4,126

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

:malex:  :malex:  :malex:

moviaqua wrote:

Asta am vrut sa zic de baut el bea cu sigurant, nu ar rezista mult pe caldurile astea.Il vezi mai "ofilit"?doar asa ti ai pune problema,parerea mea:).totusi lasa mi un id poate ne e mi usor sa schimbam informatii cu privire la papagali in general tongue

e mai linistit ziua, insa seara e la fel de agitat.. putem vorbi si aici  big_smile

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,127

Nu e nici o problema:P doar sa nu se supere latifa ca facem chat aici smile

4,128

moviaqua wrote:

Nu e nici o problema:P doar sa nu se supere latifa ca facem chat aici smile

atunci vorbim pe privat ca sa nu suparam..

4,129

deci pana la urma ce vitamine sa ii dau?
ca a inceput sa isi schimbe penele micul meu Coco smile

un mic sfat smile

suntem mari acum smile ne schimbam penajul  :malex:

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

4,130

annonimu wrote:

deci pana la urma ce vitamine sa ii dau?
ca a inceput sa isi schimbe penele micul meu Coco smile

un mic sfat smile

suntem mari acum smile ne schimbam penajul  :malex:

eu acum i-am luat multivitaminico de la poadovan insa nu-mi plac ca miros extrem de tare a medicamente, in schimb ii pun in fiecare portie de mancarica cate o lingurita de vitamine dinacelea bobite de la vitakraft pentru pene..si o data la 2 saptamani si baton pentru pene.

4,131

o sa ii dau si eu acum ceva vitamine,
eu ii dau fructe in fiecare zi: banana + mar

dar acum ca naparleste ma gandesc sa ii mai dau un adaos de vitamine

multumesc de raspunsul promt

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

4,132

annonimu wrote:

o sa ii dau si eu acum ceva vitamine,
eu ii dau fructe in fiecare zi: banana + mar

dar acum ca naparleste ma gandesc sa ii mai dau un adaos de vitamine

multumesc de raspunsul promt

si al meu isi ia necesarul de vitamine din fructe si legume zilnic, insa totusi ii mai dau si bobitele pentru penaj..
stai linistit ca nu ai pentru ca sa multumesti

4,133

Buna seara tuturor  smile Am si eu o intrebare legata de Micul Alexandru. Cei care detineti un asemenea exemplar, imi puteti spune si mie daca face foarte multa galagie? As vrea sa imi cumpar si eu unul, dar, stiu ca cer prea mult, cum ca as vrea sa nu faca galagie, este totusi o pasare, dar numai asa pot tine un papagal, deoarece prietenul meu se supara cand fac nimfele mele galagie Eu le mai suport, ca tin mult la ele, dar cum am foarte mult de invatat pentru facultate, nu pot sta in galagie, si decat sa le acopar mereu colivia, mai bine le dau cuiva care sa le poata ingriji mai bine. Revenind la Micul Alexandru, l-am vazut pe Rio si imi place foarte mult, mai ales ca este si bland  smile Dar daca sunt la fel de galagiosi ca nimfele, nu stiu, o sa imi fie greu sa vad casa goala, fara pasaroi care sa zboare prin ea  sad

:malex:  Rio

4,134

Salut voua!
Mi-am cumparat de vreo 2 sap. un papagal Micul Alexander de culoare verde si are cam 3-4 luni dupa spusele celui care mi l-a vandut. Nu are inel la picior sa-mi pot vedea exact varsta.
Am postat pe acest forum cu speranta sa ma invete cineva cum sa fac sa manance fructe si legume. Momentan mananca decat seminte de floarea soarelui negre si din cate stiu sunt f uleioase si nu or sa-i faca bine daca continua asa. I-am cumparat mancare diversificata de la magazin dar alege doar semintele de floarea soarelui.
M-am gandit sa ii iau semintele si sa-i pun sa manance doar fructe si legume taiate marunt.
De vreo doua zile de abia l-am vazut sa ciuguleasca de cateva ori dintr-un mar verde necopt. Nu se atinge de capsuni, banana, mar, portocala, morcov, ardei gras, castravete, ou fiert, salata verde. I le-am pus acolo pe rand si nu se atinge de ele. Ce pot sa-i fac ?
Sa-l las fara seminte o zi sa vad daca o sa manance totusi de foame ?
Poate sa fie si prea mic si sa nu stie inca sa manance fructe si legume ?

I-am taiat penele din aripi sa nu se mai poata speria atat de usor si sa zboare.
De 2 zile il scot afara liber si il las prin pomii din fata casei si observ ca ii place f mult si devine din ce in ce mai bland. Oare fac bine ca il scot asa afara?
Va rog spune-ti-mi si mie cate ceva despre el... sa-i fac viata cat mai fericita smile

Adaugat: 26-06-2012 00:44

Buna luminitza
Si eu mi-am cumparat de vreo 2 sap. un micul alexander pe care il cheama chiar Alex big_smile
Pot sa-ti spun ca al meu nu face deloc galagie. Nimfele cred ca sunt unele dintre cele mai galagioase pasari de colivie. Parerea mea este ca ai face o f buna alegere cu micul alexander si sa dai nimfele cuiva care poate sa le ingrijeasca cum trebuie si pe care nu-l deranjeaza galagia smile
Eu sunt f bucuros ca l-am cumparat pe Alex si promit ca o sa fie cel mai fericit pasaroi din lume big_smile

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,135

Multumesc foarte mult smile Este foarte frumos Alex al tau, sa iti traiasca si sa va bucurati unul de celalalt. Stiu ca este minunata relatia asta, dintre oameni si animale, dar altfel stau lucrurile cand animalul respectiv este bland si cumite  smile Mi-as fi dorit tare mult ca si nimfele mele sa fie blande si sa nu faca atata galagie.. Din nou, stiu ca cer prea mult, doar sunt pasari  sad Sper totusi sa gasesc un papagal asa cum imi doresc, caruia sa ii pot oferi toata iubirea mea  :heart:

:malex:  Rio

4,136

bine ai venit si sa iti spun dreapt si eu um avut un papagal care nu manca deloc fructe si dupa un timp a murit  :cry:  fiindca nu a avut vitaminele necesare dar era nimfa :nimfa:  si eu nu am dus-o la medic din cauza aceasta si mi-a spus ca daca o duceam  o facea sa manance fructe.Noroc sigur se va face bine!  :succes:

P.S. Ai niste papagali superbi si par a avea probleme cu penele nimfa mea nu avea nici luciu si si le smulgea asa ca nu va pati nimic te asigur daca il duci la doctor pentru un control smile

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,137

:malex:
o sa ii dau de astazi doar fructe si legume.
nici un animal sau pasare nu se poate infometa pana la moarte.
trebuie sa invete sa manance.
momentan are un baton cu diverse seminte cu vitamine si mananca mereu din el.
ce vroiai sa zici de pene? nu am inteles. foloseste semne de punctuatie ca se intelege gresit.

4,138

daca nu ii stralucesc penele inseamna ca are probleme de sanatate iar papagalilor tai le stralucesc penele deci nu ai motive de ingrijorare si daca chiar nu vor sa manance fructe deloc cumpara-le mancare spaciala cu bucati de fructe care contine si seminte de la LOLO smile

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,139

ms pt sfat dar vreau sa incerc si sa ii pun sa manance doar fructe si legume. Daca observ ca nici asa nu mananca, o sa-i dau inapoi semintele si o sa ii cumpar si din acelea de la LOLO.

4,140

LOLO are diferite feluri de mancare iar cele de care ai nevoie au o nimfa tarceta cu gri pe cutie dar asta nu inseamna ca e doar pentru nimfe scrie pe spate pentru ce specii este buna printre care si micul alexander al meu se da in vant dupa ea smile

4,141

I-am pus acum morcov,ardei gras, rosie, boabe de porumb fierte, mar si ou fiert. Toate taiate bucatele mici. S-a dus curios sa manance, a ciugulit de cateva ori si le arunca strambandu-se, imediat dupa care isi curata ciocul.
o sa i le las pana il razbeste foamea. Trebuie sa manance pana la urma sad

4,142

Da ai dreptate

4,143

eu zic cel mai bine sa ii faci pofta, sa mananci langa el si o sa vrea sau punei in colivie si cand o sa ramana singur o sa ia ... in legatura cu mixul de seminte eu zic sa i le lasi in colivie, fiecare pasare isi alege hrana care o vrea, al meu la fel manca doar semintele din mancare iar acum alege mai mult seminte de grau si porumb..

ai foarte mare grija cand il scoti afara ,chiar daca are aripile taiate..(sa nu patesti ce a patit anamaria cu marele alex).. dar ai niste papagali superbi,sa-ti traisca  si sa ne ti la curent

Adaugat: 26-06-2012 12:04

luminitza wrote:

Buna seara tuturor  smile Am si eu o intrebare legata de Micul Alexandru. Cei care detineti un asemenea exemplar, imi puteti spune si mie daca face foarte multa galagie? As vrea sa imi cumpar si eu unul, dar, stiu ca cer prea mult, cum ca as vrea sa nu faca galagie, este totusi o pasare, dar numai asa pot tine un papagal, deoarece prietenul meu se supara cand fac nimfele mele galagie Eu le mai suport, ca tin mult la ele, dar cum am foarte mult de invatat pentru facultate, nu pot sta in galagie, si decat sa le acopar mereu colivia, mai bine le dau cuiva care sa le poata ingriji mai bine. Revenind la Micul Alexandru, l-am vazut pe Rio si imi place foarte mult, mai ales ca este si bland  smile Dar daca sunt la fel de galagiosi ca nimfele, nu stiu, o sa imi fie greu sa vad casa goala, fara pasaroi care sa zboare prin ea  sad

depinde de fiecare pasare in parte, al meu tipa in special seara.. insa poate ai noroc si nimeresti un alex bland. darfiecare pasare are momentele el si trebuie sa faca si ea ceva, cum si noi trebuie sa vorbim...

4,144

din cei doi, al meu este cel din dreapta. Le-am facut poza cand i-am cumparat din Ungaria iar pe cel din stanga l-am dat unui prieten. Sa revenim acum la al meu. Am citit aici pe www.4animale.ro ca nu este indicat sa ii lasam si semintele si fructele odata pentru ca va manca doar ce ii place (semintele), iar fructe si legume nu. De aceea i-am retras semintele si de acum o sa le mai vada dupa o zi, doua, astfel mancarea fiind diversificata.
Nu stiu cat de bine fac dar asa am citit pe latifa ca este indicat.
Ce anume a patit anamaria cu marele alexander ? sad

Adaugat: 26-06-2012 12:21

scuze, am gresit! al meu este cel din stanga smile din acea poza in care sunt amandoi pe tablou

4,145

irisul wrote:

din cei doi, al meu este cel din dreapta. Le-am facut poza cand i-am cumparat din Ungaria iar pe cel din stanga l-am dat unui prieten. Sa revenim acum la al meu. Am citit aici pe www.4animale.ro ca nu este indicat sa ii lasam si semintele si fructele odata pentru ca va manca doar ce ii place (semintele), iar fructe si legume nu. De aceea i-am retras semintele si de acum o sa le mai vada dupa o zi, doua, astfel mancarea fiind diversificata.
Nu stiu cat de bine fac dar asa am citit pe latifa ca este indicat.
Ce anume a patit anamaria cu marele alexander ? sad

sotul ei l-a scos pe marele alex afara in colivie ca sa stea liber cu ei afara si acesta si-a luat zborul( bine al ei nu a avut aripile taiate ca al tau) eu doar ti-am spus ca ai grija sa nu pateasca ceva, sper ca nu te-ai suparat.

4,146

nu am de ce sa ma supar. Chiar vreau sa ma invatati si pe mine mai multe.
Al meu are aripile taiate si nu poate sa zboare, asa ca sunt sigur in privinta asta.
Hotul de el tocmai intra in colivie si mananca semintele de pe jos daca a vazut ca i le-am luat smile) Nu credeam sa fie asa de istet. Oricum ma duc acum si ii spal tava sa nu mai aiba deloc de unde sa manance sa inceapa cu fructele, legumele si oul fiert.

4,147

Eu am perusi. La inceput nu voiau nici ei sa manance fructe si am fost sfatuita aici pe forum sa mananc in fata lor fructe si legume. Am mancat cam 2 zile la rand si de fiecare data le puneam intre gratii din ce mancam eu ( mar sau para). Dupa ce plecam de langa colivie se duceau si ei in inspectie pana au indraznit sa guste si au vazut ca le place( asa i-am convins sa faca si baita, i-am lasat singuri sa cerceteze in liniste). Eu odata la 2 zile le pun mar intre gratii si le las semintele acolo. Cum a zis si Nicoleta, cel mai bine este sa le faci pofta pentru ca ei sunt foarte curiosi si pana la urma ( chiar daca tu nu o sa-l vezi) o sa aibe curaj sa manance.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

4,148

Am mai citit pe aici despre niste picaturi care se pun in apa. Contin vitamine ceva? Daca sunt bune, care sunt celel mai indicate? Vreau sa ii dau tot ce este mai bun. Si va rog sa imi ziceti ce anume trebuie sa ii mai dau ca totul sa fie in regula cu el.

4,149

irisul wrote:

nu am de ce sa ma supar. Chiar vreau sa ma invatati si pe mine mai multe.
Al meu are aripile taiate si nu poate sa zboare, asa ca sunt sigur in privinta asta.
Hotul de el tocmai intra in colivie si mananca semintele de pe jos daca a vazut ca i le-am luat smile) Nu credeam sa fie asa de istet. Oricum ma duc acum si ii spal tava sa nu mai aiba deloc de unde sa manance sa inceapa cu fructele, legumele si oul fiert.

te rog incearca intai sa-i faci pofta sa vezi ca o sa vrea sa manance.. cat despre istetimea lor nici nu-ti poti imagina cata au... al meu cand ii dau ceva ascunde imediat, ii da drumul jos sa ii mai dau inca odata si dupa ce ii mai dau coboara si dupa cealalta...

4,150

Se pare ca a inceput  :malex: al meu sa manance ou fiert big_smile poate usor usor si legume si fructe smile