4,751

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Paulie aum e langa dulap si il priveste asa,dintr-o parte.E asa de simpatic :heart: .
Ce as vrea sa il vad pe Paco in realitate.Pana acum nu am mai vazut un Micul alexander care sa zboare.Au niste prieteni de familie si cand nu avea ariile taiate nu ii dadeau frumul din colivie.De 3 saptamani i-au taiat si aripile si coada ca sa il invete trucurile pe care Paulie le face.Il trateaza ca pe un robot.Ca sa dresezi un papagal trebuie sa ii acorzi atentie si sa il iubesti,sa iti dai seama ca E O FIINTA VIE.Mie imi vine sa plang cand vad cum il trateaza :cry: .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,752

patriciuca wrote:

Paulie aum e langa dulap si il priveste asa,dintr-o parte.E asa de simpatic :heart: .
Ce as vrea sa il vad pe Paco in realitate.Pana acum nu am mai vazut un Micul alexander care sa zboare.Au niste prieteni de familie si cand nu avea ariile taiate nu ii dadeau frumul din colivie.De 3 saptamani i-au taiat si aripile si coada ca sa il invete trucurile pe care Paulie le face.Il trateaza ca pe un robot.Ca sa dresezi un papagal trebuie sa ii acorzi atentie si sa il iubesti,sa iti dai seama ca E O FIINTA VIE.Mie imi vine sa plang cand vad cum il trateaza :cry: .

wow wow cum asa .. saracutul, imi imaginez cat sufera mititelul.. cat de rau imi pare ca nu este si la noi politia animalelor cum e in sua.
cu foarta nu o sa invetete nimic mai mult decat teama.. de ce nu-l da cuiva care sa aiba grija de el asa cum merita.. jur ca i-as stange de gat si le-as face acelasi lucru.. eu respect de 10 ori un animal si abia apoi odata omul...
mi-ai rupt sufletul in doua cu ce ai povestit.. nu pot sa cred ca exista oameni asa cruzi cu bietele animale,

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,753

Stiu si mie imi vine sa plang.Nu imi vine sa cred ca exista omeni cu un astfel de suflet :cry: .

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,754 (edited by carmeryne 20-10-2012 11:37)

Ce oameni hmm  daca pasarile nu ar fi facute sa zboare,atunci nu ar mai avea aripi.
Zborul e modul ei de aparare.Ce suferinta pentru ea sa vada ca nu se mai poate apara,ca e vulnerabila...va dati seama ca se simte ca la inchisoare,pasarea este tratata ca pe un obiect de amuzament .Si ele au drepturi... :malex:  sad
  Ele nu trebuie invatate cu frica.
De exemplu,papagalii mei fac o gramada de giumbuslucuri,vin pe deget sau pe umar,nu se tem de mine..asta pentru ca am incercat sa le inspir incredere si sa le ofer conditii cat mai bune...Pacat ca unora nu le prea pasa de sentimentele animalelor...ar trebui sa li se ia papagalul si sa fie dat unora care chiar iubesc animalele....in ziua de azi e mai mult un moft sa ai animale exotice...oamenii le tin in custi minuscule,nu se informeaza.....Din cate vad,unii cred ca sunt doar niste fiinte fara creier,dar s-a demonstrat ca sunt  foarte inteligente...si de cele mai multe roi mult mai bune la suflet..
Animalele nu te mint,nu te tradeaza,sunt prieteni pe care te poti baza neutral

4,755

Exact.Un papagal nu e un robot ci o fiinta dar unii nu isi dau seama :cry: .

4,756

carmeryne wrote:

Ce oameni hmm  daca pasarile nu ar fi facute sa zboare,atunci nu ar mai avea aripi.
Zborul e modul ei de aparare.Ce suferinta pentru ea sa vada ca nu se mai poate apara,ca e vulnerabila...va dati seama ca se simte ca la inchisoare,pasarea este tratata ca pe un obiect de amuzament .Si ele au drepturi... :malex:  sad
  Ele nu trebuie invatate cu frica.
De exemplu,papagalii mei fac o gramada de giumbuslucuri,vin pe deget sau pe umar,nu se tem de mine..asta pentru ca am incercat sa le inspir incredere si sa le ofer conditii cat mai bune...Pacat ca unora nu le prea pasa de sentimentele animalelor...ar trebui sa li se ia papagalul si sa fie dat unora care chiar iubesc animalele....in ziua de azi e mai mult un moft sa ai animale exotice...oamenii le tin in custi minuscule,nu se informeaza.....Din cate vad,unii cred ca sunt doar niste fiinte fara creier,dar s-a demonstrat ca sunt  foarte inteligente...si de cele mai multe roi mult mai bune la suflet..
Animalele nu te mint,nu te tradeaza,sunt prieteni pe care te poti baza neutral

ai foarte mare dreptate.. pacat ca nu toti gandesc ca si noi..eu indierent ce mi-ar face nu l-as chnui nici macar o secunda si eu chiar nu am un papagal prietenos,care -mi da sangele cum ma prinde si cu toate astea il iubesc enorm . d

4,757

patriciuca wrote:

Patriciuca,nu te supara,dar atunci cand i-ai taiat aripile lui Paulie nu iti venea sa plangi? neutral

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

4,758

Atunci am plans dar nu stiam exact in cat timp i vor creste aripile.Si acum as vrea sa dau tmpul inapoi si sa le zic acelor oameni ca de acm e papagalul meu si nu ii tai aripile.

4,759

Hey!Ce va mai fac verzisorii?Eu si Paulie repetam de zor wink .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aQoqHsQgKWw&feature=youtu.be[/youtube]

4,760

!Ce va mai fac verzisorii?Eu si Paulie repetam de zor wink .

e foarte dulce si bland dar de ce imi par aripile ca si taiate de curand.?.ca nu cred eu ca de atunci pana aqm nu i-au crescut..

4,761 (edited by patriciuca 25-10-2012 18:50)

Nu aripile au fost taiate atunci,i-au crescut caci nici nu se vedeau penele cu care zboara.Si chiar voiam sa iti spun ca astazi a zburat de pe colivie pe umarul meu destanta cam de 1 metru lungime dar tot vrea sa ma pupe dar sunt  :ill: si nu vreau sa raceasca si el.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-10-2012 19:50[/merge_posts_bbcode]

Si multumesc :merci: .

4,762

patriciuca wrote:

Nu aripile au fost taiate atunci,i-au crescut caci nici nu se vedeau penele cu care zboara.Si chiar voiam sa iti spun ca astazi a zburat de pe colivie pe umarul meu destanta cam de 1 metru lungime dar tot vrea sa ma pupe dar sunt  :ill: si nu vreau sa raceasca si el.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-10-2012 19:50[/merge_posts_bbcode]

Si multumesc :merci: .

m-am linsitit .. credeam k i le-ai taiat din nou.. acum trebuie sa ai mare atentie sa nu iasa afara fara sa fie inchis in colivie.

4,763

Asta zi eu eram la scoala si mama era in dormitor,el fara sa-l auda mama a iesit afara,s-a dus in bucatarie langa masa(locul lui preferat) si a gasit un pik de-al meu si a inceput sa-l arunce in toate partile atunci l-a auzit mama,l-a luat si la pus in colivie dar la castroanele de apa si de mancare nodul era slabit(eu l-am legat foarte bine)deci a invatat sa desfaca un nod neutral .Nu mai stiu ce sa ii fac sa nu iasa asa singur,poate pati multe lucruri rele.

Ce imi racomandati?

P.S. Am legat portita de la castroane cu 2 noduri.

4,764

Leaga si tu portita cu o agrafa de aia pentru hartie dar mai groasa. Nu cred ca o sa aibe cum sa o desfaca.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

4,765

Problema aceasta am avut-o eu la perusi. si le-am pus 2 lacatele mici smile)) alta solutie nu am gasit atunci,si a fost ok,nu au mai reusit sa deschida,a fost mai greu pentru mine ca mereu trebuia sa deschid lacatul...dar macar ei erau in siguranta.

- Bianca

4,766

biancadumi wrote:

Problema aceasta am avut-o eu la perusi. si le-am pus 2 lacatele mici smile)) alta solutie nu am gasit atunci,si a fost ok,nu au mai reusit sa deschida,a fost mai greu pentru mine ca mereu trebuia sa deschid lacatul...dar macar ei erau in siguranta.

Si eu tot lacatel folosesc pentru usita coliviiei , il incui si stau cu cheile la indemana. e o metoda foarte sigura, parerea mea .

4,767

Multumesc :merci: .

4,768

patriciuca wrote:

Multumesc :merci: .

nu mai multumi atat , suntem cu toti prieteni si ne ajutam cu ce putem. speram sa-ti fie de ajutor sfatul nostru.

4,769

am si eu un micul alexandru :malex:  si as vrea sa stiu daca e baiat sau fata si daca e pui sau adult

puisorul meu koko :malex:

4,770

axy34 wrote:

am si eu un micul alexandru :malex:  si as vrea sa stiu daca e baiat sau fata si daca e pui sau adult

in primul rand sa-ti traiasca si sa te bucuri de el/ea, e foarte frumos/a
daca este fata sau baiat nu poti stii cam pana la 3 anisori..
in legatura cu varsta nu stiu ce sa zic mi se pare cam micut. nu are inelus la picior?
te rog mult daca nu te superi sa-i schimbi betele din colivie cu unele de lemn ca  cele de plastic nu sunt bune.. te astept cu informati:*

4,771

axy34 wrote:

Ai un papagal superb :heart: .Varsta cum a zis Nico o poti afla cu ajutorul inelusului.
Si mie mi se pare ca e puisor.Cam de cand il ai?

4,772

Il am de aprope 2 saptamani si nu are inelus la picior, dar crescatorul mia spus ca are 7 lunisi ca este baiat. dar in privinta betelor am 3-4 crengute de salcie ca acestea pe care am sa le prelucrez. Multumesc pentru urari :hug:

4,773

axy34 wrote:

Il am de aprope 2 saptamani si nu are inelus la picior, dar crescatorul mia spus ca are 7 lunisi ca este baiat. dar in privinta betelor am 3-4 crengute de salcie ca acestea pe care am sa le prelucrez. Multumesc pentru urari :hug:

sunt bune si cele de salcie, dar ai grija sa nu fie foarte subtiri.. gasesti in comert sau ii poti face din coada de matura sunt foarte bune eu asa am ...
e foarte dragut si sigur nu are mai mult de un anisor, iar in privinta sexului si mie mi sa spus ca e baiat dar am ajuns la concluzia ca defapt e fata.. nu putea afla decat prin test adn ceea ce cred ca este putin probabil.. timpul isi va spune cuvantul.

4,774 (edited by axy34 01-11-2012 21:28)

patriciuca, cu ce-l motivezivezi e paulie?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-11-2012 21:28[/merge_posts_bbcode]

Multumesc nico :blb: .

4,775

axy34 wrote:

patriciuca, cu ce-l motivezivezi e paulie?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-11-2012 21:28[/merge_posts_bbcode]

Multumesc nico :blb: .

nu cred ca trebuie motivat cu ceva anume .. eu cred ca trebuie sa faci sa capete incredere totatala in tine si apoi totul va decurge de la sine.. mai ales daca este o pasare cat de cat blanda.. nu ca al meu care e luat din petshop si e imposibil sa pui mana pe el fara sa te faca praf.. nu ai pt ce multumi  suntem aici sa ne ajutam..
app imi place mult colivia .