5,401

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Am si eu doua exemplare de Micul Alexandru, masculul este verde, in varsta de 10 ani, si o femele blonda  big_smile  o cheama Molly si pot spune ca a invat sa vorbeasca de la el. Problema este ca el vrea sa vina langa mine, sa ne jucam cum faceam o data dar ea il striga : "CAROL" si el fuge imediat langa ea. Este posibil sa se salbaticeasca??? :malex:  :malex:

5,402

moss wrote:

alnimanui, foarte frumos  :malex:  are aripile taiate ? ce varsta are ?

azi noapte l-am lasat si eu pentru prima data liber toata noapte dar l-am gasit nemiscat in acelasi loc  smile  cred ca nu-i venea sa creada ce se intampla.
parca este mai putin fricos. L-a plimbat fiica-mea pe umar prin toata casa, l-a luat in camera ei si l-a pus pe lada cu jucarii si au stat amandoi acolo pana cand lui Alex_mic i s-a facut foame si a taiat-o inapoi in colivie sa manance. Ne da pupii la toti, dar in continuare, este fricos.

Sunt semne bune, insa, asa ca tind sa cred ca timpul isi va spune cuvantul.
eu, insa, tot oftez dupa un Marele Alexander  :wis:

Are aproape 9 luni si aripile nu le are taiate, topaie asa cand e fericit am observat sau cand ii punem muzica smile

5,403

iuly90a wrote:

Am si eu doua exemplare de Micul Alexandru, masculul este verde, in varsta de 10 ani, si o femele blonda  big_smile  o cheama Molly si pot spune ca a invat sa vorbeasca de la el. Problema este ca el vrea sa vina langa mine, sa ne jucam cum faceam o data dar ea il striga : "CAROL" si el fuge imediat langa ea. Este posibil sa se salbaticeasca??? :malex:  :malex:

sa ne pui si noua poze cu ei sa-i vedem.. ce frumos ca ii ai de atata timp, cred ca esti tare madru/a de ei ..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,404

vineri seara am avut o surpriza ...in timp ce stateam in sufragerie,micul verde era liber in camera mea(a lui de ceva timp),si deodata il vad pe cuierul din hol:))si imediat in sufragerie unde a stat 3 ore si a topait incontinu,zburat si jucat,am pus poze:)

:malex:

5,405

alex0205 wrote:

vineri seara am avut o surpriza ...in timp ce stateam in sufragerie,micul verde era liber in camera mea(a lui de ceva timp),si deodata il vad pe cuierul din hol:))si imediat in sufragerie unde a stat 3 ore si a topait incontinu,zburat si jucat,am pus poze:)

e frumos rau de tot.. ai rabdare cu el , cata e nevoie.

5,406

alex0205 wrote:

incetul cu incetul o sa fie cum vrei tu dar ai rabdare cu el , e tare scump .

5,407

este rau ca sta singurel in camera si din cand in cand mai trec pe la el si il bag in seama?sau trebuie sa stau non stop cu el...

5,408 (edited by floricica 04-02-2013 19:57)

alex0205 wrote:

este rau ca sta singurel in camera si din cand in cand mai trec pe la el si il bag in seama?sau trebuie sa stau non stop cu el...

trebui sa stai ceva timp cu el , nu chiar non stop , dar cateva ore pe zi ar trebui sa stai cu el
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-02-2013 19:57[/merge_posts_bbcode]

ca daca il lasi singur si treci doar cateva secunde si gata  , cum vrei sa se obisnuiasca cu tine

5,409

alex0205 wrote:

eu stau din 24 de ore cam 23 cu ea, dar mai sunt si zile excepti.. si nu e bine ca imediat cum ies pe usa sa pune pe tipete pana vin.

5,410

tomanicoleta wrote:
alex0205 wrote:

eu stau din 24 de ore cam 23 cu ea, dar mai sunt si zile excepti.. si nu e bine ca imediat cum ies pe usa sa pune pe tipete pana vin.

si eu tot la fel stau cu prichindelul meu , si din nefericire cu cei din familia mea nu este asa apropiat cum este de mine pentru ca ei stau mult timp plecati si vin seara , este fricos de ei si nu prea ia nici mancare de la ei si se sperie de orice cu ei sad .

cu cat poti sta mai mult timp cu el cu atat se poate obisnui mai repede smile

5,411

floricica wrote:
tomanicoleta wrote:
alex0205 wrote:

si eu tot la fel stau cu prichindelul meu , si din nefericire cu cei din familia mea nu este asa apropiat cum este de mine pentru ca ei stau mult timp plecati si vin seara , este fricos de ei si nu prea ia nici mancare de la ei si se sperie de orice cu ei sad .

cu cat poti sta mai mult timp cu el cu atat se poate obisnui mai repede smile

al meu nici de la mine nu ia mancare din mana...

5,412

vine si ia mancare  nici nu are rabdare imediat vine si se pune pe mana mea sa ii dau , daca am jucarii in mana care ii plac lui se pune pe mana si se joaca cu jucaria pe mana mea daca ii cade jos incepe si ma musca si nu vrea sa plece de pe mana se urca pe umar si ma trage de par . dar doar la mine la ceilalti doar ia mancare din mana si pleaca , eu stau si ma trezesc cu el pe mine asa fara sa ii dau nimic . smile)

5,413

floricica wrote:

vine si ia mancare  nici nu are rabdare imediat vine si se pune pe mana mea sa ii dau , daca am jucarii in mana care ii plac lui se pune pe mana si se joaca cu jucaria pe mana mea daca ii cade jos incepe si ma musca si nu vrea sa plece de pe mana se urca pe umar si ma trage de par . dar doar la mine la ceilalti doar ia mancare din mana si pleaca , eu stau si ma trezesc cu el pe mine asa fara sa ii dau nimic . smile)

....al meu nu face asa ceva....deoarece nu are deloc incredere in mine si ii este frica

5,414

la inceput si al meu era fricos dar cu timpul a inceput sa fie mai bland , el a facut mereu primul pas eu doar iam aratat iubire si ca nu ii fac nici un rau

5,415

floricica wrote:

la inceput si al meu era fricos dar cu timpul a inceput sa fie mai bland , el a facut mereu primul pas eu doar iam aratat iubire si ca nu ii fac nici un rau

de cat timp il ai
?

5,416

alex0205 wrote:
floricica wrote:

de cat timp il ai
?

eu am mai spus si mai spun, eu de 2 ani o am pe paki da nu ma lasa sa pun mana pe ea, de mancare ia daca ii dau cand e afara sau printre grati din mana, dar daca deschid usa de la colivie si bag mana fuge imediat .. tu il ai de foarte putin timp si deja spui ca nu mai ai rabdare.. eu ce ar trebui sa zic, inca mai am, si inca multa si sper ca odata si odata o sa fie ok. sunt pasari cu comportamente diferite, ca si noi de alftel.  bafta

5,417 (edited by floricica 05-02-2013 20:04)

alex0205 wrote:
floricica wrote:

de cat timp il ai
?

de o luna si o saptamana il am
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 20:00[/merge_posts_bbcode]

tomanicoleta are dreptate au un comportament diferit .

eu pot sa pun mana pe el dar doar cand vrea , ziua ma lasa sa ii pun mana pe cioc si pe burtica dar cand se lasa seara ma lasa sa il mangai doar in colivie .

de mine nu fuge deloc in schimb da sa ma muste daca bag mana in colivie fara sa ii dau nimic , daca ii arat degetul musca rau ziua de fugit nu fuge .

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 20:04[/merge_posts_bbcode]

alex 0205  trebui sa ai multa rabdare cu el , mai ales ca ai pus mana de cateva ori pe el fara sa vrea , o sa fie un pic cam greu sa se obisnuiasca , dar daca vei sta mult timp cu el  langa tine si din cand in cand ii mai dai o samanta cand cat de cat se obisnuieste cu tine o sa vezi ca treptat o sa fie bine

5,418

floricica wrote:
alex0205 wrote:
floricica wrote:

de cat timp il ai
?

de o luna si o saptamana il am
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 20:00[/merge_posts_bbcode]

tomanicoleta are dreptate au un comportament diferit .

eu pot sa pun mana pe el dar doar cand vrea , ziua ma lasa sa ii pun mana pe cioc si pe burtica dar cand se lasa seara ma lasa sa il mangai doar in colivie .

de mine nu fuge deloc in schimb da sa ma muste daca bag mana in colivie fara sa ii dau nimic , daca ii arat degetul musca rau ziua de fugit nu fuge .

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 20:04[/merge_posts_bbcode]

alex 0205  trebui sa ai multa rabdare cu el , mai ales ca ai pus mana de cateva ori pe el fara sa vrea , o sa fie un pic cam greu sa se obisnuiasca , dar daca vei sta mult timp cu el  langa tine si din cand in cand ii mai dai o samanta cand cat de cat se obisnuieste cu tine o sa vezi ca treptat o sa fie bine

cum sa ii dau samanta ...ca daca ridic mana umpic mai mult cu mancare spre el fuge....

5,419 (edited by floricica 06-02-2013 10:20)

stai un cateva zile cu el sa se acomodeze cu tine sa vada ca nu ii faci nimik si treptat incearca sa ii dai o samanta  un fruct
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-02-2013 09:37[/merge_posts_bbcode]

aratai din timp ce ii dai sa vada ca ai mancare in mana ca si cum iai face in ciuda dar de la departare incat sa observe ca ai ceva pentru el

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-02-2013 10:20[/merge_posts_bbcode]

http://www.facebook.com/photo.php?v=500485036660672&set=vb.100000975407850&type=2&theater

Micul Alex 2 este un filmulet cu el cand ii dau mar din mana

5,420

de o saptamana sta liber in camera si stau cu el ....si nu prea se vede mare lucru

5,421

cateva pozici noi,,

5,422 (edited by floricica 06-02-2013 15:24)

nu iti pierde rabdarea mai ales ca sa speriat foarte rau atunci cand l-ati luat in mana , trebui sa ai rabdare mare si multa cu el , nu te astepta cum pocnesti din deget sa si fie bland .
mai intai trebui sa nu se mai sperie si sa se acomodeze si apoi treptat o sa fie mai bland
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-02-2013 15:24[/merge_posts_bbcode]

tomanicoleta wrote:

cateva pozici noi,,

ce scumpica este ,

5,423

tomanicoleta wrote:

cateva pozici noi,,

cat e de frumoasa mandretea asta mica...si fashion pe deasupra (isi alege oja smile )

Max-aratinga nanday

5,424

mai nou roade tencuiala de pe pereti nu ii mai plac cartile....:))

5,425 (edited by tomanicoleta 06-02-2013 18:00)

denisa82 wrote:
tomanicoleta wrote:

cateva pozici noi,,

cat e de frumoasa mandretea asta mica...si fashion pe deasupra (isi alege oja smile )

daaa.... pasiunea cea mai mare, oje, farduri, bijuteriiile si oglinda ,
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-02-2013 19:00[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

mai nou roade tencuiala de pe pereti nu ii mai plac cartile....:))

se plictiseste, poate ca nu are suficiente jucarioare