si lui daca nu ii dam ne ciupe de ureche sau de unde apuca .

A rupt toate jucariile din plush si scoate tot ce are inauntru de face  mizerie de nedescris , tot ce prinde strica ,

Sta aproape toata ziua pe umarul meu sau in capul meu si ma trage de par sau il roade .

Multe dracovenii face , daca sta singur in camera tipa cat il tin plamanii smile

Mor de dragul lui cand vine pe piciorul meu cand stau in pat si se pigule sau il ia somnul pe piciorul meu .

Alex ma bucur ca al tau a inceput sa vb , al meu zice ceva acolo dar inca nu inteleg ce zice
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-05-2013 17:07[/merge_posts_bbcode]

Eu am mare probleme cu el cand vede telefoane , telecomenzi sau orice care este electric si are butoane  le rupe  si nu scap de el pana nu ii arat macar

si al meu a facut praf jucariile si tipa:)

5,583

Daca tot e liniste pe aici, sa animam putin smile

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

5,584

biadim20 wrote:

ce scumpete.. un puiut adorabil .. sa va traiasca

5,585

biadim20 wrote:

Ce frumos/frumoasa este!

5,586

Multumim frumos de aprecieri  :heart:

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

5,587

Bunaaa! Ce mai faceti voi ? Dar papagalii vostrii dragi ???? Eu recent mi-am gasit un loc de munca ... si din acest motiv caut o colivie mai mare pt Tweety ... sa aiba loc mai mare pana e singurica acasa ... ca dupa ce ajung acasa de la lucru o las afara.
Deci ma intereseaza o colivie tip voliera , daca cineva stie ceva as fi recunoscatoare daca m-ar anunta! Va multumesc si va doresc cat mai multe clipe fericite langa papagalii vostrii.

5,588

Hey!Ce mai faceti?Am o intrebare,credeti ca trebuie sa il pregatesc pe Paulie intr-un fel de drumul cu masina?Vom merge cam 5/6 ore si nu stiu ce sa zic,el nu a mai mers cu masina decat cand l-am luat si atunci era mic si drumul a fost de 2 ore.
Il luam si pe Jerry si el nu are nimic,e prima oara cand mergem cu amandoi,am sa il mut in colivia cea veche pentru ca in aceasta...E greu sa te deplasezi.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

5,589

patriciuca wrote:

Hey!Ce mai faceti?Am o intrebare,credeti ca trebuie sa il pregatesc pe Paulie intr-un fel de drumul cu masina?Vom merge cam 5/6 ore si nu stiu ce sa zic,el nu a mai mers cu masina decat cand l-am luat si atunci era mic si drumul a fost de 2 ore.
Il luam si pe Jerry si el nu are nimic,e prima oara cand mergem cu amandoi,am sa il mut in colivia cea veche pentru ca in aceasta...E greu sa te deplasezi.

5/6 mi se pare cam mult.. timp in care se poate stresa destul de tare.. nu stiu cum ai putea sa-l pregatesti. si cu siguranta o sa-l stresezi cu mutatul in colivii de colo colo.. eu nu am plecat la drum asa lung cu ei..
dar cand l-am luat pe kiki am facut max juma de ora si mi stresase si se speriase.. iar pe paki max o ora si era atat de speriata cand am ajuns..
asteapta si parerile celorlalti ..

5,590

nu pateste nimic, eu am mers cu Coco in masina 300km... nu au fost probleme... la inceput a facut putin pe nebunul, apoi s-a obisnuit... chiar a si dormit...
in acest timp sa faci pauze pt mancare si apa...

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

5,591

banuiesc ca pana la urma ficare pasare poate reactiona diferit ca si noi de altfel.sa speram k o sa ajungeti cu bine ..

5,592

Eu cred ca-l poti pregatii de drum daca pana atunci il iei cu tine cu masina zilnic macar 20 min apoi al recompensezi cu ceva ce-i place mult. Asa va vedea ca nu se intimpla nimic si ca dupa ce merge cu masina primeste recompensa ceva bun.

5,593

Asi adauga si eu cateva sfaturi...eu ma plimb cu perusul pe distante mari ( am fost si la mare ! ). important si linistitor pt. ei este sa aiba jucarioarele lor favorite, obiectele "personale"( cum ar fi o mingiuta, o oglinda, prosopel etc), obiectele familiare lor au un rol important in deplasari; colivia de transport sa nu fie acoperita; o persoana cunoscuta care sa le vorbeasca si sa fie in apropiere in timpul deplasarii este iar un punct foarte bun; recipientul de apa si mancare sa nu fie pline ( cel putin apa se poate varsa la franare ), colivia sa fie bine asigurata in centura, jucariile atarnatoare, leganele sa fie legate pt. a le limita balansarea si lovirea pasarii...la popasuri nu lasati pasarea in masina in soare (  :furios:  am auzit un caz in care au murit bietele sufletele in caldura din masina ) !!!

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,594

Ok multumesc am sa il mut cat de curand in colivia veche ca sa se obijnuiasca cu ea eu voi fi mereu langa el si nu pot sa ii pun centura pentru ca ori o roade ori se sperie de ea...El nu prea are jucariii pentru ca nu prea sta in colivie,are cetava mingi dar daca le pun in colivie sau ii pun in colivie alte jucarii se sperie si nu mai intra in colivie,asa a fost obijnuit.Am sa ii pun castronasele preferate de mancare(are 4 si mananca din cele care nu ii plac doar cand se termina mancare din celelalte).Acum e putin speriat l-am mutat in bucatarie,avem musafiri si dorm in camera lui si plus ca sunt niste persoane straine pentru el in casa si vin si vor sa se joace cu el smile .Credeti ca ar trebui sa il pun intr-un loc anume cand ajungem la tara?As vrea sa il scot afara dar mi-e frica sa nu raceasca desi va fi cald.Si in masina avem un ventilator mic(probabil va merge tot drumul)credeti ca il va afecta?

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

5,595

Centura se pune peste baza coliviei,nu cred ca va avea acces la ea.Ventilatorul nu are nici o treaba daca nu bate direct in el.
La tara e bine sa-l scoti dimineata la putin soare ( sa aiba si ceva umbra) pana pe la ora 10...dupa aceasta ora sub umbrar sau in casa. Trebuie sa fi atent sa nu-l pui direct sub acoperisul pavilionului ( e incins de la soare ), sa nu-l agati de streasina casei ( poti lovi colovia cu capul ), sa nu fie pisici prin preajma, albine, viespi, frunze de pomi ( pot fi toxice sau stropite cu diverse substante )...in rest chiar daca va sta inchis cred ca se va simti bine in aer curat si peisaj nou ! vacanta placuta!

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5,596

Multumim!Nu cred ca pot sa il eresc de viespi si de albine dar normal nu are treaba cu ele,am sa v tin la curent pentru ca am net si poate pun si poze,speram sa ii placa smile

5,597

patriciuca wrote:

Multumim!Nu cred ca pot sa il eresc de viespi si de albine dar normal nu are treaba cu ele,am sa v tin la curent pentru ca am net si poate pun si poze,speram sa ii placa smile

in primul rand trebuie sa-l supraveghezi bine.. albinele/viepile le pot face mult rau daca ii inteapa..ai vazut ca ei au tendinta de a se repezi la muste si cu siguranta la fel vor face si cu albinele. sa nu-l lasi sa cada razele soarelui direct pe el( am citit ca nu e bine )  .. imi doresc sa fie bine.. sa ma ti la curent ca sa nu mai fiu ingrijorata .. drum bun .

5,598

pana la urma se merita sa ii fie "micsorate" aripile?
stiu ca sunt utilizatori care au facut asta, daca se poate as dori si un tutorial lol

5,599 (edited by carmeryne 12-07-2013 21:01)

ilzul wrote:

pana la urma se merita sa ii fie "micsorate" aripile?
stiu ca sunt utilizatori care au facut asta, daca se poate as dori si un tutorial lol

Daca papagalul nu va mai putea zbura dupa ce I se vor taia penele,ar putea trece printr-un adevarat stres,vazandu-se fortat sa stea la cheremul stapanului,ca sa zic asa,mai ales daca inca nu are incredere in el.Se va simti vunerabil ,zborul fiind practic principala metoda de aparare... :wis:
Cred ca exista si niste riscuri.De exemplu,daca ,fiind lasat prin casa,ar cadea dupa un dulap fara ca cineva sa-si dea seama...ar iesi greu de acolo...?

5,600

de 7 luni de cand il am nu s-a imprietenit asa de mult incat sa stea aproape de mine fara sa se sperie (iar aici ma refer cand este pe cusca)...
oricum, daca as fi reprezentat o amenintare pentru el, ii rupeam gatu din prima zi

daca ar fi lasat prin casa, cum ar ajunge deasupra unui dulap ca sa cada dupa el? el stand mai mult la sol, nu vad cum ar zbura la o inaltime de 1 metru dupa cuparea aripilor