5,151 (edited by alex0205 14-01-2013 20:03)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

ilzul wrote:

am inteles din prima ca ai spus ca nu vrea smile

incearca si tu altceva... kiwi sau banana ai incercat? si ei sunt cam la fel ca noi, nu le plac anumite lucruri
al meu nu vrea banana in schimb tongue

banana detesta,iar kiwi incerc maine
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 20:03[/merge_posts_bbcode]

moss wrote:

al meu mananca deocamdata mar, mandarina si seminte...ATAT
asa ca daca nu o sa mai vrea mar nu stiu ce ma fac cu el

cu gherutele cum va descurcati. eu nu am gasit protectii abrazive pentru betele din colivia, plus ca am auzit ca ii cam deranjeaza la pielea de pe gherute

nu prea sunt bune betele abrazive...

:malex:

5,152 (edited by tomanicoleta 14-01-2013 20:22)

nu prea mananca fructe si legume cand sunt mici ,,si mai au si zile in care refuza ceva ce le place..

moss stai linsitita ca o sa i se aranjeze codita.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,153

deocamdata nu stiu ce sa spun despre gherute...
dar dupa cum le are si al meu, sunt destul de mari si sigur inteapa
o sa vad zilele urmatoare probabil, daca o sa reusesc sa il iau pe mana/deget

eu i-am cumparat un bat abraziv, dar nu cred ca este de vreun folos, mai mult isi freaca ciocu de el

5,154

ilzul wrote:

deocamdata nu stiu ce sa spun despre gherute...
dar dupa cum le are si al meu, sunt destul de mari si sigur inteapa
o sa vad zilele urmatoare probabil, daca o sa reusesc sa il iau pe mana/deget

eu i-am cumparat un bat abraziv, dar nu cred ca este de vreun folos, mai mult isi freaca ciocu de el

micul alex isi roade unghiutele  , deci nu are nevoie de prea mult ajutor,, betele abrazive nu le sunt de nici un folos,, cum am mai spus eu ii luasem dar era prea subtire pt piciorusele sale si am zis sa-l pun la perus (pt ca cu el chiar am probleme cu unghiile ) si dupa  2 zile am vazut batul mai mult rosu.. ii dadea sangele la piciosuse si i l-am luat si i-l pun asa mai rar cate putin dar nu se mai duce la el mai deloc.

5,155

in seara aceasta sotul meu a vrut sa-i faca baita cu pulverizatorul si Alex_mic se tot ferea. la un moment dat eu m-am dus la bie sa aduc foenul si atunci a zburat la baie dupa mine si gafaind s-a asezat pe usa parca spunand " bai astia ma alerga sa ma spele, fa si tu ceva ! "

a fost foarte haios smile

ok deci ii lasam unghiutele in pace
acum l-am bagat la colivie si mananca ( sa nu viseze tigani la noapte )

5,156 (edited by floricica 15-01-2013 12:52)

Azi micutul meu dupa 2 saptamani a facut baita smile.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 12:34[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

Bine ai venit! :k: sper sa ai parte de un animalut cuminte:)e foarte fain si pare bland seamana la corp mult cu al meu...e baietel dupa aspect si dabia a naparlit la coada e fain!sa ai grija de el:)si cu iesitu din cusca...o sa iti dai seama al meu cand vrea sa iasa baga ciocul intre gratii si da cu gherutele ca sa departeze....ca la puscarie:))
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 16:22[/merge_posts_bbcode]

paulie a descoperit cel mai inalt punct al play groundului smile)sta sus pe batul pe care e agatat leaganul unde e un strunf de plastic albastru si il roade smile))saracu adora sa stea acolo:))

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 16:40[/merge_posts_bbcode]

:)sus in pom

Ce scump este . Ma bucur ca ii place , si ca te intelegi mai bine cu el

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 12:35[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

al meu NU vrea mar....si mandarina gusta...

Dai strugure dar sa aiba gust si samburi sa vezi ca atunci cand te va vedea cu struguri va veni imediat smile

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 12:52[/merge_posts_bbcode]

astazi mancam un hamburger si e atat de pofticios incat sa pus pe mine sa imi fure din mana , sa obisnuit sa ii dau si lui ce mananc eu dar am avut noroc ca am terminat repede si nu a apucat sa manance smile)

5,157

Floricica, de cat timp e la tine si ce varsta are ? Sa iti traisca si sa te bucuri de el  :bravo:
ma bucur ca v-ati imprietenit asa de bine..

al meu e la noi de mai bine de 10 zile dar e mocofan rau  smile
se uita la noi cand mancam dar nu indrazneste sa vina asa ca rontaie semintele lui :dans:

5,158 (edited by floricica 15-01-2013 14:44)

moss wrote:

Floricica, de cat timp e la tine si ce varsta are ? Sa iti traisca si sa te bucuri de el  :bravo:

se uita la noi cand mancam dar nu indrazneste sa vina asa ca rontaie semintele lui :dans:

il am de pe data de 29 decembrie 2012 . Cei de la Pet Shop au spus ca are circa 6 luni dar cred ca are in jur de 1 an e parerea mea . Era cel mai rau de la magazin dar eu mam apropiat mult de el si lam lasat sa faca ce vrea el nu l-am obligat sa faca ce nu vrea , seara dupa ce sta un pic linistit cu lumina stinsa dar Tv aprins il mangai  fara sa imi faca nimik in fiecare seara . smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 14:44[/merge_posts_bbcode]

Asa era si al meu la inceput doar se uita dar incerca sa isi faca tupeu sa vina , dar astazi a venit smile , in schimb la ceilalti din casa nu face asa , ii musca rau parca ar fi un curcan care ii alearga sa ii muste asa se repede la ei smile)

5,159

floricica wrote:
moss wrote:

il am de pe data de 29 decembrie 2012 . Cei de la Pet Shop au spus ca are circa 6 luni dar cred ca are in jur de 1 an e parerea mea . Era cel mai rau de la magazin dar eu mam apropiat mult de el si lam lasat sa faca ce vrea el nu l-am obligat sa faca ce nu vrea , seara dupa ce sta un pic linistit cu lumina stinsa dar Tv aprins il mangai  fara sa imi faca nimik in fiecare seara . smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 14:44[/merge_posts_bbcode]

Asa era si al meu la inceput doar se uita dar incerca sa isi faca tupeu sa vina , dar astazi a venit smile , in schimb la ceilalti din casa nu face asa , ii musca rau parca ar fi un curcan care ii alearga sa ii muste asa se repede la ei smile)

fix asa am ales si eu:))tot 6-7 luni zice ca are si al meu,tot cel mai rau era ii batea pe ceilalti din specia lui:))numai ca este de la crescator :)si tot nu mananca din mana sau sta pe mine ...de 2 zile vad ca nu ma mai vrea nici langa el smile)e foarte speriat de 2 zile si nervos...poate ca nu stie ce e cu usita lui,de curand nu ma mai chinui sa il bag seara pe la 8-9 cand intra sa pape se inchide usa singura...are un arc si trag de ata:)))nici nu stie ce e cu el:))

5,160

al meu nu intra singur in colivie ici sa-l pici cu ceara. sad

eu vreau sa va marturisesc ca "m-am indragostit" irevocabil de Marele Alexader si imi doresc foarte tare un pui. Nu stiu, insa, daca pot sa tin si un micul alex si un marele alex in aceeasi casa dar colivii diferite...

5,161 (edited by floricica 15-01-2013 15:32)

este ceva ce il deranjeaza sau la speriat , eu stand mereu cu el am invatat cand il deranjeaza ceva , ptr ca al meu dupa ora 3 tipa sa ii inchid jaluzeaua , dupa ora 4 jumate tipa si face ture prin colivie sa ii sting lumina daca o am aprinsa , daca este vre-un obiect care il deranjeaza in colivie cand se misca face ture prin colivie si tipa .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 15:32[/merge_posts_bbcode]

sau poate este foarte obosit , de este foarte agitat

5,162 (edited by alex0205 15-01-2013 15:39)

floricica wrote:

este ceva ce il deranjeaza sau la speriat , eu stand mereu cu el am invatat cand il deranjeaza ceva , ptr ca al meu dupa ora 3 tipa sa ii inchid jaluzeaua , dupa ora 4 jumate tipa si face ture prin colivie sa ii sting lumina daca o am aprinsa , daca este vre-un obiect care il deranjeaza in colivie cand se misca face ture prin colivie si tipa .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 15:32[/merge_posts_bbcode]

sau poate este foarte obosit , de este foarte agitat

da fix asa face ture pe bat de nervi...si baga ciocul in gratii in cusca...si da cu piciorul ca sa iasa.ciudat nu stiu cum sa il fac sa prinda incredere in mine deoarece cu mancare nu vrea sa vina:)cand ii dau din mana zboara,fuge,tresare sau se intoarce cu spatele...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 15:39[/merge_posts_bbcode]

moss wrote:

al meu nu intra singur in colivie ici sa-l pici cu ceara. sad

eu vreau sa va marturisesc ca "m-am indragostit" irevocabil de Marele Alexader si imi doresc foarte tare un pui. Nu stiu, insa, daca pot sa tin si un micul alex si un marele alex in aceeasi casa dar colivii diferite...

poti sa iti o voliera...si incap amandoi.oricum marele A. a un cioc de "neam prost" daca asta micu musca rau,ala mare nu zic.....imi e si frica sa ma gandesc ce poate face smile)

5,163 (edited by floricica 15-01-2013 15:54)

sigur il deranjeaza ceva , incearca sa iti dai seama ce il deranjeaza . Eu in colivie ii las doar seminte ca mancare , iar fructele si alunele de pamant i le dau eu din mana , daca i le lasam in colivie probabil ca nu puteam sa il invat cu mine smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 15:54[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

al meu NU vrea mar....si mandarina gusta...

Si eu ii dadeam mandarina sau clementina dar nu prea ii plac in general am vazut ca lui ii plac fructele si legumele zemoase , am vazut ca la portocale mananca mai mult din ea dar tot asa daca nu are zeama o da jos

5,164 (edited by ilzul 15-01-2013 15:56)

al meu era agitat cand nu il lasam afara... ca asa s-a invatat se pare
de ieri e usita deschisa si intra cand ii e foame sau cand ii e somn
ma bucur ca s-a invatat, acum pot sa il las liber big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 15:56[/merge_posts_bbcode]

floricica wrote:

Si eu ii dadeam mandarina sau clementina dar nu prea ii plac in general am vazut ca lui ii plac fructele si legumele zemoase , am vazut ca la portocale mananca mai mult din ea dar tot asa daca nu are zeama o da jos

asa fac toti cred lol
si al meu mai mult suge zeama din fructe

5,165 (edited by floricica 15-01-2013 16:03)

De aceea al meu mananca mai mult struguri din cauza ca are multa zeama , ii plac si ardei gras dar iam dat cam circa o bucatica pe saptamana ptr ca sunt cu multe chimicale in vremea asta in ei

Ma duc sa ii iau oglinda ca iam stricato pe cealalalta si el sta foarte mult la oglinda si roade lemnul cu care e prinsa , are noroc ca am pet shop-ul aproape ca altfel imi era lene smile)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 16:03[/merge_posts_bbcode]

a inceput sa roada cam orice de vre-o 2 zile , a inceput sa fie tare nazdravan , a ros si peretii  sad   , azi sa dus la biblioteca si a ramas cu ciocul prins de usita de la vitrina ca a vrut sa coboare mai jos si aluneca si nu isi dadea drumul  sad  . 

5,166 (edited by alex0205 15-01-2013 17:06)

incerc sa il apropii si nu merge...cum poate scapa de teama...cu jucarii a mers cat de cat,cu mancare nu vrea.....
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 17:06[/merge_posts_bbcode]

a inceput iara sa stea sus...si sa ma ignore sau sa se sperie de mine...cumva ca am incercat sa ii dau din mana acum 2 zile si s-a speriat umpic si a zburat?cand face asa trebuie sa insist sau sa il las in pace si sa ii pun in cusca fructul?

5,167

eu l-am luat pe Alex_mic pe un bat ( e de la colivia veche si are cam 40 cm ) si am inceput sa ma plimb cu el prin casa si sa vorbesc cu el. Mai mult de un minut nu a stat si a burat la loc pe colivie  sad
Sper sa se mai domesticiasca un pic pentru ca e foarte bland si nu a muscat nici macar odata, decat pe tipa de la petshop big_smile

5,168

incearca cu jucarii sau lucruri care ii atrag atentia  ,  sad

5,169

nu ii atrage nimic atentia  mad
are jucarii in colivie si nici nu se apropie de ele. mancam in fata lui si plescaim si nu vine. se uita la noi si probabil pofteste dar nu indrazneste sa vina.
sta pur si simplu pe colivie, mananca, isi face penajul si ne studiaza. mai zboara un picut dar se intoarce in acelasi loc.
nici apa nu l-am vazut sa bea dar mananca mandarina si mar ( desi marul este diuretic si daca nu bea apa sau alte fructe risca sa se deshidrateze )

uneori il pot lua pe deget si il pot pupa pe ciculet. nu pot pune mana pe el pentru ca nu sta dar de muscat nu musca

5,170 (edited by floricica 15-01-2013 17:44)

nu stiu ce sa zic , si al meu e cam salbatic , musca rau am multe rani pe maini , ma prins cand il enervau ai mei si am dat sa ii aranjez ceva in colivie si ma prins , asa cand sunt singura cu el acasa nu ma musca decat foarte rar crede ca e mai bun degetul meu smile)  , dar la un moment dat incercam sa ii prind o jucarie de colivie si eram cu capul sub nivelul inaltimii coliviei si el era sus pe colivie  , sa apropiat de parul meu si ma tras de par de cateva ori  :malex:    e nazdravan  .

:malex:   are personalitatea lui am obs ca uni se ataseaza repede alti mai greu depinde foarte mult de  :malex:  dar si de stapanul lui
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 17:44[/merge_posts_bbcode]

ciolofanul sau hartia care fosnaie ii atrage atentia si se uita destul de insistent sau cand fac orice prin camera se uita foarte atent sa vada ce fac

5,171

al meu e GREU DE CONVINS smile) ca filmul greu de ucis....sper sa o ducem la capat...deja azi are 1 luna de cand este la mine

5,172

off voi va plangeti dragilor ca nu i-ati inblanzit in cateva saptamani de cand ii aveti ,eu o am pe paki de 1 ani si 9 luni si jur nici acum nu pot sa pun mana pe ea ca ma musca pana da de sange si nu se opreste si sunt asa atasata si o iubesc, o alint maxim non-stop, ma port foarte frumos cu ea si nimic,, am incercat tot inclusiv metoda cu lasatu sa muste sa vada ca nu e de mancat dar degaba musca continuu,insa sunt multumita de ea indiferent ce ar face tot o iubesc,
.. voi ati facut progrese destul de repede si cu siguranta veti obtine multe.

5,173

verzisorii astia sunt caposi rau de tot smile

Coco a inceput sa faca foarte multa galagie.. a trebuit sa il mut in alta camera...ca ma sparge la timpan sad

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

5,174

annonimu wrote:

verzisorii astia sunt caposi rau de tot smile

Coco a inceput sa faca foarte multa galagie.. a trebuit sa il mut in alta camera...ca ma sparge la timpan sad

probabil ca se intampla ceva , ca si paki tipa de imi rasuna in cap.. tip tare si mult.

5,175

eu unul am impresia ca e in calduri... da din cap... e ciudat rau de tot ... face galagie f mare..

daca ii dau drumul sta cuminte...si parca se excita cu lucrurile din jur....

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.