irisul wrote:I-am pus acum morcov,ardei gras, rosie, boabe de porumb fierte, mar si ou fiert. Toate taiate bucatele mici. S-a dus curios sa manance, a ciugulit de cateva ori si le arunca strambandu-se, imediat dupa care isi curata ciocul.
o sa i le las pana il razbeste foamea. Trebuie sa manance pana la urma 
Sunt o gramada de metode de a=i determina sa incerce si alte tipuri de hrana.
Nu stiu daca cea mai buna in cazul pasarilor e infometarea, chiar daca o aplic cu succes si eu la caini ( lasat bolul cu mancare 10 minute, daca nu mananca il primeste masa viitoare cu aceeasi mancare in el)
Poti incerca sa-i iei seara semintele, iar dimineata la prima ora sa-i pui legume/ nuci/alune si sa le lasi 3-4 ore, apoi ii dai semintele pe care le mananca in mod normal. Astfel, dimineata ei sunt cel mai infometati si il poti determina sa manance.
Asta ca sa nu-l privezi total de floarea soarelui.
De asemenea ii poti face germeni din floarea soarelui si sa-i dai in loc de semintele uscate. Vor avea o gramada de vitamine si arata/au gust aproape la fel cu ce stie el deja. La fel poti pune la incoltit si celelalte tipuri de seminte/ grau/ovaz etc.
Metoda cu mancatul in fata lui e iarasi o optiune, pt ca , in general, sunt foarte pofticiosi.
Ii poti da ca recompense cateva seminte bagate in/ pe bucatele de fructe. Sau sa amesteci o parte fructe si o parte seminte in acelasi bol. Incearca sa faci atragator bolul prin combinarea multor culori de fructe/ legume
Adaugat: 27-06-2012 11:52
gaby354 wrote:Iris,Aleku are dreptate...nu trebuie infometat sub nici-o forma:)Daca ti-ar da cineva doar legume care nu-ti plac nu cred ca ai mai spune ca nu-l infometezi...
P.S. Nu vreau sa crezi ca sunt rautacios
E nepotrivit sa compari pasarile cu copiii.
Dar de dragul discutiilor, e ca si cum le-ai da numai ciocolata, pt ca asta le place.
Copiilor le poti camufla in mancare ce e sanatos si nu accepta, le poti explica si convinge prin jocuri si aranjare atractiva, sau chiar sa le dai ce vor ca recompensa, dupa ce mananca ce e sanatos. Asta in functie de varsta.
Ori n-ai cum sa explici unei pasari, nici sa ii camuflezi, cand mancarea are alta consistenta si clar alta marime.
Indepartatea totala a mancarii pe care o prefera eu as face-o ca ultima varianta, daca pe termen mediu altceva nu merge. In niciun caz nu as lasa pe temen lung sa manance doar un singur tip.