5,551

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

nici al meu/a mea nu tipa!! chiar uneori nu-i aud glasul toata ziua.dimineata pe la 10-11 incepe un cantat dar nu dureaza prea mult! nu m-ar deranja sa tipe toata ziua,atata timp cat e cuminte dimineata si nu ma trezeste smile)

5,552

gabita wrote:

nici al meu/a mea nu tipa!! chiar uneori nu-i aud glasul toata ziua.dimineata pe la 10-11 incepe un cantat dar nu dureaza prea mult! nu m-ar deranja sa tipe toata ziua,atata timp cat e cuminte dimineata si nu ma trezeste smile)

asa e la inceput.. mai vorbim dupa 2 ani jumate.. ca si eu ziceam la fel no sa ma deranjeze daca tipa dar pe pargurs devine mai tare mai tare pana nu mai poti.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,553

si al meu face la fel, nicoleta.
insa la mine nu a trebuit sa treaca cei 2 ani jumate lol
cred ca tipa cand are toane, si nu ii convine cate ceva, de exemplu sunetul de la televizor sau cand ii este somn, sau nu stiu, oricum face si al meu destul de mult

5,554

ilzul wrote:

si al meu face la fel, nicoleta.
insa la mine nu a trebuit sa treaca cei 2 ani jumate lol
cred ca tipa cand are toane, si nu ii convine cate ceva, de exemplu sunetul de la televizor sau cand ii este somn, sau nu stiu, oricum face si al meu destul de mult

inseamna ca cei linistiti sunt excepti.. pentru mine e mai rau ca din cauza ei marele alex nu mai imita, nu mai vorbeste..

5,555

buna seara,

nu am reusit de ceva vreme sa mai scriu dar am apucat sa va citesc. Sper ca va mai aduceti aminte si de noi...
bun venit tuturor !
Alex_mic a inceput nazdravaniile !! ( ma miram sa ramana ingeras ). Roade toate firele si cablurile pe care le prinde si astazi a cochetat cu hartia ( mi-am adus aminte de Paulie )
Nu vorbeste dar a inceput sa tipe si sa faca in toate felurile. Uneori nu se opreste in niciun fel si il apuca atunci cand isi face fiica-mea temele :-)
Cel mai tare ma dispera mizeria pe care o face. Puf si kaka in toata casa.  Recunosc ca pentru mine comfortul casei in care stau este foarte important, motiv pentru care zilnic se face curatenie.
Pe sotul meu nu il suporta deloc desi ii mai da cate un pupic asa in scarba. Pe mine si pe Alexia ne lasa sa il pupam si sa il dragalim in toate felurile.
In continuare nu ii place la baita.
Am fost plecati din tara doua saptamani si l-am dus la parintii mei. El era foarte obisnuit cu mama mea care vine zilnic la noi si are grija de copil, astfel incat nu au fost probleme. Cred ca ne-a simtit lipsa pentru ca in momentul in care i-a auzit vocea fiica-mii ( a pus tata tel pe speaker ) a inceput sa tipe si sa o cheme.
Acum suntem amandoi pe terasa, el in colivie ( bineinteles )
Unde am fost plecati, am vizitat o rezervatie naturala cu o multime de papagali absolut superbi, foarte multe specii si culori. Toti aveau aripile taiate si stateau liberi pe diverse stative amenajate. Mai sareau pe jos printre soparle ( astea erau de doua ori mai mari decat pasarile ) si convietuiau minunant. Cel mai tare ne-a placut tucanul, care are o constructie si niste culori fantastice. Apoi ne-a placut foarte mult Amazinia yellow headed, care erau extraordinari de interactivi. Stateam langa unul foarte dragut si ce imi vine mie sa zic hellow, la care papagalul dragut imi raspunde si el cu hello. M-a bufnit rasul si a inceput sa imite rasul meu. A fost o nebunie ! Poate reusesc sa va pun cateva poze cu aceste pasari.
Ideea este ca nu mi s-au parut triste, poate unde erau si foarte multi ( cred ca sute de papagali ). De ingrijiti nici nu se pune problema. Erau foarte bine intretinuti si in permanenta era cine prntre ei.
cam atat despre noi. promitem sa intram mai des.

toate cele bune

5,556

moss wrote:

buna seara,

nu am reusit de ceva vreme sa mai scriu dar am apucat sa va citesc. Sper ca va mai aduceti aminte si de noi...
bun venit tuturor !
Alex_mic a inceput nazdravaniile !! ( ma miram sa ramana ingeras ). Roade toate firele si cablurile pe care le prinde si astazi a cochetat cu hartia ( mi-am adus aminte de Paulie )
Nu vorbeste dar a inceput sa tipe si sa faca in toate felurile. Uneori nu se opreste in niciun fel si il apuca atunci cand isi face fiica-mea temele :-)
Cel mai tare ma dispera mizeria pe care o face. Puf si kaka in toata casa.  Recunosc ca pentru mine comfortul casei in care stau este foarte important, motiv pentru care zilnic se face curatenie.
Pe sotul meu nu il suporta deloc desi ii mai da cate un pupic asa in scarba. Pe mine si pe Alexia ne lasa sa il pupam si sa il dragalim in toate felurile.
In continuare nu ii place la baita.
Am fost plecati din tara doua saptamani si l-am dus la parintii mei. El era foarte obisnuit cu mama mea care vine zilnic la noi si are grija de copil, astfel incat nu au fost probleme. Cred ca ne-a simtit lipsa pentru ca in momentul in care i-a auzit vocea fiica-mii ( a pus tata tel pe speaker ) a inceput sa tipe si sa o cheme.
Acum suntem amandoi pe terasa, el in colivie ( bineinteles )
Unde am fost plecati, am vizitat o rezervatie naturala cu o multime de papagali absolut superbi, foarte multe specii si culori. Toti aveau aripile taiate si stateau liberi pe diverse stative amenajate. Mai sareau pe jos printre soparle ( astea erau de doua ori mai mari decat pasarile ) si convietuiau minunant. Cel mai tare ne-a placut tucanul, care are o constructie si niste culori fantastice. Apoi ne-a placut foarte mult Amazinia yellow headed, care erau extraordinari de interactivi. Stateam langa unul foarte dragut si ce imi vine mie sa zic hellow, la care papagalul dragut imi raspunde si el cu hello. M-a bufnit rasul si a inceput sa imite rasul meu. A fost o nebunie ! Poate reusesc sa va pun cateva poze cu aceste pasari.
Ideea este ca nu mi s-au parut triste, poate unde erau si foarte multi ( cred ca sute de papagali ). De ingrijiti nici nu se pune problema. Erau foarte bine intretinuti si in permanenta era cine prntre ei.
cam atat despre noi. promitem sa intram mai des.

toate cele bune

nu te teme si al meu a ros firul de la televizor....

:malex:

5,557 (edited by clau1972 01-05-2013 15:22)

Buna la toate lumea,

Papagalul meu este inca in perioada de neparlire ( are 1 an si 3 luni), aveti idee cand ii creste noul penaj il mananca? Nu isi smulge penele dar mereu da cu ciocul ca si cum ar avea purici, m-am uitat atenta la el si nu am vazut nimic...
Imi puteti da un sfat va rog?
Multumesc
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-05-2013 15:19[/merge_posts_bbcode]

clau1972 wrote:

Buna la toate lumea,

Papagalul meu este inca in perioada de neparlire ( are 1 an si 3 luni), aveti idee cand ii creste noul penaj il mananca? Nu isi smulge penele dar mereu da cu ciocul ca si cum ar avea purici, m-am uitat atenta la el si nu am vazut nimic...
Multumesc

am facut si un filmulet are si un nou tic la aripi, aici nu se vede cand se cauta cu ciocul in pene

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_OZtclHpS_w&feature=youtu.be[/youtube]

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-05-2013 15:20[/merge_posts_bbcode]

clau1972 wrote:

Buna la toate lumea,

Multumesc

am facut si un filmulet are si un nou tic la aripi, aici nu se vede cand se cauta cu ciocul in pene

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-05-2013 15:21[/merge_posts_bbcode]

clau1972 wrote:

Buna la toate lumea,

Multumesc

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-05-2013 15:22[/merge_posts_bbcode]

scuze ca am postat de 3 ori... dar nu am posibilitatea sa editez mesajul sad

5,558

nu este nimic ingrijorator, se scarpina mai des ca deobicei in perioada asta de naparlire..

5,559

tomanicoleta wrote:

nu este nimic ingrijorator, se scarpina mai des ca deobicei in perioada asta de naparlire..

Merci mult Nicoleta smile eram ingrijorata, ma gandeam ca poate are purici, dar banuiesc ca nu apar asa din senin, mai ales ca este crescut in apartament si nu are contact cu alte animale sau pasari

5,560

Hristos a inviat si paste fericit tuturor.
astazi fetita mea a implinit 3 anisori :lma:

5,561

adevarat a inviat
La multi ani! :lma:  :pup:

5,562 (edited by denisa82 05-05-2013 22:48)

tomanicoleta wrote:

Hristos a inviat si paste fericit tuturor.
astazi fetita mea a implinit 3 anisori :lma:

Sa-i traiasca scumpa!

Max-aratinga nanday

5,563

multumim :*:*

5,564

Paste fericit tuturor! La Multi Ani! si sa-ti traiasca fetita, Nicoleta. :lma:                      Denisa,ce mai fac ''copilasii'' tai?

5,565

mirela72 wrote:

Paste fericit tuturor! La Multi Ani! si sa-ti traiasca fetita, Nicoleta. :lma:                      Denisa,ce mai fac ''copilasii'' tai?

multumesc frumos. la fel si tie si voua defapt.

5,566 (edited by denisa82 07-05-2013 15:30)

mirela72 wrote:

Am ramas cu un singur copilas Max care e acum rasfatatu familiei,din cauza unor probleme de sanatate ale tatalui meu  si a timpului lipsa din cauza jobului a trebuit sa-l donez pe paco unor oameni minunati care au timp si ii dau toata atentia pe care o merita(multumesc inca o data annonimu).paco e bine are si o prietena tot micul alex pe nume coco .a ajuns pe cele mai bune maini si ce e mai important e ca au timp de el.iar max e cu mine cam peste tot .imi era foarte greu sa car dupa mine 2 colivii de transport, asa ca am facut ce era mai bine pt pachi.

Max-aratinga nanday

5,567

Denisa, i-mi pare rau sa aud ca l-ai dat pe Pachi, dar daca lui ii este bine si mai are si o prietena, cred ca nu putea sa nimereasca mai bine.Sanatate tatalui si mai asteptam poze cu Max, care e o dulceata de papagal si sincer pe mine ma cucerit de mult, da cand ai postat pozele cu el cand dormea.Ozi buna si sanatate tuturor.

5,568

este foarte frumos Max sa iti traiasca!!!
big_smile

http://laura24.sunphoto.ro

5,569

Multumim!!!

Max-aratinga nanday

5,570

Hristos a inviat!
Bine v-am regasit! Nu am mai postat de ceva vreme, dar am citit zilnic pe forum.
As vrea sa va intreb despre perioada de naparlire....Exista o anumita perioada din an cand naparlesc papagalii? Cam cat tine? Trebuie sa fac ceva special in perioada aceasta pentru Paco?

De ceva vreme, vreo 3 saptamani,  Paco lasa puf si a pierdut cateva pene din coada. Astazi am observat ca inca o pana din codita sta sa pice. E normal sau e motiv de ingrijorare?
De mancat mananca foarte bine si variat....adora merele si salata. I-am pus picuri pentru penaj in apa de baut dar nu vrea sa bea din ea. Daca ii pun apa curata bea....
E vesel, a inceput sa faca galagie , vorba lui alex0205....nu tipa deocamdata smile). Am observat ca uneori isi schimba vocea....e un fel de raguseala si mi s-a parut (adica vreaucred  sa asa e), ca doreste sa spuna ceva. In fiecare zi vorbesc cu el si timp de 10-15 minute incerc sa il dresez. Am ajuns la performanta ca vine pe deget, mana cand ma apropiu de el, are cateva tentative de a manca din mana, ma lasa sa il mangai pe capusor, ii place cand il suflu....

De asemenea am observat ca penajul in jurul gatului (acolo unde ar trebui sa se formeze dunga neagra) e de alta culoare.....un alt verde decat restul corpului. Se distinge o dunga perfecta dar de un verde mai deschis...Asta e prima faza a formarii dungulitei negre?

O zi buna tututror!

5,571

Diandrea wrote:

Hristos a inviat!
Bine v-am regasit! Nu am mai postat de ceva vreme, dar am citit zilnic pe forum.
As vrea sa va intreb despre perioada de naparlire....Exista o anumita perioada din an cand naparlesc papagalii? Cam cat tine? Trebuie sa fac ceva special in perioada aceasta pentru Paco?

De ceva vreme, vreo 3 saptamani,  Paco lasa puf si a pierdut cateva pene din coada. Astazi am observat ca inca o pana din codita sta sa pice. E normal sau e motiv de ingrijorare?
De mancat mananca foarte bine si variat....adora merele si salata. I-am pus picuri pentru penaj in apa de baut dar nu vrea sa bea din ea. Daca ii pun apa curata bea....
E vesel, a inceput sa faca galagie , vorba lui alex0205....nu tipa deocamdata smile). Am observat ca uneori isi schimba vocea....e un fel de raguseala si mi s-a parut (adica vreaucred  sa asa e), ca doreste sa spuna ceva. In fiecare zi vorbesc cu el si timp de 10-15 minute incerc sa il dresez. Am ajuns la performanta ca vine pe deget, mana cand ma apropiu de el, are cateva tentative de a manca din mana, ma lasa sa il mangai pe capusor, ii place cand il suflu....

De asemenea am observat ca penajul in jurul gatului (acolo unde ar trebui sa se formeze dunga neagra) e de alta culoare.....un alt verde decat restul corpului. Se distinge o dunga perfecta dar de un verde mai deschis...Asta e prima faza a formarii dungulitei negre?

O zi buna tututror!

in general naparlesc de 2 ori pe ani la trecerea de la anotimpul rece la cel cald si invers, intai cade puful si penele din aripi iar ultimile sunt cele din codita, inseamna ca este pe sfarsite . Anul asta au inceput mai tarziu cu naprirea .. nu este nici un motriv de ingrijorare, te-as sfatui sa renunti la picaturile de baut ca nu sunt bune , fructe si legume multe si e suficient..
Cu tipatul ai rabdare, nu te ingrijora ca o sa-ti doresti mai tarziu sa taca ..

eu am fetita si pe 1 anisor avea o dunga alt vede fata de restul corpului cum spui si tu, credeam atuci ca este baietel dar nu.. in general am observat ca baieti au culoare verdelui mai acentuata, pe cand la fete este un verde mai sters..

5,572

Multumesc, tomanicoleta!

5,573

Ce mai faceti?Noi suntem pus pe soti mereu,iesim afara din colivie cand vrem,rupem gratile si mai nou suntem si compozitori. smile .Incercam tot felul de fluieraturi noi si stim cu ne chema si ne strigam singuri...
Am primit o colivie mare e ziua noastra...
Ai costri ce mai fac?

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

5,574

HRISTOS A INVIAT!!!      nu am mai scris demult pe forum dar vam urmarit cu mare atentie!am si eu o intrebare,cum se manifesta micul alex in perioada de inperechere,ca a mea face foarte urat si nustiu ce are?tipa foarte tare,face niste miscari ciudate,da capul pe spate si in acelasi timp scoate si niste sunete!

5,575

triboielena wrote:

HRISTOS A INVIAT!!!      nu am mai scris demult pe forum dar vam urmarit cu mare atentie!am si eu o intrebare,cum se manifesta micul alex in perioada de inperechere,ca a mea face foarte urat si nustiu ce are?tipa foarte tare,face niste miscari ciudate,da capul pe spate si in acelasi timp scoate si niste sunete!

adevarat a inviat ! cam astea sunt manifestarile..