3,226

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

au unii noroc de pasari,ceva de speriat.numai cine trebuie nu !speli pasarea cu sampon.de ce nu o impusti daca tot pute.mai incearca sa o speli de 3,4 ori,poate scapi de ea.bafta!

3,227

bogdan81 wrote:

Astazi dupa caldurile care au fost KoKo incepuse sa miroasa a tomberon, se simțea damful de la 2 metri big_smile (acum 2 luni cand l-am luat avea deja miros de gaina de țara) asa ca azi i-am facut prima lui baie, cu sampon dalin pt bebelusi dizolvat in apa calduța (pe cap nu l-am spalat) apoi l-am clatit si bagat in prosopel, m-a ciupit intr-una de un deget  :cry:. Imediat dupa baie dupa ce l-am pus pe bațul pe care sta, a inceput sa chițaie, parea bucuros de intalnirea cu apa. Acum dupa 3 ore de la baița KoKo e fresh si se uita pe prima la carcotasi mancand ca un pașa niste banana proaspata smile

Ai spalat papagalul cu sampon?! Cam riscant...de fapt foarte riscant, deoarece daca nu l-ai clatit fff bine atunci cand isi va curata penele ( toti papagalii se curata singuri) exista riscul sa ingere substanta respectiva care e totusi o chimicala. Sper sa ai noroc de data asta si sa nu pateasca nimic, dar sa nu mai speli pasarea cu sampon, asta e sfatul meu.  smile   :pup:

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;
RIP Pepe :perus:

3,228

Vai de mine si de mine ....

Eu nu as spala niciodata o pasare cu sampon   neutral  off...sper sa fie bine pasarica

- Bianca

3,229

Doamne Bogdan ,de unde ti-a  venit ideea sa speli pasarea cu sampon????   :bang:  Cred ca reactiile tuturor au dovedit ca ai facut o alegere proasta si te mai si lauzi cu ea.....Sa speram ca nu va avea de suferit. Ei se scalda,normal ar fi sa aiba o caditza cu apa curata unde sa-si faca baie singuri cand au chef.Sper sa nu mai repetzi faza cu samponul daca vrei sa-l mai ai.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,230

Nu ma laudam cu faptul ca am spalat papagalul, v-am spus doar sa vad daca am facut bine, samponul era pt bebelusi si nu e toxic si am pus doar cateva picaturi intr-un lighean cu apa. Papagalul nu are nimic, are ca de obicei chef de joaca, probabil nu am procedat cum trebuia dar nici idiot nu sant sa imi bat joc de pasare; iar despre miros da chiar mirosea pt ca l-am luat de la un "crescator" care avea mai multe specii de papagali intr-o magazie plina cu custi cu pasari inghesuite.(da zicea cineva de sus ca am exagerat cand am zis doi metri, nu mirosea la 2 metri, se simtea toata sufrageria!!!) imi cer scuze,trebuia sa intreb inainte aici pe forum cum e mai bine sa fac, acum asta e , dati cu pietre. Numai bine tuturor, o sa revin pe forum cand voi fi expert in papagali,ca sa nu mai fac greseli.    PS: la ce limbaj te referi Silviu? (daca cumva te refereai la entuziasmul din ceea ce scriam, asta e din cauza ca la mom respectiv credeam ca am facut ceva ok)

3,231 (edited by dana1 02-06-2011 07:28)

toti s-au gandit intai la binele pasarii si mai apoi la tine..sampoanele..chiar daca sunt pentru bebelusi tot nu sunt adaptate  pentru pasari..e bine ca ai pus doar un strop si nu mai mult..mai scrii  si tu din cand in cand pe aici si vei deveni expert mai repede[e o gluma]  ..cei drept eu eram paralela complet si la pesti si la perusi ..de gafe nu am dus nici eu lipsa  dar asa am invatat multe..scriind si citind..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

3,232

Bogdan toti suntem aici pe forum sa invatam cum sa ne tratam mai bine animalele,incepand de la hrana,igiena ,sanatate,inmultire tot ce vrei tu gasesti, probabil de aceea suntem atat de revoltati ca nu ai incercat sa cauti un articol sau macar sa te uiti la discutii despre cum fac ei baie si doar ai facut dupa capul tau total gresit. Nimeni nu ti-o spune din rautate si inorice caz nu aruncam cu pietre suntem doar mari iubitori de animale ingrijorati de sanatatea si tratmentele gresite la care sunt uneori supuse. Repet nu o lua in nume de rau nimeni nu o spune cu rautate nici eu nu stiu foarte multe si de aceea apelez la articole sau inainte de a face ceva intreb si intotdeauna mi se raspunde.

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

3,233

cu siguranta bogdan nu a stiut ca nu face bine. eu il apreciez pentru curajul avut si pentru faptul ca a povestit. de acum inainte o sa fie mult mai atent si va intreba inainte sa faca vreo nazbatie cu pasarea lui. bogdan te asteptam sa revii printre noi cu vesti! smile nimeni nu se naste invatat!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,234 (edited by suana 02-06-2011 14:04)

N-a dat nimeni cu pietre,doar a reactionat toata lumea pentru ca inca nimeni nu si-a spalat papagalii cu sampon.Nimeni nu e expert ,toata lumea invata si se documenteaza si face schimb de informatii,era bine daca o faceai si tu.Ca mirosea,e normal daca a stat intre alte pasari intr-o crescatorie,unde banuiesc nu e tocmai super curatenie.Puteai sa iei o stropitoare mica si sa dai cu apa pe el,si asa se curata singur si scapa de miros.
Uite ce poti cauta.....
http://img823.imageshack.us/img823/9042/131391.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,235

mai pot sa va spun eu ca am gasit in maxi pet(in bucurest) un fel cred eu de sampon pentru pasari exotice!este o sticla iar in capat are o mini perie si cu acea perie dai pe penajul papagalului si iese acea solutie pentru curatat singura!clar bogdan nu a procedat ok dar sa nu fie suparat pe noi cei care i-am zis ca nu fost ok ce a facut el!aici este un forum unde toti avea ceva de invatat!asea ca bogdan te ateptam cu poze si detalii noi

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,236

buna...ma gandeam sa`mi cumpar un micul alex... am vazut la pet shop si sunt f frumosi dar nu am idee cat costa unul? si cum deosebesti femela de mascul...multumesc

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

3,237

Revin cu cateva poze facuta adineauri, am uitat sa spun ca de 4 zile Koko are capacul scos la colivie astfel fiind liber, m-am hotarat sa nu-l mai inchid seara, il simt ca e mai bucuros , azi mi-a aterizat pe cap smile

3,238

bogdan,ma bucur ca nu te-ai suparat asa tare pe noi si ai revenit. :bravo: Si inca cu poze frumoase cu micutzul tau.
dydav micul alex e undeva pe la  300-400 lei depinde de crescator si de cat de bland e.Masculul,ca si la marele alex se deosebeste prin gulerul specific in jurul gatului,insa el se fromeaza dupa 1 an de zile,pui fiind nu prea ai de unde sa stii ce ar fi.

3,239

Bogdan, e tare frumos micutul tau si sa stii ca intradevar meriti laude pt curajul de a te exprima deschis si a spune ce te doare.Bine ai venit printre noi si speram sa animezi acest topic cu cat mai multe poze frumoase.  :k:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,240

e frumos bogdan!sa-ti traiasca!e inelat?

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,241

buna sabby. sunt cel de la care ai luat micul alexander si sunt foarte bucuros ca i-ti place atat de tare.

3,242

Multumesc Andr3a ; nu e inelat daca te referi la inelul care se pune la picior, de aceea inca nu sunt sigur daca este pui, acum 2 luni cand l-am luat mi s-a spus ca are 6 luni.

3,243

Buna! Azi , in timp ce faceam lectii cu Rio pe cap ma gandeam ce as mai putea sa-l invat. Desi il am de doar 2 saptamani e foarte cuminte si ascultator. Vine pe deget cand il chem , pe cap, pe umar ...e foarte haios. De vorbit inca nu vorbeste , dar in ultimele 2-3 zile am observat un ciripit diferit adica nu e sunetul clasic de ,, iIi,, e un fel de...nu stiu cum sa spun...ca si cum incearca sa spuna ceva, dar nu reuseste. Sunetele astea le scoate mai mult cand nu sunt prezenta...parca s-ar emotiona in fata mea  :rusine: . Credeti ca incepe sa vorbeasca? Multumesc si o sa revin cu poze cat de curand.   :pup:

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;

3,244

dydav wrote:

buna...ma gandeam sa`mi cumpar un micul alex... am vazut la pet shop si sunt f frumosi dar nu am idee cat costa unul? si cum deosebesti femela de mascul...multumesc

Pai la petshop preturile sunt cam asa:
verde 400-500  ron
albastru 600 ron
galben 600 ron
albino 600 ron
  La crescator sunt mai mici preturile si papagalii mai blanzi. (acum depinde si de crescator)  :pup:

3,245

Am eu unul bland, verde cu tot cu colivie la 350.

3,246

hey ... sunt noua pe aici shy am un papagal micul alexander albastru( este fetitza) este o scumpik inainte sa o am credeam ca un papagal poate fi iubit doar daka este bland shy vine pe deget ... o am doar de 2 sapt.. shy are 1 an ( cel putzin asha zice crescatorul ) shy o iubesc suuuper tare insa nu shtyu cum sa o imblanzesc shy dak sa-i dau drumul din colivie ... nu este foarte sperioasa dar nici blanda ... suana eu te admir foarte mult :hug: shy te rog sa-mi dai un sfat mi-e frica sa-y dau drumul sa nu se loveasca shy as vrea mooolt de tot sa o imblanzesc dar nu shtiu cum ... te rooog ajuta-ma fooarte frumos papagalul tau micul alex dar shy restul ador felul tau de a fii shi cata grija ai de ei shi cate shty despre ei, shi eu iubesc animalele shi nu vreau sa sufere ...
    mai am shi un labrador suuuper dulce ( felix ) pe care il ador este un dulce de el shtiu cum sa ma ocup dar de papagalitza mea nu prea... am vazut pe net o metoda sa-l prind intr-un  prosop... dar eu cred ca o stresez dar nu prea shtiu... mersii muuult daka ma ajutzi shi pe mn nu shtiu ce sa fac am doar 12 anisory :lma:
mersii mult de tot pupicei... :dans:  :hihi:  :aga:  :caine:  bye bye :perus:  :iubareti:  :grey:  :nimfa:  :perusi:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

3,247

maya-maytza te rog sa nu mai folosesti limbajul tip chat. Ti-am mutat eu mesajul pentru ca il postasei la topicul gresit.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

3,248

bine ai venit maya! eu te sfatuiesc sa nu ii dai drumul din colivie, pana se mai obisnuieste cu tine. daca ii dai drumul nu o sa-l mai poti prinde si o sa-l stresezi pentru ca  il sperii prin diverse metode de a-l prinde. incearca incet incet si da-i fructe si legume din mana, printre gratiile coliviei si cand crezi ca sunteti destul de apropiati, poti sa-i dai drumul. intra si pe forumul destinat Micului Alexander de unde poti invata foarte multe lucruri despre ei, sau citeste articolele Latifei care sunt foarte bune si te invata tot ce ai nevoie sa sti! smile te asteptam sa ne arati poze cu frumusetea ta. smile

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,249

mn..esti denisynychita sau limba romana nu o stapanesti la 12 anisory..scuze daca gresesc eu.. :bang:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

3,250

ms muuult de tot de sfat esti o dulce... big_smile

Adaugat: 03-06-2011 20:34

scz daca am gresit ceva dar nu te-am atacat doar am cerut un mic sfat nu am alt cont si stiu bn romana doar ca obisnuesc sa scriu si cu y nu stiu ce te-a deranjat dar oricum imi cer scz nu m-am inregistrat ca sa caut cearta si imi pare rau de greseala , oricare ar fii ea scz din nou daca am gresit...

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-