5,476

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

ilzul wrote:

sa nu se bata daca sunt baieti amandoi
de curand am primit o ninfa sa am grija de ea si alexandrul meu cam da sa o ciufuleasca (sa o muste, etc)
ori sunt fete amandoua ori asa se inteleg ei cu alte specii...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-03-2013 10:38[/merge_posts_bbcode]

am dat o fuga sa ii fac poze si la al meu...
e galben sau e verde? lol

Salutare,
Ai grija cu nimfa,alexandru tau poate sa ii faca,mai mult decat un simplu ciufulit,sa iti traiasca.

Bafta.

5,477

Salutare tuturor ! Acum aproximativ 9 zile i-am cumparat fiului meu cel mare un micul alex galben de ziua lui el e inca mic ( 8 an), asa ca am eu grija de coco si cu sotia. Insa nu am nici un fel de experienta, am aflat doar ce mananca in fine in mare stiu sa-l cresc doar ca nu stiu cum sa ne comportam cu el.
Azi i-am dat drumul pentru prima oara si am fost foarte ingrijorat caci s-a lovit destul de tare de mobila si geam cam de 3-4 ori, am tras perdeaua si in sfarsit s-a suit pe colivia lui, nu a mai zburat de acolo apoi i-am pus niste mar si a intrat sa manance si l-am inchis la loc asta cam dupa vreo ora de stat pe colivie, sper sa nu se fi lovit prea tare.
Daca vreau sa-l prind ma musca asa ca a cam fost un fiasco smile Treaba e ca tin foarte mult la el si as vrea sa se simta si el bine nu sa stea numai in colivie, pe de alta parte mi-e teama sa-l las liber sa nu-si faca rau, mai ales ca avand copiii destul de mici ei mai lasa jucarii pe temiri unde ( pe care incercam sa le strangem pe cat putem).
Ce mi-as dori ar fi sa-l pot controla cand sa intre in colivie si cand nu sau cel putin sa nu ma muste cand il prind.. apropo cat de tare musca cand e maxim de nervos? ...mie doar mi-a dat putin sangele fara sa ia pielea tongue si asta cand i-am pus degetul langa colivie alta data... Plus de asta voi care ati mai crescut astfel de fiinte sau aveti mai de mult, ce ma sfatuiti sa fac ? ...i-am dat cumva drumu prea repede? ..mai e si o problema curand ne mutam cu casa, o sa-l luam si pe el, dar ma gandesc ca nu conteaza daca ii dau drumul si pe aici unde stam acuma ( ca se obisnuieste cu zborul, din cate a, vazut nu cred sa mai fi zburat vreodata in afara coliviei caci nu controla deloc zborul si nici nu ii venea sa se aseze pe altceva decat la el pe colivie). Noi stam destul cu el insa datorita serviciului nu putem sta mereu... iar in concediu am sa rog parintii sa vina sa-l hraneasca.

Concret as vrea sa stiu cum poate fi prins sa nu-l ranesc pe el, sau pe mine ( muscaturi etc. , in cazul in care nu musca tare nu ar fi o problema, dar pentru el sa fie bine).  As mai vrea sa stiu daca nu cumva e periculos sa-l las liber si cand suntem toti plecati? ..imi e teama sa nu ramana blocat dupa mobila, in perdea sau cine stie ce i se poate intampla... orice sfat este mai mult decat bine venit ( ps: nici nu se pune problema sa-i fac baie..si imi e teama ca-l stresez si cu umblatul la colivie, deschis, inchis, pus batul ala de sta el pe el, care trebuie si pus cand ramana colivia deschisa, ca e la acoperis si ca sa ramana fara sa cada peste el..etc)
Multumesc anticipat ! La o adica il dau cu totu daca nu ma descurc caci nu vreau sa-i fie rau...

5,478 (edited by suana 22-03-2013 17:09)

Bun venit.In primul rand vroiam sa stiu daca e pui sau matur.Pui fiind se va acomoda si va invata mult mai repede.Ideea e sa nu-i dati drumul inca vreo 2 saptamani,timp in care sa se poata acomoda cu spatiul,cu miscarea, cu voi.E important sa nu fie deranjat cu tipete si gesturi iuti de copii.Sa i se vorbeasca pe un ton normal,sa-l tineti aproape de voi,sa-i oferiti bunatati(mar,morcov,alune,nuci etc) din mana.Sa vada ca aveti ceva in mana si sa faca el primul pas spre voi pentru a-l obtine.Cand sunteti plecati puteti sa-i lasati un radio sa mearga incet.Va invata cu siguranta ,daca ii veti face un program de iesit afara,important e sa fiti voi parintii de fata,sa nu inceapa relatia cu copiii nefavorabil si invers..De intrat va intra la mancare ,asta daca il invatatati cu cate ceva pus in recipientul de mancare.Sa nu-l lasati singur afara niciodata nesupravegheat.De prins in mana,asta se va intampla mult mai tarziu,numai dupa ce mana nu va mai reprezenta un pericol pentru el.Baie o sa faca cand simte nevoie,de regula ei reactioneaza la zgomote gen aspirator.Cu rabdare,e sa vina si rezultate si o sa va bucurati de compania lui.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

5,479

Multumesc de sfaturi, din cate am inteles de la pet-shop are aproximativ 1 an, erau 3, unul alb( cu tenta albastruie) unul verde si Coco galben, preferat de fiul meu, ceilalti aveau aproximativ, cel alb 8 luni si cel verde 6, acuma nu stiu ce sa zic, daca cei de acolo stiau exact, oricum mare nu este caci inca nu are ciocul rosu puternic ( si am citit ca rosu total e la maturitate).

Nuci si alune (neprajite) am sa-i dau curatate de noi da?
..ii las si in recipiente mix de seminte si 1 data pe zi ii pun si mar si kiwi separat ( colivia are 4 recipiente) are si jucarie etc... am si batoane dar inca nu i-am pus ca am zis sa nu il asaltez cu de toate ci treptat...
..imi era asa mila de el cand se lovea din zbor si il priveam neajutorat nu stiam sa-l prind, sa-l mai las..bine ca e ok acuma si sper sa se acomodeze si la zbor...(i-am lasat usa mica deschisa si nu a iesit, a iesit cand am deschis acoperisul si asta cred ca l-a stresat) pe de alta parte as spera sa intre iar ( sa gaseasca drumul doar pe usa mica insa la ce control lipsa are la zbor i-ar fi greu cu siguranta) ...

5,480

mai bine luai de la crescator...succes cu el eventual pune niste poze...o sa fie dificil si nu te teme si al meu pana a invatat camera a dat cu capu in tot mai ales in geam(2 saptamani nu a iesit din cusca cand a fost adus)

:malex:

5,481 (edited by Cocosel 23-03-2013 08:36)

Va multumesc pentru feedback, azi dimineata striga ca o piuitoare ( probabil numai asta a auzit in pet-shop), si i-am deschis iar cusca dar nu pe sus, doar usita din fata si i-am facut o sprijinitoare sa stea oarecum ca o rampa, am pus si un fotoliu langa, daca isi face curaj sa iasa fara sa-i deschid acoperisul este bine, cred ca a fost speriat si atunci cand am deschis pe sus colivia. As fi luat probabil de la crescator dar nu am avut contact, abia dupa ce m-am vazut cu el am inteles ca e mai mult decat o pasare si am inceput sa caut pe net informatii... si am ajuns aici si ma bucur sa gasesc atat de multi iubitori !
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-03-2013 08:36[/merge_posts_bbcode]

..a iesit. a zburat, a stat pe perdea. mobila, aer conditionat, nu-mi vine sa cred deja controleaza zborul, probabil atunci a fost bulversat de geamuri si de acoperisul coliviei deschis, acuma e iar PE colivie, sper sa gaseasca singur intrarea la mancare, va tin la curent cu el, poze o sa pun in timp ca nu am cablu sa le transfer din telefon smile

5,482

pana invata locul...o sa vezi ca o sa isi faca un loc undeva ii va placea cel mai mult....ca sa eviti distrugerea mobilei e bine sa ii faci acolo un loc de joaca....mai pe scurt mult lemn sa roada si sa se joace acolo ....nu iti face nici mare mizerie de il inveti asa...decat acolo si pui ceva dedesupt si speli odata la 1-2 zi...depinde de caz si de timp.daca vedeai forumul inainte sa cumperi papagalul daca erai din bucuresti aveai de unde lua de la crescator....dar e bine si asa,sunt chiar curios de alex al tau astept pozele:)succes

5,483

Ma bucur pentru reusita si evolutia buna .E foarte important sa ai informatii si cu cine te sfatui.Intr-adevar e mai mult decat o pasare,e o responsabilitate si de noi depinde sa vietuim in armonie si sa-i oferim tot ce are nevoie.Sunt pasari destepte si va invata,de aceea e bine sa faci program de iesit in care sa va ocupati de el si in timp va putea petrece mai mult timp in comania voastra liber.Va ma tipa,asta e ,,defectul'' lor si va roade.Insa ofera-i jucarii de lemn,capace de plastic sa aiba ocupatie.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

5,484 (edited by Cocosel 23-03-2013 14:33)

Acum cateva minute a intrat singur pe usita din fata si l-am inchis, am fost pe afara cu copiii dar a ramas sotia sa-l supravegheze, era inca liber cand am venit nu intrase, cred ca doar in weekend am sa-l pot lasa afara o sa incerc dupa un timp si dupa ora 15.00 asa sau cand ajung acasa, sper sa se acomodeze din ce in ce..il lasa sa roada mobila, la plastic tare imi fac griji cum e aerul conditionat ( care nu-l voi pune niciodata in actiune cu el in camera) pt ca e un plastic care pare casant, nu e ca cel de dop sa zic asa..in fine, sper sa nu fie probleme de la astea... a mancat si de la mine din mana mar curatat ( stiu ca nu trebuie sub nici o forma sa ajunga la seminte).

As mai avea nevoie de un sfat, am gasit lista asta de mancaruri si vreau sa va intreb daca este ok: mar, para, struguri (cu sau fara samburi???), kiwi, mango, pepene ( la fel nu stiu daca se poate si verde si galben si cum e cu samburii), portocala ( la fel nu stiu cum sunt samburii, daca nu sunt indicati pt. ei), banana, ananas, caisa ( fara sambure cred dar nu stiu), morcov, cartof ( crud sau fiert?), sfecla, brocoli, ardei gras, rosii coapte ( stiu ca fara coaja), castravete, porumb ( fiert probabil), mazare ( proaspata sau fiarta?), fasole ( ca la mazare nu stiu)...

Multumesc anticipat inca o data !

PS: sunt din Buc, dar repet nu stiam prea multe inainte si l-am luat din Sun Platza ( de la pet shop) unde au mai ramas 2.. unu alb si unu verde si se cam ciuguleau intre ei.... apropo de asta Coco al meu statea mai retras nu se baga la ciuguleli, si asta mi-a placut la el inafara de faptul ca oricum il ochise fimiu smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-03-2013 14:33[/merge_posts_bbcode]

..ah si mai am o intrebare, seara cand ii vine somnul, in mod normal intra singur in colivia lui?

5,485

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -alexander

Ai tot aici pe Latifa sfaturi utile,pori consulta linkul de mai sus.In mod normal ,fiind obisnuit cu colivia si ca acolo se simte in siguranta se va retrage probabil,dar daca intra seara la mancare puteti sa-l inchideti ,sa asocieze seara si timpul de somn cu intrarea in colivie.

5,486

Hey!Ce mai faceti?Noi facem bine,astazi am facut un an,suntem mare,frumos,sanatos si facem foarte multa galagie.Am invatat sa fluieram si ne-au crescut si aripioarele,mai avem ptin si zburam smile.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

5,487

patriciuca wrote:

Hey!Ce mai faceti?Noi facem bine,astazi am facut un an,suntem mare,frumos,sanatos si facem foarte multa galagie.Am invatat sa fluieram si ne-au crescut si aripioarele,mai avem ptin si zburam smile.

la multi ani inainte .. sa creasca mare si frumos.. sa-ti traiasca

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,488

tomanicoleta wrote:
patriciuca wrote:

Multumim!Si noi va pupam.Ce mai face Pachi?  :pup: .

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

5,489

patriciuca wrote:
tomanicoleta wrote:
patriciuca wrote:

paki e in acomodare,, i-am luat un fratior mai mare (marel alex) sunt in cunoastere.

5,490

tomanicoleta wrote:
patriciuca wrote:
tomanicoleta wrote:

paki e in acomodare,, i-am luat un fratior mai mare (marel alex) sunt in cunoastere.

Ti-ai indeplinit visul :heart: .Stiu cat de mult ti-ai dorit unul.Bravo si se va acomoda sigur.De ziua lui de nastere Paulie a primit o colivie noua dar o va vedea doar saptamana trecuta cand va ajunge tata in tara smile .Vom pune poze.

5,491

patriciuca wrote:
tomanicoleta wrote:
patriciuca wrote:

Ti-ai indeplinit visul :heart: .Stiu cat de mult ti-ai dorit unul.Bravo si se va acomoda sigur.De ziua lui de nastere Paulie a primit o colivie noua dar o va vedea doar saptamana trecuta cand va ajunge tata in tara smile .Vom pune poze.

asa e.. sper din suflet sa se inteleaga.. paki e mai dificila un pic..

5,492

patriciuca wrote:

La multi ani!!!! :heart:  :malex:

Bun venit baietzelului frumos Nicoleta.Sa -ti traiasca. :heart:

5,493 (edited by alex0205 24-03-2013 10:23)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fv_UFXK3Qgs[/youtube]    nu ma pot aptine sa nu ma uit la acest video in fiecare zi:))felicitari pentru marele alex...cocosel culmea este ca si eu dupa ce am vazut la animax din sun plaza micul alexader am zis ca imi doresc acest papagal...eu care niciodata nu m-am gandit sa imi iau unul si peste 2 luni am cautat un crescator ...oricum e bine ca ai ales un papagal mai timid:)eu am ales papagalul care ii batea pe ceilalti camarazi ai lui si pot sa zic ca este foarte incapatanat...dar sta afara in camera toata ziua...nu mai este nevoie sa il bag...este asa de cuminte nu iese din camera...cu usa deschisa ....are 2 locuri ....unul pe cusca si un loc de joaca construit de mine....din acest punct de vedere sunt multumit numai ca nu vrea sa il ating...reusesc asta doar cand e ud dupa ce il spal...neputand zbura ca are penele ude sta pe umarul meu si pe deget....pe deget ma musca dar pe umar sta 2-3 minute pana se usuca si fuge pe batul lui
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-03-2013 10:21[/merge_posts_bbcode]

Paulie incepe sa arata a papagal dupa ce a naparlit:)
http://imageshack.us/a/img266/949/img20130324082301.jpg
http://imageshack.us/a/img543/3959/img20130324082308.jpg

5,494

va multumesc frumos..

5,495

Buna,
Am tot citit pe acest forum dar nu am gasit nimic despre problema mea. Am si eu un Rocco de aproximativ 7 luni , 3 cat avea cand l-am luat si 4 la noi.
Inteleg ca de tipete si de stricat lucruri nu pot scap.
Problema este cum trebuie sa procedez cu plasa de la geam ca sa nu iasa afara cu tot cu ea. Poate cine sa ma ajute?

5,496

Pune plasa de sarma in locul celei de plastic,de care probabil ai.Si incadrata in rama de lemn.

5,497

da buna idee

http://laura24.sunphoto.ro

5,498

Si merge pe termopan?

5,499

mai bine stai cu el cat tii geamul deschis...e mai usor asa si pui plasa normala...

5,500 (edited by suana 27-03-2013 14:28)

alex0205 wrote:

mai bine stai cu el cat tii geamul deschis...e mai usor asa si pui plasa normala...

wink  Eventual cu geamul inchis  tongue  La ciocul lor plasa normala de plastic e o nimica toata.Eu am pus la ai mei usa pe cadru gros de lemn cu plasa de sarma sa fiu sigura ca Alexi n-o va rupe,cu toate ca am fost reticenta la inceput avand in vedere ciocul ei.Oricum lemnul pus la mijloc ca si balcon pentru ei e ros deja pe jumatate.La termopan presupun ca trebuie sa faci un cadru ,altul decat ce ti-au dat ei,insa poti deschide doar partea de sus,ca sa nu complici lucrurile,fiind rabatabil probabil.