3,526 (edited by shadowdinasty 15-01-2012 18:30)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Si daca vin de afara (de ex Ungaria), toti au fost crescuti in captivitate.
De obicei verdele e mai ieftin, cel galben sau albastru costa mai mult.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

3,527

Care imi puteti spune cateva lucruri ce sa fac dupa ce il aduc acasa si ii asez "casa" unde ii e locul?Ce sa fac prima saptamana ?

3,528

In primul rand...ar fi bine sa iei tot subiectul de pe forum despre micul alexander si sa il citesi de la prima pana la ultima pagina....te ajutam si noi..dar daca ai citi ai capata multa experienta  si vei afla raspunsul la multe intrebari...iti spun eu sigur...(si eu am facut asta)   big_smile
Eu ti-am dat un sfat...

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

3,529

shadowdinasty wrote:

Si daca vin de afara (de ex Ungaria), toti au fost crescuti in captivitate.
De obicei verdele e mai ieftin, cel galben sau albastru costa mai mult.

multumesc pentru raspuns

fiecare persoana are perechea ei de aripi,mai colorata sau mai gri,dar aceasta este strans legata de o franghie....franghia timiditati a a nesigurantei.noi trebuie sa rupem aceanta franghie si sa ne ridicam catre adevaratul soare,dar din pacate unii nu reusesc sa o rupa niciodata.!!
voi  v-ati deschis aripile?

3,530

t0d0ran, da, am un baietel verde Micul Alexandru. Il am de anul trecut din octombrie. Implineste 2 ani acum. La inceput a fost sperios, normal, dar incet-incet, cu rabdare, da semne ca vrea sa se imprieteneasca. Ii ia ceva timp pana cand capata si el incredere,  pana te cunoaste. Eu am avut noroc ca nu e agresiv deloc, nu s-a repezit niciodata sa ma muste cand am bagat mana in colivie sa-i pun mancarea, apa, jucariile sau sa-i fac curat. Doar se fereste si sta in coltul opus. Nu sta inca sa pun mana pe el, insa e foarte atent, ii place sa vorbesc mult cu el si a inceput deja sa rupa cateva cuvinte. Sa nu-i dai drumul afara de la inceput, sa-l lasi macar 2 saptamani sa se acomodeze cu casa. Are nevoie in principal sa-i acorzi atentie si sa simta el ca il iubesti. Apoi, usor-usor va veti imprieteni. Trebuie sa ai multa rabdare cu el, pt ca nu se imblanzeste peste noapte. Poate dura cateva saptamani, cateva luni, poate si un an. Daca te hotarasti sa-l iei, iubeste-l, respecta-l, nu il forta, nu te supara pe el daca nu raspunde repede la ceea ce astepti tu de la el, nu il pedepsi si nu il considera nici prost nici rau. Ca si oamenii, are si el firea lui si trebuie sa il intelegi si tu pe el. E ca un copilas mic care invata de la tine, dar in ritmul lui. Sunt niste dragalasi si niste scumpi care doar prin simpla prezenta iti fac viata mai frumoasa. N-ai sa regreti ca ai luat decizia de a-l adopta.

Roro esti parte din sufletul meu!

3,531

Mersi mult de aceste sfaturi... luni trebuie sa ajunga pentru ca am dat comanda deoarece nu avea pe stoc si a comandat de la ceva crescator... mia zis ca este pui si e mascul... Abia astept sa il aduca. Dupa ce mi-l aduce am sa pun 2 poze sa il vedeti

3,532

Sa ai grija sa nu-i dai apa de la chiuveta. Doar apa plata, pe care sa i-o schimbi in fiecare zi, cat sa fie proaspata si curata si sa fie la temperatura camerei, nu prea rece.

3,533

Ok . Ms  :sanatate:

3,534

Hello....cand apar puii de ''pitici'' big_smile
Ca subt si eu interesat de unu ....si nu stiu cand sa caut si sa gasesc pui ...3-4 luni.
Daca vreti sa ma ajutati cu niste informati.
Multumesc anticipat wink
:sanatate:

3,535

Azi dimineata am cumparat un smecheras. Am citit tot forumul la servici big_smile imediat termin treaba si ma duc dupa el. Abia astept sa-l duc acasa sa ne tragem in poza tongue sa vi-l arat.
350 lei a fost, are 3-4 luni, mascul ... s-a cam speriat de mine sad sper ca devina a fost geaca mea rosie tongue
Acum ma gandesc la un nume dar e greu big_smile

3,536

Poti sa imi spui de unde l-ai luat?
Multumesc wink  Si sa ai parte de un ,,pitic'' bland si ascultator .
Felicitari pentru achizitionare wink   :sanatate:

3,537

carlo, bine ai venit si sa-ti traiasca micutul! Asteptam poze si mai multe detalii.

3,538

Salutare lume big_smile
L-am adus acasa, era foarte agitat la inceput. Acum a inceput sa manance seminte si sa bea apa. Pot sa ma apropii de cusca fara sa se zbata. Am facut 2 poze in cusca, nu am vrut sa-l speriu prea tare. Din pacate nu are inel la picior. La magazin seful mi-a spus ca este pui de 3-4 luni, nu prea tin pasari mari decat 1-2 exemplare si sunt bine alese dupa cum am observat. Numele magazinului este Animal World din Targu Mures. Are si site il gasesti usor. In timp ce scriu mananca niste seminte mai mari, imi place cand le prinde cu piciorul  :hihi:
Voi mai revenii cu detalii big_smile
O zi buna

3,539

carlo wrote:

Salutare lume big_smile
L-am adus acasa, era foarte agitat la inceput. Acum a inceput sa manance seminte si sa bea apa. Pot sa ma apropii de cusca fara sa se zbata. Am facut 2 poze in cusca, nu am vrut sa-l speriu prea tare. Din pacate nu are inel la picior. La magazin seful mi-a spus ca este pui de 3-4 luni, nu prea tin pasari mari decat 1-2 exemplare si sunt bine alese dupa cum am observat. Numele magazinului este Animal World din Targu Mures. Are si site il gasesti usor. In timp ce scriu mananca niste seminte mai mari, imi place cand le prinde cu piciorul  :hihi:
O zi buna

Foarte frumoasa pasarea!!! Sa te bucuri de ea !!! e mascul sau femela?  :k:

3,540

Este mascul

Si iti multumesc pentru urare big_smile

3,541

Cat ai dat pe el si pe colivie?

3,542

carlo wrote:

Salutare lume big_smile
O zi buna

Sa-ti traiasca!

Max-aratinga nanday

3,543

N-are nimic ca nu are inel. Se vede ca este o pasare tanara. Dupa cioculet, dupa ochisori si dupa codita care inca este mica. Nici al meu nu are inel. Vreau sa-ti spun ca l-am luat marisor, la 1 an si jumatate, si nu-mi pare rau. E o pasare frumoasa, inteligenta, dulce. Cu rabdare si iubire se va imblanzi. Important e sa fie sanatos. Inca o data iti doresc sa iti traiasca multi, multi ani, si sa va bucurati impreuna de momente frumoase, pe care sa ni le impartasiti si noua!
Pupam cioculetul mic.

3,544

Incepe sa se acomodeze alexu meu big_smile a inceput sa urle, dar rar, cand pun muzica mai ales. Seminte cam putine mananca... mai mult face mizerie in schim ii plac mult merele, il ia in cioc, se duce la locul lui si il mananca tinandul cu piciorul smile). In schimb nu vrea sa amanace morcovi. Voi cam cat de mare il taiati? Eu le tai felii si feliile in 2-3 bucati. I-am mai dat felii de banane si ii plac mult. Fata mea i-a bagat o bucata de biscuite ... are voie sa manance asa ceva ?

Va dorest o zi buna big_smile

3,545

Carlo, si eu am incercat sa-i dau morcov, taiat sub toate formele (si rondele, si cubulete mici, si felii longitudinale, si dat pe razatoarea mica) dar degeaba. Da o data cu ciocul in el si pleaca. Am inteles ca nici al Denisei nu mananca morcov. Se pare avem niste mofturosi pretentiosi. Despre biscuite, poti sa-i dai, dar sa ai grija sa nu aiba prea mult zahar. Eu acum i-am cumparat biscuiti BelVita cu miere, cereale si fructe si manaca baiatul cu o pofta... Sunt niste pachetele mici cu vreo 4 biscuiti la 1 leu si cativa banuti. Ii dau cate 1/3 din biscuite si isi face de lucru cu el cateva ore. Si la al meu tot merele ii plac cel mai mult, apoi portocalele si bananele. Legume insa, nu mananca si pace! Al tau mananca vreo leguma?

3,546

I-am dat castraveti nu mananca, nici morcovi in schimb i-am dat o bucatica de ardei rosu si a mancat smile oricum am sa-i dau in continuare morcovi dade mananca ... am sa incerc biscuitii tai. Cartofi ai incercat ? sau nu prea e indicat pentru substanta aia otravitoare din ea. sti ca fructul cartofului e otravitor si are si in cartof dar cantitate foarte mica. Varza, salata, frunze din astea i-ai dat vreodata ?
In schimb sunt nerabdator sa-l ating .. abia astept ziua cand il scot din colivie, il am doar de o 4 zile tongue
M-a intrebat cineva cat am dat pe colivie.
275 a fost colivia si 350 papajalul dar mi-au dat tot pachetul cu o punga mare de seminte la 600 lei big_smile
Ce-i drept nu alexadru am vrut sa cumpar in acea zi ci era un papagal tot verde ceva "Camtator" era foarte gragut dar il dadea doar cu perechesi era 190 bucata. Langa ei era Alexandru. La inceput m-i se parea putin ciudat cu ciocul rosu tongue dar am citit forumul acesta si m-am indragostit de el big_smile
Aveam stransi ceva bani si am zis daca tot iau papagal sa iau ceva calumea... nu conteaza doar sa fie sanatos si sa fie curajos big_smile

3,547

Al meu nici ardei rosu nu mananca. I-am dat de cateva ori, dar nimic. Ieri am incercat din nou cu galbenus de ou fiert tare. Nu vrea, nici nu se uita la el, in conditiile in care alti papagali il considera o delicatesa, plus ca e foarte bun si hranitor pt ei. Salata i-am dat o singura data si mananca, intr-adevar, doar ca am evitat pt ca in perioada asta de iarna nu stiu cat e de tratata si cu ce anume. Am sa-i mai dau in primavara, cand apare cea crescuta natural. Despre varza, din ce stiu eu, nu prea ar avea voie sa manance. Cartof poti sa-i dai cate un cubulet fiert, dar nu prea des.

Adaugat: 24-01-2012 10:16

t0d0ran, ti-a sosit copilasul?

3,548

Am fost luni... cand au zis ca imi ajunge,a zis ca nu a venit,dar vine pe miercuri.Am fost miercuri a zis ca nu mi-a venit ca vine vineri... astept ziua de maine sa ma duc sa vad daca a venit...in schimb ma duc imediat dupa colivie pt ca a sosit...Nu mai pot... abea astept sa vina

3,549

Buna seara prieteni, eu sunt Coco! Mama a incercat de multe ori sa ma convinga ca nu e nimic rau intr-o sedinta foto, dar eu nu prea am crezut-o. Nic acum nu am vrut dar, cum am vazut ca tot insista, am zis sa-i fac pe plac pana la urma, ca altfel sigur nu inceta! Ce sa-i faci... E greu cu mamele astea ... Daca nu faci cum vor, nu mai ai viata cu ele frate... Va pup pe toti!

3,550

Foarte frumos papagal ai sa iti traiasca.Minunat.Te intelegi bine cu el?il ai de mult timp?raceste usor?cum se comporta?face galagie dimineata?musca ?