5,101

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

floricica wrote:
alex0205 wrote:
floricica wrote:

Este luat din Real Vitan Bucuresti , au spus ca are in jur de 6 luni . smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 10-01-2013 10:49[/merge_posts_bbcode]

Mersi mult .

e blandut??daca e in cat timp s-a obijnuit cu tine? smile

Singurul lucrul care nu vrea este ca nu ne lasa sa punem mana pe el , ii plac mult strugurii si cand vede ca ai in mana struguri zboara pana la mana mea si se pune pe mana ia strugurele si zboara iar pe colivie , il am de circa 2 saptamani , eu zic ca am facut progrese mari si cred ca vom face in continuare , acum vreau sa il invat sa se spele in vasul lui si nu stiu ce modalitate sa abordez , nu stiu daca este rau sau nu ca nu a dat pana acum sa se spele , pot sa zic ca este cumintel , mai tipa uneori ziua dar si canta .

Are colivia deschisa in permanenta dar nu am avut probleme sa nu intre in ea , a invatat pe unde sa intre , pe unde se iese .

Sper sa pot sa il invat sa vorbeasca smile

eu il am de aproape 1 luna..(sambata face) si doar odata a mancat din mana...e mai incapatanat al meu si mai speriat....dar cand sta afara stau foarte aproape de el fara sa fuga..sper ca pe viitor sa isi bage mintiile in cap:)

:malex:

5,102

alex0205 wrote:
floricica wrote:
alex0205 wrote:

e blandut??daca e in cat timp s-a obijnuit cu tine? smile

Singurul lucrul care nu vrea este ca nu ne lasa sa punem mana pe el , ii plac mult strugurii si cand vede ca ai in mana struguri zboara pana la mana mea si se pune pe mana ia strugurele si zboara iar pe colivie , il am de circa 2 saptamani , eu zic ca am facut progrese mari si cred ca vom face in continuare , acum vreau sa il invat sa se spele in vasul lui si nu stiu ce modalitate sa abordez , nu stiu daca este rau sau nu ca nu a dat pana acum sa se spele , pot sa zic ca este cumintel , mai tipa uneori ziua dar si canta .

Are colivia deschisa in permanenta dar nu am avut probleme sa nu intre in ea , a invatat pe unde sa intre , pe unde se iese .

Sper sa pot sa il invat sa vorbeasca smile

eu il am de aproape 1 luna..(sambata face) si doar odata a mancat din mana...e mai incapatanat al meu si mai speriat....dar cand sta afara stau foarte aproape de el fara sa fuga..sper ca pe viitor sa isi bage mintiile in cap:)

smile)

eu de cand il am prima oara ii dadeam printre gratiile de la cusca mancare , iar apoi treptat treptat am vazut ca nu se sperie am bagat mana in colivie si iam dat sa manance dupa 4 zile iam deschis colivia sa iasa dar nu vroia , a iesit a doua zi dar lam scos cu mancarea lui favorita sa invete pe unde sa iasa , iam facut asa de cateva ori si a 2-zi a iesit singurel cand a vrut . ma apropii foarte mult de el si nu se sperie dar cand vede ca vreau sa pun mana pe el fuge smile .

Incearca sa ii dai din mana mancarea care ii place cel mai mult , Al meu ii plac foarte mult alunele de pamant si strugurii , dar incearca cand ii dai ceva sa ii arati ce ii dai si sa ii zici ce este daca vezi ca este interesat atunci apropiete usor de el  si asa il poti invata sa fie mai bland  smile  Incearca si asta si vezi ce face

5,103

am terminat play standul pentru micul monstru si a urcat pe el din primele 5 minute :)asa de mult adora atasez 3 poze momentan
http://imageshack.us/scaled/thumb/546/imgp1400t.jpg
http://imageshack.us/scaled/thumb/43/imgp1399t.jpg
http://imageshack.us/scaled/thumb/16/imgp1398s.jpg

5,104

Suuuuper alex0205 !!! Este foarte tare si ma bucur ca ii place pasarii tale ! Cu siguranta i-ai facut o bucurie asa ca poate incepe sa se apropie si mai mult de tine  big_smile

Sa ne ti la curent si asteptam mai multe poze ! Well done

5,105

sa nu uiti sa ii pui si o hartie sub acel loc de joaca... lol

5,106

ilzul wrote:

sa nu uiti sa ii pui si o hartie sub acel loc de joaca... lol

are multa hartie:))

5,107 (edited by tomanicoleta 11-01-2013 21:34)

Alex meu nu a facut deloc baita si nici nu a incercat sa se spele , nu stiu ce sa ii mai fac sa il fac sa se spele smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 10-01-2013 10:09[/merge_posts_bbcode]

mersi , ca eu nu am gasit nici un articol de genul acesta smile

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ingrijire/amenajarea-unei-colivii-pentru-papagalul-micul-alexander-psittacula-krameri/5

mersi mult pentru articol  . aici am cateva poze cu Alex smile

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=485419758167200&set=a.485008481541661.105613.100000975407850&type=3&theater

la inceput nici paki nu prea vroia.. la inceput i-am cumparat cadita speciala dar a intrat de vro 2 ori in ea in rest se mai baga cu capu`, apoi venea si se baga in oala in care ii spalam lucrurile din colivie dar la fel nu intra deloc ca ii era frica pana m-am gandit sa-i cumpar o tava de inox maricica dar nu foarte inalta si cum o vede imediat intinde aripile pentru baita.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 11-01-2013 22:34[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

am terminat play standul pentru micul monstru si a urcat pe el din primele 5 minute :)asa de mult adora atasez 3 poze momentan

ce standulet frumos are baiatul asta !!:X:X

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,108 (edited by denisa82 11-01-2013 23:47)

tomanicoleta wrote:

Alex meu nu a facut deloc baita si nici nu a incercat sa se spele , nu stiu ce sa ii mai fac sa il fac sa se spele smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 10-01-2013 10:09[/merge_posts_bbcode]

mersi , ca eu nu am gasit nici un articol de genul acesta smile

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ingrijire/amenajarea-unei-colivii-pentru-papagalul-micul-alexander-psittacula-krameri/5

mersi mult pentru articol  . aici am cateva poze cu Alex smile

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=485419758167200&set=a.485008481541661.105613.100000975407850&type=3&theater

la inceput nici paki nu prea vroia.. la inceput i-am cumparat cadita speciala dar a intrat de vro 2 ori in ea in rest se mai baga cu capu`, apoi venea si se baga in oala in care ii spalam lucrurile din colivie dar la fel nu intra deloc ca ii era frica pana m-am gandit sa-i cumpar o tava de inox maricica dar nu foarte inalta si cum o vede imediat intinde aripile pentru baita.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 11-01-2013 22:34[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

ce standulet frumos are baiatul asta !!:X:X

Nici Pachi nu face baita in alta parte decat in recipientul de apa care e destul de maricel si se poate balaci in voie...pe cand Max are cadita si facem baita o data la 2 zile si  pe deasupra  se mai baga in fiecare zi in recipientul lui de apa.

fff frumos playstand..

Te pup Nico!

Max-aratinga nanday

5,109

Alex nici gand sa plece de langa colivie asa ca nu prea cred sa vina singur la balaceala....deocamdata facem "dus" ( cu fas-fas-ul) :k:

In acest week-end termina si sotu meu cu acvariul, proiect care dureaza deja de vreo 2 luni, astfel ca, avand capacul pus, nu mai am nicio problema sa-l las liber pe Alex cat mai mult timp.
Noi plecam cu totii la 07.30 dimineata, dar la ora 11.00 vine mama iar la 12.00 o aduc pe Alexia de la scoala asa ca as putea sa-i dau drumul pana seara, pentru ca are cu cine sta.

Problema mea este ca Alex_mic nu intra niciodata in colivie sa manance si nu prea as vrea sa-i mut mancarea pe colivie cand e liber. As vrea sa-l obisnuiesc ca mancarea este inauntru si ca afara mai primeste "bunatati".
Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa-l las o zi sa "moara de foame" ( cu mancare in colivie ) ca sa  invete unde e mancarea sau sa continui sa i-o pun pe colivie cand il scot. Eu banui ca el stie foarte bine unde se afla mancarea dar nu ar cobori in ruptul capului in colivie sa manance.... :blb:

sa aveti un week-end minunat

5,110

moss wrote:

Alex nici gand sa plece de langa colivie asa ca nu prea cred sa vina singur la balaceala....deocamdata facem "dus" ( cu fas-fas-ul) :k:

In acest week-end termina si sotu meu cu acvariul, proiect care dureaza deja de vreo 2 luni, astfel ca, avand capacul pus, nu mai am nicio problema sa-l las liber pe Alex cat mai mult timp.
Noi plecam cu totii la 07.30 dimineata, dar la ora 11.00 vine mama iar la 12.00 o aduc pe Alexia de la scoala asa ca as putea sa-i dau drumul pana seara, pentru ca are cu cine sta.

Problema mea este ca Alex_mic nu intra niciodata in colivie sa manance si nu prea as vrea sa-i mut mancarea pe colivie cand e liber. As vrea sa-l obisnuiesc ca mancarea este inauntru si ca afara mai primeste "bunatati".
Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa-l las o zi sa "moara de foame" ( cu mancare in colivie ) ca sa  invete unde e mancarea sau sa continui sa i-o pun pe colivie cand il scot. Eu banui ca el stie foarte bine unde se afla mancarea dar nu ar cobori in ruptul capului in colivie sa manance.... :blb:

Stie ff bine unde este mancarea...si cand o sa-i fie foame crede-ma ca va intra sa pape asa ca sfatul meu este sa nu-i mai scoti mancarea afara.

Max-aratinga nanday

5,111

Eu banui ca el stie foarte bine unde se afla mancarea dar nu ar cobori in ruptul capului in colivie sa manance....  :blb:

la fel face si hotul meu, trebuie sa il pacalim ca sa il bagam la loc...
ba ii desfacem cusca de sus si il "fortam" sa intre, ba cu seminte/mar cand vrea

cred ca la fel o sa il las si eu intr-o zi de dimineata pana seara sa vedem ce face, de murit de foame nu cred ca o sa moara

5,112 (edited by boxter911 12-01-2013 03:15)

Salutare! Am intrat si eu in posesia unui alex, mi sa spus ca ar avea cam 8 luni dar dupa ce am mai citit pe forum si am comparat cu alte poze am impresia ca e mai batran   undeva la 2 ani oricum sper sa il pot imblanzii putin ca e cam speriat saracu, ce am observat ca e cam , chel la ceafa un fel de puf alb rar , oare e vreo problema ..? bafta
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-01-2013 03:15[/merge_posts_bbcode]

boxter911 wrote:

Salutare! Am intrat si eu in posesia unui alex, mi sa spus ca ar avea cam 8 luni dar dupa ce am mai citit pe forum si am comparat cu alte poze am impresia ca e mai batran   undeva la 2 ani oricum sper sa il pot imblanzii putin ca e cam speriat saracu, ce am observat ca e cam , chel la ceafa un fel de puf alb rar , oare e vreo problema ..? bafta

in poze nu se observa chelia dar o sa incerc sal pozez mai bine daca e nevoie

5,113 (edited by tomanicoleta 12-01-2013 11:08)

alex0205 wrote:
moss wrote:

Multumim pentru articol.
Nu iti este teama sa ii dai biscuiti belvita star ? contin zahar totusi...

iti dai seama ca nu ii da mult:)si biscuiti speciali pentru ei contin glucide...numai ca sunt din fructe...desi eu tot zic ca le pun indulcitori chimici

nu ! mai multe persoane le dau acesti bisuiti si nu a patit nimeni nimic. fiecare isi creste pasarea exact cum vrea  !
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-01-2013 12:01[/merge_posts_bbcode]

moss wrote:

cu singuranta nu sta sa moara de foame .. sunt destul de inteligenti asa ca intra atunci cand ii e foame .

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-01-2013 12:06[/merge_posts_bbcode]

boxter911 wrote:

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-01-2013 03:15[/merge_posts_bbcode]

in poze nu se observa chelia dar o sa incerc sal pozez mai bine daca e nevoie

sa-ti traiasca .. e un frumusel, da pare mai maricel..
din cate stiu sunt in perioada de naparire dar naparilrea nu insemana sa ramana cu locuri unde sa-i fie vizibila pielea sub nici o forma,, cel putin a mea niciodata nu a naprit la modul asta, mereu ii ca d penele vechi dar cand deja se vad cele noi micute .. e posibil sa naparleasca fortat de la stres..
acum poate e inca speriat de la transport, pana te cunoaste cat de cat, pana se acomdeaza cu noua locuita..

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-01-2013 12:08[/merge_posts_bbcode]

denisa.. bine ca totusi face baita , nu mai conteaza si unde.. iar de max ce sa mai zic el oricum e un smecher rasfatat.. te pup. defaapt va pup ca sunteti 3 .

5,114

am cel mai hipnotizat papagal :wow: de 2 ore sta pe bat langa geam si se uita afara cum ninge:)a inceput sa intre linistit sa manance din cusca si sa bea apa fara teama,bine cand aude ceva imediat iese sa nu il inchidem big_smile .Sta toata ziua afara...si adora,iar seara daca nu intra de unul singur il iau usor cu prosopu si ii string lumina imediat ce intra in cusca si doarme:)pot sta imcredibil de aproape de el mai ales cand sta pe jucariile lui acolo.ma lasa sa fac curat cu mana in jurul lui,ce e drept mai si zboara,dar se uita foarte atent la ce fac,acum nu stiu ca se uita de teama sau de curiozitate...oricum e bine,mult mai bine decat ma asteptam.Toata ziua roade la rata lui :)sau sta pe leagan....e un puturos:) :angel:

5,115

alex0205 wrote:

am cel mai hipnotizat papagal :wow: de 2 ore sta pe bat langa geam si se uita afara cum ninge:)a inceput sa intre linistit sa manance din cusca si sa bea apa fara teama,bine cand aude ceva imediat iese sa nu il inchidem big_smile .Sta toata ziua afara...si adora,iar seara daca nu intra de unul singur il iau usor cu prosopu si ii string lumina imediat ce intra in cusca si doarme:)pot sta imcredibil de aproape de el mai ales cand sta pe jucariile lui acolo.ma lasa sa fac curat cu mana in jurul lui,ce e drept mai si zboara,dar se uita foarte atent la ce fac,acum nu stiu ca se uita de teama sau de curiozitate...oricum e bine,mult mai bine decat ma asteptam.Toata ziua roade la rata lui :)sau sta pe leagan....e un puturos:) :angel:

ce frumos,, erai degeaba ingrijorat ca vezi s-a acomodat cu tine destul de repede.. bravo..
ai grija la geam ca daca zboara ei nu-si dau seama de geam si sa nu intre in el.. am auzit foarte multe cazur cand papagali au intrat cu capu` in geam si nu a fost prea bine.. ai mare grija,

5,116

tomanicoleta wrote:
alex0205 wrote:

ce frumos,, erai degeaba ingrijorat ca vezi s-a acomodat cu tine destul de repede.. bravo..
ai grija la geam ca daca zboara ei nu-si dau seama de geam si sa nu intre in el.. am auzit foarte multe cazur cand papagali au intrat cu capu` in geam si nu a fost prea bine.. ai mare grija,

de 2 ori a dat pana acum:))si vad ca nu mai da....sa lamurit ca nu are cum iesi:)abia astept sa stea pe mana/umar...:)imi tot mangai umarul langa el cu mana smile)si se uita urat da nu vrea sa sara

5,117

Alex0205, al meu este hipnotizat intruna smile  caci nu face decat sa stea sus pe colivie si sa ne onserve. Mai face cate o tura de zbor dar se intoarce in acelasi loc.  Cred ca daca o tine tot asa, intr-o luna o sa ne stie tabieturile tuturor. Dimineata a "gangurit" el putin dar nu este de fel galagios.
Sub nicio forma nu intra singur in colivie, iar seara nu mai putem sa-l luam pe deget sa-l bagam inauntru caci s-a prins cum sta treaba si zboara. Avem un bat de la vechea colivie, cam de 40-50 cm si il luam pe acest bat si il ducem la colivie. Cand sutem cu el hiar llanga colivie stingem lumina, astfel incat il bagam usor. Uneori ne face probleme mai mari.
Eu nu inteleg cum de nu se plictiseste sa stea cocotat pe colivie si sa admire...

5,118

moss wrote:

Alex0205, al meu este hipnotizat intruna smile  caci nu face decat sa stea sus pe colivie si sa ne onserve. Mai face cate o tura de zbor dar se intoarce in acelasi loc.  Cred ca daca o tine tot asa, intr-o luna o sa ne stie tabieturile tuturor. Dimineata a "gangurit" el putin dar nu este de fel galagios.
Sub nicio forma nu intra singur in colivie, iar seara nu mai putem sa-l luam pe deget sa-l bagam inauntru caci s-a prins cum sta treaba si zboara. Avem un bat de la vechea colivie, cam de 40-50 cm si il luam pe acest bat si il ducem la colivie. Cand sutem cu el hiar llanga colivie stingem lumina, astfel incat il bagam usor. Uneori ne face probleme mai mari.
Eu nu inteleg cum de nu se plictiseste sa stea cocotat pe colivie si sa admire...

nu o sa dureze mult starea asta:)el acum isi invata mediul...sunt sigur ca in maxim 2 saptamani o sa fie peste tot asa a fost si al meu...dar azi a stat doar sa vada zapada pe geam:))prima data cand vede...acum e langa cusca doarme...in legatura cu intratu:))si al meu e pericol cu prosop il bag...ca alfel musca si vai de noi...oricum a scos odata capu din prosop si drept in deget a bagat ciocul...

5,119

mi-as dori sa fie mai interactiv. acum zici ca e de plus .
in fine, avem rabdare cu carul.
al tau cat are si de cand il ai ? ( cred ca am citit pe aici dar nu mai tin minte )
in orice caz, daca doarme sigur viseaza zapada :k:

5,120

hey!Nu stiu cand e ziua lui Paulie.Crescatoarea mi-a spus cae e 23 martie dar ea i-a inselat pe niste prieteni de familie care au luat tot de acolo vazand ca nu stiu prea multe le-a adus un exemplar superb cu cercul format dar a spus ca are 6-7 luni.Si alti prieteni si-au luat un marele alex   care spun ei avea 3 luni dar incepea sa i se formeze cercul.Pe inelul lui Paulie scrie H12 0177.Cand credeti ca e ziua lui big_smile .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

5,121

moss wrote:

mi-as dori sa fie mai interactiv. acum zici ca e de plus .
in fine, avem rabdare cu carul.
al tau cat are si de cand il ai ? ( cred ca am citit pe aici dar nu mai tin minte )
in orice caz, daca doarme sigur viseaza zapada :k:

are 9 luni pe 15 si il am de 1 luna...si e baietel dupa mine deja incepe sa isi contureze dunga..sub gat

5,122

Sa iti traiasca si sa te bucuri de el !
Aseara l-am bagat pe Alex_mic in colivie si am acoperit colivia ( in felul acestea, dimineata, nu ne trezeste si putem dormi mai mult )

Bineinteles ca nu i-a convenit ca l-am bagat in colivie, prin urmare a inceput sa misune de colo colo, ca un adevarat spider man pe gratiile coliviei. Imi facusem un obicei sa bag mana la el si sa il asez frumos pe  bat, sa doarma ca un  :malex:  normal. Aseara l-am lasat de capul lui, la urma urmei stie si el sa se duca sa doarma pe bat si nu atarnat de gratiile coliviei  smile
Dimineata l-am gasit tot pe gratii dar in alta zona. deci nu a patit nimic, asa ca il las in pace...
cred ca trebuie sa am incredere in el.... :k:

duminica placuta tuturor

5,123 (edited by alex0205 13-01-2013 12:06)

moss wrote:

Sa iti traiasca si sa te bucuri de el !
Aseara l-am bagat pe Alex_mic in colivie si am acoperit colivia ( in felul acestea, dimineata, nu ne trezeste si putem dormi mai mult )

Bineinteles ca nu i-a convenit ca l-am bagat in colivie, prin urmare a inceput sa misune de colo colo, ca un adevarat spider man pe gratiile coliviei. Imi facusem un obicei sa bag mana la el si sa il asez frumos pe  bat, sa doarma ca un  :malex:  normal. Aseara l-am lasat de capul lui, la urma urmei stie si el sa se duca sa doarma pe bat si nu atarnat de gratiile coliviei  smile
Dimineata l-am gasit tot pe gratii dar in alta zona. deci nu a patit nimic, asa ca il las in pace...
cred ca trebuie sa am incredere in el.... :k:

duminica placuta tuturor

nu te ingrijora :)si al meu face lafel 10-15 minute dupa ce intra...dupa somn de voie...cand il bagi evita zgomotele in camera si lumina...sa se invete ca trebuie sa adoarma.in ceea ce priveste zgomotul al meu e de nota 10...nu tipa prea mult,iar daca o face s-a obijnuit sa tipe dupa ce ii trag draperia si da de lumina:)asta insemnand 9-10 dimineata:)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 13-01-2013 12:06[/merge_posts_bbcode]

prima oara cand a stat cu usa deschisa la camera si a si zburat in urmatoarea camera de 3 ori facea ture:)))si cand a obosit a cazut infipt pe piciorul meu si se tinea...a stat 2 minute si a fugit pe cusca,ce haios a fost

5,124

astazi il vad dornic sa vina la mine, dar nu are inca curaj. Insa, nu ma scapa din priviri si tipa si vrea sa-si ia zborul...
o sa plecam putin astazi si mi-am propus sa-l las liber, sper sa fie ok.
Spunea cineva ilele trecute ca ei sunt in perioada de naparlire. La Alex_mic nu vad decat cate un puf alb si atat. cum imi dau seama exact daca este in perioada de naparlire. Si va trebui sa-i dau niste vitamine, nu-i asa ? Ce ar fi recomandat ?

mai pune poze cu al tau. are aceeasi varsta cu al meu si da, tind sa cred ca si al meu este baiat. Vom vedea...
apropo, tipa de la petshop a spus ca al meu este "olive" nu verde  :wow:
ce-i drept, nu este chiar verde dar nu stiam ca exista atatea derivate de culoare...

5,125 (edited by tomanicoleta 13-01-2013 12:28)

moss wrote:

astazi il vad dornic sa vina la mine, dar nu are inca curaj. Insa, nu ma scapa din priviri si tipa si vrea sa-si ia zborul...
o sa plecam putin astazi si mi-am propus sa-l las liber, sper sa fie ok.
Spunea cineva ilele trecute ca ei sunt in perioada de naparlire. La Alex_mic nu vad decat cate un puf alb si atat. cum imi dau seama exact daca este in perioada de naparlire. Si va trebui sa-i dau niste vitamine, nu-i asa ? Ce ar fi recomandat ?

mai pune poze cu al tau. are aceeasi varsta cu al meu si da, tind sa cred ca si al meu este baiat. Vom vedea...
apropo, tipa de la petshop a spus ca al meu este "olive" nu verde  :wow:
ce-i drept, nu este chiar verde dar nu stiam ca exista atatea derivate de culoare...

intai ii cade puful, apoi penele din cap si aripi iar ultima data codita.. dar  naparlirea se face prin inlocuire deci nu ramane gol.
eu  nu-i dau prea multe vitamine, ca nu vreau sa o indop, atunci cand ii umpu recipientul de mancare ii pun o linfurita de vitamine pentru pene de la vitalkraft atat.. in rest vitaminele din fructe/legume.