4,151

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

irisul wrote:

:malex:
o sa ii dau de astazi doar fructe si legume.
nici un animal sau pasare nu se poate infometa pana la moarte.
trebuie sa invete sa manance.
momentan are un baton cu diverse seminte cu vitamine si mananca mereu din el.
ce vroiai sa zici de pene? nu am inteles. foloseste semne de punctuatie ca se intelege gresit.

tie ti-ar place sa te infometeze cineva? ti-ar place sa-ti dea doar mancare care nu o cunosti, nu-ti place, etc?

4,152

luminita ai mesaj privat de la mine!

4,153

irisul wrote:

Se pare ca a inceput  :malex: al meu sa manance ou fiert big_smile poate usor usor si legume si fructe smile

vezi usor usor o sa pape, fiind micut sunt lucruri pe care nu le cunoaste, insa cand o sa le simta gustul o sa vrea mereu, totul are un inceput..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,154

Pai daca asta este tactica, ce sa fac ? Nu e om sa gandeasca. I se face foame si trebuie sa manance. Idea este ca nu stie sa manance si poate este si mofturos pentru ca mananca doar ce ii place. Daca fac asta o fac spre binele lui pentru ca altfel ar muri fara vitamine si proteine pe care nu le gaseste doar in semintele de floarea soarelui.
Asa ca nu fac nimic rau, ba chiar bine wink si se pare ca a dat roade putin... o sa-si dea seama intr-un final ce e bun  :k:

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,155

tomanicoleta wrote:
moviaqua wrote:

Nu e nici o problema:P doar sa nu se supere latifa ca facem chat aici smile

atunci vorbim pe privat ca sa nu suparam..

Nu e nicio suparare, de-aia e forum, ca sa vorbiti, puteti vorbi oricat doriti! smile

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

4,156

irisul wrote:

Pai daca asta este tactica, ce sa fac ? Nu e om sa gandeasca. I se face foame si trebuie sa manance. Idea este ca nu stie sa manance si poate este si mofturos pentru ca mananca doar ce ii place. Daca fac asta o fac spre binele lui pentru ca altfel ar muri fara vitamine si proteine pe care nu le gaseste doar in semintele de floarea soarelui.
Asa ca nu fac nimic rau, ba chiar bine wink si se pare ca a dat roade putin... o sa-si dea seama intr-un final ce e bun  :k:

daca ai sa cauti articole ai sa vezi ca peste tot se sfatuieste sa nu infometezi pasarea, nici pentru dresaj nici sa o inveti sa manance ce vrei tu. Nu e nici o tactica, nu e normal. Daca ai rabdare poti sa-l inveti si fara sa il infometezi. Pune-te in locul sau. Cum te-ai simti sa te infometeze pe tine cineva?

4,157

De fapt daca stau si ma gandesc nu este vorba de infometare atata timp cat are in fata fructe si legume care fac parte din mancarea papagalilor.
Daca el nu vrea sa manance nu e vina mea, eu i-am pus mancare. Idea este ca nu vreau sa-i dau sa manance ce ii place tot timpul pentru ca nu ii face bine.
Daca ma iau dupa spusele tale, orice copil ar trebui lasat sa manance doar ce-i place, lucru care este total gresit. In viata trebuie sa facem multe care sunt necesare nu doar placute.

4,158

Atata timp cat el nu stie ce sunt fructele, nu a fost invatat cu ele, poate nu ii plac deloc...si atata timp cat el nu le mananca sau tu il obligi in felul asta =, se cheama infometare. Pentru ca tu nu ii dai altceva de mancare decat acel lucru care el mai muld de nevoie ar trebui sa manance.

Nu stiu daca te-ar lasa inima sa infometezi un copil mic. Copilului mic, pe langa lucrurile cu care vrei sa-l inveti, vei avea mereu pregatit biberonul cu lapte si in orice caz nu il vei lasa flamand ca sa manance doar ce vrei tu sa manance.

Daca tu consideri ca aceste lucruri sunt normale, scuza-ma, dar nu meriti sa tii nici macar un animal. Sa nu mai vb si de copii.

4,159

Iris,Aleku are dreptate...nu trebuie infometat sub nici-o forma:)Daca ti-ar da cineva doar legume  care nu-ti plac nu cred ca ai mai spune ca nu-l infometezi...
P.S. Nu vreau sa crezi ca sunt rautacios smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

4,160

nu borbesc de copii mici de biberon. vorbesc de un papagal care stie sa manance dar ii plac semintele si tefuza fructele si legumele. cand am zis copil nu ma gandeam la sugari smile . Deja exagerati ! Aice este vorba de un papagal care refuza mancarea, nu ca nu stie sa mananace.
Ma impresioneaza pana unde s-a putut ajunge cu discutia.
Si ca sa va spun ca stiu despre ce vorbesc, mai am un rottwriler care la fel este mofturos la mancare si stiti de ce ? are tot ce ii pofteste inima si e f alintat.
Tin sa cred ca si papagalul isi alege mancarea nu ca nu stie sa manance. Este mofturos.
Metoda oricum, a dat roade si a inceput sa manance. Da va rog nu mai exagerati cu copii de biberon ca nu e cazul smile

Adaugat: 27-06-2012 10:23

scuzati-mi scrisul dar tastez de pe telefon momentan si nici nu am optiune de editare cu toate ca ar trebui sa fie valabila cel putin 5 minute dupa scrierea un text.
aleku, cresc animale de mic copil si nu am doar papagal, am si caine si pisica si 10 canari si papagal, am avut si pesti, am si porumbei, lista poate continua.
crede-ma ca stiu despre ce este vorba.
Metoda asta mi-a zis-o si veterinarul cand am fost cu cainele. Pentru ca ar fi mancat numai mancare gatita. Mi-a spus clar, ii dau mancarea, in 10 minute daca nu mananca, o iei si o dai la urmatoarea masa. Bineinteles ca papagalul vazand ca nu mai are semintele, a inceput sa manance. Daca ii lasam si semintele, manca doar semintele.

Adaugat: 27-06-2012 10:36

Ce as vrea sa va mai intreb... ai vostrii cand au inceput sa vorbeasca ? Cam la cat timp incepe sa spuna primul cuvant?

4,161

pai al meu n a inceput sa vorbeasca dar al lui elekesalbert vorbeste si are 7 luni sper ca te-am ajutat smile

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,162

al tau ce varsta are? este bland tot timpul ? al meu se agita cand vreau sa-l iau de pe colivie iar apoi este f bland. banuiesc ca incepe sa vorbeasca atunci cand nu se mai sperie deloc de mine ? ii rostesc numele lui mereu. acesta o sa fie primul lui cuvant smile de abia astept.

4,163

irisul wrote:

al tau ce varsta are? este bland tot timpul ? al meu se agita cand vreau sa-l iau de pe colivie iar apoi este f bland. banuiesc ca incepe sa vorbeasca atunci cand nu se mai sperie deloc de mine ? ii rostesc numele lui mereu. acesta o sa fie primul lui cuvant smile de abia astept.

al meu are 2 ani si nu prea zice nimic... doar ce mai imita diverse sunete sau ma imi zice numele insa doar asa o tonalitate nu clar..

Adaugat: 27-06-2012 11:46

Latifa wrote:
tomanicoleta wrote:
moviaqua wrote:

Nu e nici o problema:P doar sa nu se supere latifa ca facem chat aici smile

atunci vorbim pe privat ca sa nu suparam..

Nu e nicio suparare, de-aia e forum, ca sa vorbiti, puteti vorbi oricat doriti! smile

multumim latifa  :hug:

4,164

irisul wrote:

I-am pus acum morcov,ardei gras, rosie, boabe de porumb fierte, mar si ou fiert. Toate taiate bucatele mici. S-a dus curios sa manance, a ciugulit de cateva ori si le arunca strambandu-se, imediat dupa care isi curata ciocul.
o sa i le las pana il razbeste foamea. Trebuie sa manance pana la urma sad

Sunt o gramada de metode de a=i determina sa incerce si alte tipuri de hrana.

Nu stiu daca cea mai buna in cazul pasarilor e infometarea, chiar daca o aplic cu succes si eu la caini ( lasat bolul cu mancare 10 minute, daca nu mananca il primeste masa viitoare cu aceeasi mancare in el)

Poti incerca sa-i iei seara semintele, iar dimineata la prima ora sa-i pui legume/ nuci/alune si sa le lasi 3-4 ore, apoi ii dai semintele pe care le mananca in mod normal. Astfel, dimineata ei sunt cel mai infometati si il poti determina sa manance.
Asta ca sa nu-l privezi total de floarea soarelui.

De asemenea ii poti face germeni din floarea soarelui si sa-i dai in loc de semintele uscate. Vor avea o gramada de vitamine si arata/au gust aproape la fel cu ce stie el deja. La fel poti pune la incoltit si celelalte tipuri de seminte/ grau/ovaz etc.

Metoda cu mancatul in fata lui e iarasi o optiune, pt ca , in general, sunt foarte pofticiosi.

Ii poti da ca recompense cateva seminte bagate in/ pe bucatele de fructe. Sau sa amesteci o parte fructe si o parte seminte in acelasi bol. Incearca sa faci atragator bolul prin combinarea multor culori de fructe/ legume

Adaugat: 27-06-2012 11:52

gaby354 wrote:

Iris,Aleku are dreptate...nu trebuie infometat sub nici-o forma:)Daca ti-ar da cineva doar legume  care nu-ti plac nu cred ca ai mai spune ca nu-l infometezi...
P.S. Nu vreau sa crezi ca sunt rautacios smile

E nepotrivit sa compari pasarile cu copiii.
Dar de dragul discutiilor, e ca si cum le-ai da numai ciocolata, pt ca asta le place.
Copiilor le poti camufla in mancare ce e sanatos si nu accepta, le poti explica si convinge prin jocuri si aranjare atractiva, sau chiar sa le dai ce vor ca recompensa, dupa ce mananca ce e sanatos. Asta in functie de varsta.
Ori n-ai cum sa explici unei pasari, nici sa ii camuflezi, cand mancarea are alta consistenta si clar alta marime.
Indepartatea totala a mancarii pe care o prefera eu as face-o ca ultima varianta, daca pe termen mediu altceva nu merge. In niciun caz nu as lasa pe temen lung sa manance doar un singur tip.

4,165

din cate stiu eu, o data la 2 zile sau chiar zilnic trebuie sa le schimbam felul de mancare si sa nu fie toate sortimentele deodata pentru ca isi va alege doar ce ii place si astfel nu isi va lua aportul de vitamine si proteine necesare din diferite fructe si legume.
daca nu ma insel asta am citit-o chiar pe site-ul latifa.
acum tocmai i-am luat niste nuci si i-am pus seminte de grau, ovaz, mei la germinat.
semintele de floarea soarelui le vede in fiecare zi sa fiu sigur ca mananca ceva daca nu ii place restul de mancare pusa dar nu i le las tot timpul.

4,166

ia uitati unde doarme pako al meu cu un picor pe jucarie si cu unul pe leagan(in prima poza se vede bine cum ii place sa doarma...nu stiu ce sa-i fac sa nu mai doarma asa chinuit ca i-am luat seara leaganul de acolo sa nu mai doarma pe sarma aia si s-a dus si statea atarnat de gratiile coliviei tot acolo.
ai vostri unde dorm?

4,167

tomanicoleta wrote:

ia uitati unde doarme pako al meu cu un picor pe jucarie si cu unul pe leagan(in prima poza se vede bine cum ii place sa doarma...nu stiu ce sa-i fac sa nu mai doarma asa chinuit ca i-am luat seara leaganul de acolo sa nu mai doarma pe sarma aia si s-a dus si statea atarnat de gratiile coliviei tot acolo.
ai vostri unde dorm?

nu ai ce sa-i faci ..sa-l vezi pe pachi al meu cum sta chinuit si chircit pe un capat al unui bat din colivie..au placeri nebanuite.

Max-aratinga nanday

4,168

eu i-am confectionat un suport pe care sa doarma, sus pe colivie. acolo sta zi si noapte. dimineata mai are toane si pleaca in recunoastere prin casa. cred ca de obicei dorm undeva in cel mai inalt loc din colivie pentru ca se simt in siguranta.

4,169

irisul wrote:

eu i-am confectionat un suport pe care sa doarma, sus pe colivie. acolo sta zi si noapte. dimineata mai are toane si pleaca in recunoastere prin casa. cred ca de obicei dorm undeva in cel mai inalt loc din colivie pentru ca se simt in siguranta.

noi avem o colivie rotunda si nu prea avem multe alternative, iar afara nu poate sta prea mult fiinca este neastamparat si agresiv si pe deasupra stam la tara si nu pot sta cu el in casa in permanenta sa-l supraveghez, dar il scot in colivie la aer.

4,170

Si al meu era neastamparat si agresiv. In primele zile trebuia sa-l alerg 5 minute inainte sa-l pot prinde si am inteles ca nu este bine sa faci asta pentru ca il sperii foarte rau. M-am interesat putin si mi s-a spus sa-i tai aripile sa nu mai poata zbura dar atentie sa nu tai prea mult. Trebuie atat cat sa nu mai poata zbura. Dupa aceea vazand ca nu mai poate zbura cand ma apropiam de el, a stat si usor usor s-a acomodat. Iar daca musca, nu-i arata ca te doare. Trebuie sa rezisti putin la inceput, sa nu obseve ca te doare si nu o sa te mai muste. La mine a dat roade metoda si sunt multumit. Il las oriunde pentru ca stiu ca nu poate zbura nicaieri. In cel mai rau caz se catara cu ajutorul ciocului si ghearelor. Din ce in ce devine asa cum mi-am dorit. Azi a inceput sa manance si fructe si legume. Nu-mi ramane decat sa-l aud vorbind  :bd:

4,171

tomanicoleta wrote:

ai vostri unde dorm?

Ce figura e..... smile

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,172

irisul wrote:

Si al meu era neastamparat si agresiv. In primele zile trebuia sa-l alerg 5 minute inainte sa-l pot prinde si am inteles ca nu este bine sa faci asta pentru ca il sperii foarte rau. M-am interesat putin si mi s-a spus sa-i tai aripile sa nu mai poata zbura dar atentie sa nu tai prea mult. Trebuie atat cat sa nu mai poata zbura. Dupa aceea vazand ca nu mai poate zbura cand ma apropiam de el, a stat si usor usor s-a acomodat. Iar daca musca, nu-i arata ca te doare. Trebuie sa rezisti putin la inceput, sa nu obseve ca te doare si nu o sa te mai muste. La mine a dat roade metoda si sunt multumit. Il las oriunde pentru ca stiu ca nu poate zbura nicaieri. In cel mai rau caz se catara cu ajutorul ciocului si ghearelor. Din ce in ce devine asa cum mi-am dorit. Azi a inceput sa manance si fructe si legume. Nu-mi ramane decat sa-l aud vorbind  :bd:

off daca ai stii am incercat o gramada de chesti, mai putin cea cu taiatul aripilor la care nici nu cred ca am sa apelez.. musca de ma omoara . nu stiu ce sa-i mai fac, nu am decat sa incerc cu manusa dinaceea groasa dar mi-e frica sa nu se sperie mai tare.. am ajuns la concluzia ca nu o sa reusesc si sunt sigura ca nu a fost crescut de mana deci= 0 sanse inblanzit.

4,173

Nici al meu nu a fost crescut de mana. Facea la fel ca al tau, musca de imi dadea sangele si se speria de nu stiam ce sa-i mai fac. Am cautat peste tot informatii despre cum as putea sa schimb comportamentul lui si am gasit exact ce ti-am zis.
I-am aratat ca nu-mi pasa cand ma musca. A vazut ca nu mai are efect muscatul asupra mea si nu m-a mai muscat deloc de atunci. Din a doua zi chiar ajunsese sa ma ciuguleasca de buze si limba cand ii dadeam seminte tinandu-le intre buze. Am si eu video pe youtube daca vrei sa-l vezi. (da-mi un mesaj privat si iti trimit link-ul).
Referitor la speriat ti-am mai zis, i-am taiat aripile pentru ca el sa nu mai poata fugi de mine si sa ma accepte mult mai repede insa al meu este autoritar pe colivie. Nu suporta sa-l iei de acolo, este teritoriul lui. Odata ce-l iau, este bland, nu mai fuge deloc. Nici eu nu am vrut sa-i tai aripile dar am zis totusi sa incerc si astfel nu mai alergam dupa el minute in sir sa pot sa-l prind. Se pare ca a dat roade. Acum depinde de decizia ta daca o sa incerci asta sau nu. Idea este ca nu vad alta alternativa pentru tine. Merita incercat!

4,174

Fara nici o suparare, dar tu numai exemple proaste aplici. ba sa infometezi pasarea, ba sa ii tai aripile... pai tie ti-ar place sa te infometeze cineva sau sa-ti rupa picioarele? nu de tot, atat cat sa nu mai poti merge o perioada?

irisul wrote:

4,175

aleku, tu mereu esti impotriva. Eu am spus doar ce am facut eu si a dat rezultate bune. Si am facut asta pentru ca au facut-o si altii si mereu a dat rezultate bune. Nu aplic nimic fara sa ma informez. Ori traiesti in codru, ori nu stiu ce sa mai cred. Metodele nu sunt inventate de mine. Cauta pe net si o sa vezi despre ce este vorba.

Adaugat: 27-06-2012 22:48

Si referitor la infometare, iar nu ai inteles NIMIC. Niciodata nu am infometat pasarea. Am spus doar ca singura nu se infometeaza pana sa moara de foame. Se pare ca citesti printre randuri. Papagalul a avut tot timpul ce sa manance si nu doar un singur fel de mancare, ci diverse fructe si legume. Te rog frumos sa citesti de 2 ori mesajul scris de mine si apoi sa tragi concluzii sadice !!!!!!!