5,501

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Noi ne gandim acuma sa il dam la altcineva . Problema este ca sotul meu lucreaza 1 saptamana de noapte si una de zi . In saptama cand trebuie sa doarma , il mutam intr-o camera mai indepartata , dar ne gandim ca il stresam . Si pentru tipetele matinale ii mutam colivia pe jos. E cam chinuit si nu este tot timpul cineva acasa cu el.

5,502

Junioara wrote:

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Noi ne gandim acuma sa il dam la altcineva . Problema este ca sotul meu lucreaza 1 saptamana de noapte si una de zi . In saptama cand trebuie sa doarma , il mutam intr-o camera mai indepartata , dar ne gandim ca il stresam . Si pentru tipetele matinale ii mutam colivia pe jos. E cam chinuit si nu este tot timpul cineva acasa cu el.

si a mea tipa.. te inteleg ..si la mine e o situatie asemanatoare dar nu o mut de colo colo incerc sa o tin ocupata in timpul ala, ast asta pentru ca stau acasa cu ea..
poate gasesti pe cineva care sa se ocupe de el cum trebuie.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,503

si al meu tipa dar ca sa nu mai faca urat cateodata ori ii acopar colivia si se mai linisteste ori ii dau ceva dde lemn sa roada....

http://laura24.sunphoto.ro

5,504

Buna seara
Am si eu o intrebare, poate un micul alexander sa evadeze dintr-o voliera din plasa de rapit, adica sa o rupa?
Multumesc anticipat si multa sanatate la piticutii vostri  :sanatate:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

5,505

buna!! nu am mai vizitat de mult site-ul acesta! observ k si voua va naparlesc papagalii! si al meu naparleste si ii cade destul de mut puf si chiar pene.in codita mai are o singura pana  neutral  in rest vad k este fericit,activ,s-a obisnuit deja cu toata casa! are si un prieten,un canar! ar sta pe colivia lui tot timpul si am observat k nu ii face nimic.au fost amandoi liberi si tot ce facea johnny era sa-l urmareasca pe cel mic in zbor!totusi sper sa se invete sa stea pe mana mea,pt ca deocamdata knd imi vede mana zboara  big_smile

5,506

gilbertmelki wrote:

Buna seara
Am si eu o intrebare, poate un micul alexander sa evadeze dintr-o voliera din plasa de rapit, adica sa o rupa?
Multumesc anticipat si multa sanatate la piticutii vostri  :sanatate:

nu cred ca poate sa o rupa, eu sunt sigur ca nu o sa reuseasca...
acum depinde pe unde ai imbinarile smile
bafta la constructie big_smile

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

5,507

gabita wrote:

buna!! nu am mai vizitat de mult site-ul acesta! observ k si voua va naparlesc papagalii! si al meu naparleste si ii cade destul de mut puf si chiar pene.in codita mai are o singura pana  neutral  in rest vad k este fericit,activ,s-a obisnuit deja cu toata casa! are si un prieten,un canar! ar sta pe colivia lui tot timpul si am observat k nu ii face nimic.au fost amandoi liberi si tot ce facea johnny era sa-l urmareasca pe cel mic in zbor!totusi sper sa se invete sa stea pe mana mea,pt ca deocamdata knd imi vede mana zboara  big_smile

frumos alex:)cati ani are?

:malex:

5,508

gabita wrote:

sa-ti traiasca si sa te bucuri de el/ea.. pupici

5,509

habar nu am cati ani are! l-am cumparat in decembrie de la un zoo center si nu au stiut sa-mi spuna.eu speram k nu e inca adult si ca e baietel dar din cate m-am documentat se pare k e deja adult si probabil fetita.orice ar fi e un scump big_smile
multumesc la fel!! sa va bucurati si voi de zburatoarele voastre  :malex:

5,510 (edited by Cocosel 02-04-2013 18:08)

Nu am mai scris de ceva vreme iar sfaturile deja primite m-au ajutat foarte mult, acum ma lovesc de o noua problema, anume ca ii dau drumul cand am timp sa stau cu el, nu vreau sa-l las singur, iar apoi cand il bag iar in colivie e foarte agitat, cand am venit de la servici parea trist si stingher, i-am dat drumul dar a iesit dupa 5 minute... apoi e iar fericit. Dar seara iar il bag in colivie pentru ca dimineata..iar la treaba, eu l-as lasa singur dar imi este teama, s-a mai panicat intre perdea si geam si am fost langa el sa ridic perdeaua ( acum o tin legata dar si oarecum in dreptul sticlei de geam ca sa nu se repeada el in geam pt. ca nu-l observa) in fine, si ca sa evit sa il gasesc ranit. Cum sa evit sa-l stresez cu inchisul? Se va obisnui? Mentionez ca in fiecare zi il las deschis cel putin cateva ore,  insa ma gandesc cu groaza ca o sa trebuiasca sa plec in concediu iar in acele zile o sa vina cineva sa-l hraneasca si are sa stea zile intregi inchis.... e vreo problema pe termen lung daca sta in colivie? ..isi revin repede din depresie? ..se obisnuiesc daca sunt inchisi si eliberati zilnic?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-04-2013 18:08[/merge_posts_bbcode]

..as adauga ca in colivie are si jucarie pe care o tot foloseste ( una cu lemn si sfoara special facuta ) , are si piatra din aceea alba dar nu se atinge de ea.. are si baton special dar si pe ala abia il piguleste.. de mancat mananca la greu mix de seminte si mar dar intre celelalte "atractii" doar pe jucarie o place.. desi cred ca nu sunt  de comparat cu zborul liber prin casa...

5,511

dupa un timp o sa intre singur in colivie cel putin asa a facut si al meu dupa vreo 2 saptamani de stat la mine ....

5,512

Pai de intrat intra si el, si bea apa, mananca etc, dar seara intre ora 18-19 sa zic asa il observ cand intra iar si il inchid si atunci incepe "distractia" .. daca manca nu mai mananca, se invarte etc.. dimineata asteapta sa-i dau drumu dar asta nu pot decat in weekend ... daca apuca sa manance dupa ora 19 nu mai intra in colivie, se suie pe mobila, perdea etc si acolo sta, tre sa-l trezesc sa zboare si intr-un tarziu intra ( a intrat cand l-am lasat dupa 7 la 10 jumate -11 ) ... as dori sa stiu daca se va obisnui cu acest program de inchis/deschis si nu o sa-l mai streseze ca sta uneori mai mult inchis si o sa fie obisnuit....

5,513 (edited by Diandrea 02-04-2013 18:53)

Salutare tuturor!
Sunt si eu nou venita pe forum. Am un Mic Alex de aproape un an. Presupun ca e baiat ...i-am pus numele Paco. E cam salbaticut, nu ne lasa sa punem mana pe el...dar in schimb am observat ca s-a obisnuit cu unele zgomote din casa: trasul jaluzelelor la inceput il speria la maxim, acum nu mai se sperie deloc. Ne recunoaste vocile si tresare cand isi aude numele.
Sper ca cu ajutorul vostru si din experientele traite de voi sa invat si eu mai multe despre animalutul meu....Va atasez si o poza ....:D. Cam seamana cu "fratii lui de aici smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-04-2013 19:53[/merge_posts_bbcode]

Cocosel wrote:

Pai de intrat intra si el, si bea apa, mananca etc, dar seara intre ora 18-19 sa zic asa il observ cand intra iar si il inchid si atunci incepe "distractia" .. daca manca nu mai mananca, se invarte etc.. dimineata asteapta sa-i dau drumu dar asta nu pot decat in weekend ... daca apuca sa manance dupa ora 19 nu mai intra in colivie, se suie pe mobila, perdea etc si acolo sta, tre sa-l trezesc sa zboare si intr-un tarziu intra ( a intrat cand l-am lasat dupa 7 la 10 jumate -11 ) ... as dori sa stiu daca se va obisnui cu acest program de inchis/deschis si nu o sa-l mai streseze ca sta uneori mai mult inchis si o sa fie obisnuit....

Cam acelasi scenariu se petrece si la noi. Paco mananca si bea apa la repezeala de frica sa nu il inchid....
PS : ce jucarie are animalutul tau?

5,514

Am cumparat o jucarie din lemn si sfoara cu noduri pe care el le desface ( a reusit cu cateva) dar din lemn nu a prea ros ( sunt un fel de felii de lemn si cilindre legate intre ele de sfoara si la capat se agata de acoperisul coliviei cu o mica carabina)... Am vazut pe forum in unele poze jucarie facuta din dopuri de plastic cu gaura in mijloc legate intre ele cu sfoara) si o sa-i fac si eu una dar peste ceva vreme, intai sa se plictiseasca de asta sau sa o distruga...

5,515

http://img845.imageshack.us/img845/7261/20120831150624.jpg

Vand colivia lui Ozzie, 200 lei negociabil... astept oferte
Sunt din Bucuresti.

5,516 (edited by ilzul 04-04-2013 12:44)

Am vazut pe forum in unele poze jucarie facuta din dopuri de plastic cu gaura in mijloc legate intre ele cu sfoara) si o sa-i fac si eu una dar peste ceva vreme.

si eu i-am facut o jucarioara tot din 4 dopuri de bidon, exact cum spui tu, si al meu roade din ele si le da jos (mereu trebuie sa o agat iar de cusca).

@diandrea, trebuie sa ai rabdare cu el, dureaza destul de mult pana se obisnuieste cu omul (daca nu a fost crescut la mana).
eu unul sunt multumit de progresul nostru, in 3 luni si putin, a invatat sa vina pe mana cand ii dau mar, iar de mancat dandu-i dintre degete nu mai vorbesc... totul e sa ai rabdare si incredere in tine.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-04-2013 12:44[/merge_posts_bbcode]

Paco mananca si bea apa la repezeala de frica sa nu il inchid....

si al meu face la fel, ei vor sa isi pretuiasca cat mai mult libertatea.
si noi il prindem destul de greu inauntru, cum vede ca ne ridicam, sau ne uitam spre el imediat e pe usita de cusca si da sa iasa afara...
eu nu cred ca o sa se invete sa intre "cand vrei tu"

5,517

Ce dimensiuni are cusca?Din poza nu pot sa-mi dau seama,are tavita la ea?

5,518

buna ziua!am un mic alex de 2 sapt si jumatate. e f dragut.vanzatorul mi-a spus ca e    baiat si are vreo 6 luni. dupa numeroase studii  pe net stiu sigur ca nu e asa de mic si nu m-ar deranja nici daca ar fi femela. e din ce in ce mai prietenos si   sper sa il imblanzesc definitiv si irevocabil. voi ce credeti despre varsta si sexul domnisorului RICH?  va multumesc anticipat!

5,519

clar este mai mare ca are irisul format iar de sex o sa afli dupa 3 ani sigur daca i se face inelul la gat inseamna ca e baiat daca nu e fata

5,520

Mamazmeilor, e foarte frumusel Rich al tau....Sa te bucuri de el/ea!

Ilzul, multumesc pentru sfaturi. Ce varsta are al tau puiut? Ce metode ai folosit pana ai ajuns la aceste performante?

Zlauraz, irisul format inseamna ca e mai maricel? Nu stiam asta.....Paco al meu are un inel pe picior, dar nu ma lasa sa ma uit la el sad.  Asa ca doar presupun ca are aproape un an...(in decembrie cand l-am luat avea 7 luni dupa spusele crescatorului).

Sa aveti o zi frumoasa in continuare!

5,521 (edited by mitzapch 04-04-2013 17:05)

mirela72 wrote:

Ce dimensiuni are cusca?Din poza nu pot sa-mi dau seama,are tavita la ea?

Are 60 cm lungime, 40 latime, 60 inaltime. Are 2 usite de intrat in lateral,pe care poate intra lejer un marele alexander. O dau cu tot cu cozi de matura si sunt dispus sa o las la 150 de lei daca te intereseaza. ( Daca esti din sectorul 3 o aduc eu la tine daca nu, ne intalnim undeva la mijloc )
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-04-2013 17:05[/merge_posts_bbcode]

Acea tavita nu se trage si se baga (glisanta) daca la asta te referi, dar se poate scoate foarte usor.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-04-2013 17:05[/merge_posts_bbcode]

Eu o vand pentru ca al meu nu o mai foloseste si imi ocupa loc in camera degeaba.

5,522

mitzapch wrote:

Eu o vand pentru ca al meu nu o mai foloseste si imi ocupa loc in camera degeaba.

Si unde va sta Ozzie? Ii cumperi alt tip de colivie?

5,523

mamazmeilor wrote:

buna ziua!am un mic alex de 2 sapt si jumatate. e f dragut.vanzatorul mi-a spus ca e    baiat si are vreo 6 luni. dupa numeroase studii  pe net stiu sigur ca nu e asa de mic si nu m-ar deranja nici daca ar fi femela. e din ce in ce mai prietenos si   sper sa il imblanzesc definitiv si irevocabil. voi ce credeti despre varsta si sexul domnisorului RICH?  va multumesc anticipat!

ce frumos e .. sa-ti traiasca si sa te bucuri de el ..

5,524

eu asa stiu ca nu e pui la 6 luni avea ochisorul ca o margea nu avea irisul format

5,525

Diandrea wrote:
mitzapch wrote:

Si unde va sta Ozzie? Ii cumperi alt tip de colivie?

Nu, el sta in permanenta afara, nu a intrat in colivie niciodata. Are cuibul lui unde doarme, locul unde mananca. big_smile