3,276

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

acum sti cum e? si in fructe sa gaseste zahar, sub o forma sau alta. insa nu trebuie sa ii dati alimente care contin foarte mult zahar!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,277

mai am si eu o mica intrebare care poate fi putin ciudata ... este vreo problema sa dormi cu papagalul in camera ? eu nu prea stiu si nu vreau sa mai stresez papagalul(parintii mei spun ca nu trebuie sa dorm cu el in camera , pentru ca ar putea avea microbi ) insa eu nu prea cred asta pentru ca o mare parte din zi stau alaturi de el ... si nu patesc nimic si nu mai vreau s-o stresez pentru ca seara o duc in alta camera
si dimineata cand o aduc inapoi este speriata si pierd din nou ce am facut ziua trecuta...si nu vreu sa stea in camera aceea pentru ca nu o prea frecventez si nu as putea sa stau cu ea... va rog ajutati-ma ...  sad  sad  :nani:  :nani:  :pls:  :pls:  :fluture:  :dans:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

3,278

Maya....sa dormi cu el in camera el fiind liber sau in colivie?

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;
RIP Pepe :perus:

3,279

nu este nici un pericol sa dormi cu el in camera. mai degraba te imbolnavesti de la microbii de afara, de pe strada, din parc sau din autobuz! parerea mea....

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,280

mersi frumos de raspunsuri ... asa credeam si eu dar ma sacaie parintii ca poate avea nustiu ce microbi ... dar asa este pot lua mai multi de afara decat de la o vietate... apropo este in colivie nu am lasat-o afara pentru ca este foarte sperioasa... dar am sa-i dau drumul cand o sa ne mai imprietenim :D mersi mult de raspunsuri... :heart:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

3,281

Eu am dormit cu motatii in camera mult timp, pana au devenit galagiosi tare si cum nu reuseam seara sa-i inchid, mai bine i-am mutat in alta camera unde fac ce vor ei. Pe Goldy il tin in camera, seara il mai mut ca sa nu il acopar, ca si el se trezeste devreme si tipa, dar nu cred ca sunt probleme daca dormim cu ei in camera...

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

3,282

ok  ... deocamdata nu prea face galagie dar se plimba de gratiile coliviei dar nu este problema... smile ms mult de mesaje... :k:

3,283

Buna! Am si eu 2 ,,probleme ,, cu Rio. 1- Este foarte pofticios si orice mananc eu vrea si el. Azi mi-a aterizat in ciorba! smile  , iar mamei i-a smuls o bucata de paine din gura! smile  Am incercat sa-l bag in colivie cat mananc , dar ori se zbate f. tare si de mila ii dau drumu ori simte mirosul mancarii si nu se mai asa prins!  smile
2- El sta majoritatea timpului in colivie(are o colivie f mare) si mama s-a gandit sa nu cumva sa poata sa deschida usa. Ptc. daca ar deschide-o cainii l-ar astepta cu mare pofta ca sa-l manance ca pe saracu Pepe. Eu zic ca nu  are cum sa iasa , dar acum....cine stie. Uitati o poza cu usa coliviei. Ce credeti ? Ar putea sa iasa? Mama se gandea sa un lacatel sa-l punem la portita smile

Adaugat: 05-06-2011 21:13

A.....uitati si niste poze noi cu Rio. Sper sa va placa. :pup:

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;

3,284

dupa cate am vazut in poze, RIO nu sta in bucatarie, asa ca iti recomand sa te feresti de el cand mananci, sa nu te vada. in general toti papagalii sunt foarte pofticiosi, insa ce discutam si mai sus, noi trebuie sa avem grija de ei si sa-i ferim de mancarurile daunatoare, pentru ca ei nu stiu ca nu le face bine. cat despre usita coliviei, nu stiu ce sa spun, trebuie sa-l urmaresti si sa vezi daca are tendinte sa o deschida, daca nu vezi asta, atunci nu cred ca o sa aiba treaba cu ea! apropo RIO este un scumpicel, ca de obicei are niste poze superbe! :heart:

3,285

tania wrote:

dupa cate am vazut in poze, RIO nu sta in bucatarie, asa ca iti recomand sa te feresti de el cand mananci, sa nu te vada. in general toti papagalii sunt foarte pofticiosi, insa ce discutam si mai sus, noi trebuie sa avem grija de ei si sa-i ferim de mancarurile daunatoare, pentru ca ei nu stiu ca nu le face bine. cat despre usita coliviei, nu stiu ce sa spun, trebuie sa-l urmaresti si sa vezi daca are tendinte sa o deschida, daca nu vezi asta, atunci nu cred ca o sa aiba treaba cu ea! apropo RIO este un scumpicel, ca de obicei are niste poze superbe! :heart:

Colivia este in sufragerie.....dar eu mananc la televizor si de asta ziceam  smile 
:pup:   :heart:

3,286

pffffffff !!!! sabby sabby !!!  smile  mananca si tu in bucatarie, sa nu te mai vada! sau daca nu, atunci trebuie sa-ti asumi responsabilitatea! nu crezi ca totul ar fi mai simplu daca nu te-ar mai vedea mancand? smile :pup:

3,287

Sabby, sunt prin petshopuri lacatele speciale de colivii, pentru siguranta micutului.Nici nu-ti dai seama cat de hoti sunt, Goldy ridica una dintre usitele de la colivie cu capul, ce-i drept, nu a iesit niciodata singur, dar are tendinte...l-am invatat liber si nu suporta sa stea inchis prea mult. Astazi am dus motatii pe terasa si desigur cantau de mama focului.Goldy, brusc a zburat pe perdea sus, s-a dat peste cap dupa perdea si se uita pe geam si asculta cum canta...cu siguranta s-ar fi dus si el, dar nu cu tot cu colivie  big_smile  Asa ca de maine va sta geamul inchis, nu ma mai bazez eu nici pe plasa de la geam, o poate face praf in maxim 10 minute, la fel cum a facut si cearsaful cu care il mai acopar dimineata cand il apuca tipetele  big_smile

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

3,288

sabby , si papagalul meu mai deschide usita pe care o are lateral dar nu iese ( norocul meu ) sunt foarte destepti si , credema daca isi propun sa iasa, ies!! in legatura cu mancarea si eu mananc in camera mea ...tot cu televizorul ( prietenul meu )dar este inchisa deci nu este pericol... ai un papagal asa de scump este superb atat de dulce are un capusor minunat as pupaci papagalii acestia mereu mereu ...  smile

3,289

buna.am revenit cu vesti despre rio!ieri a iesit singur din colivie!i-am scos afara castronul cu mancare si dupa 30min de asteptare a iesit singur!a zburat si pot sa spun ca mi-am dat seama ca este foarte bine sa-l tii inchis o perioada pentru ca am vazut ca era destul de orientat si nu s-a lovit de absolut nimic!a stat cam 10 min afara dupa care a intrat singur in cusca!sunt foarte fericita!m-am apropiat de el cand statea pe colivie si nu s-a speriat de mine!rabdarea mea parca da roade acum!poze din pacate nu am reusit sa ii fac,se sperie de aparat!asea ca deocamdata va dau doar detalii si poze voi aduce cand imi va permite rio!pot sa spun ca deja isi stie numele adica a inceput sa-l pronunte(nu se intelege foarte clar inca) si ieri latra cateaua mea si incerca  si el sa latre!stiu poate vi se pare ciudat dar sunt sigura de acele sunete!mama mi-a tot zis ca l-a auzit zicandusi numele dar eu am zis ca nu are cum deocamdata si ieri am fost tare uimita sa aud!i-am facut si un play-stand!voi incerca diseara sa pun poze cu el sa imi spuneti parerile voastre!vineri i-am luat si niste vitamine care se pun in apa,sunt foarte bune si contin aminoacizi(aminoacizii sunt singurii care nu au de unde sa ii ia <din mancare>)!nu ii mai dau mar pentru ca am observat ca si-a revenit de cand nu i-am mai dat ,in schimb ii dau morcov si ardei,banana si caise!cam atat despre rio deocamdata.va pup

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,290

Buna! Vroiam si eu sa stiu daca Rio are voie pilaf(orez fiert). Si in general cam ce are voie sa manance. Multumesc!

3,291

buna sabby di cate stiu eu nu are voie pilaf.uite aici un articol despre hranirea lui http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -alexander

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,292

sabby tu l-ai imblanzit pe rio?te rog spune-mi si mie cum ai procedat de cand l-ai luat ... eu o am pe maya de 2 saptamani si nu stiu cum sa o invat am inceercat sa ii dau fructe ( banane) dar nu vine sa le ia si ma doare mana cat le tin acolo pana la urma lelas acolosi l mananca...
aaa si mai am o intrebare cu ce pot sa-l acopar seara ca dimineata cand se scoala ne dispera se tot agata de colivie... esterau sa o acopar toata noaptea se sufoca... sau ceva.... multumesc de raspunsurile de pana acum....

3,293

maya-maytza wrote:

sabby tu l-ai imblanzit pe rio?te rog spune-mi si mie cum ai procedat de cand l-ai luat ... eu o am pe maya de 2 saptamani si nu stiu cum sa o invat am inceercat sa ii dau fructe ( banane) dar nu vine sa le ia si ma doare mana cat le tin acolo pana la urma lelas acolosi l mananca...
aaa si mai am o intrebare cu ce pot sa-l acopar seara ca dimineata cand se scoala ne dispera se tot agata de colivie... esterau sa o acopar toata noaptea se sufoca... sau ceva.... multumesc de raspunsurile de pana acum....

Buna Maya! Eu nu l-am imblanzit pe Rio, asa l-am luat. L-am luat de la un crescator f. de treaba din Ploiesti care l-a crescut de mic si deasta e f bland cu toata lumea.  smile  In legatura cu imblanzitul cred ca trebuie sa ai in continuare rabdare si perseverenta. In legatura cu acoperitul coliviei, nu stiu...cred ca se gasesc in pet-shopuri plase speciale. Succes cu imblanzitul !  :pup:

3,294

mersi frumos sabby daca as fi gasit si eu un crescator mai serios care sa nu zica faptul ca are papagali foarte blanzi ( care nu erau deloc blanzi... sad )  dar o sa am rabdare oricum a facut mici progrese...mananca banana nu din mana ( inca smile ) ... in legatura cu iesitul din cusca aseara a scapat din colivie si a trebuit sa o prinda tati ( auuuu a cam durut tongue ) acum am impacat-o cu banane.... mersi de raspunsuri.... papa
p.s. sabby ai un papagal extraordinar un ghemotoc de puf asa de dulce eu l-as pupacii toata ziua :pup: asa de  scumpic..... :k:

Adaugat: 08-06-2011 10:50

vai de mine ce figura papagalul meu... canta la muzica de chitara si se sperie rau la vioar smile  smile  :rusine:  :hihi:  :hihi:  :hihi: offf ce mai rad

Adaugat: 09-06-2011 18:32

as mai avea o intrebare in legatura cu ciocul : ciocul mayei este parca decojit varful este negru si in sus ca si cand ar fi doar o crusta decojita usor este rosu  :ill: nu prea cred ca este vreo roblema...nu???? :bang:
multumesc... :hihi:

3,295

maya-maytza wrote:

as mai avea o intrebare in legatura cu ciocul : ciocul mayei este parca decojit varful este negru si in sus ca si cand ar fi doar o crusta decojita usor este rosu  :ill: nu prea cred ca este vreo roblema...nu???? :bang:
multumesc... :hihi:

Cred ca are nevoie de vitamine. Probabil fostul ei stapan nu a avut prea mare grija de ea si nu i-a dat sa manance mixuri cu vitamine.

3,296

buna am revenit cu cateva poze cu RIO si PACO. am reusit sa-l fac pe RIO sa ia mancare de la mine si sa-mi vina pe mana, a avansat mult dar este inca sperios

3,297

Ce draguti sunt sa-ti traiasca  smile  Daca a inceput sa vina pe mana si sa manance inseamna ca incepe sa se acomodeze cu tine. Este un inceput bun  :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,298

sa va arat ce baietel mare ne-am facut...si cuminte..si cu cartiva pufi negri in guler nu stiu exact daca se vad.
Scuze pentru calitatea pozelor sunt facute cu telefonul.

Max-aratinga nanday

3,299

ii transmitem si noi un pupic  :pup:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

3,300

multumim :heart:  :heart:  :heart:

Max-aratinga nanday